Hajusteeton shampoo

Paras hajusteeton shampoo – löydä tuoksuttomat vaihtoehdot

Haussa paras hajusteeton shampoo? Hajusteetonta shampoota voi olla vaikea löytää, koska niitä joutuu usein etsimällä etsimään.

Tässä tekstissä on useampi vaihtoehto, jotka ovat hajusteettomia ja hyviä valintoja hiusten hoitoon. Löydä sinulle paras hajusteeton shampoo.

Tekstistä löydät myös tietoa miksi kannattaa valita hajusteeton shampoo.

Hiuspohjan ongelmia? Löydä täältä tuotteet ja hoito-ohjeet.

Paras hajusteeton shampoo TOP 5

Parhaat hajusteettomat shampoot hiustenhoitoon

*mainoslinkki

BRIOGEO Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo

Briogeo on hyvin mieto shampoo. Sulfaattivapaa koostumus puhdistaa hellävaraisesti hiukseni sekä hiuspohjan ilman kuivuuden häivähdystäkään. Uskon, että näin keveä shampoo sopii monelle hiuslaadulle.

Shampoo normalisoi ja antaa tasapainoisen tunteen päänahkaani. Briogeo sopii siis, jos sinulla on hyvin kuiva päänahka tai muuta päänahan oireilua.

Briogeon shampoo on mielestäni myös hyvä valinta, jos peset hiuksesi useasti kuten päivittäin. Tykkään tälläisesta keveästä pesuaineesta, joka ei rasita ja pitää hiukset kauniina. Omat hiukseni helposti kuivahtavat, jos pesen hiukset joka ilta vahvalla shampoolla. Briogeon avulla saan päivän aikana kertyneen lian pois, mutta samalla hiukset saavat hoitavuutta.

Shampoon vaahdotus vie hiukan aikaa. Shampoota pitää hieroa hetki hiuspohjaan, jotta vaahtoamista alkaa tapahtua. Briogeo ei ole siis toimivin shampoo, jos hiuksesi rasvoittuvat herkästi. Teen hiuksilleni kaksi pesukertaa tällä shampoolla, jos tukassani on runsaammin likaa.

Osta Cocopanda: BRIOGEO Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo*

Osta Bangerhead: BRIOGEO Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo*

Osta Nordicfeel: BRIOGEO Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo*

Lue myös: Sulfaattivapaat shampoot

briogeo oat milk paras hajusteeton shampoo

Faith In Nature Fragrance Free Shampoo

Faith In Nature on hellävarainen ja lähes luonnonkosmetiikkaa oleva shampoo. Halusin nostaa Faith In Naturen shampoon esiin ominaisuuksiensa ansiosta, mutta myös hintansa takia. Tämä on edukas vaihtoehto hajusteettomista shampoista.

Shampoon inci-listaa lukiessa voi miettiä onko tämä sulfaattivapaa vai ei? Faith In Nature on SLS-free, eli perinteisistä, runsaasti pesevistä sulfaateista vapaa. Puhdistavana raaka-aineena on keveämpi kookospohjainen Ammonium laureth sulfate (ALS).

Käytön perusteella sanoisin Faith In Naturen shampoon olevan sopiva kaikille hiuslaaduille, etenkin tietysti hajusteetonta vaihtoehtoa haluaville.

Hiuksistani tulee shampoon käytön jälkeen puhtaan raikkaat, vaikka shampoosta puuttuu kaikki ns. huonot pesevät ainesosat. Faith in Naturen shampoolla saan pidettyä hiukset siis myös kosteutettuina. Toki tarvitsen hoitoaineen pesun jälkeen, koska lopputulos ei ole yhtä hoitava kuin Briogeon shampoossa.

Uskon Faith In Naturen ominaisuuksien miellyttävän useimpia, jotka haluavat tuoksuttoman ja niin sanotun hyvän perusshampoon. Kokeilisin tätä myös päänahan hoitoon, jos haluat vähemmän hiuspohjaa rasittavan shampoon.

