Hiukset

Paras ripsiseerumi – löydä parhaat vaihtoehdot ripsien kasvatukseen

Paras ripsiseerumi antaa ripsillesi pituutta, vahvuutta ja tuuheutta. Löydät tekstistä kokemuksia parhaista turvallisista ripsiseerumeista, jotka sopivat myös kulmakarvojen kasvattamiseen.

Lue myös miten käytät ripsiseerumia, miten onnistuu ripsiseerumin kanssa meikkaaminen sekä kenelle ripsiseerumit sopivat.

paras ripsiseerumi

*mainoslinkki

Paras ripsiseerumi TOP 5

The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum

The Ordinary tunnetaan tehokkaista tuotteistaan, jotka eivät tyhjennä lompakkoa. Se oli minulle kiva yllätys, kun The Ordinarylta tuli myyntiin myös ripsiseerumi. Tuote sopii ripsien lisäksi kulmille.

The Ordinary tulee tyylilleen uskollisesti yksinkertaisessa pakkauksessa, jossa on sivellinkärki. Sivellin on sopivan kokoinen eikä annostelu ole mielestäni sotkevaa. Ripsiseerumi onkin mukavan ohutta, muttei kuitenkaan valuvaa. En ole siis saanut seerumia silmiini, vaan se pysyy hyvin ripsirajassa, jonne se levitetään.

Olen luottanut vuosia The Ordinaryyn ihonhoidossa, mutta myös ripsiin se tehoaa. Uusi ripsiseerumi on antanut ripsilleni tuuheutta, eikä ripsissäni näy niin selvästi tyhjiä kohtia. Olen käyttänyt Lash & Brow Serumia reilun kuukauden, kun aloin huomata ripsissäni edistystä. Ripseni olivat aiemmin luonnostaan tuuheammat, ja nyt olen saanut entistä volyymia takaisin.

Sanoisin siis, että hintaansa nähden hyvä ja helppokäyttöinen ripsiseerumi.

Osta Cocopanda: The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum*

Osta Lyko: The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum*

Osta Eleven: The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum*

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum paras ripsiseerumi

Shiseido Full Lash Serum

Shiseidon ripsiseerumi on ennen kaikkea ripsiä kosteuttava, ja tätä kautta se mahdollistaa ripsien paremman kasvun. Heikkokuntoiset ripseni saivat tästä boostia kasvaa runsaamman näköisiksi, ja myös pidemmiksi.

Kaikkien vaikutusten näkemiseksi Shiseido suosittaa 3 kuukauden käyttöä, mutta kyllä jo alle parin kuukauden kohdalla säännöllinen käyttö alkaa palkita. Ripsiseerumien vaikutukset voivat joillakin näkyä jo muutamissa viikoissa. Ei kuitenkaan kannata silti luovuttaa, jos pikaisia tuloksia ei näy.

Shiseidon ripsiseerumissa on sieniaplikaattori. Se voi alkuun tuntua hassulta, mutta aplikaattorin muotoiltu pää sopii hyvin seerumin levittämiseen ripsirajaan ja ripsiin koko pituudelta.

Tyylikäs pakkaus ja ravitseva sisältö ovat kokonaisuudessaan oikein mainio yhdistelmä ripsien kasvulle.

Osta Cocopanda: Shiseido Full Lash Serum*

Osta Lyko: Shiseido Full Lash Serum*

Lue myös: Katkeilevat hiukset – hoitotuotteet

Shiseido Full Lash Serum

Lenoites Eyelash Serum

Lenoites Eyelash Serum on ruotsalainen hittituote, joka on kääriytynyt kauniin hempeään pakkaukseen. Lenoites sisältää useita raaka-aineita, jotka ovat tärkeitä ripsien kasvulle. Mukana on esimerkiksi vahvistavaa biotiinia ja kasvua aktivoivia ainesosia.

Lenoites ripsiseerumissa on sivellin, jolla voin hellävaraisesti sivellä seerumin ripsien tyveen. Itse ripsien pituuksiin sitä ei siis tarvitse levittää. Seerumin annostelu on sopivaa, eli sitä ei tule liikaa. Ylimääräiset voi pyyhkiä vaikka puhtaaseen paperiin halutessaan, jos tuntuu että seerumia menee muuten vaikka silmään.

Lenoites ripsiseerumi ei ole mielestäni liian kostea, vaan se kuivuu sotkematta. Tarkoitan tällä sitä, että ripset eivät tartu yhteen. Seerumi ei myöskään helposti valu luomille tai silmäluomen alle.

