Hiukset

Sähköiset hiukset – tuotteet sähköisyyden poistamiseen

Miten saa sähköiset hiukset kotikonstein hoidettua? Tekstistä löydät parhaat tuotteet sähköisille hiuksille. Näitä tuotteita käyttämällä saat sähköisyyden pois hiuksista:

Lue myös miten valita oikeat tuotteet sekä miten hoitaa sähköisiä hiuksia.

*mainoslinkki

Sähköiset hiukset ja hyvät hoitotuotteet

Shampoo sähköisille hiuksille

Hoitavuudella sähköisyydestä eroon

Sähköiset hiukset tarvitsevat ravitsevuutta shampoosta, koska kuivuus on yksi syy sähköisyyteen. Redkenin todella hoitava All Soft shampoo tuo nopean avun sähköisyyden poistoon. Shampoo antaa hiuksiini kosteutta, jota sähköiset hiukset kaipaavat. Nyt hiukseni eivät leijaile ilmassa, koska sähköisyys talttuu hoitavien raaka-aineiden vaikutuksesta hiukseen.

Suosittelen All Soft-shampoota, jos haluat hiuksiisi painotonta hoitavuutta ja eloisuutta. Shampoo ei siis ole liian raskas, joten se toimii monelle eri hiuslaadulle. Omalle tukalleni tosin riitti keveämpi hoitoaine, koska tässä shampoossa itsessään on jo sen verran hoitavia ainesosia. Redkenillä saa myös hiukset kivan puhtaaksi, joten likaista tunnetta ei tarvitse pelätä hoitavuudesta huolimatta.

Redkenin avulla onnistui hiusteni sähköisyyden taltuttaminen, mutta lisäksi sain hiuksiini terveen ulkoasun ja kiiltävän pinnan. Hiukseni siis kaunistuivat sisältä- ja ulkoapäin.

Osta Lyko: Redken All Soft Shampoo*

Osta Cocopanda: Redken All Soft Shampoo*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

Redken All Soft Shampoo sahkoiset hiukset

Eri hiuslaaduille sopiva sähköisyyden poistava shampoo

Paul Mitchell on hellävarainen shampoo, joka sopii ahkeraankin käyttöön ja sähköisyyden hallintaan. Se on mielestäni oiva valinta, vaikka runsaasti urheilevalle tai hiuksille, jotka vaativat usein pesua. Tätä voisi kuvata toimivaksi arkishampooksi, mutta kaikkea hyvää tarkoittaen.

Paul Mitchellin shampoon paras puoli on sen hiusta kosteuttavat ominaisuudet, jotka eivät ole liian raskaat tukalle. Hiuksissa pysyy ryhti, mutta samalla shampoo ei rasita hiuksia liian kovalla pesuteholla. Hiukseni tuntuvat pehmeiltä ja hoidetuilta, joka luonnollisesti näkyy myös hiusten sähköistymisen puuttumisena.

Osta Cocopanda: Paul Mitchell Moisture Instant Moisture Daily Shampoo*

Osta Lyko: Paul Mitchell Moisture Instant Moisture Daily Shampoo*

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat shampoot

Paul Mitchell Moisture Instant Moisture Daily Shampoo sahkoiset hiukset

Vahvista hiusta – eroon sähköisyydestä

Tiesitkö, että hiusta rakentavien ainesosien käyttö auttaa myös sähköisyyteen? Redken Extreme shampoo on yksi suosikkini, jos huomaan hiusteni kunnon huonontuneen ja kaipaavan lisävahvistusta. Esimerkiksi hiusten katkeilu on ongelma, johon Redken auttaa tehokkaasti.

Yksi yleinen syy sähköisyyteen on hiusten rakenne. Hius kaipaa vahvistavia raaka-aineita, joiden puuttuminen näkyy hiusten kunnossa ja sähköisyydessä. Extreme shampoo antaa hiuksille esimerkiksi aminohappoja ja proteiineja, jotka edistävät hiusten tervettä rakennetta.

Extreme shampoon käyttö näkyy nopeasti hiusteni hyvinvoinnissa. Hiussuortuvani näyttävät haperon kuivien sijaan jänteviltä. Nyt hius ei ole kuivuudesta höttöinen ja tämän ansiosta sähköisyys on poissa.

