Hiukset

Paras hopeashampoo – käyttö ja vaaleiden hiusten kirkastaminen

Paras hopeashampoo poistaa hiuksista keltaisuuden ja punertavuuden. Ovatko hiuksesi luonnonvaaleat, vaaleaksi värjätyt tai harmaat? Täältä löydät parhaat vinkit hopeashampoon valintaan.

Lue myös miten käyttää hopeashampoota ja kauanko sen annetaan vaikuttaa. Kuivuuko hiuksesi hopeashampoosta – opi vinkit kuivuuden välttämiseen. Tutustu myös voiko hopeashampoolla värjätä hiukset tai sopiiko hopeashampoo tummille hiuksille.

Lue lisäksi miksi hiukset kellastuu tai punertuu.

Etsitkö hopeahoitoainetta?

Paras hopeashampoo

Parhaat hopeashampoot hiusten kirkastamiseen

*mainoslinkki

LYHYT VAIKUTUSAIKA OLEPLEXILLÄ

Olaplex on suosittu ammattilaisten keskuudessa, mutta nykyään myös asiakkaidenkin käytössä. Olaplexin tuotteet ovat suosikkejani etenkin silloin, kun olen vaalentanut hiuksiani ja ne kaipaavat vahvistavaa hoitavuutta. Olaplexin valikoimista löytyykin runsaasti hoitotuotteita erityisesti huonokuntoisten, kuten vaalennettujen hiusten elävöittämiseen.

Olaplexin hopeashampoo on rikkaan violettia, joten väriä tästä löytyy. Shampoo vaahtoaa ihanan runsaasti, joten hopeashampoo on helppo levittää kaikkialle pehmeän vaahdon avulla.

Parasta Oleplexin shampoossa on mielestäni sen nopea tehoavuus. Voin pitää sitä hiuksissani vain kaksi minuuttia, ja väri kirkastuu pikaisesti. Olaplex toimii siis hyvin jo kerrasta, mutta toki parhaan tuloksen saan säännöllisellä käytöllä.

Olaplex Blond Enhancer ei ole myöskään kuivattavan tuntoinen hiuksilleni. Toki tähän vaikuttaa hyvät raaka-aineet, mutta myös vain parin minuutin käyttöaika. Mitä lyhyemmän ajan hopeashampoo on hiuksissa, niin sen vähemmän hiukset kuivuu.

Oleplexin hellävaraisuuteen vaikuttaa varmasti myös sulfaattivapaa koostumus. Olaplexin hopeashampoo pesee hennosti eikä kuluta hiusväriä yhtä paljon kuin perusshampoot.

Kokeile, jos… haluat hoitavan ja pikaisesti toimivan hopeashampoon.

Osta Cocopanda: Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4*

Osta Lyko: Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4*

Lue myös: Shampoot värjätyille hiuksille

paras hopeashampoo

PITKÄAIKAINEN SUOSIKKINI

Kérastase on ollut pitkään suosikkihopeashampooni, eikä syyttä. Ensinnäkin pakkaus on kaunis, mutta niin on myös hopeashampoon vaikutus hiukseen. Kérastase vähentää hyvin värivirheitä ja kellertävyyttä, jotka myös pysyvät poissa hiuksistani viikottaisella käytöllä.

Hopeashampoossa on runsaasti hoitavia raaka-aineita. Näiden ansiosta hiukseni eivät ole huuhtelun jälkeen kuivan pörröiset, vaan takuttomat ja helposti harjattavat. Toki kannattaa aina käyttää hoitoainetta hopeashampoon jälkeen. Voit myös kokeilla hopeahoitoaineita, jotka auttavat sävyn korjaamisessa.

Hopeashampoon koostumus ei tunnu käsissäni liian jähmeältä, joten sitä on helppo käyttää ja hieroa hiuksiin. Joskus hopeashampoot voivat olla vähän kiinteämpiä, mutta tässä tapauksessa koostumus on mukavan tavallinen.

Shampoon hinta on parinkympin luokkaa, mutta se kannattaa maksaa. Hiukseni näyttävät terveiltä ja sävyltään puhtailta.

