Hiukset

Keratiinihoito kotona – keratiinishampoo ja -hoitoaine hiuksille


Keratiinihoito kotona onnistuu, kun apuna on keratiinishampoo ja keratiinihoitoaine. Näiden avulla saat hiustesi karheuden ja elottomuuden kuriin.

Keratiinihoitotuotteet korjaavat hiustasi ja lopputuloksena on kauniin terveet hiukset.

Lue mitä keratiinihoito tekee hiuksille ja mille hiuslaaduille keratiini toimii tehokkaasti.

Lue myös: Kuivat hiukset? Löydä parhaat shampoot ja hoitotuotteet

keratiinihoito kotona hiuksille keratin shampoo keratiinishampoo keratiinihoitoaine

Paras keratiinishampoo

*mainoslinkki

LANZA Keratin Healing Oil Shampoo

Lanzan keratiinishampoo on pitkäaikainen suosikkini, ja siihen on syynsä.

Usein jo koostumuksen näkeminen sanoo paljon tuotteesta, vaikkei sitä olisi vielä käyttänytkään. Lanzan koostumus on täyteläinen ja pehmeä. Jo tämä kertoi minulle, että shampoo tulee olemaan hoitava.

Kuivumisen jälkeen näen heti muutosta hiuksissa. Hapsuttavat hiukseni ovat nyt tasaisen sileät. Edes kuivat latvani eivät enää harota. Pelkällä shampoopesulla voi todella kosteuttaa hiusta.

Lanzan keratiinishampoo pelastaa siis huonoon kuntoon päässeet hiukset. Lanzan säännöllinen käyttö auttaa paikkaamaan hiukset ehommaksi, vaikka niissä olisi jo katkeilua ja muuta vahinkoa.

Lanzan keratiinishampoo saa hiusteni eloisuuden ja kiillon takaisin. Silti shampoo ei tee hiuksista raskaita tai kadota hiusten omaa volyymia. Tämä on hyvä juttu, koska hiuslaatuni on ohuenlainen.

Kenelle? Lanza toimii oikeastaan kaikille hennoista tuuheaan tukkaan, jotka kaipaavat keratiinihoitoa.

Olipa sitten hiuksissasi väriä, käsittelyitä tai luonnonkiharaiset hiukset. Lanzan Keratin Shampoo toimii monipuolisesti ja saa eri hiuslaadut taas hyvinvoivaksi.

Osta Cocopanda: LANZA Healing Oil Keratin Shampoo*

Osta Bangerhead: LANZA Healing Oil Keratin Shampoo*

Lue myös: Parhaat hiuksiin jätettävät hoitoaineet

LANZA Keratin Healing Oil Shampoo keratiinihoito kotona keratiinishampoo

SCHWARZKOPF BC Bonacure Keratin Smooth Perfect Micellar Shampoo

Schwarzkopf on edullisempi vaihtoehto, kun haetaan hyvää keratiinishampoota. Tämä on toimiva budjettitason shampoo. Schwarzkopf voi olla sopiva myös, jos peset hiuksia paljon ja shampoota kuluu runsaammin.

Keratin Smooth shampoo ei ole ehkä yhtä hoitava kuin yllä esitelty Lanza, mutta Schwartzkopfin keratiinishampoo tekee hommansa moitteetta.

Saan shampoolla hiuksista helposti selvitettävät ja kosteutetut. Hiukseni ovat tasaisemmat eikä niin kähäräiset kuin normaalisti. Silti shampoo puhdistaa rasvan pois, joten siinä on sopivasti pesevyyttä.

Kenelle? Schwartzkopf voisi olla sinulle osuva, jos haet kevyempää keratiinishampoota. Joskus keratiinipitoiset tuotteet voivat olla hyvin vahvoja hoitotehoiltaan.

Tälläinen kevyempi vaihtoehto voi olla mielestäni sopiva, jos sinulla on vaikka hennommat tai rasvoittumiseen taipuvat hiukset. Saat silti hiukseen selvästi korjaavia ainesosia, mutta ilman liian tuhtia koostumusta.

