Hiukset

Hiusten katkeilu – vahvemmat hiukset hoitotuotteilla

Hiusten katkeilu ongelmana? Löydät tekstistä shampoot, hoitoaineet ja muut hiustenhoitotuotteet katkeilevien hiusten hoitoon. Vahvista hiuksiasi tuotteilla, jotka vähentävät hiustesi katkeilua.

Lue lisää hiusten katkeilusta:

Hiusten katkeilu – vahvemmat hiukset kotikonstien

SHAMPOO KATKEILEVILLE HIUKSILLE

*mainoslinkki

Vaurioituneiden hiusten shampoo

Goldwellin shampoo sisältää tärkeitä ainesosia hiusten katkeilun estämiseksi. Esimerkiksi keratiini vahvistaa hiusta, joten se on tehokas raaka-aine hiusten katkeilun hoidossa.

En pese Goldwellin shampoolla hiuksiani joka kerta, vaan käytän sitä tarpeen tullen. Tälläisen hiusta rakentavan shampoon lisäksi on hyvä käyttää puhtaasti vain kosteuttavaa shampoota. Näin hiuksissa pysyy tasapaino eikä hiukseni saa liikaa tiettyä ainesosaa. Toki tämä on hyvin hius- ja tuotekohtaista, mutta paikkaavia ainesosia ei tule käyttää liikaa hiuksiin. Hiuksen rakenne voi jopa tuntua karheammalta liikakäytöllä.

Tartun Goldwellin shampooseen, kun hiukseni näyttävät pörröisiltä ja niissä on selvästi paikkauksen tarvetta. Saan shampoon avulla sileyden hiuksiin. Nyt katkenneet hiukset eivät erotu niin selvästi pitkien hiusten seasta. Saan siis pikaista ensiapua pahimpaan hiushätään. Säännöllisellä käytöllä hiusteni rakenne pysyy ehjempänä, enkä enää huomaa yhtä paljon katkenneita hiussuortuvia kuin aiemmin.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Kerasilk Reconstruct Shampoo*

Osta Nordicfeel: GOLDWELL Kerasilk Reconstruct Shampoo*

Lue myös: Parhaat keratiinishampoot ja -hoitoaineet hiuksille

GOLDWELL Kerasilk Reconstruct Shampoo hiusten katkeilu shampoo

Puhdistava katkeilevien hiusten shampoo

Paul Mitchell on hiusta vahvistava shampoo, joka sopii hyvin myös omalle rasvoittumiseen taipuvalle päänahalleni.

Hiuspohjastani tulee tulee ihanan puhdas, eikä sinne jää turhaa likaa pyörimään. En silti sanoisi tämän olevan liian vahva puhdistamaan, koska onhan kyseessä katkeilevien hiusten shampoo. Tämä ominaisuus on silti hyvä ja toivottu monelle, joka haluaa hiuksiinsa raikkaan tunteen.

Shampoo tuo hiuksiini myös kivaa jäntevyyttä ja volyymia, joka antaa heti tunteen terveemmistä hiuksista. Hiukseni tuntuvat vahvemmilta ja näyttävät rakenteeltaan hyvinvoivilta.

Osta Cocopanda: PAUL MITCHELL Strength Super Strong Shampoo*

Osta Lyko: PAUL MITCHELL Strength Super Strong Shampoo*

Lue myös: Shampoot rasvoittuville hiuksille

PAUL MITCHELL Strength Super Strong Shampoo hiusten katkeilu shampoo

Hellä pesemään & tehokas sisältö

Redken on monipuolinen shampoo, jonka ominaisuudet auttavat eri hiuslaatujen haasteisiin. Sulfaattivapaana se ei rasita huonokuntoisia hiuksia tai pese liikaa, jottei hiusväri kulu vikkelään. Mieto koostumus jo itsessään auttaa hiusta voimaan hyvin ja estämään hiusten katkeilua.