Osta: Lyko: REDKEN Extreme Shampoo*

Osta Cocopanda: REDKEN Extreme Shampoo*

Lue myös: Hiusten katkeiluun tehokkaimmat shampoot

REDKEN Extreme Shampoo sahkoiset hiukset

Sileyttä ja käsiteltävyyttä sähköisyyden poistoon

Goldwellin shampoo tarjoaa hiusta silentävän ja sähköisyyttä vähentävän lopputuloksen. Shampoon avulla hiukseni eivät harota joka suuntaan ja kuivat hiussuortuvat laskeutuvat kauniisti.

Goldwellin shampoo ei ehkä ole parhain ohuelle hiuslaadulle, koska tuotteen pääpaino on hiusten käsiteltävyyden parantamisessa. Tälläiset tuotteet ovat omiaan paksummalle ja kiharalle hiustyypille. Omille hennommille hiuksilleni voin käyttää tätä joka toisessa pesussa, jolloin silottava vaikutus ei ole liian vahva. Pesutuloksessa itsessään ei ole moitittavaa, vaan hiuspohjan rasvat irtoavat hyvin Goldwellin shampoon avulla.

Goldwell auttaa hyvin sähköisyyden poistamisessa, koska sisältö on täyteläistä ja hoitavaa. Se korjaa hiuksissa olevan sähkövarauksen, jonka kuivuus aiheuttaa. Nyt hiukset pysyvät nätisti aloillaan, ja näyttävät hoidetuilta.

Osta Cocopanda: Goldwell Smoothing Shampoo*

Osta Lyko: Goldwell Smoothing Shampoo*

Osta Bangerhead: Goldwell Smoothing Shampoo*

Lue myös: Keratiinishampoot silottavat hiusta

Goldwell Smoothing Shampoo sahkoiset hiukset

Hoitoaine sähköisille hiuksille

Kosteutusta sähköisille hiuksille

Briogeo on hellä valinta sähköisten hiusten hoitoon. Briogeon hoitoaineen teho perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin, kuten luonnollisiin öljyihin ja pantenoliin. Nämä ovat hyviä ainesosia sähköisyyden hallinnassa. Briogeo ei siis sisällä esimerkiksi silikoneja tai sulfaatteja. Tämän takia myös saman sarjan shampoo on kokeilemisen arvoinen, jos kuivuus ja sähköisyys vaivaa.

Briogeon hoitoaine antaa hiuksiini runsaasti kosteutta, joka ei kuitenkaan tarkoita raskaita tai latteita hiuksia. Saan juuri sopivasti tuuheutta tukkaan, jotta se näyttää ryhdikkään eläväiseltä. Hiukseni eivät myöskään sähköisty, vaikka venyttäisin pesuväliä. Tämä kertoo kosteuden myös pysyvän hiuksissa.

Kokonaisuudessaan sanoisin Briogeon olevan sisällöltään rikas hoitoaine, joka sopii tästä huolimatta eri hiustyypeille. Huomioitavaa on, että pakkaus on reippaan kokoinen. Pullo on kooltaan 473 ml, joten hinta ei tunnu niin isolta kokoon suhteutettuna.

Osta Cocopanda: BRIOGEO Don’t Despair, Repair! Super Moisture Conditioner*

Osta Bangerhead: BRIOGEO Don’t Despair, Repair! Super Moisture Conditioner*

Osta Nordicfeel: BRIOGEO Don’t Despair, Repair! Super Moisture Conditioner*

Lue myös: Kosteuttavat hiusnaamiot

Osta: BRIOGEO Don't Despair, Repair! Super Moisture Conditioner sahkoiset hiukset hoitoaine

Hiusta vahvistava ja rauhoittava hoitoaine

Kérastasen hoitoaine tuo vallattomiin hiuksiini kuria ja vähentää sähköisyyttä. Hoitoaine sisältää hiuksia rauhoittavia ja hoitavia ainesosia. Mukana on esimerkiksi tärkeitä rasvahappoja eli lipidejä, korjaavaa keratiinia ja pehmentäviä aineosia. Pelkkä sisällyksen lukeminen sai minut tästä kiinnostumaan!

Hoitoaineen parhaat puolet ovat ehdottomasti hiusteni käsiteltävyyden parantaminen. Hiukset eivät enää sojoittele sinne tänne, eikä sähköisyydestä ole tietoakaan. Hoitoaine lisää myös runsaasti kosteutusta hiuksiini.

