Hiukset

Hiusten pesuväli – pidennä ja vähennä rasvoittumista

Onko hiusten pesuväli sinulle ongelma? Päivittäinen hiusten pesu vie aikaa ja kuluttaa hiusta. Haluatko tietää miten välttää joka päiväinen hiustenpesu ja mitä hyötyjä siitä saa. Lue lisää!

Opi miten hiusten pesuvälin pidentäminen tapahtuu ja miksi hiusten pesuvälin harventaminen kannattaa. Tunnista myös syyt miksi moni pesee hiuksiaan turhaan.

Löydä myös tuotteet avuksi hiusten pesuvälin pidentämiseen.

Näin hiusten pesuväliä pidennetään

Valmistaudu likaisiin hiuksin

Valmistaudu henkisesti siihen, että hiuksesi tulevat olemaan rasvaiset ja likaisen näköiset.

Tässä kohtaa moni luovuttaa. On helpompi jatkaa shampoopesuja, koska se on nopein tapa hoitaa likaiset hiukset.

Lue myös: Näillä tuotteilla pesuväli pitenee

Aloita hiusten pesuvälin pidentäminen ja pysy siinä sinnikkäästi. Tämä voi viedä useita viikkoja, jotta hiuksesi tottuvat uuteen rytmiin.

Odotus ja maltti palkitsee sinut, vaikka se vaatii alkuun sisua. Hiusten rasvoittuminen helpottuu ajan myötä, etenkin jos aiemmin pesit hiukset joka päivä.

Päätä ensin hiusten pesuväli

Hiusten pesuvälin pidentäminen alkaa pitävästä päätöksestä.

Tärkeintä on ensin päättää, ettet pese hiuksia tänään. Yhden pesukerran väliin jättäminen on paras tapa aloittaa, jos peset hiuksesi päivittäin.

Lue myös: Suolasuihkeista volyymia ja apua rasvoittumiseen

Aloita siis hiustenpesu joka toinen päivä. Mene näin ainakin paria viikkoa.

Hiuksilla voi mennä enemmänkin aikaa tottua pesukertojen vähentämiseen. Voit kokeilla kolmea viikkoa, jos koet että rasvoittumisen vähentyminen vie sinulta kauemmin.

Pidempi aikaväli on myös varmempi tapa. Mitä pidempi väli, sitä paremmin hiuksesi tottuvat pesuvälin pidentämiseen.

Lue myös: Paras kuivashampoo – vähennä hiustenpesua

Noin kahden viikon välein voit jättää yhden pesukerran välistä. Ensimmäisen parin viikon ajan peset siis hiukset joka toinen päivä.

Odota taas kaksi viikkoa ja voit jättää yhden päivän pois. Nyt pesuväli on siis 2 päivää. Jatka samaa rytmiä, jos haluat vielä yhden päivän pois eli 3 päivän pesuvälin. Sama rytmi jatkuu, jos haluat vieläkin pidemmän pesuvälin.

Sopiva pesuväli on henkilökohtaista

On hyvin yksilöllistä miten hiuksesi tottuvat pesukertojen vähentämiseen. Sopiva pesuväli on myös hiuspohjasta riippuvainen. Toiselle yhden päivän pesuväli on kovasta rasvoittumisesta johtuen hyvä ja toiselle taas 5 päivää on sopiva väli.

Vain kokeilemalla selviää mikä pesuväli sopii sinulle. Jos hiuksesi eivät veny vaikka kolmen päivän pesuväliin, niin sinulle paras pesuväli on kaksi päivää.

Kahden päivän pesuväli on jo hyvä saavutus, joka varmasti riittää useimmille. Se on huomattava ero verrattuna päivittäiseen pesuun.

Kuinka usein hiukset pitäisi vähintään pestä

On olemassa hiuspohjia, jotka eivät rasvoitu juuri lainkaan. Tässä tapauksessa kerta viikossa on riittävä. Hiukset ja hiuspohja kannattaa pestä ainakin siis kerran viikossa, vaikkeivat ne olisi rasvasta likaiset.

