Hiukset

Tehohoito hiuksille – kuivuus pois näillä hiustuotteilla

Tehohoito hiuksille kotona? Kerron parhaat tuotteet, joilla saat tehohoitoa heikkokuntoisile hiuksille. Nämä hoitotuotteet saavat hiuksiin nopeasti eloa ja taltuttavat kuivuuden.

*mainoslinkki

Tehohoito hiuksille kotona TOP 5

Tehohoitoa eri hiuslaaduille

Sebastianin Lightweight Hair Mask on tehohoito, joka sopii mielestäni hyvin eri hiustyypeille. Sen hoitavuus on tehokasta ja hiusta siloittavaa, mutta ei tuo hiukseen painoa.

Pesun jälkeen hiukseni ovat eläväisen sileät, ja hieman normaalia ilmavammat tyvestä. Saan siis kivaa joustavuuden tunnetta hiuksiin, joka tuo niihin eloa ja liikettä. Hiusmaski sopii mielestäni tämän takia ohuille hiuksille, ja hoitavuudeltaan jopa paksuhkoille hiuksille.

Harvemmin kohtaan näin monipuolista ja eri hiustyypeille sopivaa hiusmaskia. Suosittelisin tätä olipa hiuksesi oikeastaan minkälaiset tahansa: kuivat, kiharaiset, käsitellyt tai sitten ohkaiset. Hiuksistani tuli helposti käsiteltävät ja pörröisyydestä vapaat. Annan tälle hiusten tehohoidolle pisteet 9+.

Osta Cocopanda: SEBASTIAN Professional Dark Oil Lightweight Hair Mask*

Osta Lyko: SEBASTIAN Professional Dark Oil Lightweight Hair Mask*

Osta Bangerhead: SEBASTIAN Professional Dark Oil Lightweight Hair Mask*

Lue myös: Keratiinituotteet korjaavat hiusta

tehohoito hiuksille

Huippusuosittu tehohoito

K18 Leave in Molecular Repair Mask on hittituote, joka lupaa parantaa hiuksen rakennetta pitkäaikaisesti ja nopeasti. Tehohoidon sanotaan menevän hiuksen rakenteeseen, ja säännöllisellä käytöllä edistävän hiusten kuntoa. Tätä oli minunkin pakko testata, vaikka hinta kirpaisee lompakkoa.

Tehohoidon ohjeet kannattaa lukea tarkkaan. Hiukset pestään, kuivataan ylimääräinen kosteus hiuksista ja levitetään Repair Mask-hoito hiukseen pesemättä pois. Erillistä hoitoainetta ei siis tarvita, ja itse asiassa sen käyttö voi haitata tämän tehohoidon vaikutusta.

En tarvitse K18-tehohoitoa kuin pienen herneen kokoisen palleron. Hieron tuotetta käsissä ja levitän sen sormilla harjaten hiuksiin. Tuotetta ei siis pestä pois, vaan se jätetään hiuksiin. Voi kuulostaa hassulta, mutta edes omissa hiuksissani tämä ei aiheuttanut tahmaa tai lyttäävää vaikutusta.

Hiuksiini jäi hyvin hoidettu tunne ja hiukset näyttävät terveen ehjiltä. Hiusteni karkea pinta muuttui sileän tasaiseksi, ja hiukset laskeutuvat sulavasti alas. Pieni määrä todellakin riittää hiuksiini. Tyvi ei jää lyttyyn, kun sipaisen tuotetta hiusjuurten lähelle ihan varovasti. Olen käyttänyt K18-hiushoitoa alun tehokuurin jälkeen kerran viikossa, jolloin sen vaikutus pysyy hiuksissani. Useamminkin tätä voi käyttää, jos hiusten kunto sitä vaatii.

