Hiukset

Paras lämpösuoja hiuksille – kihartamiseen, föönille ja eri tarpeeseen

Paras lämpösuoja hiuksille toimii hiusta suojaten ja vahvistaen. Esittelen mikä on paras lämpösuoja hiuksille ja eri tarpeisiin. Etsitpä sitten suihketta tai voidemaista tuotetta.

Lue miten käytät lämpösuojaa ja miksi lämpösuojan käyttö on tärkeää.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

paras lamposuoja hiuksille

Paras lämpösuoja hiuksille

Parhaat suihkutettavat lämpösuojat

*mainoslinkki

LÄMPÖSUOJA KIHARTAMISEEN

Goldwell Curls & Waves on monikäyttöinen tuote. Se sopii sinulle, joka et halua kymmentä eri pulloa kylppäriisi. Suihke toimii kihartamiseen ja muuhun muotoiluun. Siinä on tietenkin myös lämpösuoja ja lisäksi suihke antaa kampauksille kestoa.

Kihartaessa suihkutan Goldwellia hiuksiin kauttaaltaan. Annan suihkeen kuivua, ja aloitan kihartamisen. Käytän kihartaessa mieluiten matalaa lämpötilaa, koska se on hellävaraista hiuksille.

Muotoileva lämpösuihke antaa kiehkuroilleni pidon ja kestävyyden, jolloin kiharat pysyvät muodossaan. Hiuslaatuni on hankalasti muotoiltava ja kiharat meinaavat aueta, mutta Goldwell saa kampauksen pysymään.

Goldwell on kevyt koostumukseltaan, joten sen suihkimisessa ei tule helposti ylilyöntejä. Suihke hoitaa muotoilun kuin lakka, mutta saan tuotteen helposti pois hiuksista pelkällä harjaamisella. Kyseessä ei ole siis liian vahva ja tarttuva tuote, joka ei irtoa millään.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Stylesign Curls & Waves Twist Around Curl Styling Spray*

Osta Bangerhead: GOLDWELL Stylesign Curls & Waves Twist Around Curl Styling Spray*

Osta Nordicfeel: GOLDWELL Stylesign Curls & Waves Twist Around Curl Styling Spray*

Lue myös: Parhaat hiusnaamiot

paras lamposuoja hiuksille

LÄMPÖSUOJALLA SILEÄT HIUKSET

Goldwellin silottava lämpösuoja on nappivalinta, jos kaipaan apua hiusten käsittelyyn. Tällä saan hapsottavat ja laineikkaat hiukseni sileämmiksi. Lämpösuojan nimi kertoo tuotteesta olennaisen eli hiuksista tulee pehmeän silkkiset. Siksi uskon, että tämä tehoaa myös kiharoiden silottamiseen.

Pakkauskoko on 100 ml, mutta tämä on erittäin riittoisa suihkutettava lämpösuoja hiuksille. Hiukseni yltävät yli olkapäiden, mutta silti lämpösuojaa ei tarvitse laittaa kovin montaa suihkausta.

Vinkki! Et välttämättä edes tarvitse esimerkiksi suoristusrautaa, koska jo pelkkä Goldwellin lämpösuojan käyttö antaa vahvasti suoristavan ja siloittavan vaikutuksen.

Osta Cocopanda: GOLDWELL StyleSign Just Smooth Sleek Perfection Thermal Spray Serum*

Osta Lyko: GOLDWELL StyleSign Just Smooth Sleek Perfection Thermal Spray Serum*

Osta Bangerhead: GOLDWELL StyleSign Just Smooth Sleek Perfection Thermal Spray Serum*

Lue myös: Kiiltosuihkeilla säkenöivät hiukset

parhaat lamposuojat hiuksille

LÄMPÖSUOJA FÖÖNAUKSEEN – KUIVAA HIUKSET VIKKELÄSTI

KMS lämpösuoja on toimiva tuote, kun käytän hiustenkuivainta. Pesun puhtaisiin hiuksiin käytettynä KMS nopeuttaa huomattavasti hiusteni kuivumista.