Lue myös: Shampoo rasvoittuvien hiusten hoitoon

Ympäristön lika, saasteet ja jopa huoneilman likahiukkaset kertyvät hiuspohjaan. Nämä voivat aiheuttaa hiuspohjaan ongelmia ja tukkeutumista. Täysin pesemättä ei siis kannata olla liian pitkää aikaa.

Tuotteet hiusten pesuvälin pidentämiseen

Tarvitsetko apua hiusten pesuvälin pidentämiseen?

Nämä tuotteet auttavat vähentämään rasvoittumisen määrää, joten saat pidempään puhtaat hiukset. Tee hiusten pesuvälin pidentämisestä itsellesi helpompaa. Näillä tuotteilla hiukset tuntuvat raikkaan puhtailta kauemmin.

*mainoslinkki

Hoitoneste vähentää rasvoittumista

Sim Sensitive Therapeutic Hair Spa Climbazole Scalp Tonic

Sim Sensitiven hoitoneste on yksi suosikkini tehokkuutensa ja hintansa puolesta. Tämä sopii rasvoittumisen vähentämiseen, joka on tärkeää hiusten pesuväliä pidentäessä.

Sim Sensitiveä käyttäessäni koen hiuspohjan talin vähenevän, mutta ilman että päänahka kuivuu. Itseasiassa neste auttaa myös hiuspohjan hoitoon, kuten kuivuuteen ja hilseilyyn. Hoitoneste voi siis auttaa kokonaisvaltaisesti päänahan toiminnan normalisoitumiseen.

Scalp Tonicia voi käyttää kuiviin tai kevyen kosteisiin hiuksiin pesun jälkeen. Itse suosin jälkimmäistä tapaa, koska ainesosat imeytyvät paremmin puhtaaseen hiuspohjaan.

Kätevän annostelijan avulla Scalp Tonic on helppo levittää päänahkaan, eikä sitä pestä pois. Hoitotuote saa siis jäädä vaikuttamaan hiuksiin ja hiuspohjaan seuraavaan pesukertaan asti.

Osta Bangerhead: Sim Sensitive Therapeutic Hair Spa Climbazole Scalp Tonic*

Osta Lyko: Sim Sensitive Therapeutic Hair Spa Climbazole Scalp Tonic*

Osta Nordicfeel: Sim Sensitive Therapeutic Hair Spa Climbazole Scalp Tonic*

Lue myös: Hiusvedet auttavat rasvaisuuteen

sim Sensitive Therapeutic Hair Spa Climbazole Scalp Tonic hiusten pesuvali

Tasapainottava shampoo

Apeiron Keshawa Balance shampoo

Apeiron on suosikkini shampoista, joilla voin pidentää hiusten pesuväliä. Merkki on luonnonkosmetiikkaa, ja siksi se alunperin herättikin kiinnostukseni. Useimmiten luonnonkosmetiikan aineosat ovat helliä, mutta tehoavat hyvin haluttuun ongelmaan.

Tässä tapauksessa luonnolliset raaka-aineet supistavat rasvan määrä hiuspohjassa. Shampoo pesee hiuspohjani raikkaaksi, mutta ilman liikaa puhdistusta, joka nopeuttaisi talituotantoa.

Lisäksi shampoo antaa hiuksiini volyymia, joka pitää hiukset puhtaana pidempään. Jo pelkästään tämän avulla uskon muidenkin pitkittävän pesuväliään ainakin seuraavaan päivään, ja toivottavasti jatkossa myös pidempiin pesuväleihin.

Balance shampoon kerrotaan lievittävän myös päänahan ongelmia, kuten kutinaa ja hilsettä. Erittäin kuivalle hiuspohjalle suosittelisin kuitenkin kevyempää shampoota.

Osta: Apeiron Keshawa Balance shampoo*

Lue myös: Shampoo rasvoittuville hiuksille

Apeiron Keshawa Balance shampoo hiusten pesuvali

Tasapainottava suihke

BRUNS Products Nr103b Hajusteeton Green Mist

Bruns on monipuolinen suihke, joka sopii rasvoittuvien kasvojen sekä hiuspohjan hoitoon. Hiuspohjakin on ihoa, joten sitä voi hoitaa samoin konstein kuin kasvoja.