Kérastasen hoitoaine ei ole hurjan paksua, mutta sormissani tunnen sen intensiivisyyden. Hennommalle tukalle laittaisin tätä kevyellä annostelulla keskittyen latvoihin.

Suosittelisin hoitoainetta sähköisille hiuksille, käsittelyistä kuluneille hiuksille tai runsaamman hiuspehkon omistaville, joiden hiukset kaipaavat hoitavuutta.

Osta Cocopanda: Kérastase Discipline Fondant Fluidealiste Conditioner*

Osta Lyko: Kérastase Discipline Fondant Fluidealiste Conditioner*

Osta Bangerhead: Kérastase Discipline Fondant Fluidealiste Conditioner*

Lue myös: Hoitoaineet heikkokuntoisille ja katkeileville hiuksille

Kérastase Discipline Fondant Fluidealiste Conditioner sahkoiset hiukset hoitoaine

Rikas koostumus ja runsasta hoitoa sähköisyyteen

Moroccanoilin kosteuttava hoitoaine piristää kuivan sähköisiä hiuksiani, joten tämä klassikkomerkki piti nostaa listalle mukaan.

Moroccanoilin Hydrate hoitoaine tehokosteuttaa hiuksiani jo pienellä määrällä. Koostumus on semitäyteläistä, eli ei liian paksua muttei liruakaan. Tälläinen koostumus sopii hyvin myös pidempään vaikutusaikaan, koska hoitoaine ei valu sormista tai hiuksista karkuun. Saan siis hoitoaineella kuorrutetut hiukset pyöräytettyä ylös nutturaksi, jotta ne eivät vaikutusaikana roiku olkapäillä.

Olen yhdistänyt Moroccanoilin hiukan puhdistavampaa shampooseen, jolloin olen voinut käyttää hoitoainetta joka pesun jälkeen. Koostumus on siis hyvin kosteuttava, joten tätä vinkkiä voi hyödyntää ellei hiuksesi ole erittäin kuivat tai paksut. Hiuslaatuni on rasvoittuva, mutta silti hiukseni ovat sähköisen kuivat, joten tälläinen yhdistelmä toimii hyvin minulle.

Moroccanoilin kohdalla pitää mainita myös upeasta tuoksusta. Tuoksuja on joskus vaikea muotoilla sanoiksi. Kuvailisin tuoksua luonnollisen ja maltillisen makeaksi, jossa on mukana sitrusta ja arganöljyä.

Osta Cocopanda: MOROCCANOIL Hydrating Conditioner*

Lue myös: Korjaavat keratiinihoitoaineet hiuksille

MOROCCANOIL Hydrating Conditioner sahkoiset hiukset hoitoaine

Kätevä harja sähköisyyteen

Tässä on näppärä tuote vaikka laukkuun mukaan. Ruotsalainen Björk TÄMJA on tuubissa tuleva harjan sisältävä tuote, jolla voi siistiä sähköiset hiukset ja muut hiussuortuvat kuosiin.

Käytän tätä viimeistelyyn, kun esimerkiksi jakauksen kohdalta siistin harottavat hiukset. Harja on sopivan kokoinen, jotta sillä saa hyvin yksittäiset tai useamman hiuksen kerrallaan tasoitettua.

Tuotteen avulla saan sähköiset hiukset pidettyä kurissa koko päivän, mutta silti hiukseni näyttävät luonnollisilta. Hiuksiin ei siis jää mitään kovaa tai geelimäisen näköistä pintaa. Björk TÄMLA sisältää hiusta hoitavia aineosia, muttei silti tahmaa hiuksiani. Tämä on tosi kätevä tuote hiusten nopeaan silottamiseen, eikä sitä käyttäessä tarvitse käsiään sotkea.

Osta Lyko: Björk TÄMJA*

Osta Bangerhead: Björk TÄMJA*

Lue myös: Tehokkaimmat jätettävät hoitoaineet

Bjork TAMJA sahkoiset hiukset

Jätettävät tuotteet sähköisille hiuksille

Tehokas jätettävä hoitoaine ja suihke sähköisyyteen

Eleven Australia on merkki, johon kannattaa tutustua. Olen käyttänyt useita Elevenin tuotteita hyvillä mielin, ja todennut merkin laadukkaaksi. Mutta minkälainen on Miracle Hair Treatment?

