Hiukset

Suolasuihke hiuksille – käyttö ja parhaat tuotteet hiusten muotoiluun

Suolasuihke hiuksille saa hiuksiin laineikkuutta, tuuheutta sekä tekstuuria. Löydät tekstistä omat suosikkini suolasuihkeista sekä neuvot suolasuihkeen käyttöön.

suolasuihke hiuksille

*mainoslinkki

Paras suolasuihke hiuksille

Suolasuihkeella muotoa hiukseen

Redken on mainio suolasuihke eri hiuslaaduille. Hennoille hiuksilleni se ei ole liian raskas, kunhan suihkutan tätä maltilla. Paksummillekin hiuksille Redken sisältää sopivasti vahvuutta, eli hiukset pysyvät mallissaan.

Hiustenmuotoilu on Redkenin suolasuihkeella helppoa. Pari suihkausta riittää. Rutistan hiuksia muotoillakseni niitä ja näin saan nopeasti laineikkuutta esiin. Hiuksissani on luontaista laineikkuutta, jota saan Redkenin suolasuihkeen avulla kätevästi korostettua. Redken sopii myös tuuheuden luomiseen, jolloin hiukseni näyttävät runsaammilta.

Suolasuihke ei liikaa koveta hiuksen pintaa, joten hiukset pysyvät luonnollisena näköisinä. Hiukseni eivät siis tunnu koskettaessa rapsakalta.

Osta Cocopanda: Redken Texturize Fashion Waves 07*

Osta Lyko: Redken Texturize Fashion Waves 07*

Lue myös: Parhaat tehohoidot hiuksille

suolasuihke hiuksille redken Texturize Fashion Waves 07

Suolasuihkeella tuuheutta

KMS suolasuihke on toinen hyvä vaihtoehto, joka ei lähmää hiuksiani. Koostumus ei tuo painoa hiukseen, vaan juuri päinvastoin se lisää hiuksiin nostetta. Suolasuihke paksuntaa hiusta, jolloin hiuksissani on enemmän rakennetta ja volyymia. Tämä on hyvä tuote ohuille hiuksille, jotka näyttävät nyt reippaammilta. Voin tehdä vaikka tuuhean ponnarin, jos haluan hiukset kiinni.

Pidän myös KMS suolasuihkepullon pakkauksesta. Se ei anna tuotetta liikaa yhdellä painauksella, vaan juuri sopivan verran. Ei siis käy vahinkoa, jolloin hiuksiin tulisi liikaa tuotetta kerralla.

Hiukseni saavat KMS suolasuihkeesta eloa, olipa hiukseni vastapestyt tai vähän likaiset. KMS antaa volyymia ja muotoa, jos hiukseni ovat liian siloiset pesun jälkeen. Mutta myös hiukan likaisiin hiuksiin saan volyymia ja peitettyä rasvaisuutta.

Osta Lyko: KMS Hairplay Sea Salt Spray*

Osta Cocopanda: KMS Hairplay Sea Salt Spray*

Osta Bangerhead: KMS Hairplay Sea Salt Spray*

Lue myös: Paras tuuheuttava shampoo

suolasuihke hiuksille kms hairplay sea salt spray

Aika täydellinen suolasuihke hiuksille

Kevin Murphyn suolasuihke on kampaamotason tuote, joten minulla oli siitä kovat odotukset. Nämä odotukset myös täyttyivät, koska tässä on kokonaisuudessaan erittäin toimiva suolasuihke. Aloitetaan siitä, että Kevin Murphyn suolasuihkeessa on hoitava lämpösuoja. Se siis suojaa kuumuudelta, jos haluat föönätä hiukset kuivaksi suolasuihkeen käytön jälkeen.

Yleensä suolasuihketta suositellaan hiukan kosteisiin hiuksiin laitettavaksi, mutta minusta Kevin Murphyn suolasuihke toimii yhtä kätevästi myös kuivaan tukkaan. Ei siis haittaa, jos suihkun jälkeen unohtaa laittaa suolasuihkeen hiuksiin.

Kevin Murphyn suolasuihke tuo hiuksiini ilmavuuden ja tekstuurin, sekä hiuksia puristellessa saan niihin haluttua laineikkuutta. Tuuheus ja muoto myös pysyy hyvin, joten suolasuihkeesta löytyy kestävyyttä.

