Hiukset

Paras kosteuttava shampoo – hiusten kosteustasapaino kuntoon

Paras kosteuttava shampoo on hoitava valinta kuiville hiuksille. Lue mikä on paras kosteuttava shampoo erilaisten hiusten tarpeisiin.

Lue myös mitkä asiat vievät hiuksista pois kosteutta ja miten voit testata ovatko hiuksesi kuivat.

Paras kosteuttava shampoo TOP 5

*mainoslinkki

Korjaava ja kosteuttava shampoo

Kérastaselta löytyy hyvä kosteuttava shampoo hiusten elvyttämiseen. Shampoo antaa kaivatun kosteutuksen lisäksi ravitsevuutta kuivuneille hiuksille.

Kérastasen kosteuttava shampoo muodostaa hyvin vaahtoa, joka lisää mielestäni puhtauden tunnetta hiuspohjassa. Pesuteho ei ole silti turhan vahva, vaan se puhdistaa pois tarpeellisen lian.

Tästä shampoosta jää tunne, että voisin pärjätä jopa ilman hoitoaineen käyttöä. Suosittelen kuitenkin yleensä hoitoainetta, koska kosteuttavankin shampoopesun tarkoitus on puhdistaa hiusta ja se vie aina hiukan kosteutta pois.

Huuhdellessa huomaan hiusteni silkkisyyden, koska hiukset tuntuvat sopivan liukkailta sormien välissä. Kuivuttuaan hiukseni ovat hyvin helposti käsiteltävissä ja takuttomat.

Suosittelen Kérastasen shampoota kosteutta kaipaaville, mutta myös huonokuntoisille hiuksille. Shampoon sisällyksessä on hiusta täydentäviä raaka-aineita, kuten keramideja. Kérastasen shampoo auttaa hiusta myös eheytymään, joka näkyy hiusteni sileämpänä pintana.

Osta Lyko: KÉRASTASE Nutritive Bain Magistral Shampoo*

Osta Nordicfeel: KÉRASTASE Nutritive Bain Magistral Shampoo*

Lue myös: Huonokuntoiset hiukset? Keratiinishampoot ja -hoitoaineet

KÉRASTASE Nutritive Bain Magistral Shampoo paras kosteuttava shampoo

Paras kosteuttava shampoo ilman hiusten litistämistä

Wellan tuotteet edustavat minulle tasaisen hyvää laatua, jonka ansiosta myös Hydrate Shampoo pääsi tälle listalle. Shampoo tuntuu hiuspohjassani hoitavalta. Se on hyvä juttu päänahalleni, jota helposti kutittaa liian pesevät hiustuotteet.

Toki tärkeintä on se miten kuivat hiukseni reagoivat shampooseen. Wellan kosteuttava shampoo saa hiuspohjan rasvat ja hiusten liat katoamaan, mutta antaa samalla hiuksiini sopivasti kosteutta. Kosteutusteho ei vastaa ihan Kérastasea, mutta koen, että Wella on hyvä arkishampoo. Tällä tasapainottaa hyvin hiusten kuivuutta, ja siksi se on toimiva shampoo ahkeraankin käyttöön.

Hiusten pesun jälkeen tunnen, että hiukseni ovat ennen kaikkea raikkaat ja hoidetun tuntoiset. Hiukseni eivät hapsottele eri suuntiin, vaan hiussuortuvat näyttävät eloisilta. Saan myös pikkaisen tuuheutta, joten hiukseni eivät veltostu Wellan kosteuttavasta shampoosta.

Osta Cocopanda: WELLA SP Hydrate Shampoo*

Osta Bangerhead: WELLA SP Hydrate Shampoo*

Osta Lyko: WELLA SP Hydrate Shampoo*

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

WELLA SP Hydrate Shampoo paras kosteuttava shampoo

Sileyttä ja kosteutta hiuksiin

Fudge ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, kun etsitään kosteuttavaa shampoota. Tässä on kuitenkin shampoo monilla hyvillä ominaisuuksilla. Oman kiinnostukseni herätti ensimmäisenä sulfaattivapaa koostumus, joka tekee Fudgen shampoosta entistä kosteuttavamman kuiville hiuksille. Tämä auttaa myös hiusväriä säilymään pidempään.

Shampoo vaahtoaa mukavan paljon, mutta silti se ei tarkoita hiusta kuivattavaa pesutulosta. Minulle tuli sama fiilis, joka on esimerkiksi hiusten värjäyksen jälkeen. Hiukset vain näyttävät tosi kivalta ja kosteutetuilta. Fudgen ansiosta hiukseni heijastavat kauniisti valoa ja näyttävät hyväkuntoisilta.