Kyseessä on suosittu jätettävä hoitovoide, joka toimii moneen eri ongelmaan. Itse olen käyttänyt tätä niin kosteutta tuomaan kuin myös hiusten sähköisyyden taltuttajana. Usein nämä ominaisuudet kulkevat käsikädessä, mutta tässä yhdistyy monet hoitotuotteelta kaipaamani kriteerit.

Miracle Hair Treatmentiä voi käyttää niin kevyen kosteisiin kuin kuiviin hiuksiin, mutta omiin hiuksiini paras tulos tulee suihkun jälkeen. Voide ei ole raskas, joten sitä voi käyttää eri hiustyypeille.

Hoitovoide tuo hiuksiin ravitsevuutta, joka näkyy myös hiusten helpossa harjaamisessa. Hiusteni takkuisuus vähenee, eikä harjaamiseen mene kuin hetki. Miracle Treatment selvästi hoitaa hiuksiani, ja tuo niihin säihkettä ja eloisuutta. Sähköisyys luonnollisesti myös katoaa, kun hius ei ole kosteusköyhä.

Osta Lyko: Eleven Australia Miracle Hair Treatment*

Lue myös: Pitkille hiuksille parhaat shampoot

eleven australia miracle hair treatment

Mieluummin suihkemainen jätettävä? Eleven Australian Miracle Spray Treatment on suihkepullossa tuleva jätettävä, joka on myös kokeilemisen arvoinen. Se poistaa sähköisyyttä, hoitaa ja pehmentää hiusta. Periaatteessa kyseessä on sama tuote voiteen kanssa, mutta tämä on suihkemuodossa.

Osta Lyko: Eleven Australia Miracle Spray Hair Treatment*

Lue myös: Parhaat hiusseerumit

eleven australia miracle spray hair treatment

Öljysuihke sähköisten hiusten hoitoon

Öljyt sopivat mainiosti hiusten sähköisyyden taltuttamiseen. Wellalta löytyykin kevyt öljysuihke tähän hiusongelmaan.

Luxe Oil Essence Keratin Boost on siis öljyjä sisältävä hoitosuihke, joten se ei ole yhtä raskas kuin perinteiset öljyt. Suihke tulee nestemäisenä sumuna ulos, ja siinä on kevyt öljyinen tuntuma. Koostumus ei ole kuitenkaan liian tuhtia. Tämä on mielestäni hyvä valinta, jos tavalliset öljyt painavat liikaa hiuksiasi.

Käytän Wellan öljysuihketta suoraan hiuksiin suihkuttaen. Toki tätä voi käyttää myös käsien kautta, ja siitä hiuksiin hieroen, jos haluat tarkemmin annostella tuotteen määrää hiuksissa.

Wella parantaa hiusteni käsiteltävyyttä ja muuttaa hiusten ulkoasua siloisemmaksi. Sähköisyys ja muu hiusten epätasaisuus pysyy hiuksistani poissa öljysuihkeen voimalla.

Osta Cocopanda: WELLA SP Luxe Oil Essence Keratin Boost*

Osta Lyko: WELLA SP Luxe Oil Essence Keratin Boost*

Osta Bangerhead: WELLA SP Luxe Oil Essence Keratin Boost*

Lue myös: Hiusöljyt silottavat ja kosteuttavat

Kosteutuksella sähköisyys pois

Kotimaisen DS Leave-In Conditionerin tuotelupauksiin kuuluu nimenomaan sähköisyyden taltuttaminen. Suihke antaa kosteutta, eikä ole liian vahva ohuellekaan hiukselle. Kyseessä on myös tuoksuton merkki, joten tämä ei ota henkeen.

DS:n hoitosuihke hiuksille on hinta-laatusuhteeltaan edukas, mutta toimiva. Tuote on tarkoitettu kosteuden janoisten, mutta myös kuluneiden hiusten hoitoon.

Hoitosuihke levittyy hiuksiini hyvin, koska sen suihke on tasaista. Se ei siis läsähdä vain yhteen kohtaan, vaan sumu kohdistuu tasapuolisesti ympäri hiuksia.

