Hiukset

Pörröiset hiukset – sileyttävät ja hoitavat tuotteet hiuksille

Pörröiset hiukset vaativat tehokasta hoitoa hiustuotteilta. Opi tuntemaan mitä hoitoa pörröiset hiukset tarvitsevat sekä löydä sopivat hiustuotteet:

*mainoslinkki

Shampoo pörröisille hiuksille

Silottava shampoo saa pörröiset hiukset kuriin

Eleven Australian shampoo on mielestäni takuuvarma tehotuote, kun kyseessä on pörröisten hiusten siloittaminen. Hiukseni ovat luonnostaan taipuisat ja käsittelyistä johtuen kuivat. Tämä aiheuttaa pörrööntymistä, jonka Eleven Australian shampoo kumoaa oikein hyvin.

Shampoon ansiosta hiukseni silottuvat ja suoristuvat. Voin siis vähentää jätettävien hoitotuotteiden käyttämistä, koska kuivuttuaan hiukseni ovat jo valmiiksi hyvin hoidetut. Ei siis ole tarvetta kosteuttaa latvoja, jotka normaalisti ovat pörrössä pesun jälkeen.

Eleven Australian shampoo pörröisille hiuksille on siis hoitava, kosteuttava ja näin myös pörröisyyttä eliminoiva. Shampoolla saa puhtaan hiuspohjan, mutta kaikista rasvaisemmille hiuksille näin hoitava shampoo voi olla liiankin kosteuttava. Elevenin shampoo sopii myös värjätyille hiuksille.

Osta Lyko: Eleven Australia Smooth Me Now Anti-Frizz Shampoo*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

porroiset hiukset shampoo porroisille hiuksille

Hoitava shampoo pörröisille hiuksille

Redkenin shampoo antaa hiuksille ravitsevuutta sekä kosteuttavan hiusten pesun. Hiukseni eivät siis rasitu näin kevyestä shampoosta, joka puhdistaa hiusta vain tarpeellisen verran.

En huomaa hiusten latistuvan kaikesta hoitavuudesta huolimatta, vaan hiusten oma volyymi pysyy läsnä. Voit silti kokeilla tuuheuttavaa hoitoainetta tämän shampoon kanssa ohuille hiuksille. Pörröisten hiusten shampoot ovat yleensä hyvin kosteuttavia ja vaikutus voi näkyä hiusten volyymissa.

On hauska huomata, että Redkenin shampoon hoitavuus on näin hyvä. Pörröiset hiukset ovat yleensä myös hiukan kuivempaa laatua, joten tälläinen shampoo hellii hiussuortuvia. Hoitoainetta on toki hyvä käyttää, mutta jo pelkkä hiusten pesu shampoolla tuo hiukseen selvästi kosteutta.

Hiukseni ovat pesun jälkeen tasaiset ja vapaat pörröisyydestä. Myös hiusten takkuisuus on poissa, joten hiusten käsiteltävyys ja harjaaminen sujuu vaivatta. Redken sopii myös värjättyjen hiusten käyttöön.

Osta Cocopanda: REDKEN Frizz Shampoo*

Osta Bangerhead: REDKEN Frizz Shampoo*

Lue myös: Katkeilevien hiusten shampoot

shampoo porroisille hiuksille porroiset hiukset

Pörröiset hiukset – sulfaatiton vaihtoehto toimii

Sulfaattivapaat shampoot ovat varteenotettava vaihtoehto pörröisille hiuksille. Vääränlainen shampoo voi aiheuttaa hiuksiini kuivaa pörröä, mutta Maria Nilan shampoo on sisällöltään hyvin hellä hiuksille.

Shampoo sisältää kevyitä puhdistavia raaka-aineita, jotka eivät kuluta hiusta. Mukana on myös runsaasti kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä ja luonnollisia öljyjä. Nämä eivät lyttää tukkaa, mutta antavat hiuksiini pehmeyden tunteen.