Osta: SCHWARZKOPF BC Bonacure Keratin Smooth Perfect Micellar Keratin Shampoo*

Lue myös: Hiusten katkeilun hoito – shampoot ja hoitoaineet

SCHWARZKOPF BC Bonacure Keratin Smooth Perfect Micellar Shampoo keratiinihoito hiuksille kotona keratiinishampoo

MOROCCANOIL Moisture Repair Shampoo

Moroccanoil shampoo sisältää kosteuttavien ainesosien lisäksi myös keratiinia.

Tämä keratiinishampoo ei jätä hiuksiani niin sanotusti kylmiksi. Ihana tuoksu yhdistyy hoitavuuteen, joka näkyy hiuksissani nopeana muutoksena.

Hiusteni tekstuuri näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta. Pörröinen hius on historiaa, kuten myös hiusten jäyhä hamppuisuus.

Pehmoista Moroccanoilin shampoota on ihana hieroa hiuspohjaan, koska se tuntuu voidemaisen hellältä. Jo huuhdellessa tunnen hiusten silkkisyyden, joka melkein antaa fiiliksen ettei hoitoainetta tarvita. Käytän silti hoitoainetta vähintään latvoihin.

Näin hoitava shampoo ravitsee kyllä hiuksia, ja hoitoaineen voi skipata, jos todella tunnet ettei hiukset kuivuttuaankaan sitä kaipaa. Yleensä keratiinishampoota käyttävillä on karheampi hiuslaatu, joka vaatii kosteutta myös hoitoaineen muodossa.

Kenelle? Keratiinishampoota etsivälle, joka haluaa hiukset raikkaan puhtaaksi. Silti shampoo ei aiheuta lainkaan kuivuutta hiuksiin, vaan juuri päinvastoin.

Ei siis tarvitse pelätä, ettei keratiinishampoolla pesu veisi hiuspohjan tai hiusten likaisuutta pois.

Osta Cocopanda: MOROCCANOIL Moisture Repair Keratin Shampoo*

Osta Hiustuote.fi: MOROCCANOIL Moisture Repair Keratin Shampoo*

Lue myös: Hiusöljyt eri hiuslaaduille

MOROCCANOIL Moisture Repair Shampoo keratiinihoito kotona hiuksille keratin shampoo

GOLDWELL Kerasilk Control Shampoo

Tuntuuko, että hiuksesi on vaikeasti hallittavat? Omat hiukseni ovat pahimmillaan tälläiset. Etenkin talvella hiukseni ovat karheat ja rapisevat kuivuuttaan, kun pyörittelen niitä sormieni välissä.

Tässä tilanteessa Goldwell keratiinishampoo on tarpeen. Se eroaa muista esitellyistä shampoista siinä, että se auttaa parhaiten hyvin paksuihin ja huonokuntoisiin hiuksiin. Omalle hiuslaadulleni tämän hoitavuus jatkuvassa käytössä olisi jo liiankin tehokas.

Shampoo sisältää runsaasti ja tehokkaasti hiusta silottavia raaka-aineita, kuten keratiinia ja nestemäistä silkkiä.

Hiukset näyttävät shampoon käytön aloittamisen jälkeen kuin uusilta, jos näin voi hiusta kuvailla. Muutos on selkeästi havaittavissa sileytenä, joka voi ohuempaa hiusta silottaa jo liikaakin.

Tulos on entistä parempi, kun käytän saman sarjan hoitoainetta. Uskoisin, että pelkkä shampoo ja jokin keveämpi hoitoaine riittävät jo monelle. Mutta erityisen huonokuntoisille hiuksille yhtä kosteuttava hoitoaine on aina plussaa.

Kenelle? Heikkokuntoisille hiuksille, jotka kaipaavat kipeästi keratiinia ja kosteutusta näyttääkseen hyvältä. Paksuille hiuksille.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Kerasilk Control Keratin Shampoo*

Osta Lyko: GOLDWELL Kerasilk Control Keratin Shampoo*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

GOLDWELL Kerasilk Control Shampoo keratiinihoito kotona hiuksille keratiinishampoo keratin shampoo

GOLDWELL Kerasilk Repower Volume Shampoo

Keratiinishampoo hennolle tukalle? Tälläistä harvemmin näkee, joten on pakko nostaa esiin myös toinen Goldwellin shampoo.

