Syväpuhdistava shampoo

Paras syväpuhdistava shampoo – hiuspohja puhtaaksi liasta

Löydät täältä mikä on paras syväpuhdistava shampoo sekä tietoa syväpuhdistavan shampoon käytöstä. Lue ja opi miten hoidat hiuksesi puhtaaksi.

Haluatko luonnollisen syväpuhdistavan shampoon?

Lue myös: Mistä ostaa hiustuotteet netistä?

Paras syväpuhdistava shampoo TOP 5

*mainoslinkki

Lanza Healing Colorcare Clarifying syväpuhdistava shampoo

Lanza syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiukseni päänahkaa myöten. Tämä on tärkeää, koska hiuspohja on pään likaisin kohta. Se tuottaa rasvaa ja on paikka, johon käytetään usein muotoilutuotteita.

Lanzan shampoo ei ole kuitenkaan kuivattavaksi asti pesevä, vaan sopii minulla säännölliseen käyttöön. Hiuspohjani tuntuu puhtaan virkeältä, eivätkä hiukseni ole kuivuttuaan karheat. Shampoo on sulfaattivapaa, joka selittää hellempää lopputulosta.

Shampoon koostumus tuntuu kivan kermaiselta, joka lisää sopivaa hoitavuuden tuntua. Älä kuitenkaan käytä tätä joka pesussa, koska syväpuhdistavat shampoot voivat kuluttaa hiusta liian ahkeralla käytöllä.

Lanzan syväpuhdistava shampoo lupaa poistaa myös veden sisältämät mineraalit hiuksista sekä veden aiheuttamat värimuutokset. Esimerkiksi metallipitoinen vesi voi lisätä hiuksiin vihertävyyttä. Näistä minulle ei ole kokemusta, mutta lika ja esimerkiksi kuivashampoon jämät irtoaa vaivatta.

Lanzan syväpuhdistava shampoo sopii etenkin värjätyille hiuksille, koska se suojaa väriä kulumiselta.

Kenelle: Hellävaraisuutta kaipaavat: värjätyt, kuivat tai hiukset, jotka tarvitsevat säännöllisesti syväpuhdistavan shampoon käyttöä.

Osta Cocopanda: Lanza Healing Colorcare Clarifying syväpuhdistava shampoo*

Osta Bangerhead: Lanza Healing Colocare Clarifying syväpuhdistava shampoo*

Värjätyt hiukset? Löydä parhaat shampoot ja hoitoaineet

Lanza Healing Colorcare Clarifying paras syvapuhdistava shampoo

Löwengrip Deep Cleansing Detox Shampoo syväpuhdistava shampoo

Löwengrip on ruotsalainen merkki, joka pikkuhiljaa kasvattaa suosiotaan Suomessa. Deep Cleansing Detox Shampoo perustuu misellien toimintaan. Iholle käytettävät misellivedet ovat oiva esimerkki misellien hellästä, mutta tehokkaasta puhdistavuudesta.

Syväpuhdistava shampoo vaahtoaa käsissäni ihanan täyteläisesti, joten sitä on helppo ja miellyttävä hieroa hiuspohjaan. Pidän myös raikkaasta tuoksusta, joka on sekoitus sitruunaa ja inkivääriä.

Löwengripin syväpuhdistava shampoo poistaa hyvin hiusteni ja päänahan lian pois. Shampoo raikastaa hiukseni niitä kuivattamatta, joten mielestäni tämä on hyvä valinta kuivahiuksisille. Syväpuhdistavien shampoiden perinteistä kuivaa narsketta ei tule edes hiusteni kuiviin latvoihin. On siis hyvä aika kokeilla jotain uutta, jos välttelet syväpeseviä shampoita hiusten hamppuuntumisen pelossa.

Löwengripin shampoon pH-arvossa on huomioitu hiuspohjan oma happamuus. Tämä myöskin vähentää kiristävyyden tai kuivahtamisen tuntemuksia.

Pakkauskoko on 100 ml, joka voi tuntua pikkuiselta. Syväpesevää shampoota ei tarvitse paljoa kerrallaan, joten pullo riittää pitkäksi aikaa.

Kenelle: Hellävaraista tehokkuutta arvostaville. Kuivat hiukset.