Kokeile, jos… haluat kaikin puolin laadukkaan hopeashampoon.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo*

Osta Lyko: KÉRASTASE Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo*

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo*

Lue myös: Parhaat sävyttävät hoitoaineet

paras hopeashampoo

HOITAVA HOPEASHAMPOO

Jättääkö hopeashampoot hiuksesi karhean kuiviksi? Omat hiukseni ovat luonnostaan kuivat, joten etenkin vaalennettuna tarvitsen hoitavan ja kosteuttavan shampoon. Tälläinen on Sexy Hairin hopeashampoo. Nimi on vähän halpa, mutta ei anneta sen häiritä.

Näin hoitava hopeashampoo myös parantaa värin pysymistä, koska väri ei katoa yhtä nopsaan hoidetusta hiuksesta. Kuivan hiuksen tekstuuri on paljon avonaisempi ja näin myös alttiimpi kulumiselle.

Edellämainitut hopeashampoot ovat myös hoitavia, mutta Sexy Hairin Healthy Bright Blonde on mielestäni yksi kosteuttavin kokeilemani hopeashampoo.

Tämä voi olla hyvin hiuskohtaista, mutta omissa hiuksissani pidän Healthy Bright Blonde hopeashampoota vähän tavallista kauemmin vaikuttamassa. Ajallisesti annan sen olla lähemmäs 4-5 minuuttia. Pidempi vaikutusaika ei silti kuivata hiuksia, koska kosteuttavuus on omaa luokkaansa. Kokeile silti ensialkuun ohjeen mukaisella ajalla, jos shampoo tehoaakin hiuksiisi nopeammin.

Lopputuloksena hopeashampoo puhdistaa vaaleat sävyt, ja hiukseni ovat taas raikkaan väriset. Hiuksistani katoaa kellertävät värivivahteet, joita alkaa ilmestyä ilman hopeashampoon käyttöä.

Suosittelen tätä kuiville ja vaalennetuille hiuksille, jotka tarvitsevat ravitsevan hopeashampoon.

Kokeile, jos… hiuksesi ovat kuivat, pitkät tai kuluneet.

Osta Cocopanda: SEXY HAIR Healthy Bright Blonde Shampoo*

Osta Lyko: SEXY HAIR Healthy Bright Blonde Shampoo*

Lue myös: Parhaat hiusnaamiot

paras hopeashampoo

VIILEÄN RAIKKAAT HIUKSET

Wellan hopeashampoo antaa puhtaan viileän sävyn hiuksiini. Wellan pidempiaikaisella käytöllä voin melkein puhua vaalentavasta vaikutuksesta, koska hiuksen värjäytymät ja kellastumiset muuttuvat niin raikkaiksi.

Wella on loistovalinta, jos haluat selvästi kirkastaa hiusväriäsi vaaleampaan suuntaan.

Hopeashampoo kirkastaa väriäni hyvin jo ekasta pesusta, joten voin käyttää tätä kerran viikkoon. Yleensäkin suosin hopeashampoota vain kerran viikossa. Alkuun toinenkin pesukerta voi olla tarpeen, jos hiuksesi ovat hyvin keltaiset.

Silver Blond shampoo vaahtoaa hyvin, joten se on riittoisa ja helppo hieroa päänahkaan. Pesuteholtaan se on hyvä ja poistaa päänahkani rasvan, muttei silti kuivata tukkaa. Huuhdellessa tunnen hiusten olevan takuttomat, mutta toki hoitoaine on aina tarpeen hopeashampoon jälkeen.

Kokeile, jos… haluat selvästi kirkastaa hiusväriä. Vaaleille ja harmaille hiuksille.

Osta Cocopanda: WELLA SP Silver Blond Shampoo*

Osta Lyko: WELLA SP Silver Blond Shampoo*

Lue myös: Keratiinishampoot ja -hoitoaineet hiuksille

paras hopeashampoo

TAHRAAMATON HOPEASHAMPOO

Joidenkin hopeashampoiden huono on puoli sottaisuus. Ihoon jää violettejä tahroja, jotka eivät meinaa lähteä irti.

Paul Mitchellin hopeashampoon kanssa ihon siistiminen on ollut helpompaa. Kasvoihin, korviin tai kaulaan ei jää värijälkiä, vaan shampoo huuhtoutuu veden mukana helposti pois. Laitan silti aina kasvovoidetta iholle. Se vähentää entisestään värin tarttumista ja helpottaa merkittävästi ihon puhdistusta.