Voisin ajatella Maria Nilan shampoon sopivan monille eri hiuslaaduille. Suosittelisin tätä kaikille, jotka kaipaavat hiuksiinsa pörröisyyden ja kuivuuden tilalle terveen hoidetut hiukset. Maria Nila on vegaaninen merkki, ja myös tämä shampoo sopii värjättyjen hiusten pesuun.

Osta Nordicfeel: Maria Nila True Soft Shampoo*

Osta Lyko: Maria Nila True Soft Shampoo*

Osta Bangerhead: Maria Nila True Soft Shampoo*

Lue myös: Paras sulfaatiton ja silikoniton shampoo

porroiset hiukset shampoo

Vahvaa siloitusta pörröisille hiuksille

Paul Mitchellin shampoo tuo hiukset kauniisti alas, kun on kyse pörröisyyden taltuttamisesta. Smoothing shampoo on erittäin tehokas tuomaan siloisuuden hiuksiini, joten shampoo tekee hyvin sen mitä lupaa. Shampoon virkistävä tuoksu yhdistettynä runsaaseen vaahtoamiseen tuo hiuksiini puhtaan fiiliksen.

Omiin ohuisiin hiuksiini en välttämättä käyttäisi tätä joka pesussa, vaan jonkun toisen shampoon kanssa vaihdellen. Saan shampoolla haluamani avun pörröisyyteen, mutta ehkä joka pesussa se olisi jo liian siloittava. Sanoisin, että tämä shampoo sopii erinomaisesti, jos sinulla on hiukan karheammat, runsaat tai vahvan pörröiset hiukset.

Osta Cocopanda: Paul Mitchell Smoothing Shampoo*

Osta Lyko: Paul Mitchell Smoothing Shampoo*

Lue myös: Sähköiset hiukset – parhaat shampoot

porroiste hiukset shampoo porroisille hiuksille

Haluatko lisää kosteuttavia tuotteita, jotka hoitavuudellaan auttavat myös pörröisyyteen?

Löydä kosteuttavia shampoita sekä iso listaus hyvistä hoitotuotteista kuivuuden taltuttamiseen.

Pitkät hiukset? Tutustu pitkätukkaisille parhaisiin shampoisiin.

Hoitoaine pörröisille hiuksille

Runsaan kosteuttava hoitoaine pörröisille hiuksille

Eleven Australian shampoon lisäksi myös sarjan hoitoaine on loistava pörröisyyden hoitoon. En välttämättä käytä näitä kahta tuotetta yhdessä, koska jo yksittäin niissä mukavasti tehoa. Tämä voi olla hyvä vinkki, jos hiuksesi ovat ohuet. Erittäin kuiville tai paksuille hiuksille suosittelen käyttämään merkin shampoota ja hoitoainetta yhtä aikaa.

Eleven Australian hoitoaine taltuttaa hiusteni pörröisyyden ja kuivuuden jo parissa minuutissa. Voisin lähes verrata hoitoaineen tehokkuutta hiusnaamioon. Sen verran kosteutetuilta hiukseni tuntuvat, ja tämän lisäksi myös näyttävät kiiltävän sileiltä ilman pörrön häivää.

Osta Lyko: Eleven Australia Smooth Me Now Anti-Frizz Conditioner*

Lue myös: Silottavat keratiinihoitoaineet

porroiset hiukset hoitoaine porroisille hiuksille

Tehotuote purkissa pörröisille hiuksille

Briogeon naamio on kuin ylellistä luksusta pörröisille hiuksilleni. Se ei pelkästään hoida kuivan kärsineitä hiuksia, vaan myös tasoittaa pörröisyyden pois hiuksista. Tämä on todellinen pelastus, kun hiukseni kaipaavat pikaista kaunistamista.

Briogeon sisältö on täynnä hiusta ravitsevia ainesosia, mutta se ei muuta hiuksiani latteiksi. Tämä johtuu esimerkiksi Briogeon silikonivapaasta koostumuksesta. Saan Briogeon palkitulla hiusmaskilla sileät ja silti kevyen tuntoiset hiukset, jotka eivät painaudu hiuspohjaa vasten.

