Luonnonkosmetiikka Savi

Savihoito hiuksille – puhdistaa ja hoitaa

*mainoslinkki

Estä hiusten rasvoittuminen savella

Savihoito hiuksille on tehokas rasvoittumisen estäjä ja poistaja. Savi on monelle tuttu ihonhoidosta. Esimerkiksi ihoa puhdistavat ja rasvaisuutta poistavat kasvonaamiot sisältävät savea.

Rasvoittuvien hiusten ongelma on ylimääräinen talintuotanto, johon oiva apu on savihoito hiuksille.

Lue myös: Miten estää hiusten rasvoittuminen

savihoito kotona savinaamio miten estaa hiusten rasvoittuminen

Savi on erinomainen tuote rasvoittuville hiukselle sekä iholle, koska savi imee itseensä rasvaa ja talia. Savea sisältävät tuotteet vievät rasvan mennessään.

Lopputuloksena on erittäin puhtaat ja raikkaat hiukset, joiden rasvoittumista savi tasapainottaa normaalimpaan suuntaan.

Vinkki! Kokeile palashampoota rasvoittuviin hiuksiin

Savi rasvoittuville hiuksille

Savi on monipuolinen luonnontuote, jota voi käyttää iholle ja hiuksiin. Voit tehdä savesta puhdistusgeelin, hiusnaamion tai pestä hiuspohjan putipuhtaaksi.

Saven käyttömahdollisuuksia on runsaasti, mutta mitkä ovat parhaat savet hiustenhoitoon, etenkin rasvoittuville hiuksille?

Lue myös: Luonnonkosmetiikan shampoot rasvoittuvillle hiuksille TOP 6

Kaoliini eli valkoinen savi

Logonan kaoliinisavi eli valkoinen savi on mieto savihoito hiuksille. Kaoliinisavi imee öljyä ja rasvaa, muttei tunnu hiuksissani, päänahassani tai iholla kuivattavalta.

Kaoliinista, kuten muistakin savituotteista voi helposti tehdä hiusnaamion. Kaoliininaamio sopii levitettäväksi kaikkialle hiuksiin, aivan hiuspohjasta latvoihin asti. Näin saan hiuksiini raikkaan puhtaan tunteen, joka vie likakertymät mennessään. Kaoliini ei siis karheuta hiusta, vaan sopii hyvin vaikka tavallisen shampoon korvaajaksi.

Hiustyyppini on rasvoittuva, mutta hiukset ovat silti kuivahkot. Kaoliini on toiminut tälle yhdistelmälle mainiosti. Savi on ollut hyvä myös sekaiholleni käytettynä, joka kaipaa puhdistavuutta ilman raastavaa kuivattamista.

Valkoinen savi eli kaoliini ei vie iholta liikaa pois kosteutta, joten se sopii eri hius- ja ihotyypeille. Valkoinen savi sisältää rauhoittavia ominaisuuksia, joten se sopii herkällekin iholle tai päänahalle.

Osta: Logona Kaoliinisavi*

Lue myös: Tuotteet hiusten pesuvälin pidentämiseen

Logona Kaoliinisavi valkoinen savi savihoito hiuksille

Kaoliinisavi kuivalle päänahalle ja iholle

Bruns Blue Clay savi on nimestään ja väristään huolimatta 100 % kaoliinisavea. Kaoliinin sävyt vaihtelevat perinteisestä vaaleasta siniseen, vihreään ja pinkkiin. Kaikki ovat kuitenkin käytännössä samaa tuotetta.

Erityisesti sinisestä kaoliinisavesta puhutaan yhtenä hellävaraisimpana savena. Siksi suosittelisin sitä jopa kuiville hiuksille ja iholle.

Bruns kaoliini on etenkin hyvä idea, jos haluat vaihtaa shampoosi luonnolliseen ja hellään vaihtoehtoon. Kaoliinista voi tehdä veteen sekoitettuna shampoon, joka ei kuivattamalla rasita hiusta. Pesun jälkeen hiukseni ovat ilmavat ja kauniin puhtaat ilman ratisevaa kuivuutta.

Kaoliinisavi puhdistaa myös ihon miedon kevyesti, mutta lian poistaen. Sitä voi suositella lähestulkoon jokaiselle ihotyypille. Yleisin virhe hiusten ja ihonhoidossa on käyttää liian peseviä tuotteita. Kokeile hellää pesua hiuksille sekä iholle, ja huomaat kuinka kuivuus katoaa.

