Päänahan kuorinta Päänahka Shampooharja

Shampooharja hiuksille – puhdistaa, virkistää ja selvittää hiukset

Shampooharja on näppärä hiustenhoidon apuväline, jonka käytön edut huomaa nopeasti. Lue shampooharjan käyttötavoista, käytön hyödyistä ja mitkä ovat parhaat shampooharjat.

Lue myös: Parhaat nettikaupat hiustuotteille

Shampooharja TOP 5

*mainoslinkki

Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager

Briogeo tunnetaan laadukkaista hiustuotteistaan, sekä nyt hitiksi nousseesta shampooharjastaan.

Briogeon shampooharja istuu hyvin käteeni. Se on juuri sopivan kokoinen, joten saan sillä käytyä nopeasti hiuspohjan läpi. Harjakset ovat siis silikonia, joten ne ovat kivan tuntoiset hiuspohjassa. Muista kuitenkin aina mieluummin liian hitaat kuin nopeat otteet, vaikka silikoninen harja onkin hellä hiuksille.

Voit käyttää suihkuharjaa shampoon tai muun hoitotuotteen levitykseen. Voit käyttää shampooharjaa ilman hiustuotteitakin piristääksesi hiuspohjan toimintaa.

Osta Bangerhead: Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager*

Osta Cocopanda: Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager*

Osta Nordicfeel: Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager*

Lue myös: Parhaat päänahan kuorinnat

Denman D6 Palm Styler shampooharja

Denman on klassisen mallinen shampooharja hiusten pesuun. Voin sujauttaa käden shampooharjan kahvan alle, joten siitä saa hyvän otteen. Shampooharja on käden kokoinen, joten kokoluokaltaan se on erittäin kätevä hiusten pesuun.

Muoviset harjakset hivelevät pehmeästi päänahkaani, eivätkä raavi pyöreytensä ansiosta.

Suihkuharja on suunniteltu shampoopesuun, hiusten selvittämiseen sekä harjaamiseen. Harja on täysin muovia, joten sen voi kastella kauttaaltaan. Tuote sopii käytettäväksi niin märkiin kuin kuiviin hiuksiin.

Osta Lyko: Denman D6 Palm Styler*

Osta Cocopanda: Denman D6 Palm Styler*

Lue myös: Syväpuhdistava shampoo poistaa lian

denman d6 palm styler shampooharja

Australian Bodycare Hair Scalp Brush shampooharja

Australian Bodycare Hair Scalp Brush on silikoninen shampooharja päänahalle. Se sopii erityisesti suihkussa käytettäväksi ja shampoon hiuspohjaan hieromiseen.

Voit kuitenkin käyttää tätä myös ilman suihkussa käyntiä. Kuivaharjaus auttaa lisäksi päänahan aktivointiin ja toimii stressiä lievittävänä hierontana.

Silikoniset harjakset ja harjan malli toimii mielestäni erinomaisesti shampoon hieromiseen. Shampooharja puhdistaa ja hieroo päänahan puhtaaksi.

Osta Cocopanda: Australian Bodycare Hair Scalp Brush*

Osta Lyko: Australian Bodycare Hair Scalp Brush*

Osta Eleven:  Australian Bodycare Hair Scalp Brush*

Australian Bodycare Hair Scalp Brush shampooharja

Tangle Teezer The Wet Detangler

Tangle Teezer hiusharjat tuntee kaikki, mutta tiedätkö The Wet Detanglerin? Tällä hiusharjalla voit suihkussa hoitaa shampoon ja hoitoaineen levittämisen hiuksiin. Materiaali on tehty suihkua varten, joten se ei lipsu käsistä.

Etenkin pitkähiuksisille hoitoaineen levittäminen kauttaaltaan voi olla työlästä, mutta tällä se sujuu vaivatta. Myös shampoon levitys onnistuu suihkuharjalla, jossa on muista suihkuharjoista poiketen varsi. Varsi helpottaa mukavasti käyttöä, jos pienen varrettoman harjan käyttö tuntuu hankalalta.

Harja ei revi märkiä hiuksiani, vaan aukoo takut ja silottaa hiukset kauniiksi.

Osta Cocopanda: Tangle Teezer The Wet Detangler*

Osta Lyko: Tangle Teezer The Wet Detangler*

Osta Bangerhead: Tangle Teezer The Wet Detangler*

Lue myös: Hoitavat hiusnaamiot TOP 5

tangle teezer the wet detangler shampooharja

Biovene Essential Scalp Shampoo Brush

Biovenen silikoninen shampooharja auttaa saamaan hyvän otteen harjasta, joten se pysyy kädessä märässä suihkussa.

Harjan muoto saa shampoon vaahtoamaan entistä enemmän. Muissa shampooharjoissa on ohuet ”piikit”, kun taas tässä shampooharjassa piikit ovat selvästi isommat, kartiomaiset.