Tästä huolimatta ei tarvitse pelätä, että hiukset olisivat lytyssä pesun jälkeen. Itseasiassa tälläinen hiusta elävöittävä ja rakentava shampoo tuo hiuksiini ponnekkuutta. Huonokuntoisena hiukseni tuntuvat tavallistakin ohuemmilta, mutta Redkenin avulla saan vankemmat hiukset. Hiukset näyttävät ehjemmiltä ulkonäkönsä puolesta eivätkä valu velttona päänahkaani vasten.

Redken on auttanut myös hiusteni pörröisyyden taltuttamiseen. Hiukseni laskeutuvat siististi, enkä erota niin selvästi päällimmäisten hiusten katkeilua.

Osta Cocopanda: REDKEN Acidic Bonding Concentrate Shampoo*

Osta Lyko: REDKEN Acidic Bonding Concentrate Shampoo*

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat shampoot

REDKEN Acidic Bonding Concentrate Shampoo hiusten katkeilu

Vahvuutta ja kiiltoa katkeileville hiuksille

Kérastase on yksi takuuvarma tuote, kun suosittelen shampoota hiusten katkeiluun. Tässä oikeastaan yhdistyy kaikkien edellisten shampoiden hyvät puolet. Tosin sulfaattivapaa tämä ei ole. Sisällys on kuitenkin täynnä toimivia raaka-aineita proteiinista hyvään pH-arvoon, jotka edistää hiusten kasvua juuresta asti.

Saan tällä shampoolla käsitellyihin hiuksiini pehmeyden ja käsiteltävyyden takaisin. Hiukset ovat kuivuttuaan siloiset, joten hiusten harjaaminen sujuu nopeasti. Hiukset myös pysyvät pesun jälkeen hyvännäköisinä ja silkkisen tuntoisina.

Koen shampoon parantavan hiusten kasvua. Tämä kertoo hiusteni olevan kestävämmät ja hyväkuntoiset, joten näin myös hiusten katkeilu vähenee.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Resistance shampoo*

Osta Nordicfeel: KÉRASTASE Resistance shampoo*

Lue myös: Kosteuttavat shampoot hiuksille

hiusten katkeilu

HOITOAINE HIUSTEN KATKEILUUN

Runsasta hoitavuutta katkeiluun

Joicon nimi K-Pak viittaa keratiiniin, jota hoitoaineesta löytyy useassa eri muodossa. Kyseessä on siis tehopakkaus hiustenhoitoon ja katkeilevien hiusten paikkaamiseen.

Käytössä Joico ei ole kuitenkaan liian paksua eri hiuslaaduille. Sen koostumus on keskitäyteläistä, joten hoitoaine on helppo levittää hiuksiin. Olen käyttänyt sitä noin pari minuuttia kerrallaan, jotta saan kunnon vaikutuksen hiuksiini. Tämä on mielestäni suositeltavaa, koska hyväkin hoitoaine menee hukkaan liian lyhyellä käyttöajalla.

Suosittelisin hoitoainetta erityisesti pitkille, karheille ja katkeileville hiuksille. Näissä kulumisen jäljet näkyvät selvimmin. K-Pak hoitoaine saa hiuksiini pehmeyden lisäksi runsasta ravitsevuutta. Tämän huomaa hiusten kauniina pintana ja katkeilua ei enää niin selvästi näy.

Osta Bangerhead: Joico K-Pak Conditioner*

Osta Cocopanda: Joico K-Pak Conditioner*

Osta Lyko: Joico K-Pak Conditioner*

Lue myös: Laminoi hiukset sileiksi kotituotteilla

Joico K-Pak Conditioner hiusten katkeilu hoitoaine

Täyteläistä hoitoa hiusten katkeiluun

Kérastasen hoitoaine tehoaa hiuksiin ihanan nopeasti. Hoitoaineen tehon huomaa hiuksissa jo kertakäytön jälkeen, joten se on vikkelä keino edistää hiusten kuntoa.

