Hiukset

Aurinkosuoja hiuksille – tuotteet hiusten suojaamiseen auringolta

Aurinkosuoja hiuksille haussa? Löydät tekstistä hoitotuotteet, jotka suojaavat mutta myös pitävät hiuksesi kunnossa. Näillä vinkeillä hiuksesi pysyvät kauniina UV-säteilystä huolimatta.

Aurinkosuoja hiuksille voi löytyä tarpeen mukaan shampoosta, hoitoaineesta tai hoitovoiteesta.

UV-suojalliset aurinkosuojat hiuksille:

Shampoot ja hoitoaineet hiusten suojaamiseen auringolta

*mainoslinkki

Aurinkosuojalliset shampoo ja hoitoaine

Lanzan Keratin-sarja on erinomainen hiusten kosteuttamiseen, mutta se on myös toimiva aurinkosuoja hiuksille. Sarjan shampoossa ja hoitoaineessa on aurinkosuoja SPF 15-30 sekä UV-suoja. Nämä yhdessä auttavat hiuksiani pysymään kesän ajan hoidettuina, vaikka auringossa tulisikin oleiltua.

Keratin-sarja ei pelkästään suojaa hiuksia auringolta, vaan ne todella hoitavat ja ravitsevat kulunuttakin hiusparkaa. Sulfaattivapaa shampoo on täyteläisen hoitava, mutta silti lika lähtee hiuksistani hyvin irti. Shampoo on mielestäni ihanan hellä, ja jättää hiukset sileiksi.

Hoitoaine viimeistelee kokonaisuudessaan hiukseni kauniin pehmeiksi. Se tuo hiuksiini silkkisyyden tunteen sekä poistaa kuivuuden. Tämä shampoo ja hoitoaine toimivat nopeasti, ja auttavat saamaan terveen näköiset hiukset. Sarjan tuotteista on ollut minulle apua, jos olen halunnut välttää auringon kuivattamat hiukset tai olen huomannut auringon polttaneen hiuksiani.

Osta Bangerhead: Lanza Shampoo* Osta Cocopanda: Lanza Shampoo*

Osta Bangerhead: Lanza Hoitoaine* Osta Cocopanda: Lanza Hoitoaine*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

aurinkosuoja hiuksille shampoo hoitoaine

Aurinkosuoja sekä värisuoja hiuksille

Aurinkosuojallisia tuotteita etsiessä kannattaa usein kääntyä värjättyjen hiusten tuotteiden pariin. Näitä voi myös käyttää, vaikkei hiuksiasi olisi käsitelty.

Wellan Color Save-sarjan shampoo ja hoitoaine sisältävät UV-suojan. Tämä vähentää hiusvärin haalentumista, mutta myös hidastaa kosteuden haihtumisen hiuksista.

Uskon shampoon sopivan, jos hiuksesi eivät ole kaikista kuivimmat, ja haluat puhtaan tunteen hiuksiin. Shampoo ei silti raasta hiuksia liian pestyiksi, joka on merkki sopivasta pesutehosta. Hiuksiini jää luonnollinen kiilto, jota kannattaa korostaa lisää sarjan hoitoaineella. Hoitoaine jättää hiukseni hyväkuntoisen näköiseksi ja pehmeiksi. Näin hiusteni väri näyttää eläväisemmältä ja pysyy myös paremmin sellaisena.

Color Save-sarja ei ole ihan verrattavissa Lanzan hoitotehoon, mutta se on kuitenkin useimmille riittävän ravitseva ja suojaava. Color Save-sarja auttaa hiuksiani säilymään hoidettuina sekä raikkaan värisinä kesän yli.

Osta Lyko: Wella Shampoo* Osta Cocopanda: Wella Shampoo*

Osta Lyko: Wella hoitoaine* Osta Cocopanda: Wella Hoitoaine*

Lue myös: Paras väriä suojaava shampoo

aurinkosuoja hiuksille shampoo hoitoaine

Kesäistä tuoksua ja aurinkosuoja hiuksille

Kérastasen hehkuvan punaiset pakkaukset kuvaavat hyvin auringon vaikutusta hiuksiin. Hiuksiin kohdistuvaa haittaa kannattaa minimoida sopivilla tuotteita. Soleil-sarjan tuotteissa on hiusta varjeleva UV-suoja.