Itselläni on ohuet hiukset, joille Briogeon käyttö riittää kerran viikossa. Käytän tätä siis siloisuuden ylläpitoon tavallisten hoitoaineiden käytön välissä. Uskallan silti sanoa, että tästä maskista riittää tehoa pörröiselle tukalle hennoista paksuihin hiuksiin, ja jopa kiharille hiuksille.

Osta Cocopanda: Briogeo Deep Conditioning Hair Mask*

Osta Bangerhead: Briogeo Deep Conditioning Hair Mask*

Lue myös: Parhaat hiusnaamiot

hoitoaine hiusnaamio porroiset hiukset

Silkkisyys tilalle – pois pörröiset hiukset

Lanzan ihanan kosteuttava hoitoaine hellii hiusta. Jo suihkussa huomaan miten hoitoaine muuttaa hiusteni pinnan karheasta silkkiseksi. Tämä on todellinen helmi, kun haluat runsasta kiiltoa sekä hoitavuutta pörröiselle tukalle.

Lanzan sisältämät aineosat luovat hiuksistani hyvin käsiteltävät. Hoitoaine muuttaa kuivat ja kuluneet hiukset siveltävän tasaiseksi.

Hiukseni ovat nyt siis siloiset ja suoremmat. Tämä kannattaa muistaa, jos hiuksesi ovat hyvin hentoiset. Lanzan hoitoaine toimii siis hyvin tehokkaasti pörröisyyteen ja muuttaa hiuksen ulkoasun eläväisen nätiksi.

Osta Cocopanda: Lanza Healing Smooth Glossifying Conditioner*

Osta Bangerhead: Lanza Healing Smooth Glossifying Conditioner*

Lue myös: Paras jätettävä hoitoaine

porroiset hiukset hoitoaine porroisille hiuksille

Jätettävät tuotteet pörröisille hiuksille

Suihkeella pörröisyys pois

KMS suihke on kätevä tuote, kun haluan estää hiusten pörröisyyden. KMS suihke ei ole hiuslakka, vaan nimenomaan pörröisyyttä vastaan kehitetty suihke. Esimerkiksi kuivuus ja kostea ilma nostattavat omassa tukassani pörröisyyden esiin. Tähän tarkoitukseen suihke on hyvä valinta.

Suihke ei ole raskas, joten sitä voi suihkia useammankin kerroksen hiuksiin. Tykkään käyttää tätä myös harjan kautta. Silloin suihkutan tuotetta ensin harjaan ja käyn sillä hiukset läpi. Näin saan samalla tuotteen hiuksiin, ja entistä sileämmät hiukset. Hiukseni pysyvät muodossaan, eivätkä ole pörröistä höttöä kuten normaalisti.

KMS suihke antaa sopivasti kiiltoa, joka kaunistaa hiuksiani näyttämään entistä terveemmiltä.

Osta Cocopanda: KMS Hairstay Anti-Humidity Seal Spray*

Osta Lyko: KMS Hairstay Anti-Humidity Seal Spray*

Lue myös: Parhaat lämpösuojat hiuksille

porroiset hiukset

Silottava seerumi pörröisille hiuksille

Olen todella tykästynyt Eleven Australian Anti-Frizz-sarjaan, joten myös seerumi on mainitsemisen arvoinen. Tällä saa hyvin nopeasti hiukset silkkisen hallittaviksi.

Seerumi sisältää esimerkiksi öljyjä, mutta silti koostumus ei paina hiusta liikaa. Määrällisesti yksi tai kaksi pumpun painallusta on jo tarpeeksi. Aloitan aina seerumin käytön hieroen tuotetta kämmenien välissä. Levitän tuotetta hiuksiin alhaalta ylös, ja keskittyen nimenomaan pituuksiin. Mielestäni Eleven Australia toimii niin kuiviin kuin pyyhekuiviin hiuksiin.