Kevin Murphyn kesäisen tuoksuinen suolasuihke on lähes painottoman tuntoinen hiuksissa. Tunne hiuksissa on hyvin olematon, kun vertaa tavallisen suolasuihkeen jättämään fiilikseen.

Osta Lyko: Kevin Murphy Hair Resort Spray*

Lue myös: Shampoo ja hoitoaine katkeileville hiuksille

suolasuihke hiuksille kevin murphy hair resort spray

Runsasta kestävyyttä ja volyymia

Vision suolasuihkeen pääpaino on tuuheuden lisäämisessä. Suolasuihke on siis mielestäni toimiva, jos haluat löysiin hiuksiin jäntevyyttä. Suihkutan tätä pari kertaa pituuksiin tai ihan tyveenkin, ja sen jälkeen pöyhin hiuksiin runsasta tuuheutta. Tämän ansiosta suolasuihke toimii mielestäni myös lyhyille hiuksille, joihin tarvitaan kykyä pitää hius kuosissaan.

Minusta Ruff-suolasuihke toimii mainiosti myös kuiviin hiuksiin, jos suosit tätä käyttötapaa kosteiden hiusten sijaan. Hiuksiini ei jää liian kovaa pintaa. Sopiva annostelu on silti tarpeen, kuten useimpien suolasuihkeiden kohdalla.

Suolasuihke selvästi paksuntaa hiuksiani, joten ohuempikin tukka näyttää heti runsaammalta. Hiukset myös pysyvät todella hyvin paikallaan. Tämä ei ehkä ole se kaikista hoitavin suolasuihke. Se on todellakin sinulle, joka haluat hiusten kestävän muodossaan läpi tuulen ja tuiverruksen.

Osta Lyko: Vision Ruff*

Osta Nordicfeel: Vision Ruff*

Lue myös: Suihkuharjalla puhtaan tuuheat hiukset

suolasuihke hiuksille

Raikas ja riittävän tehokas

ByNoor suolasuihke voisi olla minusta sellaisen makuun, joka ei halua suolasuihkeeltaan liian vahvaa koostumusta. Tällä saa hiuksiin pitävyyttä, mutta raikkaalla tavalla. Myös suihkeen tuoksukin on mukavan raikas.

Hiukseni jäävät ByNoor-suolasuihkeesta luonnollisen tuntoisiksi, eikä sellaista kovaa koppuraisuutta tunnu. Saan silti luvattua pitoa, joka auttaa hiusta pysymään haluamassani mallissa.

Ohuesta normaaleille hiuksille pito on aivan riittävä pitääkseen hiukset ilmavina ja muodossaan. Saan tällä puristeltua laineita hiuksiin, tai voin käyttää suolasuihketta pohjatuotteena kampausten tekoon. Näin kampaus, kuten kiharat kestävät kauemmin.

Ehkä paksuille tai hyvin vallattomille hiuksille vahvempi tuote voisi olla parempi ByNoorin sijaan, mutta muuten tästä saa hyvän muotoilutuotteen hiuksille.

Osta Cocopanda: ByNoor Sea Salt Spray*

Lue myös: Parhaat shampoot värjätyille hiuksille

suolasuihke hiuksille bynoor sea salt spray

Mikä on suolasuihke hiuksille?

Suolasuihke on yksinkertaisesti sanottuna hiusten muotoilutuote. Suolasuihke sisältää nimensä mukaisesti suolaa, esimerkiksi merisuolaa. Mukana on myös hoitavia ainesosia, kuten öljyjä tai uutteita tasapainottamassa suolan vaikutusta. Pelkkä veden ja suolan sekoitus olisi liian tymäkkä hiuksille.

Suolasuihke yhdistetään mereen ja kesään. Sen tarkoitus onkin antaa sama fiilis mikä tulee meressä pulahtamisen jälkeen. Suolainen merivesi tuuheuttaa, saa hiukset kihartumaan ja tuo hiusten laineet esiin.

Tämä vaikutus perustuu hiuksen rakenteen reagoimiseen suolan ja veden kanssa. Yhdistelmä hiukan kuivattaa hiusta, joka muodostaa hiuksen rakenteeseen kiharuutta. Loivatkin laineet tulevat paremmin esiin, kun apuna käyttää suolasuihketta.