Kärsineet mutta hennot hiukset ovat hankala yhdistelmä, kun halutaan kosteutta muttei latistusta. Liika hoitavuus voi myös nopeuttaa rasvoittumista, kun hiukset ovat niin siloiset.

Goldwellin keratiinishampoo korjaa hiusteni rakennetta, mutta ilman tukan lyttäämistä. Hiusten tekstuuri vahvistuu ja voimistuu, joka on tärkeää ohuemmalle hiuslaadulle. Tämä jo itsessään auttaa hiuksiani tuuhentumaan, kun yksittäiset hiussuortuvat eivät vain roiku velttona päästä.

Goldwell on mielestäni testaamisen arvoinen tuote kuluneille ja ohuille hiuksille, koska se saa hiukset näyttämään fyysisesti terveemmiltä.

Kenelle? Ohuet tai rasvoittuvat hiukset.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Kerasilk Repower Volume Shampoo*

Osta Lyko: GOLDWELL Kerasilk Repower Volume Shampoo*

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat shampoot ja hoitoaineet

GOLDWELL Kerasilk Repower Volume Shampoo keratiinihoito kotona hiuksille keratiinishampoo keratin shampoo

Paras keratiinihoitoaine

WELLA SP Luxe Oil Keratine Conditioning Cream

Wellan keratiinihoitoaine on mukavan kermaista voidetta, joka on helppo levittää hiuksiin. Hoitoaine ei valu hiuksista pois, joten se tehoaa karheaan tukkaani koko voimallaan.

Tämä on kuin tiivistetty hoitoaine, joka on täynnä kaikkea hyvää kärsineille hiuksille. Wellan hoitoainetta ei kulu yhtä paljon kuin normaalisti. Pienempikin määrää siis riittää, jotta saan hoidetut hiukset.

Hoitoaineen käyttöajaksi sanotaan vain puoli minuuttia, joka jo kertoo tuotteen tehosta. Annan tämän silti olla mieluusti pidempäänkin hiuksissani, jotta saan runsaasti kosteutusta. Mutta kiireessä pikahoitoaine on hyvä idea.

Keratiinihoitoaine kuuluu Wellan Luxe Oil sarjaan, joten se luonnollisesti sisältää kuivan hiuksen kaipaamia öljyjä. Öljyt yhdistettynä keratiiniin ovat hyvä pari elävyytensä menettäneille hiuksille.

Kenelle? Nopeaa tehokkuutta kaipaavalle, hyvin kuiville hiuksille

Osta Cocopanda: WELLA SP Luxe Oil Keratine Conditioning Cream*

Osta Lyko: WELLA SP Luxe Oil Keratine Conditioning Cream*

Lue myös: Luonnonharjaksinen hiusharja kuivien hiusten hoitoon

WELLA SP Luxe Oil Keratine Conditioning Cream keratiinihoito kotona hiuksille keratiinihoitoaine

GOLDWELL Kerasilk Control Conditioner

Ylempänä esiteltiin Goldwellin saman sarjan shampoo, jonka pariksi toimii parhaiten luonnollisesti Kerasilk hoitoaine. Myös hoitoaine antaa silkin ja keratiinin voimalla terveen rakenteen hiuksiin.

Goldwell keratiinihoitoaine sopii mielestäni erityisesti heikkokuntoisille ja käsitellyille hiuksille, joihin ei mikään muu tunnu auttavan. Omat pörhentelevät ja takkuiset hiukseni silenevät nopeasti hoitoaineen sisältämän keratiinin vaikutuksesta.

Goldwell voisi sopia mielestäni hyvin myös kiharoille hiuksille, joiden vallattomuus liittyy kosteuden ja rakenteen puutoksiin. Keratiini antaa rakennepaikkausta, joka näkyy hiuksissa karheuden katoamisena.

