Hiukset

Paras hopeahoitoaine – hiussävyä puhdistavat ja hoitavat tuotteet

Paras hopeahoitoaine poistaa hiusten kellertävyyden ja kosteuttaa kuivaa hiusta. Hopeahoitoaine sopii sinulle, joka haluat hiusten säilyvän kauniin sävyisenä. Olipa hiuksesi sitten vaaleat tai harmaat.

Löydät tekstin alusta mikä on paras hopeahoitoaine eri tarpeisiin. Lue myös miten käyttää hopeahoitoainetta, ja miksi kannattaa käyttää hopeahoitoainetta. Lue myös hopeahoitoaineen ja -shampoon käytöstä: tarvitsetko molempia?

Lue ja löydä sinulle paras hopeahoitoaine.

Paras hopeahoitoaine TOP 6

*mainoslinkki

KOSTEUTTAVA HOPEAHOITOAINE

Joico on hyvä valinta kuivuudesta kärsiville hiuksille. Hopeahoitoaine on väriltään kauniin laventelin väristä, eli pakkaus kuvastaa hyvin sävyä. Tämän lisäksi Joicon hopeahoitoaine sisältää keratiinia ja useita erilaisia öljyjä. Sen sisällyksessä on selvästi panostettu kosteuttavuuteen, jota vaaleat hiukset usein kovasti kaipaavat.

Olen yllättynyt miten vähän Joicon hopeahoitoainetta tarvitsee käyttää. Joskus tuntuu, ettei kourallinenkaan hoitoainetta riitä karhealle tukalleni. Joicoa riittää maltillinen määrä, ja silti se hoitaa hiuksia niin kauniisti.

Olen antanut Joicon hopeahoitoaineen vaikuttaa hiuksissani parisen minuuttia, joka riittää hyvin tälle nopeasti tehoavalle hoitotuotteelle. Hiukseni ovat huuhtelun jälkeen sileät ja helposti käsiteltävät. Hiukset pysyvät niin sanotusti ruodussaan, eivätkä harota edes latvoista. Aivan hennoimmille hiuksille Joico voi olla liiankin silottava, etenkin jos hiuksia on määrällisesti vähän.

Joicon Blonde Life Violet antaa myös hiusteni väriin raikastusta, ja vähentää keltaisia vivahteita. Paras tulos tulee jatkuvalla käytöllä, eli vähintään kerran viikossa käytettynä. En siis sanoisi Joicon olevan kaikista intensiivisin hopeahoitoaine, mutta silti sävyä korjaava ja ehdottomasti hyvin hoitava.

Osta Cocopanda: JOICO Blonde Life Violet Conditioner*

Osta Bangerhead: JOICO Blonde Life Violet Conditioner*

Osta Lyko: JOICO Blonde Life Violet Conditioner*

Lue myös: Parhaat hopeashampoot

JOICO Blonde Life Violet Conditioner paras hopeahoitoaine

TEHOKAS HOPEAHOITOAINE

Kevin Murphy on kampaamomerkkinä monelle tuttu, mutta tätä laadukasta Blonde Angel Treatment hopeahoitoainetta saa myös nettikaupoista kätevästi kotiin. Kevin Murphy eroaa monesta muusta hopeahoitoaineesta hiukan paksummalla koostumuksella, joka on silti helposti levittyvä.

Blonde Angelin tummahko väri näkyy myös tehokkuudessa. Hopeahoitoaine kirkasti hiukseni heti ensimmäisellä kerralla, vaikka pidin sitä vain minuutin. Tämän takia suosittelisin erittäin vaaleaan tukkaan ekoille kerroille lyhkäistä vaikutusaikaa. Tämä on hyvä varotoimenpide, koska minuutissa violetti väri tuskin ehtii tarttua huokoiseen hiukseen. Pidemmällä ajalla riski kasvaa, joten malttia kannattaa käyttää uuden hopeatuotteen kohdalla.

Kokeilin myös Kevin Murphyn hopeahoitoaineen laimennusta, jolloin sekoitin sitä tavalliseen hoitoaineeseen. Näinkin tehtynä saan hyvän värikorjauksen ja samalla lisää hoitavuutta. Laimennus ei ole välttämättä tarpeen, ellei hiukset ole hyvin huonokuntoiset.