Tämän lisäksi sarjan tuotteista saa apua muihin kesäisiin hiusongelmiin. Shampoo poistaa hyvin liat, kuten kloorin ja meriveden hiuksista. Nämä kannattaakin pestä hyvin pois, koska esimerkiksi suolan kertyminen hiuksiin aiheuttaa kuivuutta.

Riittävän tehokkaasta pesutehosta huolimatta kyseessä on hoitava shampoo. Hiukseni puhdistuvat kertyneestä liasta, joka ei kuitenkaan näy kuivuutena. Hiuksissa on pesun jälkeen sopivasti hoitavuutta, muttei latistavuutta. Annan siis plussaa puhdistavuudesta, trooppisesta kookosmaisesta tuoksusta ja hiusten UV-suojasta.

Sarjasta ei löydy hoitoainetta, vaan UV-suojallinen hiuksiin jätettävä hoitovoide. Tämä onkin oikeastaan parempi, koska tuotetta ei huuhdella pois. Hoitovoide suojaa ja kosteuttaa hiuksiani kesän lämmössä. Tuotetta voi silti käyttää vuoden jokaisena päivänä hiusten hapsotuksen hoitoon ja kosteuttamiseen.

Uiminen yhdistettynä auringonpaisteeseen tuo hiusteni karheuden esiin, jonka tämä kevyt ja välittömästi toimiva hoitovoide pelastaa. Määrällisesti tarvitsen vain pienen nokareen, joka ei myöskään paina ohuita hiuksiani alas.

Osta Cocopanda: Kérastase shampoo* Osta Bangerhead: Kérastase shampoo*

Osta Cocopanda: Kérastase hoitovoide* Osta Lyko: Kérastase hoitovoide*

Lue myös: Parhaat lämpösuojat hiuksille

aurinkosuoja hiuksille shampoo hoitoaine

Aurinkosuojalliset jätettävät hoitotuotteet

Aurinkosuojaa ja nopeaa hoitoa hiuksille

Joicon jätettävä hoitovoide sisältää UV- ja lämpösuojan. Tämä on siis suojatuote hiuksille, mutta Joico myös kosteuttaa hyvin hiuksia.

Yksi pumpullinen Joicoa on tarpeeksi ohuille hiuksilleni. Se ei lähmää hiusta, koska koostumus on helposti levittyvän notkeaa. Tämän takia vähäinenkin määrä hoitovoidetta riittää pitkille hiuksilleni. Käytön jälkeen hiukset tuntuvat sileiltä ja kiiltäviltä.

Tällä siis saa hiukset kauttaaltaan näyttämään hoidetuilta. Jopa hiusteni poikkimenneet kohdat saavat tästä hetkellisen pika-avun, joten Joico auttaa hyvin kesän kuivattamiin hiuksiin. Pidemmällä käytöllä hiuksissa näkee niiden kunnon parantuvan.

Osta Cocopanda: Joico Defy Damage Defy Damage Protective Shield*

Osta Bangerhead: Joico Defy Damage Defy Damage Protective Shield*

Lue myös: Hiukset sileiksi laminointituotteilla

aurinkosuoja hiuksille

Lanza suojaa auringolta ja lämmöltä

Lanzan hoitosuihke on monipuolinen tuote, joka sopii usealle hiuslaadulle. Se sisältää UV- ja lämpösuojan, sekä tuo hiuksiin hoitavuutta. Tämä on yksi suosikkini, jos pitää mainita monikäyttöinen aurinkosuojatuote hiuksille.

Lanzan suihke on siis kosteuttava, muttei rasvoita hiuksiani inhottavasti. Hoitavuus kyllä siloittaa hiuksia, mutta sen verran, että hiukseni pysyvät nätisti mallissaan. Lanzan hoitosuihke pistää hyvin kuosiin kesän ja auringon rasittamat hiukseni, ja suojaa niitä UV-säteilyltä. Tätä on hyvä suihkutella esimerkiksi uimisen jälkeen, koska vedessä pulahtelu kuivattaa aina hiuksiani.

