Hiukset

Paras shampoo pitkille hiuksille – parhaat tuotteet pitkien hiusten hoitoon

Paras shampoo pitkille hiuksille on hoitava ja hiusten kasvua tukeva. Löydä täältä shampoot, joilla ravitset pitkiä hiuksia näyttämään kauniilta.

Lue myös miten peset pitkät hiukset oikein.

paras shampoo pitkille hiuksille

Paras shampoo pitkille hiuksille TOP 5

*mainoslinkki

Olaplex Bond Maintenance shampoo

Pitkät hiukset tarvitsevat shampoon, joka minimoi hiusten kulumista. Olaplex on tunnetusti juuri tähän ongelmaan räätälöity hiustenhoitomerkki, joka virkistää pitkiä hiuksia ja parantaa hiusten ulkoasua.

Omissa hiuksissani Bond Maintenance shampoo on antanut terveemmän näköiset ja pehmoisemman tuntoiset hiukset lähestulkoon jo ekasta pesusta asti. Saan tällä hiuksiin sileän kiiltävän pinnan, joka näyttää eloisalta. Pitkissä hiuksissa saksien käyttö on joskus ainoa ja paras keino, mutta Olaplex-sarjan tuotteet ovat yksi tapa hoitaa hiussuortuvia kestävimmiksi.

Olaplexin hinta voi varmasti mietityttää, mutta mielestäni tätä shampoota voi käyttää normaalia vähemmän kerrallaan. Shampoon vaahto levittyy helposti käsien kautta päänahkaan, joten sitä ei tarvitse käyttää niin paljon kuin tavallista shampoota.

Osta Cocopanda: Olaplex Bond Maintenance shampoo*

Osta Lyko: Olaplex Bond Maintenance shampoo*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

Olaplex Bond Maintenance shampoo paras shampoo pitkille hiuksille

Kérastase Extentioniste shampoo

Kérastasen shampoo antaa hiustenhoitoon vauhtia, jos haluat hiuksiin lisäpituutta tai hiusten rakenne tuntuu heikolta.

Shampoo jättää hiuspohjani puhtaaksi, joten siinä on tarpeeksi pesutehoa. Hiukseni eivät kuitenkaan jää kuiviksi, vaan raikkaan tuntoisiksi. Extentioniste shampoo antaa hiuksiini myös ilmavuutta. Tästä jää sellainen sopivan jämäkkä rakenne, joka kertoo shampoon auttavan hiuksia tulemaan kestävimmiksi.

Pidempiaikaisella käytöllä hiukseni eivät tunnu enää niin valuvilta, vaan hyvinvoivan jänteviltä. Tämä saa pitkät hiukseni pysymään kauniimman näköisinä sekä hiukset kasvavat myös hyvää luonnollista vauhtia.

Extentioniste on hiuksia korjaava shampoo, joka on minusta toimiva etenkin pitkien hiusten hoitoon. Tämä oli kokonaisuudessaan todella hyvä shampoo!

Osta Lyko: Kérastase Extentioniste shampoo*

Osta Cocopanda: Kérastase Extentioniste shampoo*

Lue myös: Pörröiset hiukset? Löydä oikea shampoo

Kérastase Extentioniste shampoo paras shampoo pitkille hiuksille

Goldwell Dualsenses Bond Pro Bond Pro Fortifying Shampoo

Goldwell lupaa olla vahvistava sekä hoitava shampoo hiuksille. Tämä on juuri sitä mitä pitkät hiukset kaipaavat. Goldwell sopii myös värjätyille hiuksille.

Goldwellin shampoo onnistuu pesemään hiukseni sileiksi jättämättä hiuspohjaa likaiseksi. Tälläinen shampoo on juuri minun makuuni, koska pitkien hiusten shampoon ei tarvitse olla hiuksia karheaksi pesevä. Pesun jälkeen hiuksissa on hoidetun kaunis ulkoasu, ja saan hiuksiin kevyttä volyymia. Hiukset eivät siis valu veltosti, vaikka ne saavatkin shampoosta hoitavia ainesosia.

Goldwell on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyvä shampoo. Se vahvistaa pitkiä hiuksia ja auttaa pitämään hiuksesi pitkinä myös jatkossa.

Osta Cocopanda: Goldwell Dualsenses Bond Pro Bond Pro Fortifying Shampoo*

Osta Lyko: Goldwell Dualsenses Bond Pro Bond Pro Fortifying Shampoo*

Lue myös: Katkeilevat hiukset – parhaat hoitotuotteet

Goldwell Dualsenses Bond Pro Bond Pro Fortifying Shampoo paras shampoo pitkille hiuksille

REF Ultimate Repair Ultimate Repair Shampoo

REF on sulfaattivapaa shampoo, joka sopii hyvin pitkille hiuksille. Se sisältää heikkokuntoisille ja kuiville hiuksille hyviä ravitsevia ainesosia, jotka puhdistavat kertyneet liat hellästi.

