Hiukset

Sävyttävä shampoo – eri väreille, värjäämättömille ja harmaille hiuksile

Paras sävyttävä shampoo on hiuksia kevyesti värjäävä tuote, jolla virkistät omaa tai värjättyjen hiusten väriä.

Löydät tekstistä mikä on paras sävyttävä shampoo:

Tekstistä löydät myös ohjeet mikä sävyttävä shampoo on, kuinka pitkään se kestää hiuksissa ja neuvot sävyttävän shampoon käyttöön.

Haluatko löytää hyvät sävyttävät hoitoaineet?

Sävyttävä shampoo TOP 5

Paras sävyttävä shampoo

*mainoslinkki

SÄVYTTÄVÄ SHAMPOO RUSKEA

REDKEN Color Extend Brownlights Shampoo

Ruskeille hiuksille suosikkini sävyttävistä shampoista on Redkenin Brownlights, joka sisältää sinistä väriä. Hanskat voi olla hyvä idea tämän kanssa käytettynä, jottei iho turhaan värjäänny.

Redkenin sävyä sisältävä shampoo poistaa hiuksista pois epätoivotut värit, kuten oranssisuuden. Omat hiukseni taittavat luonnostaan juuri enemmän punaiseen. Jos haluan raikkaan viileän värin, niin minun pitää vähän oikaista sävyäni. Shampoota voi siis käyttää oman värisille hiuksille tai värjätylle tukalle.

Annan shampoon vaikuttaa yleensä reilut pari minuuttia. Lyhyempi aika riittää minulle, jos olen käyttänyt shampoota jo useammassa pesussa ja noin viikon verran. Viisi minuuttia on hyvä aika, jos vasta aloitat shampoon käytön. Mutta mielestäni aikaa voi lyhentää, kun hiusten sävy alkaa korjaantua halutuksi.

Kokeile vaaleamman sävyisiin hiuksiin heti alkuun vain minuutin tai parin käyttöaikaa, jotta näet miten värisi muuttuu. Tummiin hiuksiin viisi minuuttia on sopiva käyttöaika, jotta sävyttävän shampoo ehtii tehota kunnolla.

Redkenin sävyttävän shampoon avulla saan hiusteni värin taitettua enemmän viileään kuin lämpimään. Hiukset näyttävät siis raikkaan ruskeilta, josta pidän enemmän kuin luonnollisesta pohjaväristäni.

Brownlights shampoota voi käyttää joka pesussa. Voit myös käyttää sitä vuorotellen jonkun toisen shampoon kanssa, jos et halua tai tarvitse joka kerta sävyttävää shampoota hiuksillesi.

Shampoona Redken Color Extend Brownlights on myös hoitava. Sen sisältämät raaka-aineet eivät kuluta väriä tai kuivata hiusta. Koostumus on siis sopivan kevyt, mutta pesee silti hiukset puhtaaksi.

Paras sinulle: värjäämättömille hiuksille sekä värjätyille.

Osta Cocopanda: REDKEN Color Extend Brownlights Shampoo*

Osta Bangerhead: REDKEN Color Extend Brownlights Shampoo*

Lue myös: Shampoo värjätyille hiuksille

savyttava shampoo ruskea

SCHWARZKOPF Poly Color Tonings sävyttävä shampoo

Haluatko pidempiaikaisen sävyttävän shampoon ruskeille hiuksille?

Joskus voi kyllästyttää lähes päivittäinen sävyttävän shampoon käyttö. Silloin haluan hiuksiini sävyn, joka säilyy pidempään. Schwartzkopfin Poly Color Tonings on sävyttävä shampoo, joka pysyy hiuksissani monta viikkoa.

Kyseessä ei siis ole kestoväri, vaikka tuote tulee paketissa. Käyttötapa on samanlainen kuin hiusväreissä. Eri aineosat pitää itse sekoittaa, mutta se on vaivan arvoista. Kestoväristä tämän erottaa hellävaraisempi koostumus sekä sävy, joka hiljalleen haihtuu pois. Tästä ei siis jää pysyvää väriä hiukseen, joka vaatisi värinpoistoa.