Käytön jälkeen hiusteni kuivat kohdat näyttävät myös suoremmilta. Yleensä latvani eivät näytä tai tunnu tasaisen sileiltä. Fudgen kosteuttavan shampoon avulla sain kiiltoa hiuksiin, ja kuivuutta paikkaavaa kosteutta.

Osta Cocopanda: FUDGE Luminizer Moisture Boost Shampoo*

Osta Lyko: FUDGE Luminizer Moisture Boost Shampoo*

Osta Bangerhead: FUDGE Luminizer Moisture Boost Shampoo*

Lue myös: Laminoi kotona kiiltävät hiukset

FUDGE Luminizer Moisture Boost Shampoo paras kosteuttava shampoo

Kosteutta ja rakennetta eri hiuslaaduille

Hiukseni näyttävät helposti elottoman latteilta, jos en hoida niitä tarpeeksi hyvin. Hiuksistani puuttuu elävyys ja kauneus, jonka kuivuus vie mennessään. Kaipaan siis ehdottomasti kosteutta, joka ravitsee hiussuortuviani.

KMS vastaa hyvin tähän tarpeeseen. Se tuo hoitavuuden lisäksi hiuksiini rakenteen, jonka ansiosta hiukseni näyttävät vahvemmilta. Tämän takia saan hiuksiini myös ponnekkuutta, ja kevyttä volyymia. Tämä on tärkeää omalle ohuelle hiuslaadulleni. Pelkään usein kosteuttavien shampoiden olevan liian lätsäyttäviä tai jättävän hiukset likaiseksi, mutta KMS ei tehnyt tälläistä.

Uskoisin, että KMS on hyvä kosteuttava shampoo monelle eri hiuslaadulle. Se vähentää pörröisyyttä, tuo kosteutta hiukseen ja sopii hennollekin tukalle.

Osta Cocopanda: KMS Moist Repair Shampoo*

Osta Lyko: KMS Moist Repair Shampoo*

Osta Bangerhead: KMS Moist Repair Shampoo*

Lue myös: Katkeilevat hiukset kuriin näillä tuotteilla

KMS Moist Repair Shampoo paras kosteuttava shampoo

Paras kosteuttava shampoo paksuille hiuksille

Näin runsaasti kosteuttavan shampoon kohdalla voin sanoa, että kokeile sitä paksulle tukalle. Joicon shampoo on siis hyvin hoitava, mutta erityisesti tuuheammalle hiukselle sopiva. Oma hento hiuslaatuni sai kosteutusta, mutta hoitoteho oli hiusta hiukan lyttäävä.

Joico on siis tehokkaasti kosteuttava shampoo, joka täyttää kuivuudesta kärsivan hiuskuidun kosteuttavilla raaka-aineilla. Hiuksissani tämä näkyy silottavana vaikutuksena ja pehmeämpänä hiuslaatuna. Hius siis ikään kuin tasaantuu karheasta pörrökasasta hoidetun kauniiksi.

Suosittelen Joicoa, jos hiuksesi ovat todella kuivat ja tuntuu, ettei mikään saa niitä takaisin ns. normaaliksi.

Osta Lyko: JOICO Moisture Recovery Moisturizing Shampoo*

Osta Bangerhead: JOICO Moisture Recovery Moisturizing Shampoo*

Osta Eleven: JOICO Moisture Recovery Moisturizing Shampoo*

Lue myös: Tehokkaan hoitavat hiusöljyt

JOICO Moisture Recovery Moisturizing Shampoo paras kosteuttava shampoo

Kaikille sopiva paras kosteuttava shampoo

Lanza on tämän tekstin kosteuttavista shampoista ehkäpä se laadukkain. Se näkyy toki parin kympin luokkaa olevassa hinnassa, mutta myös laadussa ja ominaisuuksissa.

Shampoon kosteuttavuuden tuntee kermaisessa koostumuksessa, joka voi ensin vähän mietityttää. Jääkö hiukseni rasvaisiksi näin hoitavan tuntoisesta shampoosta? Vastaus on ei. Sen takia uskaltaisin sanoa, että tämä kosteuttava shampoo sopii monelle kuivahiuksiselle, niin hennolle kuin paksummalle tukalle.