Bruns kaoliinisavi tulee kätevässä pullossa, josta sitä on helppo kaataa ja annostella sopivan verran kädelle. Bruns kaoliinisavi riittää pitkään, koska pakkauskoko on 280 g.

Yleensä lisään saveen ihan vain vettä saadakseni seoksen hiusten ja ihon pesuun. Ohjeessa mainitaan myös öljyseerumin käyttö. Lisää halutessasi seerumia tai muuta öljypohjaista tuotetta, joka on kuitenkin sopivan kevyt koostumukseltaan. Näin vältät hiusten tahmaantumisen, mutta saat lisäkosteutta.

Osta House of Organic: BRUNS Products Nr101a Blue Clay*

Muista myös 80 g pakkaus BRUNS Blue Clay*

Osta Hyvinvoinnin.fi: BRUNS Products Nr101a Blue Clay* 2 kokoa

savihoito hiuksille

Lue myös: Mistä kannattaa ostaa hiustuotteet netistä

Bentoniitti

Bentoniitti on vulkaanipohjainen savi, joka on hyvin tehokas imemään itseensä runsaita määriä nestettä. Bentoniitti voi olla liian voimakas kuivaihoisille. Suosittelisin bentoniittisavea erityisesti rasvoittuville hiuksille tai päänahan hoitoon. Myös rasvaiselle iholle tai aknen hoitoon se on hyvä.

Bentoniitti on tehokas keräämään itseensä likaa, kun sitä sekoittaa veteen ja käyttää hiuksiin tai kasvoille. Bentoniitin antimikrobiset ominaisuudet toimivat hyvin hilseen hoitoon tai ärtyneeseen päänahkaan, jonka ongelmat usein johtuvat tulehduksista.

Käytän bentoniittinaamiota päänahkaani ja hiuksiin 1-2 viikon välein. Käytän seosta, kun en ole hetkeen pessyt hiuksiani ja haluan kunnon puhdistuksen. Silloin savi pääsee puhdistamaan hiukseni ihanan puhtaaksi. Raikas tunne säilyy tavallista kauemmin hiuspohjassani, joten hiuksia ei tarvitse pestä ihan heti uudestaan.

Bentoniittisavi tuntui aluksi vähän paksulta, koska pistin seokseen liian vähän vettä. Se todisti saven imukyvyn. Vettä voi kuitenkin helposti laittaa lisää sekoitukseen ja sitä voi notkeuttaa halunsa mukaan. Seosta pitää hetki sekoitella ja odottaa saven imeytymistä, koska se ei tapahdu välittömästi.

Osta: Foodin Bentoniittisavi*

Kaurilan Saunan bentoniittisavea myydään 200 g täyttöpakkauksessa*, mutta myös kätevässä sirottimessa:

Osta: Kaurilan Sauna Bentoniittisavi sirotin*

Lue myös: Luonnolliset tuuheuttavat shampoot

Foodin Bentoniittisavi savihoito hiuksille

Montmorilloniitti

Montmorilloniitti on luonnollinen savi, joka sisältää myös bentoniittisavea. Montmorilloniitista ja bentoniitista voidaan usein puhua lähes samana ainesosana.

Molemmat ovat erittäin imu- ja sitomiskykyisiä, kun puhutaan esimerkiksi ihon ja hiuspohjan rasvasta sekä liasta.

Lue myös: Hiusvedet – mitä ne ovat ja parhaat tuotteet

Bruns Green Clay montmorilloniitti

Bruns luonnonkosmetiikkamerkin uutuus koostuu sataprosenttisesti montmorilloniitista. Bruns sopii normaalista hiuksesta rasvoittuvan päänahan sekä ihon hoitoon.

Montmorilloniitti tehopuhdistaa päänahastani sekä hiuksistani rasvan pois. Saven ominaisuudet kuitenkin rauhoittavat ihoa, joten päänahkani tuottaman rasvan määrä vähenee. Eli huomaan samoja vaikutuksia kuin bentoniittisaven kohdalla.