Kevin Murphyn hopeahoitoaine on mielestäni paras sinulle, jos hiustesi sävyssä on paljon korjattavaa tai sävy muuttuu helposti kellertäväksi. Se on esitellyistä hopeahoitoaineista nopein ja vaikuttaa tehokkaimmin hiusvärin virheisiin. Ehdottomasti hintansa arvoinen tuote, joka kelpaa vaativaankin makuun.

Hopeahoitoaineesta löytyy myös hoitavuutta, joten se ravitsee ja elävöittää vaaleaa hiusta.

Osta Lyko: Kevin Murphy Blonde Angel Treatment*

Lue myös: Hyvät sävyttävät hoitoaineet hiuksille

kevin murphy blonde angel treatment paras hopeahoitoaine

EI LATISTA HIUKSIA

Wella on ollut toimiva hopeahoitoaine hennoille hiuksilleni. Hopeahoitoaineen kosteuttavuus on hyvää tasoa, mutta se ei tee hiuksista painavia tai löysiä. Hiukseni saavat sopivasti hoitavuutta ilman, että hiukset lannistuu juuresta.

Wellan hopeahoitoaineen väri taittaa vähän siniseen. Onkin hauska nähdä hiukan eri sävyisiä hopeahoitoaineita, vaikka kaikissa on sama toimintatapa.

Wellassa on paljon pigmenttiä, joten suojahanskat on aina hyvä idea. Pigmenttisyydestä huolimatta Wella ei ole mielestäni yhtä nopea toimimaan kuin edellämainittu Kevin Murphy.

Vaikutusaikana olen pitänyt reilua kolmea neljää minuuttia. Olen voinut lyhentää käyttöaikaa useamman käytön jälkeen, mutta silti parhaan tuloksen saa 4 minuutin vaikutuksella.

Pigmenttisyys näkyy ainakin siinä, että vähäisempi määrä hopeahoitoainetta riittää keskipitkiin hiuksiini. Tuubi on siis mukavan riittoisa, eikä ole loppunut reilun kuukauden käytölläkään.

Wella antaa hiuksiini siis pienemmälläkin määrällä kauniin kylmän värin, joka saa hiukset näyttämään vaaleammilta. Keltaisuus siis taittuu oikein hyvin ja hiusväri näyttää eloisan puhtaalta.

Osta Cocopanda: Wella Professionals INVIGO Wella Care Cool Blonde Conditioner*

Osta Bangerhead: Wella Professionals INVIGO Wella Care Cool Blonde Conditioner*

Osta Lyko: Wella Professionals INVIGO Wella Care Cool Blonde Conditioner*

Lue myös: Näin vähennät hiustenpesun tarvetta

Wella Professionals INVIGO Wella Care Cool Blonde Conditioner paras hopeahoitoaine

KOTIMAINEN PARAS HOPEAHOITOAINE

Kotimainen ja hajustevapaa hopeahoitoaine löytyy Sim Sensitiven valikoimista. Hopeahoitoaineen väri on kauniin purppuraisen violettia. Ei siis kaikista tummin sävy, mutta se on kuitenkin riittävä tasoittamaan hiusten sävyvirheitä.

Hopeahoitoaine tuntuu hiuksissani ihanan hoitavalta, joten karheutta tai kuivuutta ei tarvitse pelätä huuhtelun jälkeen. Hiukseni saavat hopeahoitoaineesta kaivattua kosteutta, joka näkyy hiuksen siloisena pintana. Hoitoaine on melko täyteläistä, joten sekin kertoo jo hyvästä hoitavuudesta.

En silti koe, että hopeahoitoaine painaisi hiuksiani alas, vaikka se niitä kosteuttaakin mukavasti.

Pari minuuttia on riittänyt vaikutusajaksi hiuksiini, joka on miellyttävän lyhyt aika. Tässä ajassa saan viileyden takaisin hiuksiin ja keltaisen pohjasävyn pois.

Kokonaisuudessaan sanoisin, että tässä on todella laadukas hopeahoitoaine. Kaikki ominaisuudet osuvat maaliin, joten nyt on nappisuoritus kotimaiselta merkiltä.