Kuten Kerasilk shampoon kohdalla, niin omalle hiuslaadulle tämä hoitoaine on liiankin tehokas hoitavuutensa puolesta. Edellämainitut hiuslaadut varmasti kuitenkin ihastuvat tähän hoitoaineeseen.

Kenelle? Hiukset, jotka ovat huonossa kunnossa ja/tai tarvitsevat apua pörrööntymiseen. Paksut tai kiharat hiukset.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Kerasilk Control Conditioner*

Osta Lyko: GOLDWELL Kerasilk Control Conditioner*

Lue myös: Parhaat pitkien hiusten shampoot

GOLDWELL Kerasilk Control Conditioner keratiinihoito hiuksille kotona keratiinihoitoaine

MOROCCANOIL Moisture Repair Conditioner

Moroccanoilin shampoo pääsi parhaiden keratiinishampoiden listalle, joten myös hoitoaine ansaitsee tulla esitellyksi. Mielestäni erityisesti Moroccanoilin shampoo ja hoitoaine tehostavat toistensa toimivuutta.

Moroccanoilin hoitoaine sisältää samoja raaka-aineita kuten shampoo, muun muassa keratiinia ja arganöljyä. Hoitoaineen keratiini korjaa vaurioituneita hiuksia. Hyvät rasvat taas auttavat kosteuden lisäämisessä hiuksiin. Moroccanoilin hoitoaineen sisällysluettelo vaikuttaa hyvältä jo ensivilkaisulla.

Hoitoaine on melko paksua, josta itse pidän. Se antaa vinkin, että nyt on hoitavuutta tiedossa. Onhan tälläistä hoitoainetta myös helpompi levittää hiukseen kuin lirua koostumusta.

Annan Moroccanoilin hoitoaineen vaikuttaa hiuksissani ainakin 3-5 minuuttia, joka tuo kosteuttavuuden parhaiten esiin. Mielestäni hoitoaineiden käytössä mennään helposti vikaan, jos ne vain pikaisesti levitetään hiukseen ja huuhtaistaan pois. Keratiinituotteita käyttävät haluavat varmasti erittäin paljon kosteutta hiukseen, jolloin hoitoaineelle kannattaa antaa aikaa.

Etenkin pidemmällä käyttöajalla Moroccanoilin hoitoaine siloittaa hiusteni tekstuuria eheämmäksi ja kauniimmaksi. Hiusten muotoilu on nyt helppoa, kun hiusteni pinta on tasaisempi. Moroccanoil ei mielestäni tuo painoa hiukseen, tai ainakaan niin että se haittaisi. Toki voi olla fiksua käyttää pienempi määrä hoitoainetta, jos hiustesi lyttääntyminen mietityttää.

Moroccanoilin hiukan makea tuoksu voi olla mielipiteitä jakava ja hiuksiin tarttuva, mutta yleensä kuulen siitä kehuja.

Kenelle? Moroccanoil hoitoainetta voi kuvata käteväksi ratkaisuksi eri hiuslaaduille, jotka kaipaavat apua kuivuuden kanssa.

Moroccanoil sopii niin lyhyemmille kuin pitkille hiuksille. Hoitoaine pitää yllä hiusten luonnollista volyymia eikä vie sitä kosteutuksesta huolimatta.

Osta Cocopanda: MOROCCANOIL Moisture Repair Conditioner*

Osta Hiustuote.fi: MOROCCANOIL Moisture Repair Conditioner*

Lue myös: Sulfaatittomat ja silikonittomat shampoot eri hiuslaaduille

MOROCCANOIL Moisture Repair Conditioner keratiinihoito hiuksille kotona keratiinihoitoaine

KÉRASTASE Discipline Maskeratine

Kérastase on astetta tehokkaampi hoitotuote. Tämän naamion pitäisi auttaa, kun muiden hoitoaineiden teho tuntuu valjulta.