Suolasuihke sopii moneen eri tarpeeseen:

 • tuo muotoa hiuksiin
 • luo laineikkuutta suoriin hiuksiin
 • korostaa jo olemassa olevia laineita
 • volyymin lisäämiseen
 • imee hiuksista rasvaisuutta pois
 • sopii lyhyille ja pitkille hiuksille
 • vähentää hiusten pörröisyyttä
 • tuo pitoa hiuksiin ennen muotoilua

Lue myös: Aurinkosuojalliset shampoot & hoitoaineet

suolasuihke hiuksille

Neuvot suolasuihkeen käyttöön

Vaihe 1. Suolasuihke kuiviin vai pestyihin hiuksiin?

Ennen suolasuihkeen käyttöä voit valita minkälaisiin hiuksiin laitat suolasuihketta. Voit käyttää sitä kevyen kosteisiin hiuksiin, pesemättömään tukkaan, vastapestyihin hiuksiin tai kuiviin hiuksiin.

Suolasuihkeen voi siis levittää, jos hiuksesi ovat…

 • hiukan kosteat
 • pesemättömät, hiukan likaiset
 • vastapestyt
 • kuivat

Paras tapa levittää suolasuihke – kevyen kosteat hiukset

Hiukan kosteat hiukset tarkoittaa kasteltuja hiuksia, joista enin märkyys on kuivunut pois. Mielestäni tämä on paras keino saada rento rantatukka aikaan. Yleensä hiustuotteet toimivat juurikin parhaiten, kun ne saavat vaikuttaa hiukan kosteassa tukassa.

Lue myös: Sähköiset hiukset – parhaat tuotteet

Suolasuihke ikään kuin sulautuu paremmin hiukan kosteisiin hiuksiin, kun vertaa aivan kuivaan tukkaan. Näin saat luonnollisemman pinnan hiuksiin, mutta myös paremman muotoilun.

Suolasuihke pesemättömiin, pestyihin vai kuiviin hiuksiin

Pesemättä jättäminen perustuu hiusten parempaan muotoiluun. Hiukan likaiset hiukset ovat helpommin muotoiltavissa kuin putipuhtaat hiukset. Saat hiuksiin helposti haluamasi muodon. Lisäksi suolasuihkeen jättämä mattaisuus ja suola vähentävät likaisuuden tunnetta hiuksissa. Voit siis suolasuihkeen avulla jättää välistä pesukerran, jos hiustenpesu ei tänään onnistu.

Haluatko suolasuihkeen pestyihin hiuksiin? Ennen suolasuihkeen käyttöä tapahtuvaan hiustenpesuun suositellaan kosteuttavia hiustuotteita. Syynä on se, että suolasuihke voi viedä hiuksista pois kosteutta. Anna siis jo ennalta hiuksiin hoitavuutta, etenkin jos hiuksesi ovat luonnostaan kuivemmat. Hiuksia ei muutenkaan kannata pestä liian puhtaaksi, koska luontaiset öljyt antavat myös lisäsuojan suolasuihkeen kuivuutta vastaan.

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

Kuiviin hiuksiin voi myös laittaa suolasuihketta. Tässä tilanteessa muotoilu on helppoa ja nopeaa, koska hiusten kuivumista ei tarvitse odotella. Saat helposti puristeltua hiuksiin haluamasi muotoilun. Näin saat hiuksiin myös tekstuuria, jos hiuksesi ovat luonnostaan hyvin liukkaat ja veltot. Kampaukset pysyvät siis paremmin hiuksissa, kun suolasuihke luo niihin pitävämmän pinnan.

Vaihe 2. Harjaa hiukset auki

Harjaa hiukset hyvin ennen suolasuihkeen levitystä. Näin saat mahdolliset takut auki ja hiuksesi laskeutuvat luonnollisesti alas. Hyvin harjatut hiussuortuvat ottavat paremmin vastaan suolasuihkeen ja suihke levittyy tasaisesti kaikkialle.

