Rasvoittuvat hiukset

Löydä rasvoittuville hiuksille parhaat tuotteet ja kaikki tekstit miten hoitaa rasvoittuvia hiuksia.

Tästä tekstistä löydät tietoa rasvoittuvista hiuksista, etenkin niiden oikeaoppisesta pesusta ja hoidosta.

Rasvoittuvat hiukset ja niiden kotihoito

Haluatko oppia rasvoittuvien hiusten kotihoidon? Hoito lähtee siitä, että ensin tunnistetaan onko sinulla rasvaiset hiukset ja mistä hiusten rasvoittuminen johtuu.

Rasvoittuvat hiukset ja niiden kotihoito lähtee oikeanlaisesta pesusta ja hiusten kunnollisesta puhdistuksesta. Sopivia tuotevalintoja ei pidä myöskään unohtaa.

Lue myös: Shampoot rasvoittuville hiuksille

Rasvoittuvien hiusten pesu viileällä vedellä

Kuuma ja lämmin vesi tuntuu mukavalta suihkussa, mutta sillä on haittapuolensa. Kuuma vesi kuivattaa ihoa sekä päänahkaa. Se voi viedä iholta oman suojakerroksen, ja pahentaa hiusten rasvoittumista entisestään. 

rasvoittuvat hiukset kotihoito

Lue myös: Tuuheuttava shampoo auttaa rasvoittumiseen

Viileä vesi on hellävaraisempi vaihtoehto päänahalle eikä kuivata sen ihoa. Kuiva päänahka voi pahimmillaan hilseillä ja kutista, jos suihkuttelee aina kuumalla vedellä.

Kuuma vesi voi tehdä hiuksista myös kuivat ja katkeilevat. Säädä siis suihkuveden lämpötilaa matalammaksi.

Viileä vesi on hiuksille parempi vaihtoehto. Viileä vesi ei vie hiusten luontaisia rasvoja pois, jotka ovat tärkeitä hiusten sekä päänahan hyvinvoinnille. Luontaiset rasvat ovat hiusten suojamuuri, jotka pitävät hiukset kiiltävän pehmeinä.

Etkö ehdi pestä hiuksia? Paras kuivashampoo TOP 7

Shampoon määrä ja käyttö

Shampoon käyttö aloitetaan oikeasta määrästä. Pieni kolikon kokoinen määrä riittää hyvin.

Shampoota ei tarvitse tuhlailla ja kaataa koko kämmenellistä. Oikeaa pesutekniikkaa käyttäessä pieni määrä shampoota on tarpeeksi. 

Keskity enemmän huolelliseen pesuun kuin shampoon lotraamiseen.

Lue myös: Paras luonnollinen shampoo rasvoittuville hiuksille

Kastele hiukset ja päänahka hyvin ennen pesua. Shampoon käyttö keskittyy päänahkaan. Hiero shampoota sormilla huolellisesti koko päähän.

Hiusten pituuksia ei tarvitse erikseen pestä, koska shampoon huuhtelun aikana pesuainetta valuu hiuksia pitkin. Tämä puhdistaa pituudet riittävän hyvin ilman erillistä pesua.

Rasvoittuvat hiukset & kotihoito – älä unohda puhdistaa hiuspohjaa

Rasvainen hiuspohja pitää puhdistaa tehokkaasti. Hiero shampoota päänahkaan huolellisesti, muttei toki liian kovin ottein. Voit pestä hiukset kaksi kertaa, jos tuntuu ettei yksi pesukerta riitä. 

Tärkeintä on saada päänahka puhtaaksi talista, liasta ja tuotejäämistä. Tuotejäämillä tarkoitetaan esimerkiksi huonosti pois huuhdeltua shampoota tai muita hiustenmuotoilutuotteita, jotka ovat kertyneet hiuksiin ja päänahkaan.

Vinkki! Käytä syväpuhdistavaa shampoota

Kokeile pestä hiukset pää alaspäin. Näin saat paremman tuntuman päänahkaan. Pää alaspäin hiukset eivät ole lytyssä päänahkaa vasten, joten saat sujuvamman kosketuksen hiuspohjaan.

Tekniikka sopii etenkin pitkille hiuksille ja rasvoittuville hiuksille. Saat hiuksista puhtaammat kuin pystyasennossa pestynä.

Hoitoaine vain hiusten latvoihin

Shampoopesun jälkeen voit hellävaroen kuivata hiuksia pyyhkeeseen. Hiuksia ei kannata raastaa karheaa pyyhettä vasten. Se voi vaurioittaa hiuksia etenkin pitkässä juoksussa, jos teet niin säännöllisesti. 