Maskeratine sisältää keratiinin lisäksi pehmentäviä aineosia, kuten lipidejä eli hyviä rasvoja. Näiden ansiosta hiusteni laatu paranee ja rakenne muuttuu ehyemmäksi. Tämä näkyy hiuksessa etenkin vahvana kiiltävyytenä ja siloittavuutta lisäävänä vaikutuksena.

Parhaaksi kohderyhmäksi Maskeratinella sanoisin hyvin väsähtäneet, käsitellyt kuivat hiukset sekä esimerkiksi kiharan hiuslaadun. Uskon, että useimmille hiustyypeille tavalliset keratiinihoitoaineet ja -shampoot ovat jo tarpeeksi hiusta korjaavia. Käytän korkeintaan kerran viikossa tälläistä tehotuotetta, kun haluan oikein hemmotella hiuksia.

Kérastasen mukavan kiinteällä koostumuksella on ihana kuorruttaa hiukset ja antaa tuotteen tehota hiuksissa useamman minuutin ajan.

Vinkki! Annan Maskeratinen tehota hiuksissa jopa 30-60 minuuttia, jos haluan syvähoitavan kosteutuksen. Laita pään suojaksi pyyhe tai suihkulakki, ja voit puuhastella samalla jotain muuta.

Kenelle? Laadukasta sisältöä arvostaville. Erittäin kuivat hiukset, paksut hiukset ja kiharat hiukset.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Discipline Maskeratine*

Osta Lyko: KÉRASTASE Discipline Maskeratine*

Lue myös: Parhaat hiusnaamiot

KÉRASTASE Discipline Maskeratine Hair Mask keratiinihoito hiuksille kotona keratiini hiusnaamio

WELLA SP Repair Mask

Wella on edukkaampi vaihtoehto Kérastaselle, kun haluan säästää rahaa mutta kuitenkin hoitaa hiuksiani. Hinta-laatusuhteeltaan Wella on 5/5.

Wella sisältää keratiinin lisäksi silikoneja, jotka kulkee nimellä Bis-Aminopropyl Dimethicone. Huono asia? Ei lainkaan. Tämä raaka-aine sopii hyvin vaurioituneiden hiusten hoitoon, koska se tuo sileyttä mutta lähtee pesun mukana irti. Se ei lähmää hiustani tai aiheuta nopeasti likaantuvia hiuksia.

Wellan sisältämät ainesosat auttavat korjaamaan kuluneita hiuksia ja paikkaamaan hiussuomuja, jotka ovat auki kosteuden puutteesta. Keratiini on tälläiselle hiuksille tarpeen, joiden huono kunto näkyy helposti päällepäin.

Wellan raaka-aineet tepsivät erityisesti, kun hiusten pehmeys ja kiilto on avainsanat. Saan tällä eloa latteisiin hiuksiin, joista käsittelyt ovat vieneet kirkkauden pois.

Kenelle? Silottavaa ja korjaavaa vaikutusta etsivät hiukset.

Osta Cocopanda: WELLA SP Repair Mask*

Osta Bangerhead: WELLA SP Repair Mask*

Lue myös: Parhaat päänahan kuorintatuotteet

Matrix Biolage Keratindose

Haluatko kokeilla edulliset versiot keratiinituotteista? Matrix Biolage Keratindose-sarja sopii vaurioituneiden hiusten hoitoon.

Keratindose Renewal Spray tehoaa kemiallisesti käsiteltyyn tukkaan, joka kaipaa elävyyttä. Suihke on omiin hiuksiini sen verran toimiva, ettei sitä tarvitse paria suihkausta enempää. Koostumus ei lähmää hentoakaan hiusta.

Keratindose Conditioner hoitoaine lisää keratiinin avulla hiusten kestävyyttä ja tervettä ulkoasua. Hiuksiini tulee sileyden lisäksi kevyesti tuuheutta, joka korostaa hiusten vahvuutta.

Hoitoaine ja suihke toimivat erityisen hyvin yhteen, kun haluat saada molemmista keratiinituotteista kaiken hyödyn irti.