Hiuksia voi harjata suolasuihkeen ollessa vielä kosteana hiuksissa. Tee näin, jos haluat varmistaa suolasuihkeen olevan kaikkialla hiuksissa tai haluat hiuksista tasaisemmat ennen niiden muotoilua.

Suolasuihkeen kuivuttua hiusten harjaamista kannattaa yleensä välttää. Etenkin pitkissä hiuksissa muoto lähtee helpommin pois, jos hiukset harjaa hyvin tiheällä kammalla. Hiusten pintaa voi varovasti aukoa isohampaisella kammalla, jos haluat tasoittaa hiuksia.

Lue myös: Keratiinituotteet korjaavat hiusta

Vaihe 3. Suolasuihkeen levitys hiuksiin

Ihan ensimmäisenä ravista suolasuihkepulloa, jotta saat sekoitettua ainesosat keskenään.

Suihkuta suolasuihketta noin 20 sentin päästä. Liian lähelle käytettynä suolasuihke tulee liian raskaasti hiuksiin. Suihkeen pitäisi osua hiuksiin tasaisena sumuna ja levittyä nätisti laajalle alueelle.

Levitä suolasuihketta päällimmäisiin hiuksiin ja nostele hiukan hiuksia, jotta saat sitä myös alempiin hiuksiin sopivasti.

Suihkuta suolasuihketta hiusten pituuksiin, mutta vältä latvoja. Kuivat latvat voivat imaista liikaa suolasuihketta itseensä, joka saisi ne näyttämään huonokuntoisemmilta ja hapsuttavilta.

Voit suihkuttaa suolasuihketta myös ihan tyveen. Näin saat tuuheutta hiuksiin, jos sinulla on esimerkiksi ohuet tai hiuspohjaa pitkin valuvat hiukset.

Lue myös: Sulfaatti- ja silikonivapaat shampoot

Lyhyille hiuksille sopii eritoten suolasuihkeen käyttö aivan tyveen, koska se parantaa hiusten volyymia ja helpottaa hiusten muotoilua. Lyhyet hiukset ovat usein hankalammat hallita, joten suolasuihke sopii hyvin suortuvien kuriin saamiseen.

Muista kuitenkin annostelun maltillisuus. Suolasuihke voi jättää hiukset koppuraisen kuivaksi tai tahmaiseksi, jos suihkuttelet sitä liikaa. Tuotetta on aina helpompi lisäillä tarpeen tullen kuin poistaa.

On toki hyvin tuotekohtaista kuinka paljon suolasuihketta pitää annostella. Kokeilemalla löydät oikean määrän. Testaa uutta suolasuihketta ennen hiustenpesua, niin ei haittaa vaikka hiukset menisivät likaisen tuntoisiksi.

Vaihe 4. Puristele ja vaivaa hiusta

Nyt suolasuihke on hiuksissa, mutta se kaipaa puristelua ja pöyhimistä. Näin suolasuihkeen ominaisuuden aktivoituvat, jotta laineet pääsevät hiuksissasi esiin.

Liikuta kättäsi alhaalta ylöspäin. Ota käteesi kourallinen hiuksia, purista niitä kämmenien ja sormien välissä hellän varmasti.

Lue myös: Toimivat lämpösuojat hiuksille

Käy siis hiuksia läpi kämmenilläsi ja puristele hiuksia sormiesi avulla kasaan. Käytä sopivasti voimaa, mutta vältä liiallista runnomista. Olet todennäköisesti käyttänyt liikaa suolasuihketta, jos hiuksesi rutisevat sormiesi välissä. Tämä voi aiheuttaa jopa hiustesi katkeilua, joten ensi kerralla käytä hennompaa annostelua.

Voit myös pyörittää hiuksiasi. Ota sopiva suikale hiuksiasi ja pyöritä hiukset sormesi ympärille. Pyöritä hiusta niin paljon sormesi ympärille kuin hiuksessa on pituutta. Käy hiukset näin läpi kauttaaltaan. Tämä pyöritysliike tuo tekstuuria ja muotoa hiuksiin.