Osta Oletkaunis.fi: Faith In Nature Fragrance Free Shampoo*

Osta Lyko: Faith In Nature Fragrance Free shampoo*

Lue myös: Luonnonkosmetiikan tuuheuttavat shampoot

Faith In Nature Fragrance Free Shampoo paras hajusteeton shampoo parhaat hajusteettomat shampoot

BRUNS Products Unscented Shampoo

BRUNS shampoista löytyy useampi hajustevapaa vaihtoehto. Harvalla merkillä on näin laajaa ja monipuolista valikoimaa.

BRUNS tuotteista löydät esimerkiksi tehopuhdistavan shampoon sekä vaaleiden hiusten väriä heleyttävän shampoon.

BRUNS on merkkinä laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joten tuotteista ei löydä esimerkiksi silikoneja.

Lue myös: Päänahan kuorintatuotteet

BRUNS Products Nr05 Unscented Detox Shampoo paras hajusteeton shampoo

SYVÄPUHDISTAVA JA TUUHEUTTAVA

BRUNS tehopuhdistava shampoo pesee hiukset, kun kaipaan puhdistavuutta. Hiukset on syytä puhdistaa säännöllisesti, jos käytät paljon hiustuotteita tai päänahkasi tuottaa paljon rasvaa.

BRUNS sopii mielestäni kaikille, jotka haluavat poistaa hiuksista tai päänahasta likaa. Puhdistavan vaikutuksen ansiosta tuntuu, että minulla on paljon enemmän hiuksia. Tämä on seurausta siitä, että puhtaat hiukset nousevat tuuheammin hiuspohjasta ylös.

Tämä on hyvä shampoo myös rasvaisten hiusten hoitoon. Tälläinen hiustyyppi vaati puhdistusta, mutta kuitenkin säännölliseen käyttöön soveltuvan shampoon. Kuiville hiuksille suosittelisin syväpesevää shampoota 1-2 viikon välein.

BRUNS Detox shampoo ei puhdista hiuksiani tarpeettoman paljon, vaikka toki pesevyyttä siitä löytyy. Suosittelen lähestulkoon aina shampoon jälkeen hoitoainetta, mutta erityisesti syväpesevien shampoiden kohdalla. Kuivalle hiuslaadulle voi käyttää hiusnaamiota puhdistavan shampoon jälkeen.

Osta Hyvinvoinnin.fi: BRUNS Products Nr05 Unscented Detox Shampoo*

Osta House of Organic: BRUNS Products Nr05 Unscented Detox Shampoo*

HAJUSTEETON HOPEASHAMPOO

BRUNS Blonde Beauty kirkastaa vaaleita hiuksia violetilla sävyllään. On hyvin poikkeuksellista löytää mieto ja hajustevapaa shampoo blondeille hiuksille. Olen käyttänyt ja tutustunut lukuisiin eri hiustuotteisiin, mutta hajusteeton ja väriä korjavaa shampoo on uusi tuttavuus.

Shampoo vaatii hiuksissani pidemmän vaikutusajan kuin normaalit hopeashampoot. Lopputulos on kuitenkin vähemmän hiusta kuivattava.

Unscented Blonde Beauty shampoo ei tee taikoja kertalaakista. Se vaatii useamman käytön, jotta vaikutus alkaa näkyä kunnolla. Saan kuitenkin riittävästi hiusteni väriä puhtaammaksi, ja taitettua kultaista vivahdetta pois.

Onko hakusessa hajusteeton hopeashampoo? BRUNS shampoo ei ole ehkä täydellinen, mutta omassa kategoriassaan kokeilemisen arvoinen.

Osta: BRUNS Products Nr25 Unscented Blonde Beauty Shampoo*

PÄÄNAHAN HOITOON

BRUNS Nr07 Shampoo on hiuspohjaani hellivä ja hoitava shampoo. Saan rauhoitettua tarvetta hiuspohjan rapsuttelulle, kun annan päänahalle sitä hoitavia raaka-aineita.

Shampoon sisällysluettelon vilkaisu onkin hyvin miellyttävää luettavaa. Öljypohjaiset raaka-aineet näkyvät myös hiusteni terveemmässä ulkoasussa, joiden kuivuus vähenee mukavasti. Kaikista likaisemmille hiuksille en tätä käyttäisi, mutta päänahalle rauhoittavat ainesosat ovat hemmottelevan hyviä.

Uskoisin, että BRUNSin kaltainen shampoo on kuin luotu myös kihartuvien hiusten hoitoon. Suosittelisin tätä kaikille, joiden hiuspohjan tai hiusten kosteuden tasapainossa on puutteita.