Suihke auttaa kuivahtaneita hiuksiani näyttämään heti virkeämmiltä ja parempi kuntoisilta. Hiusta silottavat ainesosat auttavat myös sähköisyyteen, koska hoidettu hius ei sähköisty. DS jätettävä hoitosuihke ei myöskään rasvoita hiuksiani, joten suihkuttelun määrän kanssa ei tarvitse varoa. Sanoisin siis, että tämä tuote sopii niin ohkaiselle kuin tuuheammalle tukalle.

Osta Lyko: DS Leave-In Conditioner*

Osta Bangerhead: DS Leave-In Conditioner*

Lue myös: Hyvät ravintolisät hiuksille

Viimeistelysuihkeella sähköisyydestä eroon

Hiusten muotoilun voi viimeistellä GHD:n suihkeella, joka ei ole hiuslakka vaan tuo hiuksiin kiiltoa. Tämän ansiosta hiusten sähköisyys vähenee, koska hiuksiin tulee silkkinen tekstuuri. Hiuksen rakenne ei ole enää staattisen leijaileva, vaan suihke silottaa hiuksen pysymään alhaalla.

GHD silottaa hiukseni todella tehokkaasti, joten kannattaa olla malttia annostelussa. Pari suihkausta ja hiusten harjaus riittää, jotta suihketta on tarpeeksi kaikkialla hiuksissani. GHD:n avulla hiusteni karheus katoaa todella helposti, ja hiukset näyttävät kauniin säihkyviltä.

Etsitkö lisää kiiltosuihkeita? Klikkaa ja löydä parhaat.

Osta Cocopanda: GHD Final Shine Spray*
Osta Bangerhead: GHD Final Shine Spray*

GHD Final Shine Spray sahkoiset hiukset

Suosi näitä tuotteita sähköisille hiuksille

Ota suihkuun mukaan hiusta ravitsevia tuotteita, joista löytyy runsaasti kosteuttavia ainesosia. Sähköisyys vähenee, kun hius on täynnä kosteutta.

Valitse hyvä shampoo

Shampoon valinta on tärkeää sähköisille hiuksille, ja ylipäätään se on yksi tärkeimmistä tuotteista hiustenhoidossa. Valitse sähköisille hiuksille shampoo, joka on hellävarainen eikä rasita liikaa hiuksia tai hiuspohjaa. Liian puhdistavat shampoot voivat tehdä hiuksista entistä sähköisemmät.

Shampoon hoitavuus vähentää hiusten negatiivista varausta, joka saa hiukset leijailemaan ilmassa. Shampoossa on hyvä olla öljyjä ja esimerkiksi sheavoita. Tälläiset rikkaasti kosteuttavat raaka-aineet saavat hiuksesi voimaan hyvin, ja sähköisyys katoaa.

Lue myös: Päänahka kuorimalla puhtaaksi

Muista myös sulfaattivapaat shampoot. Ne pesevät tukan hellävaroen, ja sopivat etenkin huonokuntoisille ja kuiville hiuksille. Sulfaatittomien shampoiden kevyesti pesevät ominaisuudet sopivat periaatteessa kaikille, mutta erityisen likaiset hiukset voi joutua pesemään kaksi kertaa. Tämä tapa on silti hellempi hiuksille kuin rutisevan puhtaaksi pesevän shampoon käyttö.

Muista aina hoitoaineen käyttö

Hiusten sähköisyyden saa kuriin hoitavaan shampooseen vaihtamalla ja tietenkin myös hoitoaineen käyttämisellä. Hoitoaine sulkee hiuksen rakenteen shampoopesun jäljiltä takaisin kiinni, jolloin hiukset eivät pääse kuivumaan ja sähköistymään.

Sähköistyykö hiukset hoitoaineen käytöstä huolimatta? Kuten shampoon kohdalla, niin myös hoitoaineen kannattaa olla erittäin hoitava sisällöltään. Kosteuden lisääminen hiuksiin saa ne pysymään kuosissaan etkä enää näe hiusten ilmassa leijailua. Valitse kosteutta ja ravitsevuutta lupaavia hiustuotteita. Etenkin kuiville hiuksille suunnatut hoitoaineet ovat yleensä paksumpia, ja näin myös tehokkaammin hoitavia.

Lue myös: Laminoi sileyttä hiuksiin

Tutustu hiukan hiustuotteiden inci-listaan eli sisällysluetteloon. Bongaa esimerkiksi sanoja ”oil”, ”panthenol”, ”protein” ja ”amino acids”. Nämä ovat muutama esimerkki hyvistä raaka-aineista sähköisille hiuksille.