Hoitoaineen koostumus on täyteläisen paksua, joten sitä on hyvä ensin lämmitellä käsien välissä. Näin voide hiukan pehmenee ja levittyy paremmin hiuksiin. Tämän takia määrän kanssa ei tarvitse liioitella, vaan pienempikin nökäre riittää pitkiin hiuksiini.

Kuten Joicon kohdalla, niin myös tätä hoitoainetta kannattaa käyttää ajan kanssa. Saan niin paljon enemmän tuotteesta irti, kun sen jättää edes pariksi kolmeksi minuutiksi hiuksiin.

Hiukseni näyttävät raikkaan eloisilta, ja luonnollisen tuuheilta, joka lisää hiusten tervettä vaikutelmaa. Hoitoaine auttaa välittömästi hiusteni kuntoon, mutta etenkin pitkällä aikavälillä se tepsii katkenneiden hiusten eheyttämisessä.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Resistance Ciment Anti-Usure Topseal Conditioner*

Osta Lyko: KÉRASTASE Resistance Ciment Anti-Usure Topseal Conditioner*

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

KÉRASTASE Resistance Ciment Anti-Usure Topseal Conditioner hiusten katkeilu hoitoaine

Kosteutta katkeilun estämiseksi

Lanzaa voi kuvata kermaiseksi hoitoaineeksi, joka sopii silti eri hiuslaaduille. Koostumus kuvaa hyvin hoitoaineen rikasta sisältöä, jonka raaka-aineissa ei ole pihistelty. Ne tuovat kosteutta ja hoitavat jo hiuksissa olemassaolevia vaurioita.

Lanzan hoitoaine on etenkin huokoisille hiuksille sopiva, joiden heikkokunto näkyy kuivuutena sekä hiusten katkeiluna. Hoitoaine poisti hiuksistani kuivuuden rippeet, ja antoi ihanan pehmeyden tilalle. Hiukseni ovat siveltävän kiiltävät. Hoitoaine auttaa hiuksiani myös pysymään hoidettuina, joka vähentää katkeilun riskiä.

Onko sinulla nopeasti likaantuvat, mutta kuluneet hiukset? Siinä tapauksessa suosittelen tämän hoitoaineen kaveriksi shampoota, joka saa hiuksesi puhtaaksi muttei kosteuta liikaa. Tälläisen shampoon kanssa Lanzan hoitoaine sopii varmasti monelle hiuslaadulle.

Osta Cocopanda: Lanza Healing Strength Manuka Honey Conditioner*

Osta Bangerhead: Lanza Healing Strength Manuka Honey Conditioner*

Lue myös: Parhaat hiusöljyt

Lanza Healing Strength Manuka Honey Conditioner hiusten katkeilu hoitoaine

Nopea ja tehokas hoitoaine katkeileville hiuksille

Sebastianin hoitoaine on todella suosittu katkenneiden hiusten pelastaja, enkä ihmettele. Se todella elvyttää kulahtaneet hiukseni, jotka näyttävät lähes harakanpesältä. Hoitoaine antaa hiuksilleni vahvuutta, jonka ansiosta hiuskuitu muuttuu sileämmäksi entisen pörröisyyden sijaan.

Hoitoaineen koostumus on vähän paksua, joten sitä ei tarvitse käyttää runsaita määriä. Sebastian on siis myös hyvin riittoisa, eikä sitä kulu paljon edes paksumpaan tukkaan. Rikas koostumus näkyy myös käyttöajassa, koska hoitoaine ei vaadi pitkää vaikutusta. Se sopii siis nopeaankin suihkussa käymiseen.

Koostumuksen takia on mielestäni pieni riski, että hoitoaine on liian hoitavaa hennolle tukalle. Tämän takia olen käyttänyt hoitoainetta hiuksiini pienen määrän kerrallaan. Näin hiusteni luontainen volyymi ei katoa, mutta saan tuotteesta kaiken hyödyn irti. Hiusteni ulkoasu muuttuu hoidetun näköiseksi ja kulumisen jäljet tervehtyvät käytön jatkuessa. En välttämättä tarvitse edes jätettävää hoitoainetta, jolla yleensä viimeistelen kuivat latvani.