Luonnonkosmetiikkaa oleva Bruns sisältää esimerkiksi taikapähkinää ja sitruunamelissaa. Nämä vähentävät ihoni öljyn tuotantoa sekä rauhoittavat ihoa sekä hiuspohjaa.

Suihke siis tehoaa hiuspohjani öljyyntymisen hillitsemiseen, koska hiuspohjan huokoset menevät ikään kuin suppuun. Tämä ei tunnu minusta kiristävältä tai epämukavalta, vaan antaa raikkaamman fiiliksen ja se hidastaa rasvan ulospääsyä.

Kasvoissani olevat huokoset ovat isoja, joten oletan näin olevan myös hiuspohjassa. Tämän takia rasva pääsee vapaammin valumaan ulos, mutta nyt suihkutettava hoitotuote hidastaa tätä prosessia.

Suihke on vesimäisen kevyt, joten sen kanssa ei tahmasta tarvitse huolehtia. Kätevää suihketta on helppo käyttää suoraan hiuspohjaan pesun jälkeen tai aina tarvittaessa.

Osta House of Organic: BRUNS Products Nr103b Hajusteeton Green Mist*

Osta Hyvinvoinnin.fi: BRUNS Products Nr103b Hajusteeton Green Mist*

Lue myös: Hoitoaineet rasvaisille hiuksille

BRUNS Products Nr103b Hajusteeton Green Mist Suihke hiusten pesuvali pidentaminen

Naamio päänahalle

PAUL MITCHELL TEA TREE Hair & Scalp Treatment

Paul Mitchell päänahan hoitonaamio puhdistaa hiuspohjaa. Se ikään kuin nostaa likakertymät esiin, jotka lähtevät huuhdellessa pois. Tämä antaa puhtaan tunteen päänahkaani, jossa rasvan tuotanto on tavallista nopeampaa.

Naamio antaa silti tasapainoisen fiiliksen hiuspohjaani. Puhdistuksen lisäksi naamio myös kosteuttaa ja rauhoittaa. Öljyntuotannon hillitsemisen ei siis tarvitse rasittaa hiuksia tai hiuspohjaa kuivaksi.

Käytän Paul Michellin naamiota kerran viikossa. Tämä on hyvä väli minulle, koska tali- ja tuotekertymät voivat aiheuttaa liikarasvoittumista. Tämä taas vaikeuttaa hiusten pesuvälin harventamista.

Hiuspohjan tulisi olla kunnolla puhdas, kun aloittaa hiusten pesuvälin pidentämisen. Myös jatkossa hiuspohjan tarkempi puhdistus on tärkeää, jos käytät esimerkiksi kuivashampoota.

Osta Cocopanda: PAUL MITCHELL TEA TREE Hair & Scalp Treatment*

Osta Lyko: PAUL MITCHELL TEA TREE Hair & Scalp Treatment*

Osta Bangerhead: PAUL MITCHELL TEA TREE Hair & Scalp Treatment*

Lue myös: Päänahan kuorinnat

PAUL MITCHELL TEA TREE Hair & Scalp Treatment hiusten pesuvali

Hiussuihkeella rasvaisuus pois

The Body Shop Lemon Caring & Purifying Hair Mist

Yleensä puhutaan vain huonoa alkoholia sisältävistä hiustuotteista. Voin kuitenkin hyödyntää alkoholin ominaisuuksia rasvoittuviin hiuksiini, kun haluan vähentää niiden pesua.

Sitruunaisen hiussuihkeen sisältämä alkoholi puhdistaa ja poistaa rasvaa. The Body Shopin hiussuihke antaa myös ilmavuutta, jos talin runsas määrä aiheuttaa tukan painumisen lyttyyn.