Saan Eleven Australialla pörrövapaat ja silkkisen pehmeät hiukset, joka pysyvät hyvin kurissa aina seuraavaan pesukertaan saakka. Tykkään myös Anti-Frizz Serumin ihanan hedelmäisestä tuoksusta.

Osta Lyko: Eleven Australia Smooth & Shine Anti-Frizz Serum*

Lue myös: Hoitavat hiusseerumit TOP 5

porroiset hiukset

Jätettävä tuote paksuille tai hyvin pörröisille hiuksille

Goldwellin hiuksiin jätettävä hoitotuote voisi olla etenkin paksumman hiuslaadun makuun. Kiharat, hyvin kähäräiset tai runsaan pörröiset hiukset ovat mielestäni tuotteen parasta kohderyhmää. Tuotteen teho on hyvin siloittava, joten annostelussa voi pihistellä. Goldwell on notkean voidemainen tuote, joten se on helppo hieroa hiuksiin käsien kautta.

Jätettävä hoitoaine ei pelkästään siloita hiuksia, mutta myös hoitaa niitä. Tämän huomaa pidemmällä käytöllä, kun hiukset pysyvät paremmin kurissa. Käytän Goldwellia suihkun jälkeen, kun hiuksissa on vielä hiukan kosteutta. Näin tuote imeytyy parhaiten hiukseen, eli pääsee vaikuttamaan tehokkaasti hiuksen rakenteeseen.

Lyhyesti sanottuna Goldwell Kerasilk tuo hiuksiin silkkisen kiillon, ja poistaa pörröisyyden nopeasti.

Osta Cocopanda: Goldwell Kerasilk Control Smoothing Fluid*

Osta Lyko: Goldwell Kerasilk Control Smoothing Fluid*

Lue myös: Hiusöljyt pelastavat hiuksesi

porroiset hiukset

Näin estät pörröiset hiukset

Käytä hoitotuotteita kosteisiin hiuksiin

Onko tapanasi pestä hiukset ja antaa hiusten kuivua ennen jätettävien hoitotuotteiden käyttöä? Kaikista kurittomimmat hiukset voivat hyvän shampoon ja hoitoaineen käytöstä huolimatta pörrööntyä. Paras keino on ennaltaehkäistä pörrön ilmestymistä, eli käytä jätettäviä hiustuotteita kosteaan tukkaan.

Pörröisyys talttuu parhaiten, kun laitat hoitotuotteet hiuksiin heti suihkun jälkeen. Hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja tasaisesti kevyen kosteisiin hiuksiin. Nyt hiukset kuivuvat sileiksi, eikä niitä tarvitse laittaa ojennukseen enää hiusten kuivuttua.

Ei ole väliä käytätkö suihkeita tai voidemaisia tuotteita, mutta niiden käytön ajankohdalla on merkitystä. Kostea hius on vielä rakenteeltaan hiukan auki, ja valmis nappaamaan sille tarjotut kosteuden rippeet.

Lue myös: Kuivan päänahan parhaat shampoot

Lue myös: Tehohoidot kuiville hiuksille

Hoitotuotteet on myös helpompi levittää kosteisiin hiuksiin, koska ne ovat veden painosta lytyssä. Kuivuneissa hiuksissa tekstuuri on jo ehtinyt pörrööntyä, ja hoitovoiteet eivät levity tai imeydy hiukseen enää niin sukkelasti.

Harjaa hiukset ennen ja jälkeen suihkun

Hiusten kannattaa olla takuttomat ja takkuvapaat ennen suihkuun menemistä. Tämä vähentää hiusten pörrööntymistä pesun jälkeen, kun hiukset kuivuvat. Harjaa siis hiukset hyvin. Ennen harjaamista voit käyttää myös jätettäviä hoitotuotteita hiuksiin, jos pörröisyyttä on runsaasti.