Etkö halua hoitoaineen vaikuttavan kauaa? Valitse tehokas hoitoaine tai hiusnaamio, jos haluat pikaisen suihkussa käynnin. Yleensä mitä kosteuttavampi ja paksumpi hoitoaine, niin sitä nopeammin se myös tehoaa. Valitse hoitoaine erittäin kuiville tai pörröisille hiuksille, ja saat runsasta hoitavuutta ilman pitkää vaikutusaikaa.

Tehotuotteet hiuksille

Hiusnaamio on hyvä valinta sähköisten hiusten hoitoon, etenkin jos hiuksesi ovat kuivat. Hiusmaskilla annat hiuksille tehokosteutusta, jolloin sähköisyys vähenee. Pidä hiusmaskia ainakin kymmenen minuuttia, jos hiustesi kuivuus tai sähköisyys on isompi ongelma.

Täältä löydät parhaat hoitavat hiusnaamiot sekä syväkosteuttavia hiusnaamioita.

Sähköisyys pois jätettävillä tuotteilla

Sähköisten hiusten pahin vihollinen on täyteläisen hoitavat hiustuotteet. Ne vievät sähköisyyden pois ja hoitavat hiusta. Hiuksiin jätettävät öljyt ovat yksi tehokkain pörröisyyden taltuttaja. Jo pisara tai kaksi riittää hiusten rauhoittumiseen. Käytä öljyjä maltilla etenkin hentoiseen tukkaan. Paksun karheaan hiukseen taas imeytyy helposti useampikin pisara.

Muista myös hiusseerumit, joista löytyy erilaisia koostumuksia eri tarpeisiin ja hiuslaaduille.

Haluatko voidemaista siloitusta hiukseen? Kokeile voidemaisia jätettäviä hoitoaineita, joilla siistit sähköiset hiukset kuriin ja kosteutat samalla hiuksia.

Käytä muotoilutuotteita sähköisille hiuksille

Muotoilutuotteilla tuot hiuksiin tekstuuria, ja kestävyyttä estääksesi hiusten sähköistymisen.

Hiuskiinteet auttavat hiuksia pysymään alhaalla jo muutamalla suihkauksella. Voit suihkauttaa hiuskiinnettä suoraan hiuksiin tai hiusharjaan. Näin saat hiuksia harjatessa samalla myös hiuskiinteen levitettyä luonnollisesti hiuksiin. Harjan kautta levitettynä hiuksista ei tule kovia tai liian muotoillun näköiset.

Lue myös: Lämpösuoja hoitaa ja estää sähköistymisen

Kuivashampoota usein suositellaan välttämään sähköisille hiuksille, mutta asia ei ole näin selvä. Kuivashampoo puhdistaa hiuspohjaa, jonka avulla hiuksia ei tarvitse pestä niin usein. Liika puhdistus voi olla syynä sähköistymiseen. Kuivashampoo antaa hiuksiin rakennetta ja yleensä myös mattaisen pinnan. Tämä myös estää sähköistymistä.

Alkoholi ei ole hyväksi sähköisille hiuksille

Runsaasti alkoholia sisältävät hiustuotteet vievät hiuksista pois kosteutta. On kuitenkin hyvä muistaa, että on kuivattavia alkoholeja ja kosteuttavia alkoholeja. Tärkeintä on itse tunnistaa, jos tuote ei sovi hiuksillesi.

Jäävätkö hiuksesi kuiviksi, pörröisiksi ja sähköisiksi? Se on selkeä merkki siitä, ettei hiustuote sovi sinun hiuslaadullesi.

Sähköisyyden kuin muidenkin hiusongelmien hoidossa ei ole aina yksiselitteisiä vastauksia. Tässä tekstissä esitellyt tuotteet sopivat hyvin sähköisyyden poistoon, mutta toki on paljon muitakin vaihtoehtoja. Usein vain kokeilemalla selviää mikä on hyvä tuote juuri sinun hiusten sähköisyyden poistamiseen.

Lue myös: Luonnonharjaksisella hiusharjalla kauniit sähköttömät hiukset

Mitä tehdä sähköisille hiuksille?