Tykkään käyttää The Body Shopin suihketta, kun haluan pikaisen puhdistuksen hiuksiin. Se toimii ikään kuin kuivashampoona, mutta nestemäisen kevyenä. Parhaiten tuote kuitenkin toimii, kun sitä suihkaisee hiuksiin, joissa ei ole vielä likaa. Näin ennaltaehkäisen likaisuuden kehittymistä, ja voin venyttää pesuväliä.

Raikas sitruunainen tuoksu viimestelee puhtauden tunteen.

Osta: The Body Shop Lemon Caring & Purifying Hair Mist*

Rasvoittuvat hiukset? Hiustuotteet rasvoittumisen hoitoon.

AVUKSI HIUSTEN PESUVÄLIN PIDENNYKSEEN

Myös nämä tuotteet auttavat, kun tavoitteena on vähentää hiustenpesua. Näillä tuotteilla hiusten pesuväli nopeutuu ja hiusten rasvoittuminen rauhoittuu.

Löydä rasvoittumista hillitsevät shampoot ja hoitotuotteet, jotka pitävät hiukset puhtaana pidempään.

Raikastavat kuivashampoot

 • kuivashampoot poistavat ylimääräisen rasvan pois ja voit skipata pesun.

Shampoot rasvoittuville hiuksille

 • nämä shampoot rauhoittavat hiuspohjan öljyyntymistä. Saat myös tuuheutta, joka vähentää hiusten likaantumista.

Syväpuhdistavat shampoot

 • syväpuhdistava shampoo on tarpeen, jos käytät muotoilutuotteita kuten kuivashampoota hiuksiin.

Volyymia ja ilmavuutta antavat shampoot

 • tuuheat hiukset rasvoittuvat hitaammin ja helpottavat pesuvälin pidentämistä.

Hoitoaineet rasvoittuville hiuksille

 • liian paksut hoitoaineet eivät sovi hiusten pesuvälin harventamiseen. Kokeile keveämpiä ja tuuheuttavia hoitoaineita.

Etikkaa hiuksiin ja savipesu hiuksille

 • etikkahoito ja savipesu ovat hyviä hiusten pesuvälin pidentämiseen.
 • savi puhdistaa hyvin hiukset sekä päänahan.
  • lievittää rasvan määrää.
 • etikkaa voi käyttää esimerkiksi keveänä, luonnollisena hoitoaineena.
 • löydä parhaat savituotteet hiuksille ja etikkatuotteet hiuksille.

Miksi kannattaa pidentää hiusten pesuväliä

Kauniimmat hiukset

Katkeileeko hiuksesi ja niistä puuttuu elo? Usein liika pesu aiheuttaa sen, että hiuksista katoaa niiden oma loisto.

Pesukertoja vähentämällä voit huomata kuinka hiustesi kunto paranee ilman ihmetemppuja tai tuotteita.

Vähemmän pesuja on yhtä kuin terveet ja kauniit hiukset.

Veden kulutus vähenee

Hiustenpesu shampoolla ja hoitoaineen vaikuttamisen odottaminen kuluttavat vettä. Veden kulutus vähenee, kun voit jättää säännöllisesti hiustenpesun välistä.

Lue myös: Ekologinen kiinteä shampoo rasvoittuville hiuksille

Veden vähentyminen näkyy paksumpana lompakkona, mutta on myös ekologinen teko.

Päänahka kuntoon

Kärsitkö päänahan ongelmista, kuten kutinasta tai hilseestä?

Nämä kaikki voivat olla seurausta jatkuvasta pesusta. Hiuspohja antaa merkkejä siitä, ettei se pidä shampoopesun liiallisesta puhtaudesta.

Pesuja vähentämällä huomaat kuinka päänahkasi tervehtyy ja siihen liittyvät ongelmat lievittyvät.

Aikaa säästyy

Etenkin pitkien ja paksujen hiusten pesuun voi kulua aikaa. Nyt voit vain kipaista pikapesulle suihkuun pariksi minuutiksi ilman jokapäiväistä shampoon ja hoitoaineen lotraamista.

Hiustenhoitoon kuluu vähemmän rahaa

Vähemmän hiustenpesua tarkoittaa myös shampoon, hoitoaineen ja muiden hiustuotteiden hitaampaa kulumista.