Osta: K18 Leave In Molecular Repair Mask*

Osta: K18 tehohoidon näytekoko*

Lue myös: Katkeilevien hiusten shampoot ja hoitoaineet

tehohoito hiuksille

Tehohoito kuivan kuluneille ja ohuille hiuksille

Kérastasen tehohoito on etenkin hentojen hiusten tuote, jotka kaipaavat runsasta hoitavuutta. Tämä on hyvä tuote, jos hiuksissasi on selvää käsittelyiden tai kulumisen jälkeä. Paksun kermainen koostumus hellii hiuksiani, muttei vedä niitä lattean suoriksi.

Kérastase on mainio tuote, kun olen päästänyt hiukseni heikompaan kuntoon. Tästä saa oikean tehokuurin, jonka jälkeen hiukset näyttävät heti paremmilta. Joka pesuun naamiota ei tarvitse käyttää, mutta noin joka kolmas pesukerta on sopiva. Alkuun tai hyvin kärsineille hiuksille tätä voi kokeilla useamminkin. Hiustesi ulkonäkö kyllä kertoo tarpeen.

Oikein hyvän tuloksen saamiseksi olen jättänyt tehomaskin hiuksiini lähemmäs kymmeneksi minuutiksi. Kuivaan ensin hiuksiani, jotta naamio pääsee imeytymään paremmin. Huuhdellessa tunnen jo miten hius tuntuu aivan eriltä, sileän hoidetulta. Hiukseni tuntuvat silti raikkaalta, eikä hiusten pinta ole mitenkään kemikaaleilla pinnoitetun oloinen.

Edellä mainittuun Sebastianiin verrattuna Kérastase on asteen hoitavampi. Kérastase ei jättänyt hiuksiini aivan Sebastianin kaltaista ilmavuutta, mutta ei tämä kuitenkaan lähmää hiusta.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Nutritive Hair Mask Fine Hair*

Osta Lyko: KÉRASTASE Nutritive Hair Mask Fine Hair*

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Nutritive Hair Mask Fine Hair*

Lue myös: Tuuheuttavat shampoot TOP 5

tehohoito hiuksille

Kärsineiden hiusten tehohoito

L´Oreal on klassikko, jolta löytyy myös kampaamotason tuotteita. Yksi hyvä esimerkki on kärsineiden hiusten tehohoitava naamio, joka muistuttaa lähes voita kiinteällä koostumukseltaan. Väriltään maski on kullan kimaltava.

Tiheän koostumuksen ansiosta tätäkään tehohoitoa ei tarvitse kaapia roppakaupalla, vaan noin teelusikallinen riittää pidemmillekin hiuksille. Muista, että paksut hiukset imaisevat hiukan enemmän tuotetta itseensä.

Sanoisin, että noin reilulla parilla minuutilla saan hiuksiini jo riittävän vaikutuksen. Tehohoito auttaa pitämään hiukseni hyvässä kunnossa olevan näköisinä, vaikka niissä olisikin kuivuutta ja hapsotusta. Hiukseni tuntuvat nyt pumpulimaisen hoidetuilta. Hiukset on myös helppo harjata suihkun jälkeen, eikä harjaan osuu takkuja.

Uskoisin naamiossa olevan riittävästi tehoa huonokuntoisemmillekin hiuksille, jotka kaipaavat nopeasti toimivaa apua ja eloisuutta tukkaansa. Tehonaamion täyteläinen koostumus toimii myös hennoille hiuksilleni, enkä huomaa niiden latistuneen.

Osta Cocopanda: L’Oréal Absolut Repair Golden Masque*

Osta Lyko: L’Oréal Absolut Repair Golden Masque*

Osta Bangerhead: L’Oréal Absolut Repair Golden Masque*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat hiusnaamiot

tehohoito hiuksille

Kotimainen tehohoito hiuksille

Suomalainen ja tuoksuton tehohoito löytyy Sim-merkiltä. Kauniin eleetön pakkaus kätkee kuitenkin sisäänsä tehokkaat aineosat, joilla hiukset näyttävät uudistuneilta.