Nyt hiuksesi ovat sileät ja helposti pestävissä. Shampoon hierominen hiuspohjaan onnistuu paremmin ja vältät shampoopesun aiheuttaman pörrön tukassasi. Vältät myös hiusten katkeilun, kun hiuksissa ei ole harjaamisen jälkeen takkuja. Terveet, katkeilemattomat hiukset eivät pörröönny yhtä helposti.

Harjaaminen saa myös päänahan rasvat lähtevät liikkeelle. Etenkin ennen pesua hiustesi tulee olla likaiset, koska puhtaita hiuksia ei ole syytä pestä hiusten kunnossa pysymisen takia. Likaisten hiusten rasva silottaa hiusten pinnan, joka taas helpottaa niiden pesua ja poistaa hiusten pörröisyyttä.

Lue myös: Hopeashampoot TOP 5

Hiukset siis silottuvat näin itsestään, joka vaikuttaa myös pesun jälkeiseen hiusten ulkonäköön. Muista myös hellän shampoon käyttö, joka on isossa osassa pörrön estämisessä. Tekstin alusta löydät hyvät shampoot, mutta muista myös:

Lue myös: Tehokkaat hopeahoitoaineet

Älä turhaan välttele silikoneja

Silikonia sisältävät hiustuotteet sopivat erinomaisesti pörröisyyden hoitoon. Silikonit tuovat hiuksiin ennen kaikkea hallittavuutta ja sileyttä. Silikonit voivat tuoda hiuksiin myös kevyttä painoa, joka estää hiusten pörröttymisen. Hiukset pysyvät nyt nätisti aloillaan ja silkkisen tasaisina.

Silikonit auttavat lisäksi pörrööntyneen hiusrakenteen paikkaamisessa, joka näkyy heti tasaisempina hiuksina.

Käytä hoitoainetta ilman shampoota

Hiusten pesu voi aiheuttaa pörröisyyttä, mutta toki hiukset pitää välillä pestä. Pörröisellä hiuslaadulla pesumääriä kannattaa silti vähentää reilusti, eikä ainakaan joka päivä kannata tarttua shampoopulloon.

Lue myös: Paras tuuheuttava hoitoaine

Lue myös: Parhaat suolasuihkeet

Ovatko hiuksesi hyvin pörröiset ja kuivat, mutta et halua pestä hiuksiasi shampoolla? Voit ilman shampoopesua vain kastella hiuksesi ja käyttää hoitoainetta. Tee näin, jos hiustesi pörröisyys alkaa tulla esiin ja haluat antaa niille lisähoitoa ilman shampoopesua.

Esimerkiksi glyseriini on hyvä raaka-aine hoitoaineessa, kun tarvitaan hiusten siloitusta. Pörröisille hiuksille suunnatuissa hiustuotteissa on valmiiksi huomioitu parhaiten siloittavat ainesosat. Niihin ei tarvitse itse sen kummemmin perehtyä, ellet ole kiinnostunut inci-listoista tai haluat vältellä tiettyä ainesosaa.

Hyödynnä öljyjä

Öljyjen käytöllä tarkoitan kaupoissa myytäviä hiuksille suunnattuja öljyjä, mutta myös hiusten omaa talia.

Öljyt ovat yksi helpoin tapa poistaa pörröisyys. Ne tuovat runsaasti kosteutta sekä täyttävät hiuskuidun, jotta hius laantuu sileäksi ja kiiltäväksi. Kannattaa siis valita itselle sopiva tuote esimerkiksi sen mukaan onko sinulla paksut tai ohuet hiukset. Täältä löydät hyviä öljyjä hiuksillesi.

Lue myös: Miten pidentää hiusten pesuväliä

Hiusten omilla öljyillä tarkoitan hiuspohjan rasvaa. Se taltuttaa pörröisyyttä, etkä tarvitse lainkaan hiustuotteita tätä varten. Harjaa luonnonharjaksista tehdyllä hiusharjalla hiuksiasi. Harjakset selvittävät ja samalla hoitavat hiusta. Saat myös levitettyä hiuksiisi päänahan luonnollisia öljyjä, jotka eivät tahmaa vaan kaunistavat hiustasi sileämmäksi.