Paul Mitchell on hyvä etenkin keltaisuuden poistoon, jolloin hiukset näyttävät paremman sävyisiltä. Hopeashampoo toimii värin puhdistajana, mutta se ei ehkä tehoa kertalaakista. Hopeashampoo vaatii säännöllistä käyttöä, jolloin tuotteen ominaisuudet tulevat kunnolla esiin. Tämä ei ole kuitenkaan minulle ongelma, koska yleensä vasta toinen käyttökerta tuo hopeashampoiden tehot esiiin.

Paul Mitchellin hopeashampoon koostumus voi tuntua vähän paksulta, joten hiero sitä kunnolla kämmenien välissä. Shampoo vaahtoaa kuitenkin ylellisesti ja antaa kauniin sävyn hiuksiin.

Paul Mitchell hopeashampoo antaa hiuksiin myös kiiltoa, joka korostaa upeasti hiusten sävyä.

Kokeile, jos… haluat välttää ihon tai kylppärin sotkeentumisen.

Osta Cocopanda: PAUL MITCHELL Blonde Platinum Blonde Shampoo*

Osta Bangerhead: PAUL MITCHELL Blonde Platinum Blonde Shampoo*

Lue myös: Upea säihke hiuksiin kiiltosuihkeilla

paras hopeashampoo

HELLÄVARAINEN JA TEHOKAS HOPEASHAMPOO

Lanzan hopeashampoo on erinomainen etenkin värjätyn hiusten tarpeisiin. Se on sulfaattivapaa, ja sisältää myös muita hiusväriä ylläpitäviä ominaisuuksia, kuten suojaa auringolta. Hiuksia huuhdellessa tunnen shampoon antaman sileyden ja pehmeyden.

Hiusta hellivistä ominaisuuksista huolimatta Lanza on tehokas hopeashampoo. Se toimii nopeasti, joten sen vaikutusaika on hyvin lyhyt. Vain minuutti voi riittää minulle etenkin, kun olen käyttänyt tätä jo parisen kertaa.

Erityisesti ekalla käyttökerralla kannattaa olla tarkkana, jotta näet miten hiuksesi toimivat yhteen shampoon kanssa. Tämä pätee etenkin huonokuntoisten hiusten kohdalla, jotka voivat imaista liikaa väriä itseensä. Muista siis alkuun lyhyt käyttöaika, jota voit kasvattaa tarpeen mukaan.

Lanzan hopeashampoossa on runsaasti violetteja pigmenttejä, joten saan sillä todella muutosta hiuksiin. Sävyni piristyy ja näyttää tuoreelta, vaikka en olisi ihan hetkeen piipahtanut kampaamossa.

Kokeile, jos… haluat hellän hopeashampoon, joka tehoaa vahvasti.

Osta Cocopanda: LANZA Healing Colorcare Silver Brightening Shampoo*

Osta Bangerhead: LANZA Healing Colorcare Silver Brightening Shampoo*

Lue myös: Parhaat sulfaattivapaat shampoot

paras hopeashampoo

HYVÄ HINTA-LAATUSUHDE

Goldwellin puoleen voi aina kääntyä, kun haluaa takuuvarman suorituksen. Hopeashampoon hinta on kohdillaan, kuten myös sisältö.

Olen käyttänyt Goldwellin hopeashampoota vaalennettuihin hiuksiin, mutta myös raidoille kuten sen nimessä mainitaan. Kokemukseni mukaan Goldwell sopii siis myös ruskeille hiuksille, joissa on vaalennettuja raitoja. Ruskeisiin hiuksiin hopeashampoo voi tuoda pientä värikorjausta, mutta etenkin raitoja se viilentää nätisti.

Goldwellin hopeashampoo ei ole kaikista hoitavin, mutta kerran viikossa käytettynä se ei haittaa. Voin aina laittaa hiuksiini hoitonaamion, joka antaa lisäkosteutta. Tämä hopeashampoo voi olla etenkin sinun makuun, joka tarvitset hopeashampoolta lian puhdistusta hiuksista.

Sävyn korjaamisessa Goldwell toimii mainiosti. Voin pidentää hiusten värjäysväliä, kun freesaan hiusten sävyn hopeashampoolla. Tämä on mielestäni hopeashampoon käytön tärkein etu, joten Goldwell suoriutuu tehtävästään kunnialla.