Osta Cocopanda: LANZA Moi Moi Moisturizing Mist*

Osta Bangerhead: LANZA Moi Moi Moisturizing Mist*

Lue myös: Hiuksiin jätettävä hoitoaine TOP 5

aurinkosuoja hiuksille

Pehmeä lämpösuihke UV-suojalla

Maria Nilan suihke suojaa kuumuudelta sekä UV-säteilyltä. Tätä ja muitakin tekstissä mainittuja tuotteita voi käyttää ilman, että haluaa muotoilla hiuksiaan. Maria Nila toimii siis hyvin, jos haluat vain aurinkosuojan hiuksillesi.

Quick Dry Heat Spray on kevyttä suihketta. Siitä ei jää kovaa pintaa hiukseen, vaan hius pysyy luonnollisen pehmeänä. Hius ei jää käsitellyn tuntoiseksi, joten tämä on hyvä tuote käytitpä suihketta muotoiluun tai hiusten suojaamiseen auringolta. Suihke on myös helppo ja nopea levittää hiuksiin.

Osta Lyko: Maria Nila Style&Finish Quick Dry Heat Spray*

Osta Bangerhead: Maria Nila Style&Finish Quick Dry Heat Spray*

Lue myös: Parhaat hiusöljyt

aurinkosuoja hiuksille

Muista myös nämä aurinkosuojat hiuksille

System Professional sarjasta löytyy useita UV-suojallisia aurinkotuotteita hiuksille: aurinkosuojasuihke, aurinkosuojaöljy ja hoitovoide. Sarjan shampoossa ja hoitoaineessa ei ole UV-suojaa.

Osta Lyko: System Professional aurinkotuotteet hiuksille*

Lue myös: Paras tuuheuttava shampoo

Lue myös: Suolasuihkeet hiuksille TOP 5

Miksi suojata hiukset auringossa

Mitä auringonpaiste voi tehdä hiuksille?

  • muuttaa hiukset rapisevan kuiviksi
  • takkuisuus lisääntyy
  • heikentää hiusten rakennetta
  • lisää hiusten katkeilua
  • vähentää hiusten kiiltoa
  • haalistaa väriä
  • uiminen yhdistettynä aurinkoon kuivattaa hiusta
  • päänahan kuivuminen

Lue myös: Hiusten sähköisyys kuriin

Aurinko kuivattaa. Ihon suojaaminen auringolta on tänä päivänä monelle itsestäänselvä asia, mutta entä hiukset? UV-säteet tuntuvat myös hiuksissa. Hiuksissa tapahtuu kosteuden haihtumista, joka taas näkyy hiusten heinäisen karheana tuntuna. Hiusten pehmeyden tilalle tulee enemmänkin pörröisyyttä, joka on merkki hiusten kaipaamasta kosteudesta. Hiukset eivät silene harjalla yhtä helposti, vaan huomaat takkujen lisääntyneen.

Voit huomata myös hiusten rakenteessa muutosta. Kaksihaaraisten tai katkenneiden hiusten määrä on voinut kasvaa. Kesällä ollaan monesti huolettomampia ja vähennetään hiustenhoitoa, joka voi auringonpaisteeseen yhdistettynä muuttaa hiuksia heikommiksi.

Väri vaalenee. Yksi nopein ja yleisin keino huomata auringon teho hiuksissaan on niiden vaaleneminen. Hiusvärisi haalistuu, olipa se oma väri tai paketista saatu. UV-suojalliset tuotteet hidastavat tätä muutosta, eikä hiuksia tarvitse värjätä useammin kesän aikana. Hiusten kiillon vähentyminen on myös yksi UV-säteilyn merkki, koska kuivuneen hiuksen väri samentuu.

Lue myös: Paras kuivashampoo TOP 5

Etenkin käsitellyt hiukset ovat muita aremmat auringonpaisteelle. Suojaa hiuksesi erityisesti, jos hiuksesi on blondatut, huonokuntoiset ja runsaasti kemiallisesti käsitellyt, kuten värjätyt tai vaikkapa permanenttikiharretut.