  • vähemmän hiusten pesua
  • pidä hiukset kiinni
  • vältä pyyhekuivausta
  • ioninen hiustenkuivaaja
  • valitse luonnollinen hiusharja
  • huomio ilman kosteuteen

Anna hiusten likaantua, ja sähköisyys vähenee. Pieni rasvaisuus ei haittaa hiuksissa, vaan itseasiassa tekee hyvää hiuksille. Liika hiusten pesu on monen hiusongelman takana. Liiallinen pesu vie hiuksista pois niiden hyviä rasvoja, joka johtaa muun muassa sähköistymiseen.

Etenkin talviaikaan pieni rasvaisuus on hoitavaa hiuksille ja edistää niiden parempaa kuntoa. Pieni likaisuus helpottaa hiusten muotoilua, käsittelyä ja sähköisyys katoaa, koska hiuksissa on luonnollista rasvaa pinnassa.

Hiusten ollessa kiinni sähköistyminen vähenee. Yleensä sähköistyminen tulee esiin, kun hiukset saavat olla vapaasti auki. Näin esimerkiksi erilaiset materiaalit pääsevät vapaasti kosketuksiin hiusten kanssa.

Laita hiukset leteille tai nutturalle. Nyt hiukset ovat kiinni eikä sähköistyminen vaivaa. Päällimmäiset hiukset voit siloittaa vaikka hiusöljyllä, jotta ne eivät leijaile ilmassa.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Vaihda hiusten kuivaustapaa

Pyyhekuivauksen sijaan kokeile hiusten nopeampaa ja hellävaraisempaa kuivausta. Markkinoilta löytyy erityisesti juuri tähän tarkoitukseen olevia mikrokuituisia hiusturbaaneja- ja pyyhkeitä. Miksi hiusten on hyvä kuivua itsestään ilman tavallista pyyhekuivaamista? Pyyhkeen materiaali ei ole hyväksi kosteille hiuksille, joiden rakenne on märkänä altis katkeamiselle.

Mikrokuituiset hiuspyyhkeet ovat helliä märille hiuksille ja nopeuttavat hiuksen kuivumista. Turbaanin ansiosta hiukset eivät myöskään valu märkänä niskaa pitkin, joka on usein inhottava tunne etenkin pitkähiuksisilla. Tavallinen pyyhe myös aukeaa helposti, kun taas hiusturbaaneissa on kiinnitys.

Ioninen hiustenkuivaaja ei ole ehkä käsitteenä tuttu, mutta sillä on paljon hyötyä hiuksille sekä sähköistymisen ongelmiin.

Ioninen hiustenkuivaaja tuo hiuksiin negatiivisia ioneita, jotka vähentävät positiviisten ionien määrää hiuksissa. Nämä positiiviset ionit ovat huonoja hiuksille, koska ne altistavat hiuksen kulumiselle ja pörröisyydelle. Tämä tarkoittaa myös sähköistymisen vähentymistä, koska hiuksissa ei ole enää suurta positiivisten ionien latausta.

Lue myös: Tehokkaat ja hoitavat hopeashampoot

Lue myös: Värjätyt hiukset? Löydä parhaat shampoot ja hoitoaineet

Ioniset hiustenkuivaajat myös kuivaavat hiukset nopeammin kuin tavalliset föönit. Tämän ansiosta hiukset eivät ole kauaa märkänä, joka taas minimoi riskejä hiusten vaurioitumiselle. Hiukset ovat pesun jälkeen sileät, muttei sähköiset.

Luonnolliset hiusharjat tarkoittavat luonnonmateriaaleista tehtyjä harjoja. Ne eivät sähköistä hiusta, kuten perinteiset muoviharjat. Kokeile luonnonharjaksista tehtyjä hiusharjoja, jotka myös silottavat ja hoitavat hiusta hellillä harjaksillaan.

Ilmankosteus sähköistää. Talvella ilma on kuivaa, joka voi näkyä myös hiuksissa. Ilmankostuttaja voi olla hyvä idea, koska se lisää huoneilman kosteutta. Tämä näkyy hiusten vähempänä sähköisyytenä. Ilmankosteuteen kannattaa panostaa, koska voit huomata kuinka myös ihosi ei kuivu enää niin herkästi.

Saitko vinkkejä miten saa sähköiset hiukset kuntoon?

Sähköiset hiukset on ongelma, joka saa hiukset pyörimään pään yläpuolella. Tästä tekstistä saat tuotevinkit, kuten myös käytännön ohjeet sähköisyyden poistoon.

*mainoslinkki