Kokeile, jos… haluat kohtuuhintaisen ja viilentävän hopeashampoon. Raidoille.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Dualsenses Blondes & Highlights Anti-Yellow Shampoo*

Osta Bangerhead: GOLDWELL Dualsenses Blondes & Highlights Anti-Yellow Shampoo*

Lue myös: Tehokkaat lämpösuojat hiuksille

paras hopeashampoo

Lue myös: Sähköisille hiuksille toimivat shampoot ja hoitoaineet

Miksi panostaa hyvään hopeashampooseen?

 • hopeashampoota käytetään harvemmin
 • kerran viikossa käytettynä pullo kestää 2-3 kuukautta
 • laadukkaissa hopeashampoissa on hoitavammat ominaisuudet
 • hiukset eivät kuivu turhaan

Vinkit hopeashampoon käyttöön

Näillä nikseillä otat hopeashampoon käytön haltuun, ja vältät mahdolliset virheet.

Miten hopeashampoota käytetään

Näin käytät hopeashampoota

 • käytä hopeashampoota tarpeen mukaan
  • lue alhaalta lisää kuinka usein
 • kastele hiukset hyvin
 • hyvin kuivat latvat?
  • levitä ensin hoitoainetta latvoihin
 • levitä shampoo hiuspohjaan ja pituuksiin
 • anna tehota ohjeen mukaisesti
  • lyhempi käyttöaika kuiville hiuksille
 • huuhtele ja käytä hoitoainetta
  • voit käyttää myös hiusnaamiota

Alta löydät tarkemmat ohjeet ja opastukset jokaiseen vaiheeseen.

Lue myös: Parhaat sävyttävät shampoot

paras hopeashampoo

Kuinka usein hopeashampoota käytetään?

Hopeashampoon käytön säännöllisyyteen ei ole yksiselitteistä vastausta. Maksimimäärä on kerta tai kaksi viikossa, jos hiuksesi eivät pysy muuten halutun kirkkaina.

Tätä enempää ei kannata käyttää, jottei riskinä ole ajan myötä violetin värin kertyminen hiukseen. Hiusväri voi tummua pikkuhiljaa, jos hopeashampoota käyttää liian usein.

Voit käyttää hopeashampoota tarpeen mukaan. Olipa se kerran kuussa tai pari kertaa viikossa. Tämä riippuu siitä haluatko hiusvärisi viileämmäksi vai pidätkö nykyisestä sävystä. Vaaleille hiuksille ei ole pakko käyttää hopeashampoota, jos et koe sille erityistä tarvetta.

Hopeashampoota ei tarvitse käyttää jatkuvasti, jos hiuksesi pysyvät mielestäsi hyvännäköisenä ilmankin. Riippuu monesta eri tekijästä miksi hiukset kellastuu.

Kuivuuko hius hopeashampoosta

Tekstin alusta löydät useamman vaihtoehdon hoitavista hopeashampoista, joita suosin hiuksilleni. Hopeashampoot perinteisesti mielletään kuivattavaksi. Sitä ne voivat olla, jos hopeashampoota käyttää liian usein, liian kauan tai shampoon aineosat ovat liian pesevät.

Näillä vinkeillä hopeashampoo ei tunnu yhtä kuivattavalta:

Voit sekoittaa vettä hopeashampoon sekaan, jos haluat miedomman vaikutuksen tai jos shampoo on liian pigmenttinen hiuksillesi. Ota esimerkiksi puolet normaalisti käyttämästäsi shampoon määrästä, ja sekoita mukaan loraus vettä. Näin seos on helpompi levittää hiuksiin.

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet hiuksille

Lue myös: Ripsiseerumi kasvattaa ripsiäsi

Kuivuutta voi ehkäistä laittamalla hiustesi latvoihin hoitoainetta. Tämän jälkeen levitä hopeashampoo hiuksiisi kauttaaltaan, myös siis latvoihin.

Hoitoaine latvoissa kosteuttaa hiusta, mutta myös suojaa hiusta liialta värjäytymiseltä. Kuiva hius suorastaan vetää itseensä hopeashampoon pigmenttejä. Et todennäköisesti halua, että latvasi muuttuvat violetiksi.

Hopeashampoolla ei kannata korvata tavallisen shampoon käyttöä, eikä se sovi päivittäiseen käyttöön.

Suosi etenkin värjätyille ja kuiville hiuksille hellävaraisia shampoita, jotka ovat värjätyille hiuksille sopivia tai sulfaattivapaita shampoita.