Shampoo antaa hiuksiini ihanan kosteutetun tunteen tyvestä latvoihin asti. Silti hiuksiini jää luonnollinen tuuheus, joka näyttää hyvältä nyt hoidetun näköisissä hiuksissani. Tässä shampoossa yhdistyy siis moni kaipaamani ominaisuus, joita uskon myös muiden kosteutta hiuksiinsa tarvitsevien arvostavan.

Tällä shampoolla sain kuivuuden rasittamiin hiuksiini eloa heti ekasta pesusta alkaen. Tämä on merkki hyvästä kosteuttavasta shampoosta, koska shampoo ei pelkästään puhdista vaan myös syväkosteuttaa hiusta.

Sulfaatti- ja parabeenivapaan koostumuksen ansiosta shampoo on erityisen hellä kuiville hiuksille sekä hiusvärille.

Osta: Cocopanda: LANZA Healing Moisture Shampoo*

Osta Bangerhead: LANZA Healing Moisture Shampoo*

Lue myös: Kosteuttavat hiusnaamiot

paras kosteuttava shampoo

Lue myös: Pitkien hiusten hoitoon toimivat shampoot

Näin tunnistat kuivat hiukset

Kuiva hius näkyy ja tuntuu kuivalta. Silmin näet karhean pinnan, vaikka yleensä hiusten toivotaan olevan sileät ja kauniisti laskeutuvat.

Kuiva hius on pörröinen, ja enemmän leijailee ilmassa kuin laskeutuu alaspäin. Kuivakat hiukset näyttävät myös tuuheammilta, koska niiden rakenne on kosteuden puutteesta auki. Tämän takia hiukset näyttävät paksummilta, mutta se myös paljastaa hiusten olevan huonossa kunnossa.

Etenkin pesun jälkeen hiusten kuivuus tulee esiin. Hiukset ovat pörröiset ja hiusten luontainen kiharuus tai laineikkuus korostuu. Tämä on yksi merkki hiusten kuivuudesta.

Lue myös: Sähköisten hiusten hoitoon oikeat tuotteet

Kosteuttavan shampoon käyttö on siis hyväksi, jottei shampoopesu entisestään rasita hiusta.

Takkuisuus on myös yksi selvä merkki kuivuudesta. Löydätkö hiuksistasi takkuja, vaikka harjaisit ne monta kertaa päivässä?

Kuivien hiuksien rakenne on selvästi enemmän takkuuntuva. Tähän on syynä hiusten huokoisuus, joka edistää takkuja. Sileät, kosteutut hiukset taas hylkivät hyvällä tavalla muita hiuksia, eivätkä siis takerru toisiinsa kiinni.

Lue myös: Hellävaraiset shampoot värjätyille hiuksille

Hiusten kuntotesti 4x

Voit tehdä muutaman kokeen, joilla selviää hiustesi rakenteen kunto.

Peiliin vilkaisu

Peili kertoo nopeasti miten hiuksesi voivat. Kiilto on yksi tärkein asia terveessä tukassa. Hyvinvoiva hius kiiltää ja heijastaa valoa.

Sameus ja mattapinta taas kertovat, että hiussuomut ovat auki. Tälläiset hiukset ovat menettäneet liikaa kosteutta ja myös kiiltonsa.

Lue myös: Hiusten pörröisyys pois näillä tuotteilla

Haro sormin hiuksia

Tee testi hiustenpesun jälkeen, kun olet harjannut hiukset kerran läpi.

Tämä koe on yksinkertainen ja helppo. Laita kätesi hiusten tyveen ja laita sormet kevyesti yhteen. Älä revi hiuksia voimalla, mutta vedä kätesi kevyen napakasti hiusten läpi tyvestä latvoihin.

Tarttuiko mukaan paljon hiuksia? Tämä kertoo hiustuppiesi olevan heikkoja, jonka takia hiuksesi lähtevät helposti irti.

Muista silti, että hiuksia lähtee irti päivittäin jopa 200 kappaletta. Hiuksia irtoaa myös enemmän, jos et ole harjannut hiuksia tai olet pitänyt hiuksia kiinni koko päivän.

Hiustupin heikkouteen voi olla runsaasti syitä huonosta hiustenhoidosta stressiin. Yksi hyvä keino lähteä selvittämään ongelmaa on laittaa hiustenhoitorutiinit kuntoon, ja käyttää hiuksille laadukkaan kosteuttavia tuotteita.