Föönin varressa ei tarvitse siis roikkua yhtä kauan kuin normaalisti. Tämä helpottaa hurjasti esimerkiksi aamukiireitäni ja säästää aikaa. Tärkeimpänä ominaisuutena KMS antaa tietenkin suojan föönin lämmöltä, ja vähentää hiusteni kulumista.

Suosittelen tätä kaikille, mutta eritoten tuuheille ja pitkille hiuksille. Niiden kuivaaminen voi viedä tolkuttomasti aikaa, kuivattipa hiukset itsestään tai föönillä.

Osta Cocopanda: KMS Therma Shape Quick Blow Dry*

Osta Lyko: KMS Therma Shape Quick Blow Dry*

Lue myös: Hyvät hiusöljyt

paras lamposuoja hiuksille

LÄMPÖSUOJA SUORISTAMISEEN

Schwarzkopf on ykköstuote, kun haluan todella suorat ja hoidetun näköiset hiukset. Tuotetta voi käyttää kokonaan kuiviin hiuksiin tai pyyhekuivaan tukkaan. Molemmat tavat toimivat minusta yhtä hyvin.

Schwarzkopf tehoaa kuin taika hiuksiin, ja huomaan eron ennen kuin ehdin edes tarttua suoristuslaitteseen. Laitan suihketta lähes kuiviin pituuksiin, joissa on eniten pörröisyyttä. Harjaan tuotteen hiuksiin, ja siinä vaiheessa näen jo selvän sileyden. Muotoilulaite vain parantaa siloista kiiltoa, ja saa kampaukseni pysymään kauemmin muodossaan.

Vinkki! Sopii niin ohuelle kuin tuuhealle tukalle.

Osta Cocopanda: SCHWARZKOPF OSiS+ Flatliner*

Osta Bangerhead: SCHWARZKOPF OSiS+ Flatliner*

Osta Lyko: SCHWARZKOPF OSiS+ Flatliner*

Lue myös: Laminoi itsellesi sileät hiukset

paras lamposuoja hiuksille

HOITAVA LÄMPÖSUOJA

Wella on nimenomaan lämpösuoja, joten siinä on vain hyvin kevyesti hiusta muotoilevia aineosia. Se siis pitää hiukseni kevyen pehmeinä, eikä kuivaa rapsakkuutta tarvitse pelätä.

Wella hoitaa hiusta suojaamalla sitä lämmöltä, joka on tärkeää hiusten kunnolle. Wellan lämpösuoja sopii hyvin myös minun kuivemmalle hiuslaadulle, koska se sisältää hiusta vahvistavia ainesosia. Tästä huolimatta hoitavuus ei ole lainkaan hiustani latistavaa tai vie tuuheutta pois.

Wella on niin sanottu kaksifaasinen tuote, eli se pitää ravistaa ennen käyttöä. Näin yläosan violetti ja alaosan vaalea puoli sekoittuvat toisiinsa.

Vinkki! Suihkuta lämpösuojatuotteet aina sopivan etäisyyden päästä, joka on noin 20-30 senttiä.

Osta Cocopanda: WELLA PROFESSIONALS Eimi Thermal Image Heat Protection Spray*

Osta Lyko: WELLA PROFESSIONALS Eimi Thermal Image Heat Protection Spray*

Osta Bangerhead: WELLA PROFESSIONALS Eimi Thermal Image Heat Protection Spray*

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

paras lamposuoja hiuksille

Parhaat voidemaiset lämpösuojat hiuksille

HOITAVA JA KORJAAVA LÄMPÖSUOJA

Redkenin voidemainen lämpösuoja hiuksille tulee käytännöllisessä pumppupullossa. Pakkauksesta on helppo ja siisti annostella voidetta ulos. Pumppu toimii hyvin, eikä esimerkiksi anna tuotetta kerralla liikaa ulos.

Redkenin sanotaan olevan suunnattu etenkin kaksihaaraisten ja hiusten katkeilun hoitoon, mutta mielestäni siitä on hyötyä kaikille kuivahiuksisille. Hiusten käsittelyt kuivattavat aina hiusta, joten hiusta kosteuttavat raaka-aineet tulevat tarpeeseen. Etenkin juuri kuivat latvani näyttävät paremmilta ja niiden karheus vähenee selvästi Redkenin avulla.