Osta: Matrix Biolage Keratindose Spray*

Osta: Matrix Biolage Keratindose hoitoaine*

keratiinihoito kotona keratiinishampoo keratiinihoitoaine

Lue myös: Paras tehohoito – hoitotuotteet kuivuuteen

Mitä keratiinihoito tekee hiuksille

Keratiinia voi kuvata paikkaavaksi raaka-aineeksi, jota huonokuntoiset hiukset rakastavat. Keratiinia löytyy jo omista hiuksistasi, mutta sen lisäämisestä on vain hyötyä.

Hiukset saavat keratiinista rakennusainetta, jota niistä puuttuu syystä tai toisesta.

Käyttämällä keratiinishampoota- ja hoitoainetta saat kestävämmät hiukset, jotka näyttävät terveemmiltä.

Keratiinihoidon vaikutukset:

 • sileämmät hiukset
 • suoremmat hiukset
 • helpommin käsiteltävät
 • terveemmät hiukset

Lue myös: Ravintolisällä terveemmät ja paksummat hiukset

keratiinihoito kotona hiuksille keratin shampoo keratiinishampoo keratiinihoitoaine

Lue myös: Pörröisyyttä hiuksissa – parhaat hoitotuotteet

Silkkiset hiukset

Hiusten rakenne muuttuu keratiinin ansiosta silkkisen hienoksi. Saat tasaisen pinnan hiukseen, josta ei sojota hajakarvoja. Hiukset näyttävät kauniilta kokonaisuudelta, josta puuttuu pörröisyys.

Keratiini hoitaa hiuksen rakenteen avoimesta sulkeutuneeksi. Sulkeutunut hius ei päästä kosteutta karkuun tai näytä hapsuttavalta.

Suoristava vaikutus

Kotikäyttöön tarkoitetut keratiinituotteet suoristavat hiusta kevyesti.

Esimerkiksi luonnonkiharoiden pörrö talttuu keratiinin ansiosta, mutta täyttä suoristumista ei tarvitse pelätä. Kiharat voivat hiukan rentoutua, jolloin ne eivät ole liian tiukkaa korkkiruuvia.

Kannattaa silti suunnata kampaajalle, jos haluaa kokonaan suorat hiukset vahvalla keratiinihoidolla.

Lue myös: Shampooharjalla hiukset ja hiuspohja puhtaaksi

Lue myös: Ripsiseerumilla pidemmät ripset

Kiharaiset hiukset ovat usein haastavammat hoitaa, ja ne voivat helposti näyttää huonokuntoisilta. On siis ymmärrettävää, että moni haluaa kokeilla keratiinituotteita hiuksiinsa.

Jos siis pieni kiharan loiventuminen ei haittaa, niin keratiinihoito on mainio sinulle.

Hiusten käsittely

Kuulostaako nämä tutuilta? Hiusten pinta tuntuu sekä näyttää karhealta. Hiuksia pitää jatkuvasti harjata tai muuten ne ovat takkuisat. Myös kostea ilma näkyy hiuksissa epäsiistinä ulkoasuna.

Keratiinihoitotuotteet poistavat nämä ongelmat.

Hiussuortuvien käsittely on nyt siis helpompaa, kun hiukset ovat keratiinin ansiosta ojennuksessa ja niiden pinta on silkkinen.

Hiukset eivät kaipaa jatkuvaa silottelua, koska ne ovat jo valmiiksi sileät. Voit laittaa hiukset ilman peiliä ponnarille tai nutturalle, eikä tarvitse pelätä että lopputulos olisi homssuinen.

Lue myös: Parhaat shampoot värjätyille hiuksille

Kestävät hiukset

Keratiinin hiusten kestävyyttä lisäävä vaikutus perustuu kaikkiin edellä mainittuihin ominaisuuksiin. Hiusten helpompi käsittely ja esimerkiksi siloteltu pinta vähentävät kulumisen riskiä.

Hiuksia ei tarvitse käsitellä ja muotoilla, eikä edes harjata yhtä paljon ennen. Nämä kaikki ovat potentiaalisia riskejä hiusten kulumiselle.