Lue myös: Nämä tuotteet vähentävät hiusten rasvan määrää

Tämän jälkeen levitä hoitoaine. Hoitoainetta ei tarvitse yhtä paljon pyyhekuiviin kuin märkiin hiuksiin.

Kevyesti kuivatut hiukset imevät hoitoaineen paremmin itseensä kuin märkänä valuvat hiukset. Näin saat hoitoaineesta kaiken tehon irti.

Purista hiuksista kevyellä otteelle ylimääräinen vesi pois, jos et jaksa pyyhekuivata hiuksia shampoopesun jälkeen.

Rasvaisiin hiuksiin kannattaa laittaa hoitoainetta vain latvoihin. Hoitoainetta voi kokeilla laittaa hiusten pituuksiin korvan alapuolelle, jos hiukset ovat kuivat.

Liian lähelle tyveä laitettu hoitoaine tekee hiuksista painavat sekä helpommin rasvoittuvat. 

Hoitoaineen käyttöä ei tarvitse jättää pois, vaikka olisi rasvoittuvat hiukset. Rasvoittuvien hiusten latvat kaipaavat myös kosteutta ja hoitavuutta.

Hiuspohjan kuorinta

Hiuspohjan kuorinta kannattaa ottaa osaksi rasvoittuvien hiusten kotihoitoa. Terveet hiukset lähtee terveestä hiuspohjasta.

Erityisesti rasvoittuvien hiusten omaavien kannattaa huolehtia hiuspohjasta. Puhdas hiuspohja tuntuu raikkaalta eikä rasvoitu yhtä helposti. Hiuksissa tulee tuuheat tyvestä alkaen, joka vähentää rasvoittumisen leviämistä hiusten pituuksiin.

Lue lisää: Hiuspohjan kuorinta ja parhaat kuorintatuotteet

Ratkaisu puhtaan raikkaaseen päänahkaan on päänahan kuorinta. Päänahan kuorinta poistaa ylimääräisen talin ja muun kertyneen lian hiuspohjasta. Hiuspohjan kuorintaa kannattaa kokeilla etenkin, jos hiukset ovat rasvoittuvat.

Lue miten käytät hiuspohjan kuorintaa ja mitkä ovat parhaat hiuspohjan kuorinnat.

Shampoo rasvoittuville hiuksille

Vääränlaiset shampoot voivat pahentaan hiusten likaisuutta. Kannattaa ainakin välttää kosteuttavia ja hoitavia shampoita. Ne voivat olla liian hellävaraisia puhdistusteholtaan ja hiusta latistavia.

Kosteuttava shampoo voi saada hiukset tuntumaan entistä likaisemmilta, joten valitse shampoo aina hiustyyppisi mukaan.

Rasvoittuville hiuksille on paljon shampoita, jotka puhdistavat hiuspohjan ylimääräisestä talista.

Lue ja löydä paras shampoo rasvoittuville hiuksille.

Rasvoittuviin hiuksiin on hyvä saada ilmavuutta, jotta päänahan talit eivät ole koko ajan kosketuksissa hiuksiin. Tuuheuttavat ja talintuotantoa tasapainottavat shampoot ovat siis hyvä valinta rasvoittuville hiuksille.

Hoitoaine rasvoittuville hiuksille

Rasvoittuvien hiusten hoitoaine on myös hyvä valita kategorioista: tuuheuttava, syväpuhdistava ja rasvoittuvien hiusten hoitoaine.

Lue myös: Paras hoitoaine rasvoittuville hiuksille

Kosteuttava hoitoaine on usein liian hoitava etenkin ohuille rasvoittuville hiuksille, jotka kaipaavat enemmän tuuheutta. Lue vinkit parhaisiin hoitoaineisiin. Löydät tuuheuttavia ja kevyesti kosteuttavia hoitoaineita, jotka huomioivat rasvoittuvien hiusten tarpeet.

Vältä silikonia sisältäviä tuotteita

Silikonia sisältävät hiustuotteet on suunnattu kuiville ja kiillottomille hiuksille. Silikoni antaa hiuksiin kiiltoa, joka tekee hiuksista myös lättänät.

Rasvaisille hiuksille silikonia ja öljyjä sisältävät tuotteet ovat usein sopimattomia. Ne tekevät rasvaiset hiukset entistä likaisemman näköisiksi ja painaviksi nopeuttaen hiusten rasvoittumista. 