Hiusten puristelu ja pyörittely ovat yksi suolasuihkeen käytön tärkeimmistä vaiheista. Ne tuovat hiukseen muotoa ja kiharuutta esiin.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Volyymia suolasuihkeella – hiustenkuivaaja apuna

Suolasuihke tekee yksittäisestä hiuksesta paksumman. Voit siis pelkästään suihkuttaa suolasuihkeen hiuksiin tuuheamman vaikutelman luomiseksi. Myös tällöin kannattaa puristella hiusta, jolloin suolasuihke aktivoituu paremmin.

Voit käyttää suolasuihketta kampausten tukena. Hiukan karheampi hiuksen pinta ja paksummat hiukset ovat helpompi lähtökohta työstää hiuksia, kuin aivan narskuvan puhtaat ja löysät hiukset.

Suolasuihketta voi kevyellä otteella laittaa tyveen, kun haluat todellista ilmavuutta hiukseen. Nosta hiukset ilmaan käsin tai kammalla niistä kohdin, joihin käytät suolasuihketta. Suihkuttamisen jälkeen pöyhi hiuksia, ja harjaa tarvittaessa, jos hiuksiin jää epätasaisuutta.

Lue myös: Rasvoittuvat hiukset? Toimivat tuotteet

Voit myös käyttää hiustenkuivaajaa, jossa on diffuuseri. Käytä diffuuseria aivan tyven lähellä, ja kuivata suolasuihke niin sanotusti hiukseen. Näin saat lisää volyymia ja tekstuuria hiukseen. Hius pysyy myös näin paremmin mallissaan.

Hiustenkuivaajalla näet myös nopeasti hiustesi laineiden tai kiharoiden tulevan esiin. Ei siis tarvitse odotella kuivumista ja sitä miltä hiuksesi kuivana näyttävät.

Vaihe 5. Viimeistele hiukset hiuslakalla

Hiuslakan käyttö ei ole pakollinen vaihe, mutta voi olla avuksi. Hiustenmuotoilu kannattaa yleensä viimeistellä, jotta haluttu malli pysyy kuosissaan koko päivän.

Se taatusti harmittaisi, jos suolasuihkeella muotoillut hiukset läsähtäisivät päivän aikana. Tähän voi kuitenkin moni seikka vaikuttaa, kuten käyttämäsi suolasuihkeen vahvuus, ilmankosteus tai hiustesi rakenne.

Lue myös: Kosteuttavan hoitavat shampoot

Toiset hiukset eivät meinaa pysyä muodossaan, joten silloin kannattaa ottaa suolasuihkeen kaveriksi myös toinen muotoilutuote. Esimerkiksi hiuslakan pari suihkautusta saa hiukset pysymään koko päivän halutunlaisena.

Laita suolasuihketta yöksi hiuksiin ja letitä

Tämä muotoiluvinkki on helppo, koska saat kiharat tai laineet hiuksiisi yön aikana.

Ensimmäisenä suihkuta suolasuihketta hiuksiin. Voit jakaa hiukset osioihin, jotta varmistut suolasuihkeen tasaisesta määrätä kaikkialla hiuksissa.

Hiuksesi voivat olla kuivat tai pyyhekuivat. Liian märillä hiuksilla ei kannata mennä nukkumaan, kun tehdään lettejä hiuksiin. Hiukset voivat olla vielä aamullakin hiukan kostuneet, jos märkiä hiuksia letitetään tiukasti.

Tee hiuksiin pieniä lettejä, kaksi lettiä tai yksi letti makusi mukaan. Riippuu siitä kuinka tiukkaa tai loivaa kiharaa haluat. Huomioi myös aloitatko lettien teon aivan tyvestä vai vasta pituuksien puolivälistä. Mieti siis mistä kohtaa haluat laineikkuuden alkavan.

Lue myös: Hajusteettomat shampoot TOP 5

Pienet ja napakasti tehdyt letit tuovat hiuksiisi runsaan kiharapilven. Löysemmät letit taas saavat aikaan kauniin laineikkaat kiharat.

Aamulla voit avata letit. Haro lettejä sormin auki tai harjaa varovasti. Liika harjaaminen voi avata kiharia liikaa tai ne muuttuvat hyvin pörröisiksi, jolloin käytetty aika menee hukkaan. Suolasuihke napakoittaa letitetyt hiukset pysymään kiharoina seuraavaan pesukertaan saakka, eli saat kiharat jopa päiviksi.