Lenoites Eyelash Serum tuntui vaikuttavan minusta nopeasti. Ei tarvinnut odotella kuukausia, vaan näin kolmessa viikossa jo pientä muutosta. Ripsissä alkoi näkyä kasvua lyhyellä aikavälillä.

Tämä oli oikea yllättäjä, niin tehoiltaan kuin nopealla vaikutuksellaan ripsien ulkoasuun. Lenoites sopii ripsienpidennyksien käyttäjille.

Osta Lyko: Lenoites Eyelash Serum*

Osta Cocopanda: Lenoites Eyelash Serum*

Osta Bangerhead: Lenoites Eyelash Serum*

Lue myös: Jätettävä hoitoaine haussa?

Lenoites Eyelash Serum paras ripsiseerumi

Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner

Jane Iredalen ripsiseerumia voi käyttää yöllä yksistään tai päiväaikaan ripsivärin alla. Tästä jää ripsiin kevyt valkoinen pinta, joten päiväkäyttöön se sopii juurikin ripsivärin kanssa. Minusta tämä on kätevä tuote, koska saan samalla hoitavuuden ja ripsivärin kanssa yhteen toimivan seerumin.

Jane Iredale saa mielestäni ripset näyttämään pidemmiltä heti ensimmäisestä käytöstä. Tähän on syynä harja, joka levittää ripsiseerumin kauniisti ja saa ripset näyttämään tuuheilta. Tätä voikin siis sanoa primeriksi ripsivärille, joka saa ripsivärinkin näyttämään tehokkaammalta. Muista kuitenkin levittää ripsiväri seerumin päälle ennen kuin seerumi on täysin kuivunut. Tällä tavoin ripsiväri levittyy parhaiten.

Jane Iredale voi olla sinulle paras ripsiseerumi, jos haluat käyttää ripsiseerumia ripsivärin alle, arvostat luonnollisia ainesosia ja haluat hoitaa ripsesi kuntoon. Ripset tervehtyvät ja kasvavat säännöllisessä käytössä. Jane Iredale ei ole luonnonkosmetiikan merkki, mutta sisältö on isoksi osaksi luonnollista alkuperää.

Osta Cocopanda: Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner*

Osta Lyko: Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner*

Lue myös: Sileät hiukset laminoimalla – tuotevinkit

Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner paras ripsiseerumi

Grande Cosmetics GrandeLash

Nyt on kyseessä yksi ripsiseerumien klassikko, ehkä jopa monen mielestä se paras ripsiseerumi. Tämä kultaiseen putkiloon verhottu ripsiseerumi lupaa olla testatun silmäturvallinen. Tämä usein herättää kysymyksiä, ovatko ripsiseerumit turvallisia? Vastaus on kyllä, koska EU:n markkinoilla ei muuta pitäisi olla myynnissäkään.

Grandelash on todella suosittu, ja sen kyllä ymmärtää. Sivellin on täydellisen pehmeä olematta kuitenkaan löysä. Sillä saa ripsiseerumin tarkasti ripsirajaan, eli yläluomen kohtaan, josta ripset kasvavat.

Lenoitesin seerumin tapaan myös Grande Cosmetics antaa lupauksen nopeasta tehosta. Omissa ripsissäni näin hyvän muutoksen entiseen jo alle kuukaudessa. Kannattaa ottaa vaikka lähikuva silmästä ennen aloitusta, niin voi vertailla muutosta. Ripsieni kasvuvauhti nopeutui sekä ripsien volyymi on runsaampi. Tähän varmasti vaikuttaa se, että ripseni eivät nyt tipu yhtä nopeaan kuin ennen seerumin aloitusta.

Tämä on hintansa arvoinen ripsiseerumi. Se voi olla ratkaisu sinulle, jos olet aiemmin kokeillut ja pettynyt toisiin seerumeihin. Sopii ripsipidennysten kanssa käytettäväksi.

Osta Cocopanda: Grande Cosmetics*

Osta Bangerhead: Grande Cosmetics*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

paras ripsiseerumi

Näin käytät ripsiseerumia

Ripsiseerumi on monelle tuote, josta ei välttämättä ole aiempaa kokemusta. Vaikka käytössäsi olisi markkinoiden paras ripsiseerumi, niin nämä vinkit kannattaa lukea ensin. Näin saat parhaat tulokset ripsiseerumilla aikaan:

Ohjeet voivat vaihdella ripsiseerumista riippuen, joten ne kannattaa aina lukea läpi. Pääsääntöisesti ripsiseerumit toimivat lähes aina samalla tavalla. Tuote levitetään joko kaikkialle ripsiin tai ripsien tyveen. Ripsiseerumin käyttö onnistuu parhaiten, kun tutustut valmistajan ohjeisiin.