Lue myös: Sulfaatti- ja silikonivapaat shampoot hellivät hiusta

Vesikoe

Laita muutama hiuksen pätkä lasiin, jossa on vettä. Näet miten hiuksesi reagoi veteen.

Valuuko hius pohjaan? Tämä kertoo, että hiustesi rakenne on heikkokuntoinen. Hius imaisee vettä itseensä, koska hiuksen rakenne on avonainen ja vaurioitunut. Hyvinvoiva hius ei tarvitse kosteutta itseensä, joten se ei vajoa vesilasin pohjaan.

Jääkö hius puoleen väliin kellumaan? Silloin hiuksesi imevät hiukan vettä itseensä kosteuden paikkaamiseksi. Hiukset ovat silti kohtuullisen hyväkuntoiset, mutta niiden kunnossa pysymisestä tulee huolehtia.

Venytä hiusta

Tämä testi haastaa hiuksen venymistä. Ota irronnut hius ja venytä sitä. Hyväkuntoinen hius kestää paljon voimaa ja venytystä ennen poikki napsahtamista. Heikko hius katkeaa melko helposti vähäisestäkin voiman käytöstä, joka kertoo ettei hiuksen rakenne ole parhaassa kunnossa.

Kuuntele myös ääntä, kun hius napsahtaa poikki. Kuuluuko ääni selvästi vai huonosti? Selkeä napsahdus kertoo terveestä hiuksesta. Heikko hius taas menee poikki melko äänettömästi.

Lue myös: Sävyttävät hoitoaineet sekä sävyshampoot

Tärkeät tuotteet kuiville hiuksille

Kosteuttavan shampoopesun lisäksi kuivat hiukset tarvitsevat hoitotuotteita. Shampoon ja hoitoaineen kaveriksi on tärkeää muistaa suihkun ulkopuolinen hiustenhoito. Tällä tarkoitan hoitotuotteita, joita voi käyttää niin pesun jälkeisiin kosteisiin kuin kuiviin hiuksiin.

Näiden tuotteiden etu on se, että voit lisätä hoitotuotteita aina tarpeen mukaan. Tuntuuko latvat kuivalta tai näyttävätkö ne pörröisiltä? Voit lisätä vaikkapa öljyjä hiuksiin, jolloin ne saavat hoitavuutta näyttääkseen taas eloisilta.

Hyvät raaka-aineet hiuksille

Kosteutta tarvitsevat hiukset hyötyvät esimerkiksi näistä ainesosista. Paras kosteuttava shampoo sisältää ainakin muutaman näistä raaka-aineista:

 • glyseriini
 • proteiinit
 • pantenoli
 • öljyt
 • peptidit
 • aminohapot
 • keratiinit

Glyseriini on tuttu ainesosa lukuisissa kosmetiikkatuotteissa. Kyseessä on humektantti, joka tunnetaan kyvystään sitoa kosteutta. Kosteus pysyy siis paremmin ihossa eli myös hiuspohjassa. Glyseriini vaikuttaa sitä kautta positiivisesti myös hiusten kuntoon. Glyseriini auttaa hiusta säilömään kosteutta, sekä vähentää pörröisyyttä ja parantaa hiusten sileyttä.

Lue myös: Toimivat hopeashampoot vaaleille hiuksille

Proteiinia löytyy hiuksista luonnostaan, koska onhan hius pääasiassa siitä muodostuva. Tämän takia hiukset hyötyvät lisäproteiinista, jota saadaan joko sisäisesti nautittuna tai hiustuotteiden muodossa. Proteiini saa hiukseen eloa, ja hius näyttää joustavammalta sekä vahvemmalta.

Pantenoli on ihoa rauhoittava raaka-aine, joka myös lisää muiden humektanttien tapaan kosteutta hiukseen. Tämä edistää hiusten elinvoimaisuutta ja vahvuutta kestää kulutusta. Hius saa myös kiiltoa ja pehmeyttä pantenolin vaikutuksesta.

Öljyt ovat yksi luonnollisin tapa edistää hiusten kosteutta ja kuntoa. Öljy toimii huokoisen hiuksen ”täyttäjänä”, jolloin hiuksen rakenne muuttuu pehmeäksi ja hoidetun tuntoiseksi. Hius saa öljyistä hyviä rasvoja, jotka korjaavat hiusta sisältä alkaen. Öljyt toimivat monipuolisesti myös jätettävänä tuotteena tai poishuuhdeltavana hoitona vaikkapa hoitoaineen seassa.