Sulfaatittomana shampoona REF vaahtoaa kevyesti, mutta se putsaa hoitavasti rasvat pois hiuksista. Hellävarainen shampoo sopii siis hyvin hiusten hoitamiseen, koska sen jälkeen hiukseni tuntuvat ihanan sileiltä. Hiukset on myös tosi helppo harjata pesun jälkeen. Saan siis hiuksiini hoitavuutta ja kosteutusta, joka on hyväksi pitkille hiuksilleni.

REF on mainio shampoo, kun etsit pitkille hiuksille erityisesti hellävaraista ja hoitavasti pesevää shampoota.

Osta Lyko: REF Ultimate Repair Ultimate Repair Shampoo*

Osta Cocopanda: REF Ultimate Repair Ultimate Repair Shampoo*

Lue myös: Tehohoidot hiusten kosteutukseen

REF Ultimate Repair Ultimate Repair Shampoo paras shampoo pitkille hiuksille

L’Oréal Pro Longer Shampoo

L`Orealin uudistunut shampoo on suunnattu etenkin pitkien hiusten hoitoon ja niiden kasvun vauhdittamiseen.

L´Orealilla on marketissakin hiustuotteita myynnissä, mutta tämä shampoo kuuluu kampaamotason sarjaan. Se on miellyttänyt minua koostumuksellaan, joka vaahtoaa kivasti ja on näin kätevä hieroa hiuspohjaan. Shampoo antaa hiuksiini selvästi hoitavuutta, muttei latista tai paina niitä. Hiukseni näyttävät kuivuttuaan täyteläisen tuuheilta ja ehjiltä. Tällä tarkoitan sitä, ettei hiukset harota joka suuntaan. Hiukseni näyttävät siis hoidetuilta ja eloisan terveiltä.

L`Orealin shampoo on yksi suosikkini pitkien hiusten shampoista. Tällä saa oikeasti hoitavuutta hiuksiin, joka näkyy ja tuntuu hiusten parempana kasvuna.

Osta Cocopanda: L’Oréal Shampoo*

Osta Lyko: L’Oréal Shampoo*

Lue myös: TOP 5 jätettävät hoitoaineet

paras shampoo pitkille hiuksille

Näin peset pitkät hiukset oikein

Pitkien hiusten kasvatus on monen vuoden työn tulos. Pitkät hiukset kaipaavat hellävaraisuutta ja kasvua tukevia ainesosia myös pysyäkseen pitkinä. Nappaa vinkit miten peset pitkät hiukset oikein.

Harjaus ennen pesua

Takkutukkaa ei kannata lähteä pesemään. Aloita hiusten harjaaminen aina latvoista. Älä vedä harjaa siis päänahasta latvoihin saakka, vaan harjaaminen on helpompi tehdä osioissa.

Harjaa hiukset sileiksi ennen shampoopesua. Näin saat sormet hyvin hiuspohjaan hieroessasi shampoota. Takut voivat shampoota levittäessä repeytyä auki, jos on vähän malttamaton tai varomaton. Poikkimenneet hiukset alkavat pikkuhiljaa erottua pitkien hiusten lomasta. Hiukset pysyvät kauniin näköisinä, kun ennen pesua harjaat hiukset ja avaat mahdolliset takut ilman repimistä.

Lue myös: Keratiinituotteet hiuksille – vahvistaa kasvua

paras shampoo pitkille hiuksille

Vältä kuitenkin pitkien hiusten harjaamista märkänä. Kosteiden hiusten harjaamiseen on harjoja, mutta muista silloinkin hiusten katkeavan erityisen helposti märkänä.

Hiuspohja putipuhtaaksi

Oletko ajatellut hiuspohjasi kuntoa? Hiuspohjan hyvinvointi on tärkeää hiusten kasvulle. Käytä parisen kertaa kuussa hiuspohjan kuorintaa. Saat päänahan kuonat kuorinnalla paremmin pois kuin pelkällä shampoolla.

Käytä shampoota oikein

Shampoopesu voi kuulostaa itsestäänselvältä asialta, mutta lyhyt muistutus on tarpeen. Kastele hiukset kauttaaltaan. Ota kämmeniisi noin alle teelusikallinen shampoota, hiero sitä alkuun kämmenien välissä ja siitä siirry päänahan hierontaan. Shampoota ei tarvitse levittää muualle kuin hiuspohjaan, ellei tukkasi ole hyvin rasvainen.