Jos ennen käytit joka päivä shampoota ja hoitoainetta, niin nyt sama pullo riittää ainakin tuplasti pidempään.

Lue myös: Edullimmat verkkokaupat hiustenhoitoon

Voit panostaa laadukkaampiin tuotteisiin, koska tarvitset niitä vähemmän.

Hiusten muotoilu pysyy kauemmin

Ennen saattoi tuntua turhalta hiusten kihartaminen tai muu muotoilu, koska pesit hiukset joka ilta. Nyt voit iloita hiusten muotoilusta pidempään, koska peset hiukset harvemmin.

Voit innostua erilaisista hiustyyleistä, koska ne säilyvät useamman päivän.

Vinkki! Hiustenmuotoilu on hyvä keino estää rasvan määrää hiuksissa. Ota käyttöösi esimerkiksi kiharrin, ja pyöräytä hiuksiisi kiharoilla volyymia. Myös suoristus/kreppiraudalla voi tehdä tyveen kohotusta, joka pidentää hiusten pesuväliä.

Väri ei karkaa

Kaikkien hiuksia värjäävien pahin vihollinen on sen katoaminen veden mukana. Nyt saat pidettyä värin pidempään heleänä, kun peset hiukset harvemmin.

Löydä paras shampoo värjätyille hiuksille. Muista myös sävyttävät hoitoaineet sekä sävyttävät shampoot.

Päivittäisen hiustenpesun syyt

Hiusten pesuväliä voi pidentää, mutta ensin pitää tunnistaa miksi tarvitset jatkuvaa hiustenpesua.

Jatkuva pesu syynä rasvoittumiseen

Voit pestä hiuksesi rasvaiseksi. Näin käy, jos peset turhaan hiuksiasi.

Hiuspohja käynnistää talituotannon, jos pesu vie rasvaa liikaa pois. Hiuspohjassa pitää aina olla hiukan luonnollista rasvaa.

Lue myös: Kuiva päänahka? Parhaat shampoot

Suojaa hiuksiasi ja vältä pesua, jos hiuksesi tuntuvat vain pikkuisen likaisilta.

Poikkeus on erittäin rasvoittuvat hiukset, joista voit lukea lisää alhaalta.

Tottumus

Joskus ihmisille kertyy tapoja, joita ei enää osaa kyseenalaistaa vuosien saatossa. Sinulla se voi olla hiusten pesu, jonka saatat tehdä joka aamu tai ilta muun peseytymisen yhteydessä.

Kannattaa pestä hiukset vain, jos tunnet niissä likaa ja rasvaisuutta. Kevyt likaisuus ei vielä vaadi pesua, vaan kannattaa malttaa ja pidentää pesuväliä.

Lue myös: Vähennä hiusten rasvoittumista

Normaalia hiuslaatua ei kannata pestä turhaan, koska pesukertojen väliin jättäminen säästää hiusta kulumiselta.

Liika hygienisyys

Hygienia on tärkeää, mutta hiusten ja päänahan pesun kohdalla liika on liikaa. Turhat pesukerrat horjuttavat hiusten ja hiuspohjan luonnollista tasapainoa.

Hiuspohjaa, kuten muutakin ihoa tulee pestä vain, jos siinä on likaa. Hiuspohja kestää kyllä sopivan määrän rasvaa, eikä pesuvälin pidentäminen ole lainkaan haitaksi.

Rasvoittuva hiustyyppi

Rasvoittuvat hiukset tuottavat talia enemmän kuin niin sanotut normaalit hiukset.

Itseasiassa hiukset eivät itsessään rasvoitu. Hiuspohja tuottaa rasvan, joka likaa myös hiukset.

Sinulla on selvästi rasvoittuvat hiukset, jos hiuksesi muuttuvat nopeasti mattaisen kiillottomiksi, menettävät tuuheuden ja tuntuvat rasvaisilta.