Koostumus on tämän tekstin tehohoidoista kevyin, joten maski ei ole kaikista kiintein ja paksuin. Nämä ovat kuitenkin makuasioita minkälainen konsistenssi on kenenkin makuun. Tehokkuuteen tällä ei ole kuitenkaan merkitystä. Koostumuksen ei tarvitse aina olla tuhti ollakseen hyvä.

Sim tehohoito tekee vaikutuksen hiuksiini, jotka näyttävät yleensä harottavan kuluneilta. Saan hiuksiini takaisin silkkisyyden ja ravitun näköiset hiussuortuvat. Hiukseni näyttävät yksinkertaisesti paremmilta, ja saan anteeksi niitä kuluttaneet käsittelyt.

Tehomaskin käyttöajaksi suositellaan jopa varttia. Niin pitkään en ole tätä käyttänyt. Olen kuitenkin samaa mieltä, ettei tästä saa kaikkea irti vain parin minuutin pikahoidolla. Käytän maskia siis hiukan pidempään, ja hiukseni kiittävät silotellulla ulkoasullaan.

Osta Lyko: Sim Intensive Mask*

Osta Bangerhead: Sim Intensive Mask*

Lue myös: Hiusöljyt TOP 5

tehohoito hiuksille

Nopea tehohoito tuubissa – myös päänahan hoitoon

Aina ei huvita odottaa kovin kauaa suihkussa tehohoidon vaikutusta. Björn Axénin tehohoito tepsii hiuksiini parissa minuutissa, ja auttaa muuttamaan rapeat hiukset taas sileiksi.

Tuubista on helppo puristaa pieni määrä maskia ulos. Se riittää hyvin myös pitkille hiuksilleni, koska keskityn aina tehohoitojen levittämisessä pituuksiin välttäen tyveä.

Koen Björn Axénin edistävän hiusteni kuntoa. Hiuksissani on katkeilua ja kuivuutta, johon naamion sisältämät raaka-aineet, kuten proteiinit auttavat. Toki käyttöä pitää jatkaa säännöllisesti, mutta tuloksia näkee nopeastikin hiusten kauniimpana pintana.

Björn Axén sopii myös sinulle, jos koet hiuspohjasi olevan helposti ärtyvä tai kuiva. Hoitavat ainesosat auttavat myös näihin ongelmiin.

Osta Cocopanda: Björn Axen Moisture Hair Mask*

Osta Lyko: Björn Axen Moisture Hair Mask*

Osta Nordicfeel: Björn Axen Moisture Hair Mask*

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

Bjorn Axen Moisture Hair Mask tehohoito hiuksille

+ MUISTA MYÖS NÄMÄ:

Värjätyille hiuksille suosittelen Löwengripin The Cure Hair Maskia, joka hoitaa käsiteltyä hiusta ja antaa sille upean pehmeyden.

Osta Lyko: Löwengrip The Cure Hair Mask*

Osta Cocopanda: Löwengrip The Cure Hair Mask*

Luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista Evolve Superfood Shine Hair Mask on kärsineiden ja kuivien hiusten ykkösvalinta.

Osta Lyko: Evolve Superfood Shine Hair Mask*

Osta Jolie: Evolve Superfood Shine Hair Mask*

Löydä lisää tehokkaita hoitotuotteita hiuksille:

Miten käyttää tehohoitoa hiuksille

Muista nämä vinkit tehohoitoa kaipaaville hiuksille, jotta saat takaisin kauniin eloisat kutrisi:

 • säännöllisyys
  • käytä tehohoitoa ainakin kerran viikossa
 • lämmön hyödyntäminen
  • tehostaa tehohoidon vaikutusta
  • kietaise pyyhe hiuksiin tehohoidon vaikuttaessa
 • ennaltaehkäise
  • käytä tehohoitoa välttämään hiusten heikentyminen
  • käytä tehohoitoa jo ennen käsittelyitä
  • käsittelyt, kuten hiusvärit kuluttavat aina hiusta
 • vaikutusaika
  • yleensä pidempi käyttöaika tarkoittaa parempaa hoitavuutta

Lue myös: Hoitavat hiusseerumit

Mikä on hiusten tehohoito? Tällä tarkoitetaan yleensä erittäin hoitavaa tuotetta hiuksille, jonka annetaan vaikuttaa hiuksissa noin 2-10 minuuttia tai kauemminkin. Kyseessä on siis ravitsevampi tuote kuin tavallinen hoitoaine, joita käytetään joka pesukerralla. Tehohoito riittää pesumääristä riippuen noin kerran viikkoon käytettäväksi.