Pesen hiuksiani usein, joten sanoisin että sävy kestää hiuksissani 3-4 viikkoa. Pesen hiukset mieluiten sulfaattivapailla shampoilla tai värjättyjen hiusten shampoolla. Väri pysyy myös pidempään, jos sitä ylläpitää vaikka kerran viikossa perinteisillä pullossa tulevilla sävyshampoilla.

Poly Color sävyttävä shampoo antaa hiuksiini kivaa tekstuuria, joka nostattaa ohuita hiuksiani. Tämä ei kuitenkaan kuivata hiustani, koska Schwartzkopfin sävyteshampoo on ammoniakiton. Saan siis kauniin eloisan värin, joka pysyy hiuksissani useamman viikon.

Paras sinulle: värjätyt ja värjäämättömät ruskeat hiukset.

Osta: SCHWARZKOPF Poly Color Tonings sävyteshampoo*

Lue myös: Sulfaatiton shampoo pidentää hiusvärin pysyvyyttä

savyttava shampoo ruskea hiukset

SÄVYTTÄVÄ SHAMPOO HARMAILLE HIUKSILLE

Sävyttävistä shampoista kokeile harmaisiin hiuksiin apteekista löytyvää shampoota vaaleille hiuksille* tai ruskeille hiuksille*. Sävyä antava shampoot piilottavat harmaantumisen merkit ja hoitaa hiusta.

Sävyttävä shampoo ja harmaantuneet hiukset ovat haastava yhtälö. Usein kestoväri tai -sävyte on paras vaihtoehto, jos haluaa kunnolla peittää harmaat.

Kestosävyte on kestoväriä keveämpi vaihtoehto, mutta väri kestää pitkään. Kokeile Four Reasons kestosävytettä*. Sävyjä löytyy yli 20 erilaista.

Four Reasons Take Away Color lupaa peittää harmaat hiukset lähes kokonaan.

Etkö löytänyt sopivaa sävyttävää shampoota? Lisää sävyttäviä shampoita löydät täältä*.

savyttava shampoo harmaille hiuksille

SÄVYTTÄVÄ SHAMPOO PUNAINEN & KUPARI

Revlon 45 DaysColor Care Intense Coppers

Punaista väriä on hankala saada tarttumaan ja pysymään. Tämän takia ehdottomasti suosittelen punatukille värin ylläpitoa sävyttävän shampoon avulla. Omissa hiuksissani on pohjalla vähän luonnollista punertavuutta, joka voi auttaa värin pysymisessä. Silti punainen väri ja hiusten pesu ovat toistensa pahin vihollinen värin kulumisen takia.

Revlonin sävyttävä shampoo on itseasiassa monitoimituote, koska siinä on myös hoitoaineen teho. Hellävaraisuutta kuvaa myös sulfaatiton koostumus. Tämä auttaa siis hiustani pitämään väristä kiinni ja hoitaa samalla, joten kosteuttavuutta ei Revlonista puutu. Ehkä kaikista rasvaisimmalle hiuslaadulle näin hoitava shampoo ei ole paras valinta.

Revlonin shampoo antaa runsaasti väriä, joka tarttuu hyvin hiukseen. Shampoon sanotaan auttavan säilyttämään värin hiuksissa jopa yli kuukauden. Näin pitkä värin kesto onnistuu vain, jos hiukset on värjätty esimerkiksi kestovärillä. Tällä tavoin Revlonin pigmenteillä on jotain pohjaa mihin tarttua. Sävyttävän shampoon käyttö kuitenkin ehdottomasti parantaa värin pysyvyyttä, ja on suositeltavaa punavärien kohdalla.

Revlonin sävyttävä shampoo on saanut monia viiden tähden arvioita, joten siitä on myös muut pitäneet. Jostain syystä kokonaisarvio näyttää huonolta, mutta eihän mikään tuote toimi kaikilla yhtä hyvin.