Voit käyttää vähemmän shampoota, jos käyttämäsi shampoo on hyvin pesevän tuntoinen. Hoitavaa shampoota voi käyttää normaalin verran, jotta saat hiukset sekä hiuspohjan puhtaan tuntoiseksi.

Lue myös: Ravintolisillä vauhtia hiusten kasvuun

Lue myös: Selvityssuihkeilla harjaat pitkät hiukset ilman takkuja

Shampoota ei siis tarvitse käyttää puolta pullollista kerrallaan. Keskity kunnolliseen puhdistamiseen ja käsien liikkeisiin. Näin saat rasvat irti hiuspohjasta, joten shampoopesu on oikeastaan vain huolellista käsityötä.

Ravitseva sisältö

Pitkien hiusten shampoon tulisi sisältää raaka-aineita, jotka edistävät ja ylläpitävät hiusten kuntoa. Etenkin pitkiin hiuksiin kohdistuu paljon rasitusta, joten sillä on väliä millä peset hiuksesi. Pitkissä hiuksissa on paljon pinta-alaa, joka altistuu kulumiselle ja se myös näkyy helposti pitkissä hiussuortuvissa.

Esimerkiksi keratiinit ja öljyt on hyviä hiusten kasvulle.

Sulfaattivapaa koostumus

Koetko shampoon pesevän hiuksesi karhean kuiviksi tai tuntuuko hiukset takkuisilta pesun jälkeen? Shampoon pesuteho voi tässä tapauksessa olla sinulle liian vahva, jolloin kannattaa kokeilla sulfaattivapaata koostumusta. Sillä saat hiuksista puhtaat, mutta hyvin kevyillä pesutehoilla ilman hiusten rasitusta.

Liian pesevä shampoo voi rasittaa ja kuivattaa hiusta, joka taas näkyy hiusten huonokuntoisuutena.

Lue myös: Parhaat lämpösuojat hiuksille

Hiuksia ei tarvitse pestä joka ilta

Pitkien hiusten pesu on varsinainen työmaa. Shampoon levitys on haastavaa, ja hiusten kuivumiseen menee runsaasti aikaa. Parannat hiustesi kuntoa ihan itsestään, kun jätät vaikka joka toisen pesun välistä. Hiuksesi menettävät näin vähemmän kosteutta, kun ne eivät rasitu shampoon ja kuuman veden käytöstä.

Anna hiusten kuivua

Pitkissä hiuksissa yleinen ongelma on katkeilu ja kuivuus, jotka oikein korostuvat hiusten pituuden venähtäessä. Anna hiustesi olla mahdollisimmin luonnolliset. Tällä tarkoitan kaikkia käsittelyitä, joita hiuksiin kohdistuu. Näitä ovat hiustenkuivaajan käyttö kuin muutkin lämpökäsittelyt.

Anna hiusten kuivua ilman apuvälineitä pesun jälkeen. Näin hiukset välttyvät ylimääräiseltä rasitukselta, jos tapanasi on föönätä tukka joka ilta pesun jälkeen.

Lue myös: Laminointuotteet hiuksille – kauniin sileät hiukset

Älä tingi kosteutuksesta

Yksi yleisin pitkien hiusten ongelma on kuivuus, joka haurastuttaa hiusta ja heikentää hiusten kasvua. Ole runsaskätinen kosteuden kanssa, etenkin kun hiuksesi ovat pitkät ja haluat niiden pysyvän pitkinä.

Hoida hiuksiasi shampoon lisäksi näillä:

Paras shampoo pitkille hiuksille on tuote, johon kannattaa panostaa. Oikean shampoon valinta kannattaa tehdä tarkoin, ja vertailla erilaisten shampoiden ominaisuuksia. Aina shampoon ei tarvitse nimenomaan olla juuri pitkien hiusten shampoo, vaan tutustu shampoon aineosiin ja siihen mitä sinun hiuksesi kaipaavat.

Lue myös: Hoitavimmat hiusnaamiot

Yleispätevä ohje pitkien, kuivien tai kärsineiden hiusten hoitoon on hellävaraisuus. Shampoon ei tulisi raastaa hiuspohjaa nahkean kuivaksi, koska päänahan rasvoilla on hiusta suojaava ominaisuus. Pitkien hiusten kasvua edistää terve päänahka, joka voi hyvin ja josta hiukset voivat terveenä kasvaa.

Paras shampoo pitkille hiuksille on yksi merkittävin hiustuotteesi. Valitse ravitseva shampoo, joka antaa hiuksillesi vahvuutta kasvaa ja pysyä pitkinä.

*mainoslinkki