Voit ehkä huomata, että hiuksesi tuntuvat pidemmiltä keratiinin ansiosta. Nyt ne eivät kulu puhki, koska hiusten kunto on aiempaa parempi.

Kuinka usein keratiinihoito kotona tehdään?

Keratiinia, eli keratiinishampoota ja keratiinihoitoainetta suositellaan käytettäväksi pari kertaa viikossa. Käytön määrä toki riippuu hiusten pesutahdista, mutta joka pesukertaan keratiini ei sovellu.

Tähän on syynä keratiinin ominaisuudet, jotka voivat liikakäytöllä kääntyä hiusta vastaan.

Keratiini on hiusta korjaava, mutta liika määrä voi tehdä hiuksestä jopa kuivemman oloisen.

Lue myös: Hajusteettomat shampoot puhdistavat kevyesti

Lue myös: Hoitavat hiusseerumit

Keratiinin vastapainoksi tarvitaan kosteuttavia tuotteita. Keratiinia ja kosteutta lisääviä tuotteita käytetään siis vuorotellen, jottei keratiinia pääse liikaa kerrostumaan hiukseen.

Tämä kannattaa siis muistaa, kun aloittaa keratiinituotteiden käyttämisen. Eri hiuslaatujen reagoimista keratiiniin on vaikea ennustaa etukäteen. Voi olla, että hiuksesi pitävät keratiinishampoosta- ja hoitoaineesta jopa jokaisella pesukerralla, joten kokeilulla tämä selviää.

Keratiinihoitoon tarvitset keratiinishampoon ja keratiinihoitoaineen. Pese ensin hiukset normaaliin tapaan keratiinishampoolla, ja tämän jälkeen voit laittaa keratiinihoitoaineen hiuksiisi.

Kenelle keratiinihoito sopii

Käytä keratiinishampoota ja keratiinihoitoainetta, jos hiuksesi ovat…

 • kuivat
 • elottomat
 • pitkät
  • tai jos haluat pidemmät hiukset
 • lyhyet tai ohuet hiukset
  • käytä tuotteita, jotka lupaavat pitää hiukset ilmavina
 • pörröinen hiuslaatu
 • paksut hiukset

Keratiinishampoot- ja hoitoaineet auttavat kaikkia hiuslaatuja, jotka kokevat ettei hiukset ole parhaassa kunnossa.

Lue myös: Parhaat syväpuhdistavat shampoot

Ohuet ja rasvaiset hiukset? Hiusten tuuheus voi vähentyä sileyden takia, joka taas lisää hiusten kosketusta päänahkaan.

Valitse siis keratiinishampoo tai keratiinihoitoaine, jotka lupaavat vahvistaa hiuksia niiden tekstuuria latistamatta.

Vahvat keratiinituotteet voivat olla oikea pelastus, jos ongelmasi on hyvin paksu tukka. Keratiini aina siloittaa hiusta, eli tekee sen rakenteesta kiinteämmän. Kähäräisyys katoaa, joten hiukset ovat kauniin sileämmät.

Mikä vaikuttaa keratiinin tehoamiseen

Huomioi nämä seikat, kun aloitat keratiinin käytön hiuksissa:

 • hiusten kunto
 • keratiinin määrä tuotteessa

Mitä heikkokuntoisemmat hiukset, niin sitä enemmän menee aikaa hiusten toipumiseen terveiksi. Keratiinishampoot- ja hoitoaineet onneksi toimivat nopeasti ja näkyvästi.

Keratiinihoitotuotteet sopii erinomaisesti kuluneille hiuksille. Tulet näkemään selviä ja pysyviä tuloksia. Ero tulee olemaan hiuksissa huomattava. Näin on etenkin, jos aiemmat hiustenhoitotuotteesi ovat olleet vahvan tensidi-pohjaisia eli liian tehokkaita pesemään.

Lue myös: Silikonivapaat shampoot

Keratiinin määrää ei voi kokonaan määrittää esimerkiksi tuotteen inci-listan kautta. Kannattaa silti suosia kampaamotuotteita. Näissä on selvästi enemmän tehoavia ainesosia kuin kaupan tuotteissa.