Montmorilloniitti -ja bentoniittisavi sopivat hyvin myös syväpuhdistavan shampoon korvaajaksi, kun haluat luonnollisen vaihtoehdon. Voit myös kokeilla tätä hienojakoista savea kuivashampoona. Tärkeintä on sirottaa savea oikein hennosti hiuksiin ja hieroa se hyvin hiuspohjaan. Savi puhdistaa eikä erotu hiuksistani, kun annostelu on keveää.

Perinteiseen tapaan teen montomorilloniitista veden kanssa seoksen. Tuotekuvauksessa kehoitetaan käyttämään savea yhdessä Brunsin öljypohjaisen seerumin kanssa. Voit kuitenkin jättää öljyn pois, joten pelkkä vesi riittää. Halutessasi korvaa se jollakin kevyellä öljyllä, joka huuhtoutuu helposti pois hiuksista eikä rasvoita hiusta.

Iso pakkauskoko 300 g on riittoisa.

Osta: BRUNS Products Nr103a Green Clay päänahalle ja iholle*

Myynnissä on myös 100g pakkaus BRUNS Green Clay*

Osta Hyvinvoinnin.fi: BRUNS Products Nr103a Green Clay* 2 kokoa

Lue myös: Luonnolliset shampoot rasvoittuville hiuksille

savihoito hiuksille

Now Foodsin European savijauhe koostuu montmorilloniitistä. Jauhetta voi käyttää iholle ja hiuksille. Tämä on erityisen hyvä ihon talituotannon hillitsemiseen ja puhdistamiseen.

Osta: Now Foods European Clay Powder*

montmorilloniitti

Rhassoul eli rasul-savi

Rhassoul-savi tai rasul-savi on mielestäni hyvä valinta päänahan hoitoon sekä rasvoittuville tai likaisille hiuksille. Se on erinomainen savi puhdistamaan hiuksia. Rasul-savea voisi kuvata valkoisen saven ja bentoniitin hyväksi välimuodoksi: ei liian puhdistava mutta silti tehokas.

Rhassoul-savi sopii myös päänahan oireisiin ja ihon ärsytyksiin. Esimerkkeinä hilse ja kutina. Nämä ovat yleisiä ongelmia vaikkapa rasvoittuvalla päänahalla.

Hilseen hoidossa rasul-savi tasapainottaa ihon eli myös hiuspohjan toimintaa. Tulehdukset edesauttavat hilse- tai muita ongelmia päänahassa, joihin luonnonsavet auttavat.

Rhassoul-savi poistaa hyvin lian ja tuotejäämät päänahastani. Tämä saa hiukseni ja päänahan voimaan paremmin. Saan raikkaan kiiltävät hiukset, jotka nousevat päästä reippaan tuuheina. Lisäksi hiuspohja tuntuu normaalilta, eikä sormeni hakeudu rapsuttamaan ärtynyttä hiuspohjaa.

Rasvaisuuden hoidossa ja hillitsemisessä rasul-savi on toimiva. Saven puhdistavuus perustuu luonnollisiin aineksiin. Ne eivät pese turhan vahvasti tai horjuta ihon luonnollista toimintaa. Tavalliset nesteshampoot voivat pestä liian hyvin. Silloin hiuspohjani kutisee ja kuivuu, joka taas aiheuttaa lisää rasvoittumista.

Rasul-savi kosteuttaa hellävaraisesti päänahkaa sekä hiuksia, joten se ei ole vain pelkkä puhdistava savi.

Osta: Logona Rhassoul-savi*

Lue myös: Päänahan kuorinta puhdistaa lian

Logona Rhassoul rasul-savi savihoito hiuksille

Lue myös: Rasvaiset hiukset pesun jälkeen? Lue ohjeet miten estät rasvoittumisen.

Savipesun ohje

Tee kotona helppo savipesu. Voit levittää saven päänahan lisäksi hiusten pituuksiin. Tarvitset DIY-ohjeeseen:

  • rhassoul tai kaoliinisavea ½ dl
  • vettä 4 rkl

Lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan notkea ja helposti hiuksiin levittyvä.

Lisää saven ja veden määrää, jos hiuksesi ovat erittäin pitkät tai paksut.

Bentoniitti- ja montmorilloniittisaven kohdalla vettä tulee olla reilummin, koska savi imee vettä itseensä. Vettä pikkuhiljaa lisäämällä näet sopivan määrän.