Redkenin lämpösuoja pehmittää ja saa hiukseni kiiltämään. Siitä tulee oikeasti hoitava fiilis, koska lämpösuoja muuttaa karhean harottavat hiukset taas kauniiksi.

Vinkki! Redkenin koostumus on voidemainen, joten sitä on helppo levittää. Käytän kuitenkin alkuun vain pikkuisen, ja laitan lisää, jos hiukseni kaipaavat enemmän lämpösuojan hoitavaa vaikutusta.

Osta Lyko: REDKEN Extreme Play Safe 230°*

Osta Cocopanda: REDKEN Extreme Play Safe 230°*

Lue myös: Parhaat hoitavat hiusseerumit

paras lamposuoja hiuksille

LÄMPÖSUOJA KEVYELLÄ KOOSTUMUKSELLA

Kérastase on mielestäni hyvä ohuemmille hiuslaaduille, ja kaikille, jotka haluavat lämpösuojaltaan kevyen koostumuksen. Tässä lämpösuojassa on geelimäinen koostumus, joten voin laittaa sitä hiuksiini enemmänkin ilman tahman vaaraa.

Etenkin latvoihin laitan lämpösuojaa reilummin, koska niissä kuivuus ja kuluminen näkyy helpoiten. Tästä huolimatta Kérastasen lämpösuoja ei paina hiuksiani alaspäin.

Kérastase antaa lämpösuojan lisäksi hiuksille vahvuutta. Ainesosat kuten kreatiini ja keramidit korjaavat sekä kosteuttavat hiusta. Nämä ovat hyväksi hiuksille, joita muotoillaan ja rasitetaan lämpökäsittelyillä.

Vinkki! Hyvä hennolle ja rasvoittuvalle tukalle.

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Resistance Extentioniste Thermique Leave-In*

Osta Lyko: KÉRASTASE Resistance Extentioniste Thermique Leave-In*

Lue myös: Tuuheuttavat shampoot ja hoitoaineet

paras lamposuoja hiuksille

TAKKUTUKAN JA PÖRRÖPÄÄN LÄMPÖSUOJA

Redkenin upea punainen pakkaus antaa itsessään jo merkin: nyt jää hapsuttavat hiukset historiaan! Redkenin lämpösuoja toimii kokemukseni mukaan etenkin paksulle, kuivalle ja kiharalle hiuslaaduille. Niihin ei välttämättä kaikista keveimmät lämpösuojat tehoa.

Redken on siis selvästi tujumpaa tavaraa, joten se ei ole paras hennommalle tukkalaadulle. Sopivan pieni määrä on silti hyvä muistaa, eli tuotetta laitetaan sopivasti ja lisätään tarpeen tullen. Halutessasi voit lopuksi föönata hiukset, jolloin et menetä yhtään hiusten tuuheutta, jos se on huolena.

Redkenin lämpösuoja imeytyy hyvin hiukseen, etenkin jos hiuksen rakenne on auki ja kaipaa kosteutta. Lämpösuoja sisältää laadukkaan ravitsevia raaka-aineita, joilla hiusten kunto eheytyy.

Osta Cocopanda: REDKEN Frizz Dismiss Rebel Tame Cream*

Osta Lyko: REDKEN Frizz Dismiss Rebel Tame Cream*

Lue myös: Keratiini siloittaa hiukset – hyvät shampoot ja hoitoaineet

paras lamposuoja hiuksille

Lue myös: Parhaat hopeahoitoaineet

Näin käytät lämpösuojaa hiuksille

LÄMPÖSUOJA PUHTAISIIN HIUKSIIN

Lämpösuojaa käytetään pesun puhtaisiin hiuksiin.

Muotoiletko hiukset joka päivä? Tiesitkö, että hiuksiin tulisi joka kerta lisätä lämpösuojaa. Tämä voi näkyä hiuksessa likaisuutena, jos useampana päivänä lisätään lämpösuojaa eikä välillä pestä hiuksia.

Kiinnitä huomiota myös muihin hoitotuotteisiin, joita käytät hiuksillesi.

Hoitavat pesutuotteet, kuten shampoot kosteuttavat hiusta ja helpottavat muotoilua. Hoitavien tuotteiden ja lämpösuojan avulla hiusten tekstuuri muuttuu helpommin käsiteltäväksi.