Suosittelen punaisten värien kanssa hanskojen käyttöä. Näin vältyt värin putsaamiselta iholtasi. Revlonin shampoo tulee tuubissa, joten sitä on helppo annostella eikä sotkua aiheudu kylppäriin, kun on varovainen.

Paras sinulle: haluat punaisen tai kuparisen sävyttävän shampoon.

Osta Lyko: Revlon 45 DaysColor Care Intense*

Osta Bangerhead: Revlon 45 DaysColor Care Intense*

Kokeile myös JOICO Color Infuse Red sävyttävää shampoota*. Hellästi pesevä shampoo sisältää punapigmenttiä.

Revlon 45 DaysColor Care Intense Coppers paras savyttava shampoo punainen kupari

SÄVYTTÄVÄ SHAMPOO VÄRJÄÄMÄTTÖMILLE JA VÄRJÄTYILLE HIUKSILE

Seuraavat shampoot toimivat värjäämättömille sekä värjätyille hiuksille.

Nämä sävyttävät shampoot sisältävät väripigmenttejä, jotka kirkastavat ja parantavat hiusten omaa sävyä tai värjättyä väriä.

HARMAILLE & VAALEILLE HIUKSILLE – VÄRJÄÄMÄTTÖMILLE JA VÄRJÄTYILLE

REDKEN Color Extend Graydiant Shampoo

Redkenin Graydiant sävyttävä shampoo sopii värjätyille ja luonnollisille hiuksille, jotka harmaat tai vaaleat.

Harmaita hiuksia minulla ei ole, mutta olen kokeillut tätä, kun minulla oli vaaleammat hiukset. Vaaleat ja harmaat hiukset kaipaavat kuitenkin samoja ominaisuuksia, joten sen pohjalta voin antaa arvioni tuotteesta.

Redkenin Graydiant shampoo kirkastaa hyvin ja poistaa keltaisuutta, jollaiseksi moni harmaa ja vaalea sävy helposti taittaa. Shampoo siis puhdisti hiusteni väriä raikkaaseen suuntaan. Omalla kohdallani syynä oli kovan vesilaadun ja luultavasti tuotteista tarttuvat jäämät, jotka kellastuttivat hiusta.

Jo kertapesulla huomasin selvän eron, mutta pidemmällä käytöllä kirkkaus tehostuu. Joten jos haluat pitää värin raikkaana, niin Redkenin sävyttävää shampoota voi käyttää halutessaan vaikka joka pesulla.

Redkenin shampoon teho perustuu violettiin väriin, joka viilentää hiusten sävyä. Tämän takia käytä shampoota suositellun ajan mukaan, jottei shampoon väri aiheuta värivirheitä hiukseen.

Ainoa miinus Redkenin Graydiant shampoossa on sulfaatit. Niitä on yleensä joka shampoossa pesua tehostamassa. Väriä taittavien shampoiden tapauksessa niitä ei voi yleensä välttääkään. Annan siksi pienet moitteet, koska useimmiten värjättyjen hiusten kohdalla sulfaattivapaa shampoo on suositeltava.

Redkenin Graydiant ei silti mielestäni ole liian pesevä shampoo, ja antaahan se sävyä joka pesussa lisää. Shampoo puhdistaa hiusteni likaisuuden, mutta tuo niihin pehmeyttä ja hoitavuutta. Redkenin shampoo ei myöskään paina hiustani lyttyyn, joten puhdistus ja hoitavuus on balanssissa.

Osta Cocopanda: Redken Color Extend Graydiant Shampoo*

Osta Bangerhead: Redken Color Extend Graydiant Shampoo*

Lue myös: Tehokkaat hopeahoitoaineet

Redken Color Extend Graydiant Shampoo savyttava shampoo harmaille hiuksille

VAALEILLE HIUKSILLE – VÄRJÄÄMÄTTÖMILLE JA VÄRJÄTYILLE

REDKEN Color Extend Blondage Shampoo

Erityisesti vaaleille hiuksille suunnattu Color Extend Blondage shampoo lupaa hoitaa sekä korjata väriä. Redkenin Blondage shampoon teho perustuu raikastavaan violettiin väriin, joka taittaa hiusväriä kylmemmäksi.