Pulloa joutuu vähän puristelemaan sen tyhjentyessä, jotta saan loputkin hoitoaineet ulos. Helppo kikka tähän on pyörittää pulloa vauhdilla ihan kuin sekoittaisit puuroa, jonka jälkeen lyö pullon pohjaa kevyesti saadaksesi tuotteen jämät ulos.

Osta Cocopanda: SEBASTIAN Penetraitt Conditioner*

Osta Lyko: SEBASTIAN Penetraitt Conditioner*

Lue myös: Parhaat selvityssuihkeet hiuksille

sebastian hiusten katkeilu hoitoaine

HIUSNAAMIOT KATKEILEVILLE HIUKSILLE

Öljypohjainen klassikko

Redkenin All Soft-sarjaa voi kutsua klassikoksi hiustenhoidossa. Sarjan tuotteet ovat uudistuneet, ja nyt All Soft Heavy Cream tulee purkin sijaan kätevässä tuubissa.

Redkenin hiusnaamio antaa erityisesti apua hiusteni kuivuuteen. Kosteusköyhyys on yksi tekijä hiusten katkeilun takana, joka kannattaa hoitaa kuntoon. Hiukset saavat Redkenistä kestävyyttä ja hoitavuutta, joka minimoi hiusten katkeilua. Suosittelisin Redkeniä kerran viikkoon vahvistaakseni hiusten kuntoa.

Redken on hyvin rikas sisällöltään, joten se muuttaa nopeasti hiusten ulkoasua parempaan suuntaan. Etenkin paksut ja karheat hiukset nauttivat näin silottavasta vaikutuksesta, joka ei vain kaunista vaan myös voimistaa hiusta. Hiusteni rapea kuivakkuus katoaa ja tilalle tulee elinvoimaisen näköiset hiukset. On mahtava huomata miten hius tuntuu ja näyttää aivan erilaiselta kuin ennen hiusmaskin käyttöä.

Nimenä All Soft Heavy Cream kuulostaa hyvin täyteläiseltä, ja sitä se onkin hiusten kunnolle. Uskaltaisin sanoa, että tämä sopii monelle hiuslaadulle. Tärkeää on vain muistaa, että suosittelen paksulle tukalle määrällisesti enemmän tuotetta kuin ohuelle hiukselle. Näin voit säätää tuotteiden hoitavuutta omille hiuksille sopivaksi. Ei siis tarvitse pelätä, että hiuksista tulisi lähmäiset tai kasaan painuneet.

Redken, kuten moni muukin hiusmaski toimii parhaiten noin viiden minuutin vaikutusajalla. Pidempikään käyttöaika ei ole pahaksi, vaan näin saat entistä enemmän hoitavuutta hiusten katkeiluun.

Osta Cocopanda: Redken All Soft Heavy Cream*

Osta Lyko: Redken All Soft Heavy Cream*

Lue myös: Parhaat hiusnaamiot kosteuden puutteeseen

Redken All Soft Heavy Cream vahvemmat hiukset

Syväkorjaava hiusmaski

Lanzan hauskan niminen Moi Moi Hair Masque hoitaa hiukset kuntoon sisältäpäin. Tämä luonnollisesti edistää hiusten ehjää rakennetta ja vähentää katkeilua.

Lanza sopii niihin tilanteisiin, kun hiukset voivat silminnähden huonosti. Omalla kohdallani tämä hetki on koittanut, kun hiukseni ovat pörrössä ja kuivuudesta hapsuttavat. Näen katkenneita hiuksia ja kaksihaaraisia, jotka haluan kuriin. Silloin on aika taas pistää hiustenhoitorutiinit kuosiin tehokosteuttavan maskin avulla.