Tarvitset vähemmän muotoilutuotteita ja hiusten lämpökäsittelyissä kuluu vähemmän aikaa, kun hius on yhteistyöhaluisempi. Tämä kaikki edistää hiustesi kuntoa, kun niiden kosketus lämpölaitteisiin vähenee ja hoidat hiuksiasi kosteuttavilla tuotteilla.

Hiusten muotoilu lähtee jo siis suihkusta, kun hoidat hiuksiasi hyvillä tuotteilla.

Lue myös: Parhaat hopeashampoot

LÄMPÖSUOJA KUIVIIN VAI KOSTEISIIN HIUKSIIN?

Lämpösuojaa käytetään yleensä pyyhekuivaan ja puhtaaseen tukkaan. Näin lämpösuoja pääsee parhaiten vaikuttamaan hiukseen.

Vilkaise aina ennen käyttöä pullon etiketti, jotta varmasti käytät tuotetta niin kuin se on tarkoitettu. Joskus tuotesuosituksena on käyttö kuivaan tukkaan.

Lue myös: Hellävaraiset sulfaatti- ja silikonivapaat shampoot

paras lamposuoja hiuksille

Lue myös: Selvityssuihkeet hiuksille – helpota harjaamista

NÄIN LEVITÄT LÄMPÖSUOJAN HIUKSIIN

Suihkutettavan lämpösuojan levitys tapahtuu reilun kahdenkymmenen sentin päästä. Hiuksiin ei saa jäädä selkeästi märkiä kohtia, koska silloin tiedät että tuote on levitetty liian läheltä. Suihkeesta pitäisi jäädä kevyt sumutemainen pinta hiukseen, joka kuivuu nopeasti.

Voit suihkuttaa lämpösuojaa tasaisesti kaikkialle hiuksiin. Toinen vaihtoehto on jakaa hiukset osioihin, joihin jokaiseen suihkautat yhden kerran tai kaksi, jos hiuksesi ovat pidemmät. Näin saat lämpösuojan paremmin jokaiseen hiussuortuvaan ja tiedät, että lämpösuojaa on riittävästi hiuksissa.

Lue myös: Auringolta suojaavat hiustuotteet

Voidemaisen lämpösuojan kohdalla levitys kaikkialle hiuksiin on helppoa, kun otat tuotetta käsiisi, hierot sen kämmenissä ja käyt hiukset sormin läpi. Käsien kautta levittämällä voit helposti varmistaa, että tuotetta on kaikkialla.

Voidemainen lämpösuoja voi tuntua helpommalta levittää, koska näet ja tunnet mihin levität tuotetta käsiesi kautta. Suihketta voi joutua vähän sokkona suihkimaan esimerkiksi selkäpuolen pituuksiin. Et välttämättä näe osuuko suihketta hiuksiin ja kuinka paljon.

Lämpösuojan levittämisen lopuksi voit harjata hiukset, jolloin suihke tai voidemainen lämpösuoja leviää latvoihin saakka.

Lue myös: Parhaat shampoot värjätyille hiuksille

paras lamposuoja hiuksille

Lue myös: Tehohoidot- parhaat hiusmaskit

KUULUUKO SIHINÄÄ?

Alkaako kuulua sihinää, kun aloitat hiusten muotoilun? Odota hetki. Lämpösuoja on vielä kosteana hiuksissa, ja sen pitää antaa kuivua. Hiuksen käsittely märkänä kuluttaa hiuksen rakennetta, joten tässä kannattaa olla malttia.

Käytä lämpösuojaa aina, kun muotoilet hiuksia. Suojaus ei pysy hiuksissa seuraavaan päivään asti, vaan suojan kestossa kyse on enemmän tunneista.