Myös tämän shampoon kohdalla on siis hyvä muistaa, ettei jätä shampoota liian pitkäksi aikaa vaikuttamaan. Jokainen joka on joskus tämän virheen tehnyt tietää miltä hiukset näyttää sen jälkeen. Silloin tarvitaan pesua syväpesevällä shampoolla ja malttia, että violetti väri kuluu pois. Se kyllä katoaa, mutta ajan kanssa.

Violetin shampoon käyttöä ei tarvitse pelätä, kun vain lukee käyttöohjeet ensin. Redkenin kohdalla vaikutusaika on kolmesta minuutista viiteen. Uuden shampoon kohdalla kokeilen aina ensin lyhyempää käyttöaikaa. Näin näen kuinka tehokas shampoo on.

Redken Blondage vaikuttaa hiukseen hyvin ja eron näkee muutamien pesujen jälkeen. Aluksi hiuksissani oli enemmän keltaisuutta, joten ensimmäisen viikon tai kaksi käytin pidempää vaikutusaikaa. Näin hiusteni sävy tasoittui. Sen jälkeen käytin Redkeniä pari kertaa viikossa ja muina pesukertoina tavallista värjättyjen hiusten shampoota. Näin siis pystyin käyttämään Redkeniä enemmän sävyn ylläpitoon, enkä tarvinnut sitä enää joka kerralla.

Redkenin sävyttävän shampoon avulla sain hiuksiini halutun viileyden, joka pitää hiukseni pidempään kauniina. Tämä säästää minulta turhaa hiusten värjäystä. Väri ei pääse ahkerasta pesusta huolimatta elähtäneen näköiseksi, koska shampoo hoitaa väriä pysymään hyvänä pidempään.

Suosittelen usein Redkenin sävyttäviä shampoita, koska niissä laatu ja hinta kohtaa. Nämä ovat mielestäni kampaamotason tuotteita, joiden hinta ei kuitenkaan hivo pilviä.

Mietitkö mitä eroa on Redkenin Graydiant ja Blondage shampoilla? Salaisuus on se, ettei niillä ole käytössä juurikaan eroa. Ne molemmat tekevät saman työn hiusten sävyn korjaamiseksi.

Osta Cocopanda: Redken Color Extend Blondage Shampoo*

Osta Lyko: Redken Color Extend Blondage Shampoo*

Lue myös: Parhaat hopeashampoot

Redken Color Extend Blondage Shampoo paras savyttava shampoo vaaleille varjaamattomille hiuksille

RUSKEILLE HIUKSILLE – VÄRJÄÄMÄTTÖMILLE JA VÄRJÄTYILLE

FUDGE Care Cool Brunette Shampoo

Redkeniltä löytyy värjäämättömille ja värjätyille hiuksille ruskea shampoo, joka on suosikkini. Mutta myös Fudge Care Cool Brunette Shampoo toimii samalla tavalla.

Sävyllinen shampoo taittaa pois hiusteni punertavuutta, jota minulla on luonnostaan mutta myös aiempien värjäilyjen takia. Hiusteni ruskea sävy näyttää kylmän puhtaalta shampoon sinertävän värikäsittelyn jälkeen. Ehdottomasti suosittelen muovihanskojen käyttöä, koska shampoon väri on vähän tarttuvaa.

Fudgen shampoon hyvä puoli moniin muihin vastaaviin tuotteisiin on sulfaatiton koostumus, joka lisää hiusten kosteutta eikä pese hiusta ratisevan kuivaksi. Tämä on hyväksi etenkin, jos hiuksesi ovat värjätyt tai kuivat.