Osta Hyvinvoinnin.fi: BRUNS Products Nr07 Unscented Shampoo*

Osta House of Organic: BRUNS Products Nr07 Unscented Shampoo*

paras hajusteeton shampoo

Philip Kingsley No Scent No Colour Shampoo

Philip Kingsley shampoo on täsmätuote ihmiselle, joka ei kaipaa shampooseen mitään ylimääräistä. Tämä voi olla hyvä valinta erilaisista herkkyyksistä kärsiville.

Shampoo ei sisällä siis hajustetta ja väriä. Tämän lisäksi shampoo on sulfaatti- ja parabeenivapaa.

Philip Kingsley shampoo vaatii pidemmän ajan vaahtoutuakseen, joten se ei sovi pikaiseen hiuspesuun. Shampoo tuntuu silti niin pehmoiselta pesutulosta myöten.

Philip Kingsley pesee siis hiukseni hennosti, mutta raikkaan tunteen jättäen. Hiukset saavat shampoosta hoitavuutta, joka edistää hiusten kuntoa.

Monesti kuivien hiusten syynä on shampoon sisältämät liian kovat pesuaineet. Philip Kingsleyn shampoosta hiukset saavat voimaa ja hoitavuutta kasvaa ilman turhien kemikaalien käyttöä.

Osta: Philip Kingsley No Scent No Colour Shampoo*

Lue myös: Hiusvedet hoitavat päänahkaa

Philip Kingsley No Scent No Colour Shampoo paras hajusteeton shampoo parhaat hajusteettomat shampoot

Nurme Baby Shampoo & Body Wash

Nimestä huolimatta Nurmen luonnonkosmetiikan shampoota voi käyttää aikuisetkin.

Lapsille ja vauvoille suunnatut shampoot ovat pesevyydeltään hentoisia. Ne eivät ärsytä pikkuistenkaan ihoa, mutta auttavat myös isompien ihmisten ongelmiin.

Kokeile siis Nurmen shampoota, jos päänahkasi tai hiuksesi oireilee tavallisten shampoiden raaka-aineista. Käytössä Nurmen shampoo on huolehtinut hyvin päänahkani sekä hiusten kosteutuksesta. Hajusteettomuus vähentää myös riskiä ihon oirehtimiselle, jos ihosi on herkkä. Jotkut tuoksut aiheuttavat itselleni kihelmöintiä ja lämmön tunnetta.

Tein Nurmen shampoolla alkuun kaksi pesukertaa, koska tuntui ettei hiukset puhdistuneet kunnolla. Myös runsaampi lika ja tuotejäämät voivat tarvita pari pesukertaa. Onneksi toisen pesun tarpeen huomaa heti huuhdellessa, joten ei tarvitse odottaa hiusten kuivumista.

Hiuksilla voi mennä aikaa tottua luonnollisiin ja helliin raaka-aineisiin, jos ne on ennen pesty ”kovilla” ainesosilla. Tämä pätee erityisesti rasvoittuvampiin hiuslaatuihin. Uskon, että kuivemmat hiukset ihastuvat jo kerrasta Nurmen hellään hajusteettomaan shampooseen.

Osta Jolie: Nurme Baby Shampoo & Body Wash*

Osta Hyvinvoinnin: Nurme Baby Shampoo & Body Wash*

Lue myös: Luonnollinen savihoito hiuksille

Nurme Baby Shampoo & Body Wash paras hajusteeton shampoo lapsille

Lue myös: Kuivan päänahan shampoot

Miksi shampoon on hyvä olla hajusteeton?

  • hiuspohjan terveys
  • vähemmän kemikaaleja
    • herkän ihon valinta
  • usein pesuteho on kevyt
    • hoitaa hiusta

Lue myös: Shampooharjat hiuspohjalle

Nykyään kosmetiikkaan ympätään paljon tuoksuja ja hajusteita. Tuoksu voi olla myyntivaltti, ja syy miksi jokin tietty tuote ostetaan.

Moni pitää hajusteista, mutta ei toki kaikki. Syynä voi olla olla allergiat tai herkistymät.

Tuoksut ovat usein merkittävin syy miksi jokin tuote koetaan allergisoivaksi.