Tiivistys lämpösuojan käytöstä:

 • käytä lämpösuojaa joka kerralla
  • teho ei pysy hiuksissa päiväkausia
 • älä käytä lämpöä märkiin hiuksiin
  • hiusten tulee olla kuivat lämpölaitteita käyttäessä
 • vähennä lämpölaitteen voimakkuutta
  • pienempikin lämpö riittää
  • paranna kampauksen pysyvyyttä muotoilusuihkeella
 • vähennä lämpökäsittelyitä
  • tämä on yksinkertaisin keino vähentää hiuksen rasitusta

Lue myös: Parhaat päänahan kuorinnat

paras lamposuoja hiuksille

Lue myös: Ripsiseerumit – lyhyiden ripsien kasvatus

Vinkit lämpösuojan käyttöön

Pääsääntöisesti ohjeena on siis levittää lämpösuoja pikkuisen kosteisiin hiuksiin, koska lämpösuoja ei tehoa yhtä hyvin kuivaan tukkaan. Tämä ei ole silti ainoa oikea käyttötapa, mutta se on suositeltava ja toimiva keino.

Lue alhaalta ohjeet lämpösuojan käytöstä eri hiustyypeille, ja milloin sen kuivana käyttö on hyödyksi.

Hieno ja/tai rasvainen hiuslaatu

Levitä lämpösuoja kosteaan hiukseen. Näin hius imaisee tuotteen itseensä, eikä ole pelkoa tahmeudesta.

Laita tuotetta tarpeeksi, mutta ei liikaa. Liiallinen määrä lämpösuojaa näkyy ja tuntuu hiuksen pinnassa ylimääräisenä kerroksena.

Hiusten ei tulisi olla kostean märät lämpösuojan käytöstä. Tällöin tuotetta on selvästi liikaa.

Liian vähäinen määrä taas näkyy hiuksen kunnossa kuivuutena ja hapsotuksena. Tässä tilanteessa lämpökäsittelyn kuumuus on päässyt vaikuttamaan hiukseen.

Lue myös: Ravintolisällä terveen kauniit hiukset

Lämpösuojaa ei ole myöskään laitettu tarpeeksi, jos hius tuntuu hapsuiselta lämpökäsittelyn aikana ja sen jälkeen. Lämpösuojat sisältävät ainesosia, jotka silottavat hiusta. Niiden vaikutus näkyy hiuksen tekstuurissa heti levityksen jälkeen.

Hennolle hiuslaadulle suihkutettavat lämpösuojat ovat useimmiten hyvä vaihtoehto, jos voidemaiset tuntuvat liian raskailta. Toki on paljon tuotekohtaista vaihtelua, eikä voidemaisuus aina tarkoita liian täyteläistä koostumusta.

Kiharaiset ja paksu hiuslaatu

Käytä lämpösuojaa ensin kosteaan tukkaan. Lisää lämpösuojasuihketta tai -voidetta vielä lisää, kun hiuksesi ovat kuivuneet ja olet aloittamassa niiden muotoilun lämpölaitteilla.

Kaksivaiheinen lämpösuojan lisäys varmistaa sen, että hiuksissa on varmasti tarpeeksi suojaa. Tiheästi kasvava hiuslaatu tarvitsee runsaasti lämpösuojaa.

Tuotetta tulee olla tarpeeksi, ettei lämpökäsittelyt kuivata hiusta. Tämä on tärkeää etenkin kihartuvien tai pitkien hiusten kohdalla, joissa on usein helposti kuivuuden karheutta.

Täyteläisille hiuksille yleensä suositellaan voidemaisia lämpösuojia. Niiden kiinteämpi koostumus voi olla parempi paksulle tukalle.

Lue myös: Luonnonharjas – lisää kiiltoa paksuihin tai ohuisiin hiuksiin

Miksi käyttää lämpösuojaa

Lämpösuoja tulisi löytyä jokaiselta, joka muotoilee hiuksiaan kihartimella, föönilla tai suoristaa hiuksiaan säännöllisesti.

Suojaa lämmöltä

Lämpösuoja jo nimenä kertoo oleellisen. Liika lämpö ei ole hyväksi hiuksille. Kuumuus vie hiuksesta kosteutta ja kuivattaa hiusta.

Etenkin suoristamista tehdään hiuksille, joissa on kiharoita tai muuta pörröisyyttä. Tälläinen hiuslaatu on usein jo valmiiksi kosteuden puutteesta kärsivä. Muotoilu voi vain pahentaa tilannetta, jos lämpösuojaa ei käytetä.