Silkkinen tyynyliina vähentää pörröä

Tyynyliinaa vasten ollaan noin kolmas osa vuorokaudesta. Hiukset ovat usean tunnin ajan vasten hyvinkin kovia materiaaleja, jotka vaikuttavat hiusten tekstuuriin sekä pörröisyyteen.

Ei ole siis ihan sama mitä pääsi alla on. Kannattaa kokeilla monen kauneusgurun vinkkiä, ja vaihtaa tyynyliina silkkiseen versioon.

Silkkityynyliina ei ole karhea hiuksille. Liukas pinta antaa hiusten liikkua kitkavapaasti pään liikkeiden mukana. Silkki ei siis kuluta hiuksen pintaa, joka on usein yksi syy miksi hius pörrööntyy.

Silkki ei myöskään ime hiuksista tai iholta kosteutta pois, vaan toimii päinvastoin. Hiukset ovat silkkityynyliinan avulla sileämmät ja terveemmät, joka on ehdoton etu pörröisten hiusten hoidossa.

Lue myös: Laminoi pörröisyys pois

Vältä katkeilevia hiuksia

Pörröisyyteen on monia syitä, ja usein ongelma onkin useammankin seikan lopputulos. Poikkimenneet hiukset ovat yksi syy, jonka takia hiusten pörröisyys tulee esiin.

Nämä yksittäiset harottavat hiukset kohoavat helposti ylöspäin, ja ovat usein muutenkin merkki heikoista hiuksista.

Lue miten hoitaa katkeilevia hiuksia, ja autat myös vähentämään hiusten pörröisyyttä.

Pörröiset hiukset – miksi hius on pörröinen?

Lyhyesti sanottuna hiusten pörröisyyden syyt voi tiivistää hiusten kuivuuteen. Mieti miten käsittelet hiuksiasi?

Vältä näitä:

 • kuumuutta
  • muotoilulaitteet
 • märkien hiusten harjaaminen
 • peset joka päivä hiukset

Kuumuudesta eroon

Kuuma ilma on yksi pörröisyyden isoin syy. Kuumuus vie kosteuden hiuksista, joka taas näkyy hiusten pörröisenä tekstuurina. Satunnainen lämpölaitteiden käyttö ei niin suuresti haittaa, mutta päivittäisessä käytössä eron alkaa nähdä hiuksessa.

Lue myös: Luonnonharjas saa hiukset kiiltämään

Vaikutus tuntuu hiuksessa etenkin, jos unohdat lämpösuojan käytön. Suojaavien tuotteiden käytöstä huolimatta pörrööntymistä voi ilmetä, jos hiuksesi ovat jo valmiiksi tai luonnostaan kuivat. Mikään lämpötuote ei suojaa ja hoida niin hyvin, kuin lämmön välttäminen hiusten muotoilussa.

Hiusten harjaaminen

Märkien hiusten harjaaminen kuluttaa hiusta ja näkyy hiuskuidussa. Harja venyttää hiusta, joka vaikuttaa myös hiuksen rakenteeseen. Se aiheuttaa pörrööntymistä, koska hius on kulunut.

Kosteisiin hiuksiin tulisi käyttää vain harvaa hiusharjaa, jossa on vähän piikkejä. Voit käyttää myös märkien hiusten harjaamiseen suunnattua hiusharjaa. Näidenkin harjojen kanssa voimaa ei kannata käyttää liikaa. Joustamaton hius katkeaa hyvin helposti.

Hellävaraisin vaihtoehto on harjata hiukset vasta niiden ollessa vähintään pyyhekuivat. Käy hiukset hitaasti läpi harvalla harjalla tai sormin. Vältä takkujen repimistä auki. Anna hiusten kuivua kokonaan, jos kohtaat takkuja. Levitä hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka kosteuttaa ja tekee hiuksista käsiteltävämmät. Nyt voit varovasti lähteä avaamaan takkuja ilman hiusten repimistä.