Lue myös: Löydä vinkit miten hoitaa rasvoittuvia hiuksia

Tässä tilanteessa ei yleensä mikään muu auta kuin säännöllinen pesu. Käytä rasvoittuvien hiusten tuotteita, jotka auttavat hillitsemään ja säännöstelemään rasvan määrää.

Todella runsaan rasvoittuvat hiukset ovat poikkeus, jolloin hiustenpesu tulee tarpeeseen jopa päivittäin.

Kohtalaisesti rasvoittuvat hiukset

Tässä tilanteessa hiuksesi likaantuvat pesun jälkeen yhdessä päivässä, mutta rasvan määrä ei ole katastrofaalinen.

Voit pärjätä seuraavaan päivään asti esimerkiksi kuivashampoolla tai pitämällä hiukset kiinni vaikkapa nutturalla.

On kuitenkin suuri houkutus pestä hiukset, jos ne tuntuvat hiukan rasvaisilta. Kannattaa kuitenkin yrittää tsempata seuraavaan päivään ja pesukertaan.

Näin hiuksesi tottuvat pikkuhiljaa vähempään pesuun.

Valitse hyvät tuotteet hiustenpesuun

Ota käyttöösi hiukset hellävaraisesti puhdistavat tuotteet.

Tälläiset tuotteet poistavat vain tarpeellisen määrän rasvaa hiuksista ja hiuspohjasta. Hiuspohjan ei siis tarvitse tuottaa nopeasti lisää rasvaa, joka vaatii taas tarpeen hiustenpesulle.

Sulfaatiton shampoo on hyvä vaihtoehto etenkin kuiville hiuksille. Voit myös käyttää omaa hiuslaatuasi vastaavia tuotteita, jotka todennäköisesti jo löytyy suihkustasi.

Varmista, ettei käyttämäsi shampoo sisällä silikoneja tai ole liian kosteuttava.

Hyvä shampoo ei ole hiuksia liian lätsäyttävä tai kerrytä silikoneja päänahkaan, jotka nopeuttaisivat hiusten rasvoittumista.

Shampoo enemmän öljyisille hiuksille

Selvästi ja runsaasti rasvoittuvat hiukset kaipaavat hiustyyppiään vastaavan shampoon. Tälläinen shampoo pesee hiuspohjan liasta puhtaaksi, ja lievittää rasvoittumista.

Kokeile hiukan puhdistavampaa shampoota, jos hiuksesi ovat reilummin rasvoittuvat.

Kokeile näitä ainakin alkuun, jos tuntuu että esimerkiksi sulfaatiton shampoo jättää pesun jälkeen likaisen tunteen. Hellässä shampoossa ei välttämättä ole tarpeeksi pesutehoja, jos hiuksesi ovat todella likaiset.

Ajan myötä ja pesukertojen pidentymisen kautta voit kokeilla myös muita kuin rasvoittuvien hiusten tuotteita.

Tuuheuttava shampoo auttaa myös hiuksia pysymään raikkaana pidempään.

Hoitoaineet

Hoitoaineissa liika hoitavuus on huonoksi. Käytä keveämpiä hoitoaineita, jotka antavat riittävästi muttei liikaa kosteutta.

Tehokosteuttavat tuotteet edistävät hiusten näyttämistä ja tuntumista likaisilta.

Voit kokeilla laittaa hoitotuotteita kevyesti vain latvoihin, jos pesuvälin pidentäminen tuntuu haastavalta.

Suihkutettavat hiustuotteet ovat usein kevyt vaihtoehto, ja niiden käyttö on helppo suunnata haluttuun kohtaan hiuksissa.

Lue myös: Rasvoittuvat hiustyypin hoitoaineet

Vältä myös raskaita hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita, etenkin öljyjä.

Alkuun hiuksesi voivat tuntua kuivilta. Näin käy, jos olet tottunut erittäin hoitaviin tuotteisiin tai hiuksesi ovat kuivan käsitellyt.

Ajan myötä kuitenkin huomaat, että hiusten kunto paranee pesukertojen määrän vähentyessä. Hiusten luonnollinen rasva hoitaa hiusta.