Osta Lyko: Sim Sensitive Blond Conditioner*

Osta Bangerhead: Sim Sensitive Blond Conditioner*

Lue myös: Parhaat hajusteettomat shampoot

paras hopeahoitoaine

HYVÄ HINTA-LAATUSUHDE

ByNoor on pohjoismainen ja eläinkokeeton merkki. Saman sarjan shampoo on todella hyvä, ja sen kaveriksi suosittelen myös hopeahoitoainetta.

ByNoor hopeahoitoaine ei ole kaikista syvin värimaailmaltaan, joten sen kanssa ei välttämättä tarvitse suojahanskoja.

Mielestäni tämä hopeahoitoaine sopii parhaiten, kun sitä käyttää yhdessä esimerkiksi ByNoorin keltaisuutta poistavan shampoon kanssa. Hopeashampoot vievät hiuksista usein kosteutta, mutta ByNoorin hopeahoitoaine tuo sileyden ja käsiteltävyyden takaisin hiuksiin.

ByNoor ei välttämättä ole yksistään tarpeeksi tehokas, ainakaan hyvin keltaisessa tukassa. Käyttämällä hopeashampoo ja -hoitoaineyhdistelmää tämä hopeahoitoaine korjaa ja viimeistelee värin kirkkauden. Tämän takia suosittelen ByNooria etenkin kuivalle ja vaalennetulle hiuksille, joka kaipaa hoitavuutta kärsineisiin kutreihinsa.

Osta Cocopanda: ByNoor Violet Toning Conditioner*

Lue myös: Hoitavat hiusnaamiot kuivalle hiukselle

paras hopeahoitoaine

+ YKSI HOITAVA HOPEAHOITOAINE

Björn Axén on hiusten kuivuuden taltuttava hopeahoitoaine. Hopeahoitoaineen vaikutus ei ehkä toimi kaikista keltaisimmissa hiuksissa, mutta se ei tee tuotteesta lainkaan huonoa.

Suosittelisin tätä sinulle, jos hiuksesi ovat hamppuisen kuivat ja käytät myös keltaisuutta korjaavaa shampoota. Tämän hopeahoitoaineen ominaisuudet tulevat parhaiten näkyviin shampooseen yhdistettynä. Kuvailisin siis tätä hopeahoitoainetta melko samoin sanoin kuin edellämainittua ByNooria.

Kokeilisin Björn Axénia, jos haluat puhtaamman sävyn, sileyttä ja lisäkosteutta vaalennettuihin hiuksiin. Parhaan tuloksen sain, kun annoin hopeahoitoaineen vaikuttaa hiuksissani 3-4 minuuttia. Näin hopeahoitoaine ehti tehota sävyn parantamiseksi ja hiukset saivat imettyä kosteuttavat raaka-aineet itseensä.

Osta Cocopanda: Björn Axén Cool Silver Conditioner*

Osta Bangerhead: Björn Axén Cool Silver Conditioner*

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

paras hopeahoitoaine

Näin käytät hopeahoitoainetta

Kenelle hopeahoitoaine sopii?

  • värjäämättömille vaaleille hiuksille
  • värjätyille ns. blondatuille hiuksille
  • harmaille hiuksille
    • värjätylle tai luonnostaan harmaalle tukalle

Hopeahoitoaine sopii vaaleille hiuksille, jotka ovat luonnonvaaleat tai vaalennetut. Myös harmaille hiuksile hopeahoitoaineet ovat hyvä keino pitää keltaisuus poissa hiuksista.

Hopeahoitoaineen käyttö

Kaikki lähtee hiusten pesusta

Ennen hopeahoitoaineen käyttöä pese hiukset mieluiten violetteja väripigmenttejä sisältävällä shampoolla. Näin saat puhtaat hiukset ja hiuspohjan, sekä apua keltaisuuden taittoon.

Huuhtele hiukset ja puristele niistä hennosti enimmät vedet pois. Pyyhekuivat hiukset ovat hyvä lähtökohta hopeahoitoaineen levittämiselle.

Lue myös: Hiusöljyllä kauniit ja kiiltävät hiukset

Lue myös: Ripsiseerumi avuksi – nopeampi kasvuvauhti

Hopeahoitoaineen määrä ja miten sen saa tasaisesti hiuksiin

Laita ensimmäisenä muovihanskat käteen, jotta vältyt mahdollisilta tahroilta ihossa.