Hajusteet hiuspohjassa

Hiuspohja on paikka, johon shampoo hierotaan. Tällä voi huonoja vaikutuksia etenkin, jos kärsit tuoksuallergioista tai hiuspohja on herkkyyteen taipuva.

Lue lisää miten hoitaa herkkää ja ärtynyttä hiuspohjaa.

Tuoksut voivat lisätä hiuspohjan reaktioita ja kohta raavit pääsi aivan punaiseksi. Kaikki eivät välttämättä hoksaa, että juuri hajusteet voivat olla tähän syynä.

Kemikaalit ja herkkäihoisuus

Shampoo leviää suihkussa pesun aikana koko vartalolle, myös kasvoille. Tämä voi olla huono asia, etenkin jos olet hyvin herkkäihoinen.

Tällöin ihon ärtymisestä voi erehdyksessä syyttää vartalonhoitotuotteita tai vaikka kasvovoidetta, vaikka syy onkin shampoossa.

Todella monessa kampaamotasonkin hiustuotteissa on hajusteita. Tämä ei toki tarkoita, että kaikki tälläiset tuotteet olisivat huonoja sinulle. Voi olla hyvin tuotekohtaista mikä tuote sopii ja ei, vaikka niissä olisi tuoksun lähteitä.

Lue myös: Silikonivapaat shampoot

Onko shampoossa sana ”fragrance” korkealla sisällysluettelossa?

Monen olisi hyvä välttää tälläisiä tuotteita.

Tämä tarkoittaa yleensä, että hoitavien raaka-aineiden määrä on alhainen ja tuoksukemikaalia on runsaasti.

Tuoksun halutaan olevan se huumaava ja ihastuttava ainesosa, vaikkei itse tuote olisikaan kovin kummoinen.

Parhaat hajusteettomat shampoot = hoitava shampoo

Haluatko käyttää tuotteita, joiden raaka-aineet ovat keveämmät iholle? Yleensä hajusteettomat shampoot ovat myös muuten sisällöltään erinomaisia ja mietoja iholle.

Useimmiten hajusteeton shampoo on sulfaatiton tai sisältää ainakin muita hellästi peseviä ainesosia.

Tälläiset shampoot vahvistavat kuluneita hiuksia, joiden kunto on heikko. Muista myös, että mitä pesevämpi shampoo, sitä vikkelämmin hiusten värikin kuluu.

Löydä lisää tuotteita värjätyille hiuksille.

Tiesitkö tätä hajusteettomista tuotteista?

Hajustevapaassa tuotteessa voi olla tuoksua

Hajusteeton tuote, kuten shampoo ei aina ole oikeasti hajusteeton. Yllä esitellyssä ”Paras hajusteeton shampoo” osiossa kaikki ovat todella hajustevapaita, joten niitä shampoita voi käyttää huoletta.

Hajustevapaissa tuotteissa voidaan silti joskus käyttää tuoksuja. Tällä voidaan peittää muiden tuotteessa olevien raaka-aineiden tuoksuja, jotka eivät ehkä miellyttäisi käyttäjää.

Tämä voi tuntua vähän erikoiselta ajatukselta. Myydään hajusteetonta kosmetiikkaa, jossa on kuitenkin tuoksua.

Lue myös: Parhaat hilseshampoot

Näissä tapauksissa tuoksua on mukana vain neutraloimassa jotain muuta hajua. Hajusteen määrä on hyvin minimaalinen.

Itse tuote ei kuitenkaan selvästi tuoksu millekään, joten kuluttaja ei välttämättä huomaa sen sisältävän hajusteita. Monelle tälläiset tuotteet sopivat, ellei ole esimerkiksi hyvin vahva allergiaa hajusteita kohtaan.

Hajusteiden merkintä

Kosmetiikkatuotteet voivat sisältää runsaasti erilaisia tuoksuja. Nämä kaikki merkitään inci-listaan sanalla parfum tai fragrance.

Yksi merkintä voi tarkoittaa useita eri tuoksuja.

Inci-listaan voidaan siis vain laittaa yhden kerran merkintä ”parfum”, vaikka tuotteessa oli kaksi tai liioitellen sanottuna kaksikymmentä eri tuoksua.