Osta: FUDGE Care Cool Brunette Shampoo*

Osta: Redken Color Extend Brownlights Shampoo*

savyttava shampoo

Haluatko löytää lisää hyviä sävyttäviä shampoita? Klikkaa ja tutustu myös muihin sävyttäviin shampoisiin*.

savyttava shampoo

Löydä paras sävyttävä hiusnaamio ja hoitoaine TOP 5

Sävyttävän shampoon tarkoitus

Sävyttävä shampoo sisältää keveitä väripigmenttejä. Nämä väripigmentit eivät ole pysyviä, vaan kuluvat pesujen myötä pois.

Lue miten sävyttävää shampoota käytetään.

Miksi siis käyttää sävyttävää shampoota?

 • hiusvärin ylläpito
 • oman hiusvärin syventäminen
 • harmaiden hiusten peittäminen tai korostaminen

Lue myös: Parhaat uudet kuivashampoot

Lue myös: Miten estää hiusvärin haalistuminen?

Värjätyt hiukset kuluvat ja menettävät intensiteettiään ajan myötä. On tärkeää hoitaa hiusta hyvillä tuotteilla, jotka edistävät hiusvärin pysymistä. Tässä tilanteessa sävyttävä shampoo on loistava tuote.

Voit vahvistaa värjättyä hiusväriä sävyttävällä shampoolla, jolloin hiuksesi näyttävät raikkaammilta. Hiusväri saa takaisin intensiteettiään sekä hoitavuutta ja kiiltoa.

Oman hiusvärin tehostaminen onnistuu myös sävyttävällä shampoolla. Olipa sinulla ruskeat tai vaaleat hiukset, niin voit syventää sävyä.

Vaaleita hiuksia halutaan usein ennen kaikkea kirkastaa, mutta myös muut hiussävyt näyttävät kauniilta pienellä sävytyksellä.

Harmaille hiuksille voi myös kokeilla sävyttävää shampoota. Harva sävyttävä shampoo on tosin riittävän voimakas tehoiltaan, että se peittäisi harmaat hiukset sataprosenttisesti.

Harmaista hiuksista on kadonnut oma väripigmentti, jonka peittoon tarvitaan kestoväri tai kevytväri minimissään.

Lue myös: Shampoo värjätyille hiuksille

Voit kuitenkin käyttää sävyttäviä shampoita harmaille hiuksille.

Sävyttävä shampoo peittää harmaat ainakin, jos kaikki hiuksesi eivät ole vielä harmaantuneet. Saat siis peitettyä alkavan harmauden ja virkistettyä hiuksesi tasaisen sävyisiksi.

Oletko kokonaan harmaa? Sävyttävällä shampoolla voi korostaa harmaita hiuksia ja tuoda niihin eloa. Shampoon viileät pigmentit raikastavat sävyn ja saavat harmaat hiuksesi kiiltämään upeasti.

Kokeile sävyttävää shampoota harmaille hiuksille olipa sitten hiuksesi harmaantuneet tai olet värjännyt hiukset harmaiksi.

Lue myös: Kosteuttavat hiusnaamiot kuiville hiuksille

Kauanko sävyttävän shampoon väri säilyy

Sävyttävän shampoon värin pysyvyys vaihtelee paljon tuotekohtaisesti. Lyhimmillään kyse voi olla noin kuudesta pesukerrasta ja pisimmillään kesto on jopa kuukauden.

Väri kestää luonnollisesti sitä paremmin mitä vähemmän hiuksia pestään.

Kannattaa ensin ostamista perehtyä tuotekuvaukseen, jotta tiedät kuinka kestävä sävyttävä shampoo on.

Lue myös: Värjätyille hiuksille paras hiusnaamio

Sävyttävän shampoon kestoon vaikuttaa hiustesi kunto ja kuinka käsitellyt hiuksesi ovat.

Hyväkuntoiset hiukset säilyttävät yleensä värin hyvin. Toisaalta hyvin kuluneet hiukset voivat imaista värin itseensä, ja sävy pysyy tiukasti kiinni.

Tärkeintä on kosteuttaa hiusta, joka edistää myös värin pysyvyyttä. Valitse värjätyille hiuksille sopivat tuotteet pesuun ja hoitoon.