Tehohoidoksi voidaan laskea etenkin hiusnaamiot. Hiustuotteita harvemmin kuitenkaan myydään nimenomaan nimellä tehohoito. Tämä on siis tuotekategoria, jonka rajaamista on hankala rajata tiettyihin tuotteisiin.

Tehohoito tuo nimensä mukaisesti hiuksiin takaisin eloa, ja korjaa hiusta paremmaksi jo kertakäytön jälkeen. Heikkokuntoista hiusta ei toki muuteta viikossa ehjäksi, mutta tehohoito parantaa hiuksen ulkoasua ja pidemmällä käytöllä myös eheyttää rakennetta.

Lue myös: Kiiltosuihkeet hiuksille

Miten tehohoitaa hiuksiasi – eri hiuslaadut

Kaikki hiuslaadut tarvitsevat sopivasti kosteutta hiuksiinsa. Lue minkälaista tehohoitoa ja apua erilaiset hiuslaadut tarvitsevat.

Ohuiden hiusten tehohoito

 • suosi volyymia lupaavia tuotteita
 • vältä liian silottavia hiustuotteita

Hennot hiukset tarvitsevat sopivan yhdistelmän hoitavuutta, joka ei lannista hiuksia alas. Hoitavan tehohoidon käyttö on siis täysin mahdollista, kun valitsee oikeat tuotteet. Tärkeintä on löytää hoitotuote, joka ei ole liian painava hiuslaadullesi.

Vältä liian raskaita hoitotuotteita, jotka lupaavat runsasta hiusten siloittamista. Nämä ovat yleensä vahvasti silikonipohjaisia tuotteita, jotka eivät toimi ohkaisten hiusten hoidossa.

Ohuille hiuksille voi käyttää monenlaisia hoitotuotteita, niin maskeja kuin jätettäviä hoitoaineita. Kyse on vain siitä, että valitsee hiuslaatuaan vastaavat tuotteet. On täysi myytti, ettei esimerkiksi hentoon hiukseen voisi käyttää vaikkapa öljyjä. Kaikkea voi kokeilla, kun tuote ei ole liian tuhti ja vältät liian suurta annostelun määrää.

Lue myös: Värjätyille hiuksille parhaat shampoot

Sopiva tehohoito jättää hiuksesi hoidetuiksi ja antaa hiuksille joustavuutta nousta ylöspäin.

Löydä ohuiden hiusten hoitoon parhaat tuuheuttavat shampoot ja hoitoaineet.

Paksujen hiusten tehohoito

 • suosi tehokkaita ainesosia
 • vältä liian keveitä hiustuotteita

Paksut hiukset imevät itseensä runsaasti kosteutta, joten liian kevyet hiustenhoitotuotteet ovat näille hiuksille liian heppoisia. Paksun tuuheat hiukset tarvitsevat runsaasti hoitavan tuotteen, joka siloittaa hiusta mutta myös samalla vahvistaa hiuksen kosteustasapainoa.

Tiedät tehohoidon olevan tarpeeksi riittävä paksulle tukalle, kun hiukset ovat kuivuttuaan helposti hallittavat. Tehohoito sopivasti litistää hiusta, joka näkyy tasaisempana ja kiiltävänä pintana. Näin hiukset eivät tunnu liian paksulta karvavyyhdiltä, jota ei saa aisoihin.