Kokeile myös vähentää hiusten pesukertoja, jos mahdollista. Tämä on paras keino pitää hiukset puhtaan värisenä ja kosteuttuina. Myös hiusväri kestää näin paremmin. Lue vinkit miten pesukertoja voi vähentää.

Hopeashampoon levitys ja vaikutusaika

Ennen hopeashampoon levitystä on hyvä idea laittaa suojahanskat käteen. Muovihanskoilla suojaat käsiäsi, jottei niihin tartu väriä, jota pitäisi saippualla hinkata pois.

On myös hyvä laittaa suihkulakki päähän, jottei etenkään pitkät hiukset valu esimerkiksi kaulaa tai selkää vasten. Näin vältät ihon ja vaatteiden turhan likaantumisen.

Vinkki! Laita ihollesi ja kasvojen reunoille kosteusvoidetta tai puhdistusmaitoa. Näin hopeashampoon väri ei tartu ihoon ja voit vain pyyhkäistä voiteet iholtasi ilman tahroja.

Käytä hopeashampoota aina kosteisiin hiuksiin. Alempaa voit lukea lisää miksi hopeashampoota ei kannata käyttää kuiviin hiuksiin.

Lue myös: Hyvät ja kosteuttavat hiusöljyt

Kastele hiukset sopivan lämpimällä vedellä. Lämpöinen vesi avaa hiussuomut vastaanottavaiseksi hopeashampoon violetille värille, jolloin hiusten sävy tulee paremmaksi. Liian kuumaa vettä tulee silti välttää, koska se vain kuivattaisi hiusta.

Kastele siis hiukset kauttaaltaan, ja voit hiukan puristaa enimpiä vesiä pois. Näin hopeashampoo pääsee paremmin imeytymään hiukseen.

Sinun ei siis tarvitse pestä hiuksia tavallisella shampoolla ennen tai jälkeen hopeashampoon. Hopeashampoo puhdistaa riittävän hyvin likaisetkin hiukset.

Hopeashampoon vaikutusaika on 1-5 minuuttia

Hopeashampoon vaikutusaikaan vaikuttaa…

 • hiusten väri
  • luonnonvaaleisiin hiuksiin lyhyempi aika
  • värjätyille hiuksille pidempi aika
 • hiusten kunto
  • kuiville hiuksille lyhyempi aika

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Lähtökohtaisesti uuden hopeashampoon kohdalla vaikutusaika kannattaa pitää suositeltua lyhyempänä, jotta näet miten hiuksesi siihen reagoi.

Luonnonvaaleat hiukset tarvitsevat yleensä lyhyemmän vaikutusajan hopeashampoolla kuin värjätty hius. Kokeile luonnonvaaleisiin hiuksiin parin minuutin vaikutusta, koska se yleensä riittää.

Värjätyille vaaleille hiuksille, tai hiukan tummemmille vaaleille sävyille 3-4 minuuttia on yleensä sopiva aika. Viisi minuuttia on maksimiaika, jota omiin hiuksiini käyttäisin.

Erittäin kuivan ja kosteushukkaisen hiuksen kohdalla pitää olla vähän varovainen. Lue aina suositeltu käyttöaika ja tarpeen tullen voi suosia lyhyempää käyttöaikaa hopeashampoon kohdalla. Kokeile ensimmäisellä kerralla esimerkiksi 1-3 minuutin vaikutusaikaa, vaikka suositeltu aika olisi viisi minuuttia.

Ovatko hiuksesi hyvin kellertävät? Käytä silti maksimissaan viiden minuutin vaikutusaikaa. Käytä hopeashampoota pari kertaa viikossa, ja odota että vaikutus alkaa tehota.

Heti ensimmäisessä pesussa vaikutus ei välttämättä näy täysin, vaan vaaditaan aikaa ja jatkuvuutta. Tämä on yleensä hiuksille parempi keino, kuin kokeilla pitkää ja kuivattavaa vaikutusaikaa monta kertaa viikossa.

Lue myös: Päänahan kuorintatuotteet

Muista hopeashampoon jälkeen kosteutus

Yksi tärkein vaihe hopeashampoon käytössä on hiusten hoitaminen kosteuttavilla tuotteilla.

Hopeashampoo voi aiheuttaa hiusten kuivumista, jollon niiden kosteuden tasapainotus on tärkeää.

Kokeile hiuksillesi:

Haluatko lisää hoitotuotteita kuivien hiusten hoitoon?