Ota hopeahoitoainetta kämmenellesi sopiva määrä. Noin teelusikallinen on hyvä puolipitkille hiuksille. Sovita määrä hiustesi pituuden mukaan. Pidemmille hiuksille tarvitaan reilummin hoitoainetta, jotta saat hopeahoitoaineen tasaisesti juuresta latvoihin.

Aloita hopeahoitoaineen levitys ylhäältä latvoja kohti. Tämä järjestys siksi, että latvat ovat usein haperoiset ja heikkokuntoisemmat. Ne voivat vetää hopeahoitoaineen väriä itseensä, jos vaikutusaika on liian pitkä.

Vältä hopeahoitoaineen käyttöä hiusten juurten lähelle. Se voi viedä hiuksista tuuheuden, ja nopeuttaa hiusten rasvoittumista.

Voit käyttää hopeahoitoaineen levitykseen myös suihkuharjaa. Suihkuharjan avulla saat hopeahoitoaineen kaikkialle hiuksiin eikä hiuksista jää kohtia käymättä läpi. Harjalla saat sormin levittämiseen verrattuna tasaisen hopeahoitoaineen käsittelyn hiuksiin.

Lue myös: Hiuspohja puhtaaksi kuorintatuotteilla

Hopeahoitoaineen käyttöaika

Hopeahoitoaineen vaikutusaika on 1-5 minuuttia. Oikeastaan vain kokeilemalla selviää mikä on hyvä aika sinulle. Liian pitkiä aikoja ei kannata kokeilla, jotta väriä ei tule liikaa hiukseen. Aloita siis minuutista tai parista, ja lisää aikaa tarpeen mukaan.

Käytä hopeahoitoainetta kerran tai kaksi viikossa. Se ei välttämättä sovi jokaiseen pesukertaan, vaan suosi välillä tavallisia hoitoaineita. Käytä myös hiusmaskeja tarpeen mukaan, jos hiuksesi kaipaavat runsasta hoitavuutta.

Liian pitkä vaikutusaika – violetit hiukset?

Hopeahoitoaineen liian pitkällä käyttöajalla hiukset eivät muutu tumman violetiksi, vaan enemmän savuisen ja utuisen violettiin vivahtavaksi. Sävy ei ole siis niin intensiivinen, että sillä saisi täysin peittävää väriä vahingossa tai tarkoituksellakaan yrittämällä. Violetti sävy kuluu kyllä hiuksesta pois ajan ja pesun myötä.

Usemman minuutin vaikutusajalla hopeahoitoaineen vaikuttavat aineosat imeytyvät paremmin hiuksiin. Pidemmällä käyttöajalla on siis etunsakin. Vältä heti alkuun viiden minuutin käyttöä, jos se olisikin liikaa hiuksillesi. Käytä mieluiten tavallista hoitoainetta tai hiusnaamiota reilumman ajan verran, jos kaipaat runsasta kosteutusta hiuksiin.

Lue myös: Hiusseerumeilla kauniit hiukset

Syyt käyttää hopeahoitoainetta

Tärkein syy käyttää hopeahoitoainetta on estää hiusten sävyn muuttuminen. Vaaleat tai harmaat hiukset muuttavat sävyään usein kellertäväksi ajan saatossa. Syistä kellastumiseen voit lukea täältä. Hopeahoitoaine on väriltään violettia, joka korjaa hiusten sävyä keltaisesta puhtaan vaaleaksi.

Hopeahoitoaine antaa hiuksiin kosteutta, jota shampoopesu vie aina hiuksista mennessään. Kuivuus näkyy ja tuntuu etenkin vaalennetun hiuksen rakenteessa. Hius kaipaa hopeahoitoaineen ravitsevia raaka-aineita, jotka edistävät hiuksen kuntoa.

Hopeahoitoaineen ainesosat suojaavat lisäksi hiusväriä. Hoidettu hius saa pidettyä paremmin värin itsessään kiinni, eikä sävy haalene merkittävästi pesu pesulta.