Lue myös: Kiiltosuihkeet hiuksille

Pesetkö hiukset päivittäin?

Pörröistä hiusta ei pitäisi käsitellä liikaa. Tämä tarkoittaa niin föönäämistä, värjäämistä kuin pesemistäkin. Nämä kaikki rasittavat hiusta ja riistävät hiusten kosteutta pois. Kosteus on helpompi säilyttää hiuksessa, kuin lisätä sitä takaisin.

Pidennä hiusten pesuväliä. Tämä voi alkuun tuntua haastavalta, mutta se on palvelus hiustesi kunnolle, kosteustasapainolle ja saat vähennettyä pörröisyyttä.

Pörröiset hiukset – tunnista pörröisyyys

Pörröinen hius on kuiva ja tuntuu elävän omaa elämäänsä. Yksi hius suuntaa tuonne ja toinen päinvastaiseen suuntaan. Hiukset näyttävät tuuheilta, mutta huonolla tavalla. Hiukset eivät laskeudu yhtenä joukkona kauniisti alas, vaan pörröisenä kasana ilman suuntaa. Näin hiusten kosteus pääsee haihtumaan, koska hiukset eivät ole siistejä suortuvia vaan höttöinen kasa.

Pörröinen hius on rakenteeltaan erilainen verrattuna ns. normaaliin hiukseen. Hiuksen rakenne on enemmän koholla ja ikään kuin rispaantuneen näköinen. Terve hius on siloinen rakenteeltaan sekä myös ulkoasultaan. Pörröisen hiuksen rakenne on siis ongelma, koska se päästää kosteuden karkuun hiuksista ja pahentaa hiusten sottaista ulkoasua.

Lue myös: Katkeilua hiuksissa – parhaat hoitoaineet

Pörrööntyneille hiuksille pitää siis antaa apua sopivan shampoon, hoitoaineen sekä muiden hiustuotteiden avulla. Näin saadaan hiuksen rakenne avoimesta sulkeutuneeksi. Hiuksen rakenne on tällöin tasaisempi ja pitää kosteuden itsessään, joka näkyy hiusten vähempänä pörröisyytenä.

Pörröiset hiukset ovat kaikkien hiustyyppien ongelma

Kaikki hiustyypit voivat pörrööntyä. Yleensä pörröisyys näkyy:

 • hiusten pinnan pörröisyytenä
 • hiusten muodottomuutena
 • latvojen pörröisyytenä

Hiusten pinta pörrööntyyy

Tässä tilanteessa hiukset ovat siis vain pinnasta pörröiset. Alla olevat hiukset ovat siistit ja sileät. Tämä usein johtuu päällimmäisten hiusten jatkuvasta esillä olosta ja niiden kohtaamasta kulutuksesta. Se aiheuttaa päällyshiusten pörrööntymisen.

Kaikkeen pörröisyyteen paras ratkaisu on kosteutus. Tässä tilanteessa etenkin hiusten pinta kaipaa hoitavuutta, joka siloittaa pörröisyyden pois.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Hiusten pallomainen muoto

Näyttääkö hiustesi muoto tuuhealta pallolta, joka kaipaa taltuttamista. Tälläisessä hiuksessa on volyymia, mutta se johtuu kuivuudesta ja pörröisyydestä. Hius ei siis ole luontaisessa muodossaan, vaan kuivuus on tehnyt siitä kuin ylikasvaneen puskan.

Anna hiuksille hellää hoivaa ravitsevien shampoiden, hoitoaineiden sekä muiden hoitotuotteiden avulla.

Hiuslatvat pörrööntyy

Ovatko hiuslatvasi kuin heinää? Kovat, karheat sekä kuivat. Etenkin käsitellyt hiukset kuivuvat latvoista, jotka pörrööntyvät herkästi.

Ravitse latvoja hoitavilla tuotteilla, kuten jätettävillä hoitoaineilla. Muista myös, että sentin tai parin nipsaisu pois saksilla on joskus paras vaihtoehto latvojen pörröisyyteen.