Lanza on tarkoitettu hiusten korjaamista varten, joten sen sisältö on tehokas. Moi Moi Masque loihtii epätasaisen pituisiin hiuksiini vaikutelman, ettei katkenneita kohtia huomaa. Hiuksen pinta sileytyy, joka jo itsessään helpottaa katkeilevien hiusten hoitoa.

Hiusten takkuuntuminen vähenee, joten esimerkiksi harjaus helpottuu. Näin myös vähenee riski, että hiukset katkeilisivat harjatessa tai muuta muotoilua tehdessä. Pitkällä aikavälillä näen selvempää eroa ja muutosta katkeilun vähentymisessä. Toki taustalle tarvitsee hyvän shampoon ja hoitoaineen, mutta Lanzan hiusmaski on tärkeä täydentävä osa hiustenhoitoa.

Redkeniin verrattuna Lanza sopii pikkuisen paremmin, jos sinulla on ohuet hiukset. Mutta kuten sanottua, niin annostelun määrä on ratkaiseva tekijä eri hiuslaaduille. Lanza ei jätä hiuksiini tahman likaista tunnetta, joten se kertoo hyvästä koostumuksesta. Hiuksiin jäävä kiilto ja hoitavuus ovat luonnolliset, eivätkä tunnu muovisen silikoniselta.

Lanzan erikoisuus ovat maskin sisältämät pienet hoitohelmet, jotka antavat hiuksille ylimääräistä hoitavuutta. Niitä ei siis tarvi säikähtää, eikä palleroita huomaa kuin alussa. Ne katoavat itsestään päästessään kosketuksiin kosteiden hiusten kanssa.

Osta Cocopanda: LANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque*

Osta Bangerhead: LANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque*

Lue myös: Tehokkaat lämpösuojat hiuksille

LANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque vahvemmat hiukset

Lue myös: Ripsiseerumeilla volyymia ja pituutta

LISÄÄ HOITOTUOTTEITA HIUSTEN KATKEILUUN JA KUIVUUTEEN

Myös nämä tuotteet vahvistavat ja hoitavat katkeilevia hiuksia:

Löydä lisää hiuksia hoitavia tuotteita.

Miten tunnistat katkeilevat hiukset?

  • hiusten pinta hapsottaa
  • hiusten heikkokunto
  • vauvahiusten lisääntyminen

Hiusten pinnasta katkeilun huomaa yleensä silloin, kun näet hiusten pinnan olevan epätasainen. Katkenneet hiukset harottavat ja kohoavat esiin hiusten pinnasta, joten ne hoksaa nopeasti. Erityisesti pitkien hiussuortuvien seasta osuu silmään useita hiuksia, jotka ovat katkenneet eri kohdista.

Nämä lyhyet, katkenneet hiukset erottuvat joukosta parhaiten, jos hiukset ovat kuivat ja pörröiset. Silloin katkenneet hiukset kohoavat helpommin ilmaan ja vaikuttavat negatiivisesti hiusten ulkonäköön.

Katkeilevista hiuksista puuttuu usein myös kiilto, joka kielii hiusten heikosta kunnosta.

Lue myös: Luonnonharjaksesta tehty hiusharja edistää hiusten kuntoa

Lue myös: Vaaleille hiuksille parhaat hopeahoitoaineet

Heikkokuntoiset ja vaurioituneet hiukset menevät poikki herkemmin. Sinulla on siis luultavasti runsaasti paikkauksen tarvetta hiuksissa. Terveen hyväkuntoiset hiukset eivät katkeile helposti, koska niissä on vahvuutta ja kestävyyttä.

Vauvahiusten runsas määrä kertoo hiusten kunnosta, ja etenkin niiden määrän lisääntyminen ei ole hyvä merkki. Yleensä kaikilta ihmisiltä löytyy lyhkäisiä hiussuortuvia, joita kasvaa ihan hiusten rajalla. Esimerkiksi niskassa ja kasvojen ympärillä olevassa hiusrajassa on useimmiten niin kutsuttuja vauvahiuksia.