Tutustu lisää silikoneihin ja muihin ainesosiin, jotka rasvoittavat hiuksia.

Löydä myös silikonivapaat shampoot.

rasvoittuvat hiukset kotihoito

Vältä hiuksiin jätettäviä hoitoaineita

Rasvoittuvien hiusten kannattaa välttää myös hiusöljyjä ja raskaita hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Nämä sisältävät usein ainesosia, jotka voivat saada hiukset näyttämään rasvaisilta.

Esimerkiksi hyvin öljypitoiset tai silikoniset jätettävät hoitoaineet latistavat entisestään ohutta hiuslaatua.

Käytä jätettäviä hoitoaineita korkeintaan latvoille. Hiusten pituuksiin voit kokeilla suihkutettavia jätettäviä hoitoaineita. Suihkutettavat hoitoaineet ovat yleensä vähemmän raskaita kuin voidemaiset. Valitse kevyt suihkutettava hoitoaine, joka ei sisällä runsaasti öljyjä tai silikonia.

Lue myös: Miten estää hiusten rasvoittuminen

Hiustenkiiltoa lupaavat tuotteet ovat usein raskaimpia ja huonoiten sopivia rasvaisille hiuksille. Jätä siis tuote hyllyyn, jos se lupaa upeaa kiiltoa.

Väärät hiustuotteet

Usein hiusongelmien takana voi olla väärät tuotteet. Sopimattomilla tuotteilla pahennat hiustesi kuntoa entisestään, kuten liiallista rasvoittumista.

Hiusten rasvoittumista nopeuttaa hoitavat ja kosteuttavat hiustuotteet, jotka on suunnattu kuiville ja elottomille hiuksille.

Näiden tuotteiden ainesosat toimivat rasvoittuvissa hiuksissa huonosti, ja edistävät talintuotantoa. Kiiltoa lisäävien tuotteiden ainesosat, kuten silikonit painavat hiusta ja saavat hiukset näyttämään likaisilta heti pesun jälkeen.

Tämä voi johtaa kierteeseen, jossa hiuksia pitää pestä entistä enemmän ja useammin. Silikonit ja muut jäämät tulee saada hiuksista pois, jotta voi aloittaa hiustenhoidon puhtaalta pöydältä.

Käytä siis syväpuhdistavaa shampoota tai päänahan kuorintatuotetta. Muista hiuspohjan puhdistus, jos käytät muotoilutuotteita kuten kuivashampoota.

rasvoittuvat hiukset kotihoito

Rasvoittuvat hiukset ja hoitotuotteet

Rasvoittuvien hiusten kotihoitoon tarvitsee sopivat tuotteet. Alla olevista linkeistä löydät parhaat hiustuotteet, kuten shampoot rasvoittuville hiuksille:

Parhaat hiustuotteet rasvoittuville hiuksille:

Päänahan ja hiuspohjan kuorinta:

Päänahan hoito

Parhaat luonnonkosmetiikan tuotteet rasvoittuville hiuksille:

Parhaat kuivashampoot:

Etikka ja savi hiustenhoidossa:

Miten saa tuuheat hiukset:

Värjätyt hiukset

Löydä sävyä antavat shampoot ja hoitoaineet sekä maskit. Muista lisäksi värjättyjen hiusten shampoot.

Rasvoittuvat hiukset – syyt ja hoito:

Rasvoittuvat hiukset & kotihoito lyhyesti:

  • pese hiukset huolella, viileällä vedellä ja pää alaspäin
  • käytä huuhteluun reilusti aikaa
  • käytä rasvoittuvien hiusten hoitotuotteita
    • vältä liian hoitavia hiustuotteita
  • vältä silikoneja ja öljyjä tuotteissa
  • käytä syväpuhdistavaa shampoota ja päänahan kuorintaa tarpeen mukaan

Oletko kokeillut palashampoota?

Palashampoot sopivat hyvin rasvoittuville hiuksille, koska niillä saa tuuheutta, puhtautta ja syväpuhdistusta hiuksiin.

Lue lisää palashampoista ja tutustu suomalaisiin luonnonkosmetiikan valikoimiin.

Löydä uusimmat tekstit:

Keratiinia hiuksiin

Parhaat hiusöljyt

Sävyä antava shampoo

Miten vähentää hiusten pesua

Silikonivapaat shampoot

Sulfaattivapaat shampoot

Tuuheutta antavat hoitoaineeet

Hoitavat hiuksiin jätettävät hiusseerumit

Hiusvedet ja niiden käyttö