Lue myös: Ravintolisillä terveen tuuheat hiukset

paras hopeashampoo

Hopeashampoo kuiviin hiuksiin?

Tähän vinkkiin törmää usein, kun neuvotaan miten saada hopeashampoosta kaikki teho irti. Jotkut neuvovat tätä vinkkiä, koska hopeashampoon violetit pigmentit imeytyvät tehokkaasti kuivaan hiukseen.

Hopeashampoo on näin käytettynä osittain intensiivisempi teholtaan, ja poistaa keltaisuutta paremmin. Ongelma tulee kuitenkin siinä, että väri imeytyy epätasaisesti kuivaan hiukseen. Tämä näkyy etenkin kuivissa latvoissa, jotka imevät hopeashampoon violetin hyvin.

Hiusten tyvi ei vastaanota hopeashampoon vaikutusta yhtä hyvin tällä tekniikalla. Tyvessä oleva hius on tuoretta, ja hyväkuntoista verrattuna latvoihin.

Lopputuloksena on siis laikukkaan väriset hiukset, jotka ovat osittain keltaiset ja osittain halutun raikkaat.

Värjääkö hopeashampoo?

Hopeashampoo ei varsinaisesti värjää hiusta, vaan oikoo sävyä viileämmäksi.

Hopeashampoota voi siis kutsua sävyttäväksi tuotteeksi. Sen tarkoitus ei ole värjätä hiusta, vaan taittaa hiusväriä puhtaamman ja raikkaamman näköiseksi.

Lue myös: Kokeile tuuheuttavia shampoita – TOP 5

paras hopeashampoo

Hopeashampoo toimii etenkin vaaleapohjaisiin hiuksiin, joissa on keltaisuutta tai punertavuutta. Myös harmaisiin hiuksiin hopeashampoo on loistava tuote.

Hopeashampoo on väriltään violettia, mutta sen ei ole tarkoitus muuttaa hiuksia violetiksi. Väriä imeytyy hiukseen sen verran, että se saa hiuksissa olevan keltaisuuden tai punaisuuden katoamaan.

Vältä liian pitkää hopeashampoon vaikutusaikaa, koska voit huomata vaaleissa hiuksissa epätoivottuja värejä. Noudata suositeltua käyttöaikaa, joka lukee hopeashampoon ohjeissa.

Voiko hiukset värjätä hopeashampoolla?

Hopeashampoolla voi kokeilla hiusten sävytystä, kun jätät hopeashampoon vaikuttamaan vaaleisiin hiuksiin. Hiusten pitää olla nimenomaan vaaleat, koska tummissa hiuksissa väri ei erotu hyvin. Käyttöaika pitää olla ainakin tunnin verran, mutta silti lopputulos voi olla hailakka violetti.

Vahvan pigmenttisellä hopeashampoolla saa parhaan tuloksen. Käyttöaika voi vaatia tunteja, jos haluaa kunnon leiskuvan violetin tukan. Paljon hiuksia värjäävät tuntevat hiustensa käyttäytymisen, joten siitä voi veikata kuinka hyvin hius imaisee hopeashampoon violetin sävyn itseensä.

Huomioi tämä! Hopeashampoota ei ole tarkoitettu pidettäväksi hiuksissa tunti kaupalla. Sen kuivattava vaikutus ei ole hyväksi hiuksille, joten tämä kannattaa muistaa ennen hopeashampoolla värjäilyjä.

Lue myös: Suihkuharjan hyödyt hiuksille ja hiuspohjalle

Hopeashampoon sävy kuluu hiuksista pesujen myötä. Haalentumiseen vaikuttaa esimerkiksi hiustesi sävy ja kunto. Hopeashampoo tarttuu parhaiten mitä vaaleammat ja huonokuntoisemmat hiukset. Sävyn ylläpito voi olla haastavaa, jos hopeashampoon pitää vaikuttaa hiuksissa kerran viikossa vähintään tunnin ajan.

Helpompi tapa on käyttää oikeita värjääviä tuotteita, kun halutaan violettia sävyä hiuksiin. Mutta hopeashampoo antaa myös sävyä, jos sen käyttöaikaa venytetään. Sitä voi kokeilla myös jo valmiiksi violettien hiusten ylläpitoon.