Tuoksuyhdistelmien voidaan ajatella olevan yritysten liikesalaisuuksia, joita ei haluta kertoa kaikille. Tämä voi olla yksi syy miksi inci-listassa on vain yksi sana hajusteille, jolloin niitä kaikkia ei luetella.

Lue myös: Kosteuttavat hiusnaamiot

Toki helppous on yksi syy. Eri tuoksuyhdistelmistä laitetaan vain yksi sana, jottei inci-lista ole liian pitkä.

Erilaiset hajusteet ovat lainsäädännöllä säädettyjä, ja niillä on omat turvallisuusmääräykset. Tämän takia kosmetiikkaa ei tarvitse jättää hankkimatta.

Mitä merkintä ”fragrance” ja ”parfum” tarkoittaa

Hajusteet ovat joko synteettisiä tai luonnollista alkuperää olevia raaka-aineita.

Näitä ainesosia käytetään kosmetiikassa, kun halutaan peittää tai korostaa tuoksua.

Tuoksuilla luodaan kosmetiikkamerkin imagoa. Korostetaan vaikkapa luonnollisuutta tai tuotteen korkeaa hintaa tuodaan esiin ylellisellä tuoksumaailmalla.

Lue myös: Luonnolliset kuivashampoot

Moni kosmetiikkatuote ei välttämättä tuoksuisi kovin hyvälle, jos niistä puuttuisi ”fragrance”. Hajusteettomat tuotteet ovat erikseen, koska niissä tuoksukokonaisuudesta luodaan hyvin neutraali.

Omia kokemuksia tuoksujen haitoista ja tuoksuttomista shampoista

Aina joskus huomaan sen, kun jokin tuoksu suorastaan hyökkää päälle. Tunnen sen nenässä ja kurkussa kutituksena. Tuoksu ottaa myös henkeen, ja saa tunteen että on vaikea hengittää.

En ole virallisesti tuoksuherkkä, mutta tietyt tuoksut ahdistavat. Etenkin hajuvedet ja muut vahvat tuoksut ovat epämiellyttäviä.

Joskus ihmiset eivät ehkä huomaa käyttämiensä tuoksujen määrää. Tuoksuja kertyy aika roimasti, jos käyttää paljon kosmetiikkaa.

Lue myös: Etikkahoito hiuksille

Hajusteita on kaikessa jalkarasvasta shampooseen. Kymmenistä tuotteista tulee melkoinen tuoksujen sekamelska. Tämä kaikki kruunataan vielä hajuvedellä.

Toki kaikki saavat käyttää tuoksuja, mutta on tilanteita joissa harkitsemiskyky on kohdillaan. Esimerkiksi ahtaat tilat ovat hankalia, jos tuoksujen tsunamia ei pääse karkuun.

Tiesin, että on paljon hajusteettomia tuotteita. Jostain syystä hajusteeton shampoo ei tullut mieleeni, kun pohdin hiuspohjaani.

Sen kutina vaivasi, ja kokeilin monia tuotteita vaihtelevalla menestyksellä. Sitten kuitenkin oivalsin, että shampoon tuoksut voivat olla ongelman perimmäinen syy.

Lue myös: Hoida hiusta savella

Aiemmin oli hiukan hankala löytää mitkä ovat parhaat hajusteettomat shampoot. Etenkin, jos etsii jotain tietynlaista ja tiettyyn tarpeeseen. Valikoimat eivät ole kaikista laajimmat, mutta ehkä niiden suosio kasvaa ajan myötä.

Huomasin, että hajustevapaiden shampoiden ominaisuudet ovat hoitavia hiuspohjalle. Pelkkä hajusteiden puute ei ole siis näiden ainoa hyvä puoli.

Moni luonnonkosmetiikan merkki onkin tuonut valikoimiinsa hajustevapaat vaihtoehdot.

Lue myös: Hiusten pesuväli pidemmäksi

Paras hajusteeton shampoo on toimiva valinta, jos haluat välttää tuoksuja, hoitaa hiuspohjaa ja välttää turhia tuoksukemikaaleja.

Parhaat hajusteettomat shampoot ei vain säästä nenää, vaan on kokonaisvaltaisesti hiusta hoitava tuote juuresta tyveen.

*mainoslinkki