Shampooharja luonnollisesti myös puhdistaa päänahan hyvin, joka edistää hiuspohjan kuntoa. Saan lian irti hiuksista päänahkaa myöten, ja hiuspohja tuntuu virkeän puhtaalta.

Osta Cocopanda: Biovene Essential Scalp Shampoo Brush*

Osta Lyko: Biovene Essential Scalp Shampoo Brush* sininen

Osta Lyko: Biovene Essential Scalp Shampoo Brush* pinkki

Lue myös: Värjätyt hiukset? Löydä shampoot ja sävyttävät tuotteet

biovene shampooharja

Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Onyx Black

Tangle Teezerin uusin shampooharja hiuksille on toimiva vaihtoehto, kun haluat monipuolisen tuotteen. Tässä on pidempiä ja lyhyempiä harjaksia, joilla saa mukavan tuntuman hiuspohjaan.

Tangle Teezerin shampooharja toimii mielestäni kaikenlaatuisille hiuksille ohuesta paksuihin. Harjan muotoilun ansiosta saan miellyttävän, mutta tarpeeksi tehokkaan hieronnan ja kuorinnan hiuspohjaan. Se saa päänahkaan heränneen tunteen, mutta myös pesussa sillä saa shampoosta enemmän irti ja puhtaan fiiliksen.

Tämä shampooharja näyttää ohuen littanalta, mutta siksi siihen ei ole kulunut turhaa muovia ja muodon ansiosta shampooharja pysyy kädessä. Tässä on siis kaarevat reunat harjan molemmin puolin, joiden väliin sormet istuvat hyvin.

Osta Lyko: Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Onyx Black*

Osta Nordicfeel: Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Onyx Black*

Osta Bangerhead: Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Onyx Black*

Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Onyx Black shampooharja hiuksille

Kent Shampooharja

Kent shampooharjasta saa tukevan otteen, koska se asetetaan kahvasta keskimmäisten sormien väliin. Kumimaiset harjakset ovat pehmeät, mutta sopivan tehokkaat shampoon hierontaan.

Harjakset ovat kiinni kumimaisessa, pehmeän joustavassa pohjassa. Joustavan pohjan ansiosta shampooharja ei tunnu missään vaiheessa liian kovakouraiselta päänahassani.

Osta: Kent Brushes shampooharja* sininen, vihreä ja oranssi

Osta: Kent Brushes shampooharja* violetin värinen

Lue myös: Tuuheuttavat hoitoaineet

kent shampooharja

Shampooharjan käyttö

Shampooharjaa käytetään nimensä mukaisesti suihkussa. Shampooharjalla hierotaan shampoo paremmin päänahkaan, jolloin hiukset puhdistuvat tehokkaammin.

Shampooharjaa käytetään myös hiuspohjan hierontaan ja päänahan aktivointiin.

Lue myös: Hajusteeton shampoo hoitaa hiusta

Näillä ohjeilla otat shampooharjan käytön haltuun:

 1. Kastele hiukset
 2. Levitä shampoo sormin päänahkaan
 3. Hiero shampooharjalla päänahkaa
 4. Käytä pyörivää liikettä
 5. Muista hellävaraisuus, älä paina liikaa
 6. Huuhtele hiukset
  • huuhdellessakin voi hieroa suihkuharjalla hiuspohjaa

Hiustenpesun jälkeen voit laittaa hoitoainetta, ja jatkaa normaaleja hiustenhoitotapojasi. Voit myös levittää hoitoaineen shampooharjan avulla.

Kuinka usein shampooharjaa käytetään: Käytä shampooharjaa kerran tai kaksi viikossa. Päänahka pitää hierovasta tunteesta, mutta liiallinen stimulointi ei ole hyväksi. Shampooharja puhdistaa hiukset tehokkaammin, joten myös siksi joka pesulla shampooharjaa ei suositella käytettävän.

Lue myös: Syväpuhdistavat shampoot TOP 6

Huuhtele shampooharja aina käytön jälkeen, jottei siihen jää shampoota tai hiusten rasvaa. Voit myös pestä shampooharjan saippualla, jotta mahdollinen lika irtoaa eikä leviä käytössä päänahkaan.

Lue myös: Shampoot rasvoittuville hiuksille

Kenelle shampooharja sopii: kaikille hiustyypeille, jotka haluavat virkistää päänahkaa ja hieroa shampoon tavallista paremmin hiuspohjaan. Shampooharja sopii myös rasvoittuville hiuksille ja kuivalle päänahalle. Suihkuharja sopii lisäksi kiharille ja värjätyille hiuksille.

Muista: Shampooharja ei ehkä sovi sinulle, jos päänahkasi on tulehtunut, ärtynyt tai sinulla hiuspohjan psoriasis. Suihkuharja voi olla hetkellinen apu kutinaan, mutta ei auta ongelmaan ja sen syihin. Kokeile kuivan päänahan shampoota.