Peptidit ovat eräänlainen aminohappojen ketju, joiden käyttö on yleistynyt viime aikoina myös hiustenhoidossa. Peptidejä suositaan erityisesti hiusten kasvun vauhdittamiseksi, koska peptidit vahvistavat hiusta. Tällöin hius kestää paremmin eikä katkea poikki ennen aikojaan. Tämä on tärkeää myös kosteuden puutteessa oleville hiuksille, joiden rakenne on yleensä heikentynyt verrattuna normaaliin hiukseen.

Aminohapot mainittiin jo edellä, mutta ne ovat tärkeä hiusten rakennusosa. Niiden lisääminen hiuksiin auttaa parantamaan hiusten kuntoa. Aminohappojen puute näkyy etenkin käsitellyissä hiuksissa, jotka näyttävät kärsineiltä ja vaurioituneilta.

Aminohapot sitovat hiuksen avoinaista rakennetta takaisin yhteen, jonka ansiosta hiukset saavat kiiltävyyttä ja pehmeyttä. Näin hius eheytyy, ja pitää paremmin kiinni hiustuotteiden tarjoamasta kosteudesta. Kosteus ei siis haihdu yhtä helposti hiuksista pois.

Keratiinit ovat oleellinen osa terveitä hiuksia. Aiheesta ja hyvistä keratiinipitoisista hoitotuotteista voit lukea lisää täällä.

Lue myös: Luonnonharjas ei revi vaan hoitaa hiusta

Miksi hiuksesi ovat kuivat?

 • hiusta pestään liikaa
 • sopimattoman shampoon käyttö
 • hiuslaatu
 • ympäristön vaikutukset
 • liika hiusten harjaaminen
 • päänahan kunto
 • hiusten värjäys

Pese hiukset vain likaisena

Pesetkö hiukset joka päivä? Tämä voi olla tarpeen, jos hiuksesi ovat hyvin rasvoittuvat. Muille hiuslaaduille sanoisin, että säästä pesemistä vain oikeasti tarpeelliseen pesuun.

Pesu vie hiuksista joka kerta pois kosteutta ja niiden omaa rasvaa, joka ylläpitää hiusten elävyyttä.

Hiuksia pitäisi pestä vain niiden ollessa kunnolla likaiset. Paranna hiustesi kuntoa, ja vältä turhaa hiusten pesua sekä kastelua.

Tämä on yksinkertainen, mutta usein myös paras neuvo kosteuden puutteesta kärsivien hiusten hoidossa. Veden juominen on tärkeää hiusten kunnolle, mutta liika vedellä lotraaminen hiuksia pestäessä on huono asia.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Sopimattomat hiustuotteet

Shampoo kuin shampoo? Tämä ei päde ainakaan kuivan karheiden hiusten hoidossa.

Valitse tarkkaan shampoo, jolla peset huonoon kuntoon päässeet hiukset. Shampoo on usein yksi isoin syy, jolla hiusta kulutetaan turhaan.

Shampoo voi olla hyvin kosteuttava, mutta vie samalla lian pois hiuksista. Shampoon käyttöä ei tarvitse siis välttää, kun käyttää laadukkaita tuotteita kuiville hiuksille.

Riittämätön kosteutus

Pesun jälkeen hiuksia tulisi helliä hyvillä hoitoaineilla tai hiusnaamioilla. On myös tärkeää huolehtia pesun jälkeisestä hoidosta, kuten ravita hiusta hoitoöljyillä tai jätettävillä hoitotuotteilla.

Hiuslaatu

Joillakin on luonnostaan kuivempi hiuslaatu, joka kaipaa enemmän hoivaa ja kosteutusta.

Esimerkiksi kiharat hiukset ovat usein huokoisemmat laadultaan. Tämä ei tarkoita, etteikö myös suorat ja ohuet hiukset voisivat luonnostaan olla kuivuuteen taipuvat.

Lue myös: Päänahan kuorinta puhdistaa hiuspohjan

Ympäristön vaikutukset

Tällä tarkoitetaan esimerkiksi altistumista runsaalle auringonpaisteelle tai kuivalle ilmalle, jotka vievät hiuksista pois kosteutta. Lämpö ja kuivuus ovat huono yhdistelmä, jotka tehokkaasti haihduttavat hiuksista kosteuden pois.

Hiusten harjaamisessa välineet haltuun

Hiusten harjaaminen tulisi tehdä aamulla ja illalla, eli herätessä ja nukkumaan mennessä. Mutta sillä on myös merkitystä millä harjaat hiuksesi.