Puhtaus on puoliruokaa, niin myös ripsien hoidossa. Ripsiseerumin levitys lähtee aina puhtaista kasvoista sekä ripsistä. Pese meikki pois, etenkin silmämeikki ja ripsiväri tulee saada irti. Silmämeikin jäämät voivat heikentää ripsiseerumin tehoa. Tämän takia seerumi kannattaa levittää täysin puhtaisiin ripsiin.

Kuivat ripset. Anna ripsien kuivua pesun jälkeen ennen kuin levität seerumin. Ripsiseerumi ei välttämättä imeydy yhtä hyvin kosteisiin ripsiin.

Aamulla vai illalla? Yleensä ripsiseerumeita voi käyttää aamuin illoin. Suosittelen käyttämään ripsiseerumia ainakin iltaisin, jos mietit kumpi on parempi aika. Illalla ripsiseerumi saa rauhassa imeytyä ja tehota ripsiin. Aamun kiireessä ei välttämättä ole tarpeeksi aikaa tälläiselle ylimääräiselle hoitotuotteelle.

Ylä- vai alaripsiin? Ripsiseerumi levitetään yläripsiin. Alaripsiin seerumia voi olla hankalampi levittää ilman, että ripsiseerumia menisi silmään. Tämä ei ole vaarallista, mutta voi silti aiheuttaa epämukavan tunteen silmään ja vedellä huuhtelun tarpeen. Levitä siis seerumia vain yläripsiin, koska lyhyisiin alaripsiin se on hankalampaa ja ei niin tarpeellista.

Ohut kerros riittää. Ripsiseerumin teho ei parane runsaalla käytöllä. Yleensä yksi harjan veto, eli yksi kerros ripsiin on täysin riittävä. Seerumia ei siis tarvitse kerrostaa kuin ripsiväriä. Tuote kuluu tällä tavalla nopeasti loppuun, ja aivan turhaan.

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat shampoot

paras ripsiseerumi

Paras ripsiseerumi pakkaus – harja vai sivellin

Ripsiseerumit myydään ripsiväriä muistuttavissa pakkauksissa. Pakkaukset kuitenkin eroavat siinä onko harjassa esimerkiksi ripsivärimäinen harja vai eyelineria muistuttava sivellin. Ei voi yksiselitteisesti sanoa mikä on paras ripsiseerumi, koska se voi olla käyttäjän mieltymyksistä ja seerumin koostumuksesta riippuen harja taikka sivellin.

Harjallisen ripsiseerumin käyttö. Ripsiseerumi levitetään ripsiin kevyellä vedolla. Tämä veto lähtee ripsien alapuolelta ja suuntautuu kohti ripsien kärkeä. Levitys lähtee siis ripsien tyvestä niiden kärkeen asti. Yksi harjan veto on tarpeeksi, jotta saat tuotetta kaikkialle ripsiin. Seerumin harjaa ei tarvitse uudestaan kastaa pakkaukseen, jos ensimmäisellä vedolla et saanut seerumia mielestäsi tarpeeksi kaikkialle ripsiin.

Sivellinkärkisen ripsiseerumin käyttö. Pyyhi pakkauksen suuaukkoon ylimääräiset seerumit. Vedä siveltimellä ikään kuin viiva yläripsien tyveen. Levitä siis seerumi samaan tapaan kuin rajaisit yläluomen. Seerumia ei siis laiteta silmän sisäluomelle, vaan ripsirajaan. Ripset kasvavat tyvestä, joten näin seerumin teho suuntautuu oikeaan paikkaan.

Sieniaplikaattori. Tätäkin vaihtoehtoa näkee välillä ripsiseerumeissa. Aplikaattorilla ripsiseerumin levitys onnistuu myös helposti. Levitys tapahtuu samoin kuin harjalla, eli aplikaattorilla seerumi levitetään ripsien alapuolelta kohti kärkeä.

Lue myös: Tehokkaat hiusnaamiot

paras ripsiseerumi

Huomioitavaa ripsiseerumien käytössä

Vältä seerumin käyttöä alaripsiin, jottei seerumia mene silmään. Huuhtele silmä, jos seerumia joutuu silmiin tai seerumin käyttö tuntuu ärsyttävän silmiä.