Hoitoaineen pH-arvo mahdollistaa sen, että hius on vastaanottavainen hopeahoitoaineen violetille sävylle. Hius on shampoopesun jälkeen niin sanotusti auki, ja hopeahoitoaineen alhaisempi pH sulkee hiussuomun. Tämä tekee hopeahoitoaineen vaikutuksesta tehokkaamman. Väri jää siis paremmin kiinni hiussuomuun, ja hopeahoitoaineen sävyttävä vaikutus säilyy pidempään.

Lue myös: Ravintolisällä terveet ja pitkät hiukset

Tarvitseeko käyttää hopeahoitoainetta ja -shampoota?

Hopeahoitoaineen käyttö kannattaa yhdistää hopeashampooseen, jolloin saat maksimaalisen hyödyn irti molemmista tuotteista.

Shampoo puhdistaa ja samalla tuo violettia pigmenttiä hiukseen. Hopeahoitoaine ikään kuin lukitsee shampoon tuomat pigmentit, jolloin lopputulos on kestävämpi. Saat molempia tuotteita käyttämällä entistä raikkaamman väriset hiukset, joista keltaisuus tai muut värivirheet pysyvät paremmin poissa.

Hiuksesi pysyvät siis pidempään puhtaan värisenä, eivätkä vaadi niin usein värjäyskäsittelyitä. Toki tyvi pitää tarpeen mukaan värjätä. Säästät silti rahaa, kun kampaajan tuolissa ei kulu aikaa hiusten kemialliseen värjäämiseen kellastumisen poistamiseksi.

Kotihoito on yksi tärkein asia, joka kannattaa muistaa hiuksia värjätessä ja ylläpitäessä. Kampaaja loihtii sinulle kauniin värin, joka säilyy yllä vain hyvällä kotihoidolla. Kampaajat suosittelevat aina asiakkailleen laadukkaita hopeatuotteita, jolloin hiustesi sävy pysyy nättinä.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Vinkkejä hopeahoitoaineen käyttöön

Voiko hopeahoitoainetta laittaa kuiviin hiuksiin?

En suosittele tätä ohjetta. Hopeahoitoaineen käyttö kuiviin hiuksiin tai liian pitkäksi aikaa hiuksiin jättäminen voi aiheuttaa värjäytymistä.

Hiuksesi voivat olla huuhtelun jälkeen violetiksi värjäytyneet, joten tätä vinkkiä ei kannata soveltaa omiin hiuksiin.

Parhaan tuloksen saat hopeahoitoaineilla ja muilla hopeatuotteilla, kun käytät niitä ohjeen mukaan ja säännöllisesti.

Lue myös: Keratiinituotteet paikkavat vaalennettua hiusta

Sekoita tavallista hoitoainetta hopeahoitoaineen sekaan

Näin saat lisättyä hopeahoitoaineeseen lisää kosteuttavuutta. Nykyaikaiset hopeahoitoaineet ovat tehokkaita myös hoitamaan hiusta. Kyseessä on silti hiusta sävyttävä tuote, joka voi mahdollisesti tuntua hiuksessa tavallista hoitoainetta vähemmän hoitavalta. Näin voi olla etenkin, jos hiuksesi ovat hyvin vahvasti vaalennetut tai kuluneet.

Sekoittamalla tavallista hoitoainetta tai hiusnaamiota hopeahoitoaineen sekaan saat tarvitsemaasi kosteutta hiukseen.

Lue myös: Vinkit edullisiin hiustuotteiden verkkokauppoihin

Hopeahoitoaineen huuhtelun jälkeen ei kuitenkaan kannata laittaa hoitoainetta tai -maskia hiuksiin. Tämä voi kuluttaa hopeahoitoaineen tehoa. Hopeahoitoaineen jälkeen laitetun ns. tavallisen hoitoaineen käyttö vaatisi taas uuden vedellä pois huuhtelun, joka turhaan kuluttaisi hiusten sävyä.

Hiusten turha pesu tuo hiusten keltaisuutta esiin, ja on yksi syy miksi hopeatuotteita tarvitaan hiusten keltaisuuden peittoon.

Paras hopeahoitoaine tuo hiuksiisi sävyä keltaisuuden taittoon sekä puhtautta hiusten sävyyn. Tekstistä löydät monta hyvää hopeahoitoainetta eri hiustarpeisiin.

*mainoslinkki