Jatkuva hiusten harjaaminen voi kuluttaa hiuksen pintaa. Esimerkiksi kovat muoviharjat voivat kevyen aukomisen sijaan katkaista hiuksen. Vältä siis harjaamista useita kertoja päivässä.

Hiukset tulisi harjata mieluiten hellävaraisilla luonnonharjaksilla, jotka hoitavat eivätkä katko hiusta.

Päänahka kuntoon

Tiedätkö miten hiuspohjasi voi? Se voi olla yksi vaikuttava syy miksi hiuksistasi puuttuu kosteutta.

Kokeile päänahan kuorintatuotteita ja hiuspohjan hierontaan suihkuharjaa. Ne edistävät verenkiertoa sekä puhdistavat hiuspohjan liasta, jotka voivat estää hiusta näyttämästä terveeltä.

Hiuspohjan kuivakkuus voi olla yksi syy myös hiusten kuivuuteen. Tässä tilanteessa hiuspohja ei tuota tarpeeksi rasvaa, jota hiuspohja ja hiukset tarvitsevat toimiakseen kunnolla. Tutustu kuivuudesta kärsivän päänahan shampoisiin.

Lue myös: Parhaat hoitavat lämpösuojat hiuksille

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat shampoot

Kemialliset käsittelyt

Hiusten värjäys on hyvin yleinen, mutta usein monelle yllättävä syy hiusten kosteuden puutteeseen.

Värjäys voi kuluttaa ja kuivattaa hiusta. Ongelmat näkyvät hiusten kunnossa, jos kemiallisia toimenpiteitä tehdään liian usein ja liian vahvoilla aineilla.

Sisäisen hyvinvointi

Ruokavalio, lääkitys ja moni muu tekijä voi olla syynä hiusten kosteustasapainon heikentymiseen.

Vitamiineilla, ravintolisillä ja kokonaisvaltaisella ruokavaliolla huolehdit kroppasi sisäisesti kosteutuksesta. Tämä heijastuu myös hiustesi sekä ihon ja kynsien kuntoon.

Voit myös kokeilla hiuksille suunnattuja ravintolisiä, jotka edistävät hiusten kuntoa.

Tiivistys: näin hoidat kosteuden janoisia hiuksia

Usein paras keino hoitaa kuivaa hiusta on käsitellä hiusta vähemmän. Kuten edellä olevassa listassa on lueteltu, niin usein hiusta käsitellään liikaa, joka johtaa ongelmiin.

Pese hiukset vain tarpeen tullen, vältä turhia käsittelyitä ja kuumuutta. Anna hiuksille kosteutta shampoon ja hoitotuotteiden muodossa.

Hiustenhoito on lopulta hyvin simppeliä, ja sen takia hiustenhoitoa kannattaa yksinkertaistaa. Hanki kosteuttava shampoo, hoitoaine, hiusnaamio ja jätettävä hoitotuote. Näillä pärjäät jo pitkälle.

Lue myös: Näillä tuotteilla saat kiiltävät hiukset

Leikata hiukset vai ei

Huonokuntoisten ja kosteuden puutteisten hiusten kohdalla saksista on apua. Latvat tarvitsevat säännöllistä trimmaamista, jotta hiukset näyttävät siisteiltä ja parempikuntoisilta. Usein kuivat latvat ovat pörröisen homssuiset ja oikein rutisevat, kun puristat niitä.

Toki latvoja voi ylläpitää hoitotuotteilla, jotka silottavat ne kauniimmaksi. Yleensä on kuitenkin parasta, kun leikkaa edes muutaman sentin pois. Määrä tietenkin riippuu hiustesi pituudesta ja paljonko leikkaamiselle on tarvetta.

Hiukset kasvavat kyllä takaisin, joten saat suuremman hyödyn niiden leikkaamisesta. Huonokuntoiset latvat eivät kaunista hiuksia, vaan saavat hiuksesi kokonaisuudessaan näyttämään elähtäneiltä.

Muutamankin sentin leikkaaminen tuo hiuksiin uutta eloa ja keveyttä.

Hiukset kosteuden tarpeessa? Täältä löydät runsaasti kosteutta lisääviä tuotteita.

Paras kosteuttava shampoo tuo hiuksiisi taas eloisuuden ja pehmeyden takaisin. Tekstistä löydät parhaat shampoot kosteutta kaipaaville hiuksille.

*mainoslinkki