Salonkitason tuotteet ovat toki kalliimpia, mutta toimivuudesta ja hyvästä sisällöstä pitää yleensä maksaa.

Miksi keratiinihoito kannattaa tehdä kotona

Keratiinihoito kotona tehtynä on parempi kuin kampaamossa, koska…

 • hinta on edullisempi
 • vähemmän haitallisia kemikaaleja
 • lopputulos ei ole yhtä kestävä
  • kampaamohoito voi pysyvästi muuttaa hiusta
  • kotihoito suoristaa muttei muuta hiuslaatua

Edullinen keratiinihoito kotona

Keratiinihoito kotona on luonnollisesti edullisempi vaihtoehto. Voit helposti netistä tilata kotiin keratiinituotteet, ja käyttää niitä tarpeen mukaan.

Kampaamokäynnin hinnalla ostat parin kuukauden hoitotuotteet hiuksille, kuten keratiinishampoon, keratiinihoitoaineen ja muut keratiinia sisältävät hoitotuotteet.

Voit tehdä hoitokäsittelyn kotona mihin aikaan päivästä tai vaikka yöllä.

Lue myös: Parhaat sävyttävät hoitoaineet

Kotihoidossa on vähemmän kemikaaleja

Hiusten käsittely, kuten suoristaminen keratiinihoidoilla kampaamossa vaatii kemikaaleja. Yleisin suoristustuotteiden kemikaali on huonomaineinen formaldehydi.

Formaldehydin käytöstä voi olla oireita, kuten kurkku- tai iho-oireita. Kemikaali voi aiheuttaa oirehtimista, mutta määrät on rajattu kuitenkin turvalliselle tasolle.

Tämä huomioiden kannattaa muistaa, että lähes mikä tahansa raaka-aine voi ärsyttää ihoa. Kiinnitä siis huomiota käyttämiesi kosmetiikan raaka-aineisiin, jos olet herkkäihoinen.

Kotona käytettävät keratiinihoitotuotteet, kuten shampoot ja hoitoaineet eivät sisällä kovia ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja kemikaaleja.

Käsittelyn vahvuus

Keratiinihoidon lopputuloksen kestävyys voi olla hyvä tai huono asia.

Kampaamossa tehty keratiinihoito muuttaa väliaikaisesti hiusten rakennetta. Tämän takia on tärkeää valita hyvä kampaaja, joka tietää mitä tekee. Väärä tekniikka tai huonot tuotteet voivat aiheuttaa hiukseen vahinkoa.

Keratiinihoito on siis voimakkaampi käsittely, kuin mitä voit kotona saada aikaan. Kotona tehty lopputulos hiipuu ajan myötä, jos lopetat keratiinihoitotuotteiden käyttämisen.

Lue myös: Pidempi hiusten pesuväli kuluttaa vähemmän hiusta

Hiussalongin keratiinikäsittely voi myös muuttaa hiuksen laatua. Kiharat voivat jopa pysyvämmin loiventua. Tätä riskiä ei ole kotikäyttöisissä tuotteissa.

Kampaamossa tehty keratiinihoito taas kestää parisen kuukautta, jonka jälkeen hiukset alkavat taas pörröttyä. Hiukset eivät pysy enää niin sanotusti ruodussa.

Eteen voi tulla tilanne, jossa osa hiuksista on suorempia ja toiset taas villimpiä kiehkuroita. Tälläistä välivaihetta voisi verrata vaikka hiusväriin, jossa juurikasvu pitää peittää uudestaan ja uudestaan.

Tässä tilanteessa pitää odottaa, että keratiinihoito haihtuu kokonaan hiuksista. Toinen vaihtoehto on ottaa taas uusi käsittely. Uusi keratiinihoito on toki hyvä idea, jos pidät hoidon lopputuloksesta.

Keratiinihoito kotona on helpompi käsittely, johon ei sisälly hiusten kemiallista käsittelyä. Keratiinishampoota ja keratiinihoitoainetta voi käyttää aina halutessaan, ja näin saada kauniit hiukset.

*mainoslinkki