Suojaa rasitukselta

Lämpökäsittelyihin liittyy aina jokin muotoilulaite, joka on yleensä kiharrin tai suoristusrauta. Lämpösuoja ei pelkästään suojaa lämmöltä, vaan myös hiuksen kulumiselta.

Esimerkiksi suoristusrautaa vedetään hiusta pitkin, ja ehkä joskus vähän voimaa käyttäen. Lämpösuojat antavat hiuksen pintaan silkkisyyttä, jolloin hiuksen pinta ei haraa vastaan. Sitä on helppo harjata tai suoristaa. Silottunut hiuksen pinta ei siis kulu käsittelyistä verrattuna karheaan tukkaan.

Lue myös: Parhaat sävyttävät shampoot

Terveemmät hiukset

Kuten yllä mainittiin, lämpösuoja varjelee hiusta kulutukselta, jota käsittelyt aiheuttaa.

Hiukset kestävät paremmin kuumuuden, eikä muotoilulaitteiden käyttö näy hiuksen kunnossa. Hiukset ovat vahvemmat ja saavat hoitavuutta hyvistä lämpösuojista, joissa on laadukkaita ainesosia.

Käsiteltävyys

Ajattele esimerkiksi pörröistä hiuslaatua, jota pitäisi alkaa suoristamaan ilman lämpösuojaa. Tälläiset hiukset ovat kuin yksi iso leijaileva pilvi, josta ei tiedä miten homman aloittaisi.

Lämpösuoja kosteuttaa ja tasoittaa pahimmat pörröt. Nyt muotoilu on paljon kätevämpää, koska lämpösuoja antaa hiuksille käsiteltävyyttä.

Lue myös: Kuivan päänahan parhaat shampoot

Hoitavuus

Lämpösuojien hyvillä raaka-aineilla tarkoitetaan esimerkiksi humektantteja, jotka ovat hiuksen kosteutta lisääviä ainesosia. Lämpö kuivattaa, joten humektanteilla saadaan kosteus vangittua hiukseen. Tämä taas edistää hiuksen tasapainoa ja tervettä ulkoasua.

Pieni vaiva – iso hyöty

Lämpösuojan käyttö on todella yksinkertaista. Muutama nopea suihkaus tai voidemaisen tuotteen levittäminen ei vie kauaa, mutta näkyy hiusten eloisuudessa. Pidä huolta hiuksistasi, jolloin lämpökäsittelyt eivät vaurioita tukkaasi.

Lämpösuojista haittaa hiukselle?

Lämpösuojat auttavat hiustasi näyttämään kauniilta jatkuvienkin lämpökäsittelyiden jälkeen. Mutta mitä haittaa niistä voi tulla?

Lämpösuoja on muotoilutuote, joka levitetään kauttaaltaan hiuksiin. Tämä tarkoittaa, että hiuksiin kertyy jäämiä, jotka pitää pestä huolella pois.

Muista syväpesevä shampoo ja shampooharja, joiden avulla saat hiuksesi puhtaaksi tuotekertymistä. Erityisesti hiusten pituudet voivat tuntua likaisilta, jos peset hiukset harvoin mutta käytät usein lämpösuojaa.

Lue myös: Sähköiset hiukset hallintaan – löydä parhaat tuotteet

Suihkemainen vai voidemainen lämpösuoja?

Paras lämpösuoja hiuksille – suihke vai voide? Tässä valinnassa voit pohtia omia mieltymyksiä sekä hiustesi laatua.

Huomioi myös aina tuotekuvaus, joka antaa hyvän kuvan siitä onko tuote sitä mitä haet. Pääsääntöisesti suihkeen ja voidemaisen lämpösuojan erot tulevat esiin koostumuksessa. Itse lämpösuojana molemmat ovat yhtä tehokkaita.

Lämpösuojasuihkeen edut

 • kevyt koostumus
  • silti hoitava muttei paina hiusta
 • helppo käytettävyys

Voidelämpösuojan edut

 • paksumpi koostumus
 • usein myös hoitavampi koostumus

Paras lämpösuoja hiuksille on takuuvarma sijoitus hiusten hyvinvointiin. Käytä lämpösuojaa ja hiustesi kunto pysyy kauniina. Tutustu tekstiin ja löydä paras lämpösuoja hiuksille.

*mainoslinkki