Lue myös: Hiusten pesuväli pidemmäksi

Paksujen hiusten hoidossa voi suosia hyvinkin öljy- ja silikonipohjaisia tuotteita, koska niissä on voimaa saada vahvan tuuheat hiukset kuriin.

Löydä paksuille hiuksille hyvät hiusöljyt ja hiusseerumit.

Vahvasti käsiteltyjen hiusten tehohoito

 • suosi hellää pesua ja paikkaa hiusta
 • vältä hiusten kemiallista käsittelyä

Hiusten vahvat käsittelyt, kuten kemialliset kihartamiset, johtavat usein tehohoitoa kaipaaviin hiuksiin. Näille hiuksille tarkka huolenpito on hyväksi.

Voit pestä hiukset esimerkiksi sulfaattivapailla shampoilla tai katkeilevien hiusten tuotteilla.

Värjätyille hiuksille taas kannattaa suosia väriä suojaavia tuotteita, jotka pesevät miedosti väriä ylläpitäen. Löydä sopivat shampoot värikäsitellyille hiuksille.

Lue myös: Luonnonharjaksiset hiusharjat hellivät hiusta

Tärkeintä käsiteltyjen hiusten kohdalla on saada hiusten pahin kuivuus pois. Tämä tapahtuu tehohoitavilla ja paikkaavilla tuotteilla, mutta anna hiuksille myös rauhaa parantua. Vähennä kaikkea kuumuutta ja kemikaaleja hiuksissa. Anna hiusten olla mahdollisimman luonnolliset. Pese kevyesti, ja hoida runsaasti. Siinä yksinkertainen resepti.

Hiukset voi nopeasti pilata käsittelyillä, mutta niiden hoitoon menee aikaa. Aikaa kuluu ainakin kuukausia, mutta jopa vuosi riippuen hiustesi pituudesta ja kunnosta.

Kiharien hiusten tehohoito

 • suosi kosteutusta useilla hoitotuotteilla
 • vältä hiusten pesua monta kertaa viikossa

Kiharaisia hiuksia voi hoitaa melko samoin ohjein kuin paksua hiusta. Kiharahiuslaatu on kuitenkin yleensä myös hyvin kuiva. Panosta siis tuotteisiin, jotka tekevät hiusten käsittelystä helpompaa ja kosteuttavat runsaasti.

Anna hiuksille hoivaa myös pesun jälkeen. Ota käyttöön jätettävät hoitotuotteet, joilla voit ravita hiusta ja lisätä niihin kadonnutta kosteutta myös pesujen välissä.

Lisää hiustesi kosteutta erilaisilla hoitotuotteilla. Täältä löydät listauksen parhaista kosteuttavista hoitotuotteista.

Lue myös: Suojaa hiukset auringolta näillä tuotteilla

Lue myös: Sähköiset kuriin – parhaat tuotteet

Muista pestä kiharia hiuksia säästeliäästi. Näin hiustesi omat öljyt hoitavat kiharoita. Liiallinen hiusten pesu avaa kiharien hiusten rakennetta, joka muuttaa ne pörröisiksi ja kuiviksi.

Kuluneiden hiusten tehohoito

 • suosi korjaavia ainesosia
 • vältä lämpöä, kuivumista ja hiusten käsittelyitä

Hiusten poikkimeneminen ja muu kuluminen näkyy selvästi kuluneissa hiuksissa. Tähän ongelmaan on monta syytä, mutta hius kaipaa ennenkaikkea kosteutta sekä apua kulumiseen.

Valitse tehohoito, joka lupaa ravita hiusta juurta myöten ja myös korjata hiusta ehjemmäksi.

Valitse tehohoito hiuksille sekä shampoo ja hoitoaine, joka sisältää esimerkiksi hiusta rakentavaa keratiinia. Näin saat hiuksiisi ehjemmän rakenteen takaisin.

Tehohoito hiuksille on oikea valinta, jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa ja kärsineet. Tästä tekstistä löydät neuvot millä tuotteilla ja miten saat hiukset hoidettua terveeksi.

*mainoslinkki