Shampooharjalla voi hieroa hiuspohjaa useammankin minuutin, mutta ainakin 2 minuuttia. Pidemmällä ajalla saat kaiken hyödyn irti. Lue alhaalta lisää mitkä ovat shampooharjan käytön edut.

Miksi käyttää shampooharjaa?

 • puhdistaa hiukset paremmin
  • shampoo pääsee kunnolla hiuspohjaan
 • lika irtoaa hiuspohjasta
  • tuotekertymät, rasva, hilse ym.
 • verenkierto vilkastuu
  • voi edistää hiusten kasvua
 • päänahan hieronta tuntuu hyvältä
  • stressin ja jännityksen laukaisija

Lue myös: Löydä tehokkaat hilseshampoot. Myös apteekin hilseshampoot.

Shampooharja on kätevä tuote, josta saa monia etuja. Yllä on lueteltu selkeimmät hyödyt, jotka saa shampooharjasta. Tuotteesta voi käyttää myös nimitystä suihkuharja tai päänahan pesuharja.

Shampooharjalla hiusten pesu on helppoa

Haluatko puhtaammat hiukset? Etenkin pitkien ja paksujen hiusten pesu on työlästä. Shampoo ei ehkä pääse kunnolla hiuspohjaan, jolloin tyvi ei puhdistu täysin.

Shampooharjan piikkimäiset harjakset tekevät pesutyön puolestasi. Harjakset yltävät päänahkaan, ja hierovat shampoon pienillä piikeillään hiuspohjaan.

Lue myös: Päänahan kuorinta puhdistaa

Shampooharja tekee vaivalloisen työn helpoksi. Kuvittele kuinka tehokkaammat pienet harjakset ovat verrattuna sormiin. Märkien hiusten väliin on vaikea työntää sormiaan, mutta muovinen tai silikoninen shampooharja onnistuu siinä vaivatta.

Tiesitkö? Pese hiuksesi pää alaspäin, ja pesu helpottuu entisestään.

Shampooharja vie lian mennessään

Hiuspohjan puhtaus ei ole aina ensimmäisenä mielessä, kun etsitään syitä hiusten ongelmiin. Eikö shampoopesu riitä? Se voi riittää, mutta riippuu hiuspohjasi laadusta, hiustyypistä ja käyttämistäsi tuotteista jääkö hiuspohjaan likaa.

Suihkuharjalla voimistat hiusten ja päänahan puhtautta asteen paremmaksi. Saatat jo yhden käyttökerran jälkeen huomata, että hiuksesi ovat raikkaammat ja tuuheammat.

Erittäin likaiset hiukset? Yhdistä suihkuharja syväpuhdistavaan shampooseen tai päänahan kuorintaan. Kokeile suihkuharjaa myös hilseshampoon kanssa, jos kärsit hilseestä.

Shampooharjalla tehostat puhdistavien shampoiden toimintaa, jos sinulla on runsaasti likaa hiuksissa hiuspohjaa myöten. Myös rasvoittuvien hiusten tai hilseilevän päänahan kannattaa kokeilla tätä vinkkiä.

Parempi verenkierto nopeuttaa hiusten kasvua

Tunkkaisessa maassa ei kasva mitään, ei myöskään epäpuhtaassa päänahassa. Suuntaa katse hiuspohjaan, jos haluat paksut hiukset.

Shampooharja aktivoi päänahkaa. Suihkuharjan hierovat harjakset antavat virkistystä päänahkaan, joka edistää hiusten kasvua. Voit myös huomata, että yksittäiset hiukset ovat paksummat.

Lue myös: Ravintolisästä vauhtia hiusten kasvuun

Shampooharjan puhdistavat ominaisuudet sekä stimuloiva vaikutus ovat avain parempaan hiusten kasvuun.

Lue myös: Hiusseerumit hiusten kasvuun miehille ja naisille

Vinkki! Käytä shampooharjaa 2-5 minuuttia. Hiero tämän ajan shampoota hiuspohjaan. Voit myös käyttää suihkuharjaa hiusten huuhtelun aikana, jotta shampoo irtoaa varmasti pois.

Shampooharja lievittää stressiä

Pistä mielihyvähormonit liikkeelle shampooharjan avulla. Päänahan kosketus tuntuu hyvältä, kuten moni on voinut kampaajalla käydessä huomata.

Päänahan hieronta saa aikaan endorfiinien liikkeelle lähdön, joka aiheutuu mielihyvästä. Tämä saa aikaan rentoutuneen olon, joka alentaa stressiä sekä jännitystä.

Päänahka voi itsessäänkin olla jännittynyt ja kireä, jota hieronta lievittää. Voit myös kokeilla avuksi kuivan päänahan shampoita.

Shampooharja on monipuolinen apuväline, jolla lisäät shampoopesun puhdistavuutta ja edistät päänahan terveempää toimintaa.

*mainoslinkki.