Nämä ovat hiuksia, joiden kasvu pysähtyy tiettyyn vaiheeseen. Vauvahiukset eivät siis kasva koskaan tavallisiksi pitkiksi hiuksiksi. Näistä ei pidä olla huolissaan eikä vauvahiusten olemassaolo kerro vaurioituneista hiuksista.

Vauvahiusten määrän kasvu kertoo hiusten katkeilun pahentuneen. Tässä tilanteessa kannattaa laittaa hiustenhoitotavat kuntoon ja miettiä mikä hiusten katkeilua aiheuttaa.

Lue myös: Kiiltosuihkeilla eloa hiuksiin

Mistä hiusten katkeilu johtuu

Märillä hiuksilla nukkumaan

Menetkö suoraan suihkusta nukkumaan? Etenkin levottomilla nukkujilla tämä tapa voi hyvinkin olla syynä hiusten katkeiluun.

Kosteat hiukset eivät pääse kunnolla kuivumaan niiden ollessa tyynyä vasten. Yöllä vaihdetaan monta kertaa asentoa, ja pää hinkuttaa tyynyä vasten. Tämän takia huokoiset ja kosteat hiukset venyvät jopa katkeamiseen saakka.

Hiusten kuivaaminen pyyhkeellä

Onko tapanasi kuivata hiukset pyyhkeellä? Pyyhekuivaamisen ongelmat ovat sen kuluttava ja karhea pinta. Märät hiukset katkeavat erityisen herkästi, joten kannattaa välttää pyyhekuivaamista suihkun jälkeen.

Tiesitkö, että parempi tapa on antaa hiusten kuivua itsestään tai kääräistä pyyhkeestä turbaani, jonka suojissa hiukset kuivuvat rauhassa.

Pään rapsuttelu ja hiuksilla leikkiminen

Raavitko paljon päätä tai pyöritteletkö hiuksia sormen ympärille? Hiuspohjan ongelmiin löytyy paljon tuotteita, kuten päänahan kuivuutta helpottavia shampoita. Näiden avulla saat hiuspohjasi rauhoitettua tarpeettomalta raapimiselta, joka voi kuluttaa ja jopa katkoa hiuksia.

Myös muu tarpeeton hiuksilla leikkiminen ja niiden koskettelu voi näkyä poikkimenemisenä. Esimerkiksi tylsyyksissään voi kynää pyöritellä hiuksissa, joka saakin hiukset menemään takkuun. Moni on liian hätäinen takkujen avaamisessa, ja repii hiukset auki niitä katkoen.

Lue myös: Pidennä pesuväliä – terveemmät hiukset

Hiusten väri ja ikääntyminen

Tiesitkö, että ikääntyminen haurastuttaa hiusta? Etenkin hiusten harmaantuminen ja kertyvät ikävuodet näkyvät myös hiusten kunnossa.

Harmaat ja valkoiset hiukset ovat usein karheampia sekä kuivia. Sinulla voi olla muut hiukset selvästi pehmeämpiä, mutta harmaantuneet kohdat ovat kuivakan tuntoisia. Värin menetys muuttaa hiuksen laatua. Hiuksen rakenne on siis heikentynyt, joka voi johtaa katkeiluun.

Hiuslaatu

Esimerkiksi kihara tai karkea hiuslaatu katkeilee helposti, koska nämä hiustyypit eivät pidä hyvin kosteutta. Kosteus ei siis pääse hiuksen rakenteisiin, tai se liukenee sieltä helposti pois.

Nämä hiukset eivät myöskään pääse hyötymään hiuspohjan hyvistä ja luontaisista öljyistä, jotka hoitavat hiuksia. Öljyt pääsevät valumaan helpommin suoriin hiuksiin, mutta kiharan hiuksen rakenne hidastaa tätä luontaista öljyn siirtymistä.

Etenkin hyvin tiukat, esimerkiksi korkkiruuvimaiset ja pienet kiharat ovat siis todennäköisemmin luonnostaan kuivat ja katkeilulle alttiit.