Vinkki! Rhassoul-saven erikoisluonne on sen turpoaminen veden kanssa, joten älä säikähdä tätä sekoitusta tehdessäsi. Saat saven ja veden sekoituksesta hiukan geelimäisen koostumuksen. 


Savipesu shampoon tilalle


Käytä savipesussa saven ja veden seosta kuin tavallista shampoota. Hiero seos huolella päänahkaan. Vältä savipesun levittämistä hiusten pituuksiin elleivät ne ole erittäin likaiset.

Pese hiukset kunnolla ja huuhtele huolellisesti. Voit käyttää saven ja veden seosta säännöllisesti shampoon tilalla.

Voit käyttää puhdistavampia savilaatuja, kuten bentoniittia syväpesevän shampoon sijaan. Näin saat tuotejäämät ja rasvat irti tehokkaasti.

Lue myös: Shampooharja – tehokkaampaa pesua

savihoito hiuksille

Lue myös: Rasvoittuvien hiusten pesu. Opi vinkit miten peset hiuksesi oikeasti puhtaaksi.


Hiusnaamio savesta

  • savea ½ dl
  • vettä 4 rkl

Voit käyttää savipesun reseptiä myös hiusnaamioon. Sekoita savi ja vesi naamioksi kämmenelläsi tai astiassa. 

Sekoitus on helppo levittää päänahkaan pää alaspäin. Levitä seos päänahan lisäksi kaikkialle hiuksiin. Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia ja huuhtele pois. Käytä naamiota kerran viikossa.

Saat puhtaat, ja ennen kaikkea jäntevät hiukset. Hiukset tuntuvat runsaammilta ja raikkailta pitkään.

Vinkki! Löydä parhaat luonnonkosmetiikan kuivashampoot

Päänahan savihoito rasul/rhassoul-savella

  • 1 rkl savea
  • 3 rkl vettä

Voit keskittyä rasul-saven käytössä erityisesti päänahkaan. Sekoita seos, hiero päänahkaan ja anna vaikuttaa 2-5 minuuttia.

Päänahan hoidossa rhassoul-savi pääse vaikuttamaan rauhassa ja saat kaiken hyödyn irti. Ajan kanssa rasul-savi hoitaa esimerkiksi rasvoittuvaa päänahkaa poistamalla rasvaa sekä liuottaa tuotejäämät pois.

Vinkki! Tee päänahan hoito, jos käytät paljon muotoilutuotteita hiustyven lähellä, kuten kuivashampoota. Rasul-savi puhdistaa päänahan syväpuhdistavan shampoon tapaan.

Lue myös: Luonnonkosmetiikan parhaat syväpuhdistavat shampoot

Sekoita savea shampoon sekaan

Haluatko saada nopeasti tuloksia saven kanssa, eikä naamioiden sekoittelu kiinnosta? Kokeile etenkin kaoliini- ja rasul-savesta tehtyä shampoota.

Sekoita pieni määrä savea, noin vajaa teelusikallinen shampoon sekaan. Yleensä myös shampoota käytetään noin teelusikallisen verran. Hiero shampoota huolella päänahkaan ja anna tarvittaessa vaikuttaa noin minuutin verran. Huuhtele runsaalla vedellä.

Lue myös: Silikonittomat shampoot

Voit myös huuhdella hiukset heti shampoon levityksen jälkeen, mutta saat parempia tuloksia antamalla saven vaikuttaa hetken. Jo pelkällä shampoon ja savipesun yhdistelmällä saat selvästi puhtaammat, ja tuuheammat hiukset.

Savi on luonnon monitoimituote, jolla saat apua hiuksille ja päänahalle. Savihoito hiuksille on oikea täsmätuote etenkin rasvoittuvien hiusten ongelmiin, mutta suositeltava kokeiltavaksi myös muille hiustyypeille.

Kokeile myös etikkaa hiuksiin! Lue täältä vinkit etikkahuuhtelusta hiuksille.

Etikalla on runsaasti monipuolisia ominaisuuksia hiustenhoidossa. Etikka toimii hiusten puhdistaja, nestemäisenä hoitoaineena ja kiillon lisääjänä. Etikka toimii hyvin kaikille hiustyypeille, myös rasvoittuville hiuksille.

*mainoslinkki.