Älä kastele hiuksia suihkussa käydessä

Käytä suihkulakkia tai vältä muulla tavoin hiusten kastumista, jos käyt suihkussa ilman aikomusta pestä hiuksia.

Lämmin vesi kuivattaa hiusta, ja lisäksi lämpö voi aktivoida päänahan talituotannon.

Lue myös: Suihkuharja puhdistaa päänahkaa myöten

Pelkkä vesipesu harvemmin riittää hiusten ja päänahan puhdistamiseen.

Vesipesu voi aiheuttaa epätoivotun tuloksen. Ilman shampoopesua päänahan rasva vain leviää pahemmin hiuksiin, jos hierot hiuspohjaa ja yrität pestä tukkaa vain veden avulla.

Mistä hiustenpesun tarve riippuu

Hiusten pesuväli on yksilökohtainen asia, joka riippuu monesta tekijästä. Tässä yleisimmät vaikuttimet, jotka selittävät miksi hiusten pesuväli voi olla liian lyhyt.

Hiuslaatu

 • rasvoittuvat hiukset tarvitsevat eniten pesua.
 • karheat ja kuivat hiukset rasvoittuvat hitaammin ja vaativat vähemmän pesua.

Hiuspohja

 • runsaasti rasvaa tuottava hiuspohja tarvitsee puhdistusta.
 • harvemmalla on kuitenkaan niin rasvoittuva hiuspohja, että pesua tarvitsisi päivittäin.
 • usein hiukset pestään turhaan heti, kun huomataan pientä likaa.
 • tämä johtaa liiallisiin pesumääriin, joka ei ole hyväksi hiuksille tai päänahalle.

Lue myös: Päänahan kuorinta poistaa lian

Pesutavat

 • tiedätkö mikä on sinulle luontainen hiusten pesuväli?
 • moni ei tiedä, koska pesee hiuksiaan liikaa.
 • hiukset tottuvat kyllä uuteen pesuväliin, kunhan se ei ole liian pitkä sinun hiustyypillesi.

Hiusten muotoilu, käsittely ym.

 • lämpö ja jotkin muotoilutuotteet voivat nopeuttaa tarvetta pestä hiuksia.
  • tälläisiä ovat etenkin öljypohjaiset tuotteet.
 • puhdista hiuspohja säännöllisesti, jotta vältät tuotejäämät.
 • jäämät voivat lisätä hiuspohjan öljyisyyttä sekä muita päänahan ongelmia, kuten aiheuttaa hilsettä.

Haluatko pidentää pesuväliä ja muotoilla hiuksia?

Tietynlaiset muotoilutuotteet voivat edistää hiusten pesuvälin pidentämistä.

Tälläisistä tuotteista tulee ensimmäisenä mieleen kuivashampoot, mutta muista myös muut tuuheuttavat ja hiuksiin tekstuuria luovat tuotteet.

Nämä antavat tietynlaista karheutta ja mattaisuutta, joka edistää hiusten puhtautta. Hiukset eivät tunnu yhtä helposti olevan pesun tarpeessa.

PAUL MITCHELL Extra-Body Finishing Spray

Paul Mitchellin hiuskiinne ei jätä hiuksiini mitään näkyvää, joten mielestäni se sopii eri värisille hiuksille. Myös hennoille ja rasvaisille hiuksilleni tämä toimii, koska se tuuheuttaa vahvasti eikä rasvoita hiusta.

Hiuskiinne ei paina hiusta, vaan tuntuu keveältä. Se antaa hyvin pitoa hiukseen ja luo tyveen volyymia.

Käytän hiuslakkaa pesun puhtaisiin hiuksiin ja muotoilen hiukset haluamallani tavalla. Keskityn etenkin hiustyven volyymin saamiseen. Näin voin vähentää pesukertoja, kun tyven rasva ei sotke hiuksia.