Kuivuus ja kuumuus

Kuivuus näännyttää kasvit, ja sama tapahtuu myös hiuksille. Hiusten kuivuus johtaa heikentyneisiin hiuksiin, joiden rakenne katkeilee helpommin.

Katkeilevat hiukset ovat usein rapisevan kuivat ja ne kestävät heikommin kulutusta. Hiusta voi verrata kuivuneeseen lehteen, joka rapistuu rikki kosteuden puutteessaan.

Hiusten katkeillessa kannattaa siis huolehtia, että hiukset ovat hoidetut ja saavat tarpeeksi kosteutta hiustuotteista.

Lue myös: Kuivan päänahan shampoot

Miten estää hiusten katkeilu

Leikkaa hiuksia säännöllisin väliajoin

Kaksihaaraisten takia hiuksia kannattaa leikata aika ajoin. Kaksihaaraiset voivat helposti johtaa hiusten katkeiluun. Kaksihaarainen hius on jo rakenteeltaan vaurioitunut, joka voi johtaa koko hiuksen poikkimenoon.

Kaksihaarainen hius katkeaa siis helpommin, jonka takia ne kannattaa leikata pois ennen tämän tapahtumista. Näin säästät hiustesi kuntoa ja ennaltaehkäiset hiusten katkeilua.

Käytä hoitoainetta ennen shampoopesua

Hoitoaine antaa lisäkosteutta hiuksiin ennen shampoopesua. Levitä hiuksiin hoitoainetta, joka suojaa hiuksia takkuuntumiselta ja näin myös katkeilulta shampoopesun aikana. Lisää hiuksiin hoitoainetta myös shampoon jälkeen, ja anna hoitotuotteen vaikuttaa muutama minuutti hiuksissa.

Hoitoaineen lisäksi tee hiuksille syväkosteuttavia hoitoja hiusnaamioiden avulla.

Yksinkertaisempi hiustyyli

Yksinkertaisemmalla hiustyylillä tarkoitetaan kampausta, jonka muotoilu tai värjäys ei vaadi liian rajuja toimenpiteitä hiuksille. Suosi mahdollisemman luonnollista hiusmallia, jota on helppo pitää yllä. Näin vähennät hiuksiin kohdistuvaa rasitusta, joka voi aiheuttaa hiusten katkeilua.

Lue myös: Etikkatuotteilla eloa hiuksiin

Vaihda kampauksen paikkaa

Laitatko hiukset aina samaan kohtaan ponnarille tai hiuspinnin korvan taakse pitämään hiukset kurissa?

Ajan saatossa voit huomata etenkin pitkissä hiuksissa, että hiuksesi katkeavat juuri näistä kohdista. Vaihtele siis kampauksia. Nosta välillä ponnari ylös tai rennosti alas. Vältä liian tiukkoja kampauksia, jotka voivat myös aiheuttaa hiusten poikkimenemistä ja jopa ennen aikaista irtoamista.

Anna kosteutta

Hiusten katkeilun yksi isoin syy on kosteutuksen puute. Älä siis kursaile hoitotuotteiden käytössä. Valitse vahvistava ja hoitava shampoo, sekä sen kaveriksi hoitoaine ja hiusnaamio. Anna hoitotuotteiden vaikuttaa pitkään ja kunnolla. Teet palveluksen hiuksillesi ja hiusten katkeilu vähenee.

Käytä latvasuojaa

Käytä hiuksiin hoitavaa latvasuojaa. Moni jätettävä hoitoaine on tälläinen, joka keskittyy erityisesti hoitamaan latvoja.

Latvojen kunnossa pitäminen pienentää mahdollisuutta, että hius katkeaa. Myös kaksihaaraisten vähentyminen tai jo olemassaolevien kaksihaaraisten hoito laskee hiuksen katkeamisen mahdollisuutta.