Silmien meikkaaminen ja ripsiseerumin käyttö

Ripsiseerumin levittäminen ja silmien meikkaaminen onnistuu yleensä hyvin yhtäaikaa. Nämä vinkit olen oppinut käytön myötä:

Muista kuivumisaika. Ripsiseerumi ei kuivu ripsiin välittömästi, kuten ei myöskään ripsiväri. Anna siis ripsiseerumille hetki aikaa imeytyä, ja sitten voit levittää ripsivärin. Ripsiväri ei välttämättä levity yhtä nätisti kostean ripsiseerumin päälle, ja voi aiheuttaa myös värin leviämistä luomille.

Ripsiseerumin koostumuksesta riippuu kuinka hyvin se sopii yhteen ripsivärisi kanssa. Jotkut seerumit voivat olla hiukan paksumpia, jolloin kannattaa olla ripsiharja apuna. Näin saat ripset siisteiksi, jos ripsiseerumi vetäisikin ripsiä hiukan yhteen. Ripsiharjan avulla saat ripset nätiksi ennen ripsivärin levitystä.

Yleensä ripsiseerumit ovat kevyitä, ja ne sopivat meikin alle. Voit kuitenkin käyttää ripsiseerumia vain illalla, jolloin ei tarvitse välittää sopiiko seerumi ripsivärin kanssa yhteen.

Maltillinen määrä riittää. Yksi sipaisu ripsiseerumia riittää, joten sitä ei tarvitse kerrostaa runsaalla kädellä. Paksu kerros ei näyttäisi hyvältä, jos päälle laitetaan vielä ripsiväriä. Tässä tilanteessa ripset voisivat tuntua liian raskailta ja näyttää ruman paksuilta.

Lue myös: Kiiltävät hiukset – parhaat tuotteet

Kenelle ripsiseerumit sopivat

Minulla on piilolinssit. Valitse ripsiseerumi, jonka ohjeissa sen sanotaan sopivan myös piilolinssien käyttäjille.

Minulla on ripsienpidennykset. Vältä öljypohjaisia ripsiseerumeita. Ripsiseerumin tulee olla öljytön, jottei se edistä pidennysten irtoamista.

Minulla on ripsientaivutukset. Voit käyttää ripsiseerumeita noin pari päivää kestotaivutuksen jälkeen. Itseasiassa ripsiseerumit auttavat lisäämään ripsien luontaista taipuisuutta.

Sopiiko ripsiseerumi kulmakarvoille? Kyllä. Suurin osa ripsiseerumeista on tarkoitettu myös kulmille. Ripsien ja kulmien kasvu on samanlaista, joten niihin tehoaa samat tuotteet ja tehoaineet.

Lue myös: Hiusten pesuväliä pidemmäksi

Miksi käyttää ripsiseerumia?

Kasvuajan pidentäminen. Ripsiseerumit saavat ripset näyttämään pidemmiltä ja runsaammilta, koska ne voivat pidentää ripsien kasvuaikaa. Hiuksilla, kuten myös ripsillä on oma kasvuaikansa. Jokaisella ripsellä on oma kasvuvauhtinsa, jonka ansiosta ripsi kasvaa ja tippuu tietyn vaiheen saavutettuaan. Ripsiseerumit pidentävät tätä kasvun ja ripsen tippumisen välistä aikaa. Ripsi siis ehtii kasvaa pidemmäksi, koska se irtoaa normaalia myöhemmin.

Tuuheammat ripset. Edellä esitelty ripsien kasvuvaiheen pidennys saa aikaan sen, että ripset näyttävät nyt seerumin avulla runsaammilta ja tuuheammilta. Ripsiin ei tule rakoja tai välejä, koska ripset pysyvät kauemmin paikallaan. Tämä jo itsessään lisää runsauden vaikutelmaa ripsissä.

Ravitsevat ripsiä. Ripsiseerumien tehoaineet ovat hyvin hoitavia. Sisällyksessä on usein esimerkiksi vitamiineja, biotiinia, peptidejä ja pantenolia. Nämä kaikki edesauttavat ripsien kasvua sekä vahvistavat niitä. Tärkeät ainesosat siis tekevät ripsistä vahvat ja antavat paremman alustan kasvulle.

Et tarvitse tekoripsiä, ripsienpidennyksiä tai ripsientaivutuksia. Moni käyttää edellämainittuja keinoja saadakseen näyttävämmät ripset. Ripsienpidennykset ja muut käsittelyt voivat aiheuttaa ripsien heikentymistä, jolloin omat luonnolliset ripset näyttävät entistä surkeammilta. Ripsiseerumien teho ei näy heti, mutta niiden vaikutus tulee kasvattamaan ripsiä ajan myötä. Seerumit eivät vahingoita ripsiä, vaan edistävät niiden kasvua.