Lue myös: Syväpuhdistavat shampoot

Nämä hiukset ovat yleensä pörröisimmät

 • kiharat
 • paksut
 • kuivat

Kiharainen hiuslaatu on luonnostaan pörröisyyteen taipuva. Kiharassa hiuksessa on usein erilaisia kohtia. Hiuksissa on loivaa ja tiukempaa kiharaa sekä suorempia kohtia. Tähän kun yhdistää pörröisyyden, niin hiukset ovat taatusti hyvin sekavan näköiset ja vaikeasti hallittavat.

Paksuissa hiuksissa yksittäisen hiuksen ympärysmitta on selvästi isompi kuin ohuessa tukassa. Tämän takia hius on vaikeammin käsiteltävissä, joten hius sojoittaa helposti epätoivottuun suuntaan. Paksu hius vaatii tehokkaammat tuotteet, jotka saavat hiukset pysymään halutussa mallissa.

Kuivat hiukset voi olla jokaisella, mutta etenkin kahdella yllämainitulla hiuslaadulla. Kosteuden vähyys muuttaa hiuskuidun repsottavaksi, joka näkyy myös hiusten pörröisyytenä. Myös ohuet ja suorat hiukset voivat kärsiä pörröisyydestä.

Lue myös: Parhaat värjättyjen hiusten shampoot

Pinnasta pörröiset hiukset

Näin saat pörröiset hiukset sileiksi

Tekstin alussa mainittujen tuotteiden lisäksi muista nämä tuotteet pörröisille hiuksille:

Hyvin kuivat ja pörröiset hiukset

Tuntuuko, ettei mikään auta hiuksiisi? Ota tästä vinkit käyttöön, joilla pörröisyyden saa nopeasti kuriin.

Jätä hoitotuotteet yöksi hiuksiin

Levitä hiuksiisi reilu kerros jätettävää hoitoainetta tai öljyä, joka saa imeytyä hiuksiisi jopa yön yli. Tämä toimii etenkin paksuille tai kiharille hiuksille. Nämä hiuslaadut imevät runsaasti kosteutta, ja yön yli jätettynä hoitotuotteet saavat vaikuttaa tarpeeksi kauan.

Lue myös: Sävyttävät shampoot eri hiusväreille

Voit kokeilla myös hiusnaamion jättämistä hiuksiin yöksi. Pese hiukset aamulla, ja huomaat hiusten olevan ihanan sileät.

Laita suihkulakki päähän, jottet sotke tai kastele tyynyä. Näin saat myös lämpöä hiuksiin, joka edistää hoitotuotteiden tehokkuutta.

Levitä hoitotuotteet pää alaspäin

Pää alaspäin saat jätettävät hoitotuotteet kaikkialle hiuksiin tasaisesti. Etenkin paksuun tukkaan on vaikea saada hoitotuotteita jokaiseen haluttuun hiussuortuvaan.

Pää alaspäin hiukset roikkuvat ilmavina. Näin pääset käsiksi myös niihin alimpiin hiuksiin, jotka voivat helposti jäädä ilman hoitotuotteiden kosteuttavuutta.

Lue myös: Etikka tuo huksiin kiiltoa

Vältä aurinkoa

Suora kova paiste kuivattaa hiusta, nopeuttaa pörrööntymistä sekä kuluttaa myös hiusväriä. Muista siis hiusten suojaaminen. Täältä löydät hiustuotteita aurinkohaittojen välttämiseen.

Etenkin pörröiset hiukset kannattaa piilottaa auringolta keskipäivällä. Lisää kesällä hiuksille jätettävien hoitotuotteiden määrää, jotka virkistävät pikaisesti kuivunutta hiusten pintaa.

Pörröiset hiukset ovat ikävä ongelma, johon on kuitenkin useimmiten helppo ratkaisu. Anna hiuksillesi enemmän kosteutta. Tämä hoitaa hiuksen rakenteen ja poistaa pörröisyyden.

*mainoslinkki