Miksi hiukset kellastuu tai punertuu

Hiukset kellastuu yksinkertaisesta syystä, joka on värin haalentuminen. Tämä voi kuulostaa hassulta, koska miten vaalea väri haalistuu keltaiseksi? Näin käy, vaikka hiuksesi olisivat lakanan valkoiset.

Värjätessä hiuksesta nostetaan omaa väriä pois. Tämä väri jää ikään kuin hiuksen pintaan, ja tulee esiin kemiallisen hiusvärin kuluessa.

Tämä kertoo, ettei hiuksiasi ole käristetty ”kuoliaaksi”. Silloin hiuksesi voisivat pysyä kellastumatta, mutta samalla tukka olisi aivan katki ja pois leikattavassa kunnossa.

Vaaleita hiuksia vaalentaessa tukan pohjasävy on keltainen. Siksi hiusvärin kulumisen myötä tämä sävy tulee enemmän esiin. Apuna tähän ongelmaan käytetään hopeashampoota, mutta myös tyvivärjäyksen yhteydessä voidaan sävyttää hiusta kylmemmäksi. Hopeashampoo auttaa ylläpitämään väriä pidempään halutunlaisena.

Lue myös: Parhaat kiiltosuihkeet hiuksille

Mitä tummempia hiuksia vaalennetaan, niin sitä punaisempi on hiuksen pohjaväri. Esimerkkinä ruskeat hiukset, jotka blondataan vaaleammiksi. Tuloksena on vaalennuksen jälkeen kupariin pohjaava sävy, joka kaipaa hopeashampoon apua taittaakseen sävyä raikkaamman vaaleaksi.

Hiusta kellastuttavat syyt:

Nämä ovat syitä miksi hiuksesi kellastuvat tai hiuksissasi on epätoivottuja punertavia sävyjä.

 • kuivat hiukset
 • pese vähemmän hiuksia
 • aurinko
  • UV-säteily heikentää hiusta
  • huonokuntoinen hius kellastuu
 • veden kova laatu nopeuttaa kellastumista
  • mineraalipitoinen vesi kellastuttaa
  • kloori kellastuttaa

Muista myös lämpökäsittelyitä tehdessä käyttää lämpösuojaa. Kuten todettua, niin kuivuus kellastuttaa hiusta. Lämmöltä suojaaminen hoitaa hiusta, eikä tukka kärsi lämmön vaikutuksesta.

Lue myös: Oletko kokeillut hiusten laminointia kotona?

Miksi keltaisuus näkyy niin helposti vaaleissa hiuksissa? Yksinkertainen vastaus on se, että vaalealla pohjalla värivirheet näkyvät helposti.

Ajattele vaikka valkoista ja mustaa t-paitaa, joiden päälle tippuu ketsuppia. On selvää, että valkoisella paidalla lika näkyy paremmin. Samaa ajatusta voi verrata vaaleisiin hiuksiin, joissa värit erottuvat selvemmin verrattuna tummiin hiuksiin.

Tämä kuvaa hyvin haasteita, jotka tulevat esiin hiuksen vaalennuksessa ja myös luonnollisen hiusvärin ylläpidossa. On ensin hankala saada haluttu hiusväri, ja pitää se sellaisena, koska ulkoiset tekijät vaikuttavat kellastumiseen. Lisäksi hiusväri kuluu ja alkaa taittamaan keltaiseen.

Hopeashampoo ja tummat hiukset

Tummiin hiuksiin hopeashampoon teho ei todennäköisesti yllä, kun puhutaan hyvin tummista tai mustaa lähentelevistä hiuksista.

Hopeashampoo voi kuitenkin taittaa tummista hiuksista punertavuutta pois.

Voit käyttää hopeashampoota ruskeaan tukkaan etenkin, jos sinulla on esimerkiksi vaalennettuja raitoja. Raidat kirkastuvat ja pysyvät raikkaana hopeashampoolla.

Tummiin ja ruskeisiin hiuksiin paras vaihtoehto on käyttää siniseen väriin pohjautuvaa shampoota. Sininen taittaa punertavuutta pois, kun taas hopeashampoiden violetti korjaa keltaisuutta pois.

Tummista ja ruskeista hiuksista halutaan yleensä pois punertavia kuparin sävyjä. Näille siis paras vastaväri on sininen.

Löydä täältä sävyttäviä shampoita ruskeille hiuksille, joissa on sininen pohjaväri.