Tekstin alussa mainitut shampoot, hoitoaineet ja muut hoitotuotteet ovat luonnollisesti myös tärkeitä. Hiusten kokonaisvaltaisella hoidolla vähennät hiusten katkeilua ja edistät niiden vahvistumista.

Lue myös: Vähennä irtoavien hiusten määrää hoitoseerumeilla – naisille ja miehille

Kasvaako katkennut hius pituutta?

Hiukset kasvavat päänahassa olevista hiustupeista, joten katkennut hius saa pituutta tyvestä. Hius ei siis kasva siitä kohtaa, josta hius on katkennut. Kasvu tulee ylhäältä eli hiuksen juuresta.

Hiuksen kasvuun vaikuttaa hiustupin eri kasvuvaiheet. Hius kasvaa, ellei hiustuppi ole kasvuvaiheensa lopussa, jolloin hius irtoaa hiuspohjasta. Tässä vaiheessa uusi hius alkaa kasvamaan hiustupista pudonneen tilalle.

Katkenneen hiuksen tai kaksihaaraisten pois leikkaaminen ei vaikuta kasvuun. Hiusten leikkaaminen parantaa hiusten ulkonäköä, mutta ei siis nopeuta tai edistä katkenneen hiuksen kasvua.

Hiuksen tärkein tehtävä on kasvaa pituutta, kunhan sille antaa siihen hyvät kasvun mahdollisuudet. Huolehdi siis päänahan hoidosta. Käytä hiuspohjan kuorintaa sekä shampooharjaa päänahan hierontaan.

Lue myös: Värjättyjen hiusten parhaat shampoot ja hoitoaineet

Päällimmäiset hiukset katkeilevat

Päällimmäiset hiukset katkeilevat yleensä ensimmäisenä. Tähän on looginen syy. Päällimmäiset hiukset ovat eniten esillä ja saavat osakseen eniten käsittelyitä. Päällyshiukset ovat siis se osa hiuksista, joka kohtaa eniten rasitusta.

Hiuksia harjatessa, muotoillessa tai ihan vaan poninhännälle laittaessa päällimmäiset hiukset ovat suorassa pintakosketuksessa harjaan tai hiuslenkkiin. Se on syynä miksi kuluminen ja hiusten katkeilu näkyy selvimmin päällimmäisten hiusten kunnossa.

Hiuksesi näyttävät todennäköisesti paremman kuntoisilta, kun vaihdat esimerkiksi jakauksen paikkaa. Nyt tavallisesti päällimmäisenä olevat hiukset eivät ole esillä, vaan ne saavat levätä suojassa muiden hiusten alla. Vaihtele siis jakausta ja kampausta, jotta et aina rasita samoja hiuksia samasta kohtaa.

Anna päällimmäisille hiuksilla enemmän kosteutta. Käytä hiusöljyä, hiusseerumia tai jätettävä hoitoainetta. Annostele näitä reilummin päällimmäisiin hiuksiin, jotta nämä hoitotuotteet antavat kosteutta kuivuuden paikkaamiseksi.

Hiusten leikkaaminen uuteen hiustyyliin on nopea keino, jolla saat katkenneet päällimmäiset hiukset näyttämään paremmilta. Vältä tasapitkää hiusmallia, jossa katkeilu korostuu. Suosi kerroksittaisia leikkausmalleja, joissa hiusten katkeilu ei erotu niin selvästi.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Sisäinen hyvinvointi heijastuu hiuksiin

Suuhun laittamasi ruoka heijastuu koko kroppaan, myös hiuksiin. Huolehdi, että saat tarpeeksi tärkeitä vitamiineja ja ravinto-aineita. Hiusten katkeilu voi olla yksi seuraus kokonaisvaltaisesta ongelmasta, joka aiheutuu kropan tärkeiden rakennusaineiden puutteesta.

Kokeile myös hiusten ravintolisiä, jotka parantavat hiusten kasvua ja terveyttä. Nämä ravintolisät sisältävät vitamiineja, joita tarvitaan hiusten kasvuun.

*mainoslinkki