Sävyttävä shampoo on toki paljon hellävaraisempi hiuksille kuin vaikka kestoväri. Silti sävyttäväkin shampoo on värjäävä hiustuote, joka tarvii vastapainokseen kosteuttavia tuotteita.

Onneksi moni sävyttävä shampoo on jo itsessään hellävarainen ja hoitava.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Lue myös: Aurinko kuivattaa – parhaat hiusten suojatuotteet

Hiustenvärjäys kannattaa aloittaa ennakoivasta hoidosta. Kosteuta ja hoida hiuksia ennen ja jälkeen värjäyksen.

Sävyttävän shampoon kesto

 • muutamista pesukerroisten kuukauteen
 • terveet hiukset pitävät väristä kiinni parhaiten
 • ravitse hiuksia kosteuttavilla tuotteilla
  • käytä värjättyjen hiusten hoitotuotteita

Sävyttävän shampoon käyttö

Näin käytät sävyttävää shampoota:

 • sävyttävää shampoota käytetään kosteisiin hiuksiin
 • puhdista hiukset tarvittaessa tavallisella shampoolla
 • älä levitä sävyttävää shampoota pituuksiin

Sävyttävää shampoota käytetään aina kosteisiin hiuksiin. Hiero sävyttävää shampoota tyveen, kuten tavallista shampoota. Näin saat peitettyä juurikasvua ja puhdistettua hiuspohjaa talista.

Lue myös: Parhaat hiuksiin jätettävät hoitoaineet

Sävyttävää shampoota ei levitetä hiusten pituuksiin. Pituudet tarvitsevat oman tuotteensa, koska hiuksia ei ole tarve pestä tyvestä latvaan.

Vältä hiusten pesua latvoja myöten, oli kyseessä tavallinen shampoo tai sävyttävä shampoo. Hiusten pituuksille käytetään aina omia, kosteuttavampia tuotteita.

Käytä pituuksille sävyttävää hoitoainetta tai hiusnaamiota.

Hiuksia huuhdellessa sävyttävän shampoon pigmenttejä valuu myös hiusten pituuksiin, jotka voivat näin samalla saada pienen väripiristyksen.

Onko hiuksesi rasvoittuvat tai hyvin likaiset? Silloin kannattaa pestä hiukset ensin tavallisella shampoolla.

Sävyttävät shampoot voivat olla liian hellävaraisia poistaakseen kaiken rasvan ja talin. Hellävaraisuus toki johtuu siitä, että mieto shampoo säilyttää hiusvärin paremmin.

Kauanko sävyttävää shampoota käytetään? Sävyttävää shampoota pidetään noin parista minuutista kymmeneen minuuttiin. Aika riippuu siitä kuinka intensiivisen värin haluaa ja tietenkin siitä mikä on tuotteen käyttöohje.

Sävyttävää shampoota ei käytetä joka pesussa. Muina pesukertoina käytä mieluiten värjättyjen hiusten shampoota. Värjättyjen hiusten shampoo hidastaa värin kulumista.

Voit käyttää sävyttävää shampoota tarpeen mukaan, kun huomaat että väri haalenee.

Yleensä sävyttävää shampoota käytetään kerran viikossa. Ehkä kaksikin kertaa, jos kyseessä on nopeammin haalistuva ja vaikeasti ylläpidettävä väri.

Käyttötiheys riippuu aina värin kulumisen nopeudesta, sävyttävästä shampoosta ja sen suositustavoista.

Muista myös muut värjättyjen hiusten tuotteet:

Sävyttävät hoitoaineet ja hiusnaamiot TOP 4

Parhaat värjättyjen hiusten shampoot

Sävyttävä shampoo antaa sinulle halutun värituloksen ja sädehtivän kauniit hiukset.

Mistä tunnistaa mikä on paras sävyttävä shampoo sinulle: oikea väri, tuote vastaa hiuslaatuasi, hoitava ja edistää hiusvärin pysyvyyttä.

*mainoslinkki