Voit viimeistellä leteiltä avatut hiukset vielä kevyellä suolasuihkeen suihkautuksella, joka saa laineet kestämään vielä paremmin.

Suolasuihkeen käytön haitat?

Suola itsessään tunnetaan kuivattavasta vaikutuksestaan, jonka takia se muodostaa hiuksiin kiharuutta ja volyymia. Tämän takia suolasuihkeet sisältävät hiusta ravitsevia ainesosia, jotka suojaavat hiusta liialta kuivumiselta.

Hyvin kuiville hiuksille ja kärsineen pörröiselle tukalle suolasuihke voi olla liian kuivattava. Tälläisille hiuksille käytä suolasuihkeita vain satunnaisesti, ja muista hoitaa hiusta hyvin.

Lue myös: Parhaat hiusnaamiot

Näin vältät suolasuihkeen kuivattavan vaikutuksen:

Käytä suolasuihkeen kanssa hiusta kosteuttavia tuotteita. Esimerkiksi suolasuihkeen päälle voit suihkauttaa jätettävää hoitoainetta lisäämään kosteutta. Voit myös laittaa hiuksiin ensin voidemaista jätettävää hoitotuotetta, jonka jälkeen suihki maltilla suolasuihketta hiuksiin.

Näin saat hiuksiisi kaunista kiiltoa ja hoitavuutta, mutta myös suolasuihkeen tehot tulevat esiin.

Suolasuihke hiuksille sopii siis eri hiuslaaduille. Jopa kuiville hiuksille se on hyvä, kunhan muistaa valita tarpeen mukaan hoitavamman tuotteen, käyttää suolasuihketta maltilla ja hoitaa hiusta oikeilla pesutuotteilla.

Suolasuihkeen käyttövinkit miehille

Suolasuihke on verraton tuote myös miesten käyttöön. Suolasuihkeella saa hiukseen muotoa ja paksuutta, joka saa hiukset näyttämään eläväisemmältä.

Hiuksiin muotoa

Oletko vasta pessyt hiukset, mutta ne näyttävät jotenkin muodottomilta ja lättänöiltä?

Suihkuta kevyen kosteisiin hiuksiin suolasuihketta. Puristele hiukan hiuksia, jos niissä on erityisesti pikkuisen pituutta. Harjaa hiukset, jotta tuotetta on kunnolla jokaisessa hiussuortuvassa. Anna hiusten kuivua. Tämän jälkeen huomaat miten hiuksissa on nyt muotoa veltosti valuvien hiusten sijaan.

Tuuheutta tukkaan

Tahdotko runsaan tuuheat hiukset? Suolasuihkeella tämäkin onnistuu. Aloita taas suolasuihkeen levitys pyyhekuiviin hiuksiin. Levitä suihketta huolella hiuksiin, myös aivan tyveen.

Ota avuksi hiustenkuivaaja ja hiusharja. Suuntaa hiustenkuivaaja tyveen ja harjaa samalla hiuksiasi, jotta saat hiuksiin kauniin pinnan.

Lue myös: Tuuheuttavat hoitoaineet

Nyt hiuksesi ovat kuivat ja tuuhean runsaat. Ota vielä avuksi muotoiluvoide tai -geeli, jolla viimeistelet hiuksesi haluttuun malliin.

Likaiset hiukset piiloon

Rasvaiset hiukset voi myös muotoilla, jos et ehdi pesemään hiuksia. Levitä suolasuihketta kuiviin hiuksiin. Suolasuihkeen ainesosat mattaavat hiuksen, joten ne eivät näytä tai tunnu likaisilta.

Harjaa suolasuihke hiukseen. Vältä kuitenkin harjaamasta hiusta tyvestä saakka. Hiustyvestä leviäisi vain lisää rasvaa hiuksiin, jota nyt koetetaan piilottaa hiuksista suolasuihkeen avulla. Vältä myös liian tiheäpiikkistä harjaa, joka myös voi nopeuttaa rasvan siirtymistä tyvestä latvoihin.

Suolasuihke hiuksille on mielestäni erittäin kätevä tuote moneen tilanteeseen. Haluatpa muotoa, käsiteltävyyttä tai ilmavuutta. Suolasuihke toteuttaa kaikki nämä tarpeet.

*mainoslinkki