Uitko paljon kesällä? Meressä tai altaassa? Suola ja kloori tarttuvat tukkaan sekä kuivattavat hiusta. Ne on hyvä pestä pois pian uimisen jälkeen. Vältä kuitenkin turhan tehokkaasti peseviä shampoita, jotka voisivat pahentaa tilannetta entisestään. Käytä mieluummin kevyttä shampoota, ja pese hiukset sillä tarvittaessa kaksikin kertaa.

Päänahka on ihoa kuten muukin kroppa. Päänahka voi palaa auringossa, joten tämän välttäminen kesällä kannattaa myös huomioida. Tähän voi myös itse vaikuttaa ennaltaehkäisevästi jo ympäri vuoden. Käytä hiuksillesi helliä shampoita, jotka eivät vie päänahasta liikaa rasvaa ja näin myös kosteutta pois. Tämä pitää hiuspohjan vahvana ja kunnossa silloinkin, kun auringon kuivattava säteily kohdistuu ihoon.

Lue myös: Hiusten kiiltosuihkeet

Miten suojata hiukset auringolta?

Helpoin tapa suojata hiuksensa auringonsäteiltä on huomioida mihin vuodenaikaan ja vuorokauden aikaan on eniten haitallista UV-säteilyä. Hiukset kannattaa suojata keväästä syksyyn, jolloin säteily on suojausta vaativalla tasolla. UV-säteily on näihin vuodenaikoihin vahvimmillaan aamupäivästä iltapäivään. Kesäiltoina ja pimeinä vuodenaikoina UV-säteily on sen verran heikkoa, ettei sillä ole vaikutusta hiuksiin.

Harva kuitenkaan haluaa välttää liikkumista Suomen kauniissa kesässä, joten on aika suunnata huomio UV-suojan sisältäviin hiustuotteisiin.

Tekstin alusta löytyy suositukset hiustenhoitomerkeistä, joilla on valikoimissaan UV-suojallisia tuotteita. Näiden käytöllä autat hiuksiasi pysymään kunnossa tai edistät jo huonokuntoisten hiusten parantumista välttämällä auringon vaikutukset hiuksiisi.

Lue myös: Miten pidentää hiusten pesuväliä

UV-säteily voidaan jakaa kolmeen osaan: UVA, UVB ja UVC.

UVA sekä UVB ovat säteilyä, joille yleisemmin altistuu. UVA:n vaikutus näkyy etenkin hiusten kunnossa. Runsas säteily karhentaa hiusta, ja voi muuttaa sen rakennetta heikommaksi hiuksen kulumista vastaan. UVB taas vaikuttaa haitallisesti hiusten väriin, koska se tehoaa hiusväripigmentteihin. UVC säteily on kaikista vaarallisin, mutta se ei onneksi pääse ilmakehää pidemmälle vaikuttamaan.

Auringon polttamat hiukset

Ehtikö aurinko jo tehdä tepposet hiuksillesi? Tässä tilanteessa kannattaa ottaa viimeistään käyttöön UV-suojalliset hiustuotteet, mutta anna hiuksille myös hellää hoivaa. Ravitse, hoida ja kosteuta hiuksiasi runsaalla kädellä sekä tehokkailla tuotteilla.

Anna hiuksillesi kosteutta. Hoivaa hiuksia tuotteiden avulla, jotka tuovat hiustesi silkkisyyden takaisin.

Lue myös: Päänahan kuorintatuotteet

Muista siis tehokosteuttaa hiuksiasi auringossa oleilun jälkeen. Suosi UV-suojallista shampoota ja hoitoainetta, mutta myös seuraavat tuotteet ravitsevat kuivahtanutta hiustasi:

Lue myös: Ravintolisällä terveemmät hiukset

Muista myös nämä tuotteet kesän kuivattamille hiuksille:

Aurinkosuoja hiuksille pitää hiukset hyvässä kunnossa kesän paahteessa. Näillä tuotteilla ja ohjeilla tiedät miksi aurinkosuoja hiuksille on tärkeä, ja miten voit nauttia rauhassa aurinkoisesta säästä.

*mainoslinkki