Lue myös: Hiusöljyt avuksi kuivuuteen

Miksi ripseni lyhenevät

Ripsien lyhenemiseen on useita tekijöitä. Alta löydät vinkit yleisimpiin syihin, jotka aiheuttavat ripsien irtoamista.

Meikinpuhdistus. Ripset voivat kärsiä esimerkiksi liian kovakouraisesta silmämeikin puhdistuksesta. Ripsiä ei tule liikaa hangata, vaan käyttää liuotusta. Kaada meikinpuhdistustuotetta pumpulilappuun, ja anna sen vaikuttaa silmämeikin päällä. Hinkuttaminen on mekaanista kulutusta, joka pikkuhiljaa rasittaa ripsiä.

Meikkaaminen. Ripsivärit silmissä ei kannata nukkua. Ripsiväri tekee ripsistä kovemmat eli alttiimmat katkeilulle. Taivutatko ripsiä? Ripsientaivuttaminen voi katkoa ripsiä etenkin, jos teet taivutuksen ripsivärin levittämisen jälkeen. Tarkista myös onko taivuttimiesi vaihtokumi liian kulunut tai puuttuuko se jopa kokonaan.

Kosketko tai hierotko silmiäsi? Joskus ihmisellä voi ihan huomaamattaan olla tapoja, kuten aamuisin silmien hierominen tai ripsien nyppiminen keskittymistä vaativissa tilanteissa. Nämä kaikki kuluttavat ripsiä. Näin ripset voivat katketa tai jopa irrota ennen aikojaan.

Ripsienpidennys on ripsille aina pienoinen haaste. Erityisesti väärällä tekniikalla tehdyt tai liian isot pidennykset rasittavat omia ripsiä. Lopputuloksena voi olla entistä lyhkäisemmät ja huonokuntoisemmat ripset, joka saa aikaan jatkuvan kierteen ripsienpidennyksille.

Yleinen terveydentila tai käyttämäsi lääkkeet voivat olla syynä lyhyen heikkoihin ripsiin. Myös huono ruokavalio näkyy koko vartalossa. Ihmisvartalo tarvitsee monipuolisesti raaka-aineita hiusten ja karvojen, kuten ripsien kasvuun.

Lue myös: Kuivat hiukset – lista parhaista tuotteista

Lue myös: Rasvaiset hiukset kuriin shampoolla

Ripsiseerumin vaikutuksen näkyminen

Tärkeintä on käyttää ripsiseerumeita ripsiin ja kulmiin tarpeeksi kauan. Ripsiseerumien vaikutus alkaa näkyä parhaiten pitkällä aikavälillä. Kyse on siis vähintään kuukaudesta kuin viikoista, jonka jälkeen tehon huomaa parhaiten.

Toinen tärkeä seikka on säännöllinen käyttö. Käytä ripsiseerumia mahdollisimman säännöllisesti ja pitkäaikaisesti. Suosittelen käyttämään ripsiseerumia joka ilta, koska näin ripset saavat joka päivä tarvittavan hoitoannoksen. Ripset saavat siis hoitavia aineosia jatkuvalla syötöllä, ja näin tuote pääsee tehoamaan nopeimmin ja parhaiten. Epäsäännöllisellä käytöllä ripsien kasvu ei pääse maksimiin eikä tulokset näy yhtä selvästi.

Ripsiseerumia tulisi käyttää vähintään joka ilta ihonpuhdistuksen jälkeen puhtaille ripsille. Silmämeikki tulee siis puhdistaa hyvin pois, jotta seerumi pääsee kunnolla vaikuttamaan ripsiin. Ripsiseerumia voi käyttää myös aamuisin.

Vältä ripsien kastumista seerumin käytön jälkeen. Esimerkiksi silmätipat voivat liuottaa seerumia pois ripsistä. Käytä silmätippoja mieluiten ennen ripsiseerumia, jolloin silmätipat eivät sotke seerumia pois ripsistä. Vältä myös ripsiin koskemista. Jotkut ripsiseerumit voivat tehdä ripsistä vähän jäykemmät, joten silmien hieromista kannattaa varoa.

Paras ripsiseerumi hoitaa ja antaa ripsillesi mahdollisuuden kasvaa pitkiksi. Tästä tekstistä löydät tuotteet sekä ohjeet pidempiin ripsiin.

*mainoslinkki