Osta: PAUL MITCHELL Extra-Body Finishing Spray*

PAUL MITCHELL Extra-Body Finishing Spray hiusten pesuvali pidemmaksi

REDKEN suolasuihke

Suolasuihkeet tuovat esiin hiusteni laineikkuutta. Uskon, että se korostaa myös kauniisti kiharaa. Suolasuihkeiden paras puoli on kuitenkin mattaisen pinnan luominen. Se on hyvä ominaisuus rasvaisille hiuksille, ja hiuksille, joiden pesuväliä halutaan harvemmaksi.

Redkenin Sea Salt Sprayn avulla hiukseni saavat tekstuuria ja ilmavuutta. Hiukset myös näyttävät paksummilta. Näin saan pidettyä hiusten rasvaisuuden paremmin kurissa.

Onko hiukset jo likaiset? Suola puhdistaa hiusta, joten se sopii hyvin likaisille hiuksille. Suolasprayn avulla rasva ei näy yhtä helposti ulospäin muotoilun ja mattaavan vaikutuksen ansiosta.

Joskus suolasuihkeet voivat jättää liian koppuraisen pinnan, mutta Redkenin käytöllä hiukseni näyttävät ja tuntuvat luonnolliselta.

Lisää hyviä suolasuihkeita haussa?

Osta: REDKEN Salt Spray*

Näin sain hiusten pesuvälin harvemmaksi

Pesin vuosia hiukset päivittäin. Se ei johtunut tavasta, vaan ihan tarpeesta. Hiukseni olivat ja ovat kyllä vieläkin rasvoittumaan herkät. Olen vain saanut hiukseni tottumaan siihen, ettei niitä pestä ihan joka päivä.

Alkuun opettelu oli vaikeaa. Teki mieli koko ajan vain pestä hiukset, ja antaa olla. Mutta näinhan se menee, koska mikään ei muutu sormia napsauttamalla.

Pesin siis hiukset joka toinen ilta. Ensimmäinen päivä meni aina helposti, mutta toisena oli pakko pitää hiukset kiinni. Tukka ei niinkään näyttänyt kaamean likaiselta, mutta se tuntui enemmän.

Pärjäsin joka toinen päivä pesulla lähes moitteetta, vaikka odotin kyllä kovasti hiustenpesua.

Meni lähes jopa kuukausi, kun aloin huomata ensimmäisiä merkkejä uuden pesutavan toimivuudesta. Taustalla olikin vuosien jatkuvaa pesua, joten tämän ymmärtää hyvin.

Hiukset alkoivat tuntua lähes samalta kuin ensimmäisenä ”likaisena” päivänä. Hyvin siedettäviltä siis. Ei tullut tarvetta ponnarille. Pystyin olemaan ihan normaalisti.

Lue myös: Luonnonkosmetiikan tuuheuttava shampoo

Hiuksissa alkoi toki tuntua rasvaa, joten ne olivat pesun tarpeessa. En halunnut enää venyttää pesuväliä, koska luulen että uuden pesuvälin saavuttamiseen olisi mennyt vielä viikkoja. Olen tyytyväinen tähän, että sain päästyä joka iltaisesta pesusta.

Ota siis rohkeasti itseäsi hiuksista ”kiinni” ja kokeile pesutavan muutosta. Ehkä se auttaa nopeasti, tai vie kauemmin. Itselläni oli ainakin taustalla turhautumista siihen jatkuvaan pesurumbaan.

Hiustyyppini on edelleen rasvoittuva, tai ainakin näin se muotoilisin. Mutta pärjään vähemmällä pesulla, ja olen siihen tyytyväinen.

Vinkki! Hiusten pesuväliin vaikuttaa myös se pidätkö hiuksia kiinni vai auki.

Hiusten aukiolo antaa hiusten olla ilmavasti ja välttää kosketusta hiusten rasvaisempiin kohtiin. Kiinnilaittaminen taas auttaa, kun hiuksissa on jo pesutarvetta. Näin saat rasvaiset hiukset edestä roikkumasta.

Lue myös: Palashampoot rasvoittuville hiuksille

Usein hiusten pesuväli on ongelma, kun sitä joutuu miettimään. Tästä tekstistä löydät vinkit ongelmaan hiusten pesuväli ja sen pidentäminen.

*mainoslinkki