Lue myös: Hoitavat hiusseerumit

Hopeashampoon käytöstä tummiin tai ruskeisiin hiuksiin ei ole mitään haittaa, jos haluat sitä kokeilla. Ruskeisiin hiuksiin voi siis käyttää hopeashampoota, mutta ehkä et huomaa eroa sen suuremmin ainakaan hyvin tummissa hiuksissa.

Hopeashampoo voi kirkastaa ruskeaa väriä. Mutta kuten edellä mainittua, niin siniseen taittava shampoo on ruskeille hiuksille varmempi vaihtoehto.

Valitse sinulle paras hopeashampoo

Hopeashampoon tulisi vastata hiustesi haasteisiin. Onko hiuslaadussasi tai hiustesi hoidossa jotain erityistarpeita? Hyvän hopeashampoon valinta lähtee näistä tarpeista, joissa tunnistat mitä hiuksesi kaipaavat.

Huomioi etenkin nämä sopivan hopeashampoon valinnassa:

 • hiusten tarpeet
  • hiusten kuivuus, heikko kunto ym.
  • erityisesti vaalennetut hiukset tarvitsevat kosteutta
  • myös harmaat hiukset kaipaavat hoitavuutta
 • kuinka vahva väritaiton tarve hiuksissa on
  • kuinka paljon on keltaisuutta
  • valitse pigmenttirikas hopeashampoo

Lue myös: Toimivat shampoot kuivalle hiuspohjalle

Valitse hoitava hopeashampoo

Valitse mahdollisimman hoitava hopeashampoo, jos hiuksesi ovat kemiallisesti vaalennetut. Vaalennus vie hiuksista oman pigmentin ja hiuskuitu on aivan auki. Luontainen kosteus katoaa hiuksesta, joka näkyy helposti huonokuntoisuutena.

Hiusten katkeilu on yleinen ongelma, jos hiusta blondataan liian voimakkailla ja liian pitkillä vaikutusajoilla. Tämä on tosin hyvin hiuskohtaista, koska hiukset voivat kestää rajumpaakin käsittelyä. Toisella taas voi hiukset katketa jo vähäisemmästäkin vaalennuksesta, etenkin jos sitä tehdään säännöllisesti ja jatkuvasti.

Tämän takia on tärkeää, että hiukset ovat hyvässä kunnossa vaalennusta tehtäessä. Hiuksen kosteudesta ja rakenteen eheydestä on hyvä pitää myös kiinni, kun vaalennus on tehty. Silloin hius on hauraimmillaan, ja tarvitsee kaiken hopeashampoon ja hoitotuotteiden tarjoaman avun.

Hiukset myös haurastuvat ajan myötä, joka johtuu ikääntymisen muutoksista vartalossa. Tämä heijastuu myös hiuksiin. Yleensä tuuheimmatkin hiukset ohentuvat, niin miehillä kuin naisillakin. Tämän takia etenkin harmaat hiukset tarvitsevat usein hiusta vahvistavaa ja hoitavaa hopeashampoota.

Lue myös: Vaaleille hiuksille hajusteettomat shampoot – hellävaraisia ja hoitavia

Lue myös: Aurinko haalistaa ja kuivattaa – parhaat suojatuotteet hiuksille

Värintaiton tarve

Keltaisuus on tuttu ongelma monelle, joka värjää hiuksiaan tai on luonnostaan blondi. Hiuksiin yleensä saadaan taitavan kampaajan käsissä haluttu väri, joka kuitenkin ajan myötä alkaa kellastumaan.

Hopeashampoissa on eroja pigmentin määrissä. Useimmat hopeashampoot riittävät normaalin kellastumisen korjaamiseen, jota vaaleissa tai harmaissa hiuksissa ilmenee.

Vetääkö hiuksesi nopeasti värjäämiseen jälkeen keltaisen puolelle?

Valitse runsasta pigmenttisyyttä lupaava hopeashampoo, jos…

 • hiuksesi ovat luonnostaan kelta- tai punapohjaiset
 • sinulla on hyvin paksut hiukset
  • vahva pigmentti varmistaa, että hiuksissa on tarpeeksi taittavaa väriä

Paras hopeashampoo pelastaa huonon tukkapäivän ja säästyt kampaamokäynniltä, kun voit itse helposti korjata sävyn. Toivottavasti löysit ideoita mikä olisi sinulle paras hopeashampoo.

Lue myös: Parhaat tuotteet kuiville hiuksille – iso listaus

*mainoslinkki