Osta Lyko: Löwengrip Deep Cleansing Detox Shampoo*

Osta Bangerhead: Löwengrip Deep Cleansing Detox Shampoo*

Osta Cocopanda: Löwengrip Deep Cleansing Detox Shampoo*

Lue myös: Kosteuttavat tuotteet hiuksille

Wella Invigo Aqua Pure Purifying syväpuhdistava shampoo

Wella on pitkän linjan toimija, jonka tuotteisiin voi aina luottaa. Syväpuhdistava shampoo on tehokas etenkin päätehtävässään eli puhdistamisessa. Saan todella puhtaat hiukset, mutta ilman liiallista kuivattamista.

Wella ei ehkä ole yhtä hoitava kuin edellä mainitut Lanza ja Löwengrip, mutta sille on mielestäni selvä kohderyhmä. Esimerkiksi rasvoittuvat, runsaan paksut tai hyvin likaiset hiukset, jotka haluavat tehopuhdistuksen.

Hinta-laatusuhde on myös oikein mainio, kun haluan vain hommansa hoitavan syväpesevän shampoon.

Lopputuloksena saan siis erittäin kevyet ja raikkaat hiukset. Ohut tukkaisena pidän myös hiusta tuuheuttavasta vaikutuksesta, joka saa hiukseni pysymään pidempään puhtaana.

Kenelle: Puhdistavaa ja ilmavaa vaikutusta arvostavalle.

Osta Cocopanda: Wella Invigo Aqua Pure Purifying shampoo*

Osta Lyko: Wella Invigo Aqua Pure Purifying shampoo*

Etsitkö tuuheutta lisäävää hoitoainetta?

wella invigo aqua pure purifying shampoo paras syvapuhdistava shampoo

Joico K-Pak Clarifying Shampoo To Remove Chlorine & Buildup syväpuhdistava shampoo

Joico tunnetaan laadukkaista hiustuotteistaan, eikä tämä kauniin kultainen syväpuhdistava shampoo tee poikkeusta.

Syväpuhdistava shampoo lupaa poistaa vedestä tarttuvat kertymät sekä hiustuotteiden jäämät. Sen puhdistavat ominaisuudet auttavat myös värivirheiden korjaamiseen, esimerkiksi vaaleiden hiusten kohdalla.

Joico vie kertapesulla hiuksistani liat mennessään, joita tavallinen shampoo ei onnistunut puhdistamaan. Joskus muotoilutuotteet jättävät lähmeän pinnan hiuksiini, vaikka olisin pessyt tukkani jo kerran tavallisella shampoolla. Tässä tilanteessa hieron Joicon syväpuhdistavaa shampoota huolella hiuspohjaan, ja huuhdellessa saan myös hiusten pituudet puhtaaksi.

Joicon K-Pak Clarifiying shampoo antaa hiuksiini riittävästi kosteutta, jota syväpuhdistus aina vie jonkin verran pois. En kuitenkaan jättäisi hoitoainetta käyttämättä, vaikkei hiukseni muutukaan kuivan rapsakaksi Joicon takia. Kuiva hiuslaatuni vaan vaatii tavallista enemmän hoitavuutta.

Kenelle: Muotoilutuotteiden ja vedestä tarttuvien jäämien poistoon, vaaleille hiuksille.

Osta Lyko: Joico K-Pak Clarifying Shampoo To Remove Chlorine & Buildup*

Osta Bangerhead: Joico K-Pak Clarifying Shampoo To Remove Chlorine & Buildup*

Lue myös: Sulfaattivapaat shampoot

joico K-Pak Clarifying Shampoo To Remove Chlorine & Buildup paras syvapuhdistava shampoo

Kerastase Chronologiste Pre-Cleanse Régénérant Pre-Shampoo syväpuhdistava shampoo

Kerastase ei ole ihan tavallinen syväpuhdistava shampoo. Sitä käytetään ennen kuin hiukset pestään shampoolla.

Miksi siis ostaa tälläinen esipesushampoo? Ensimmäinen syy on se, että Kerastasen avulla saan nostettua lian irti tehokkaasti hiuksista sekä hiuspohjasta. Tämän jälkeen pesen hiukset tavallisella shampoolla, joka viimeistelee hiusten puhtauden.

Toinen syy on se, että voin jatkaa suosikkishampooni käyttöä Kerastasen kanssa yhdessä. Ensin siis teen Kerastasella syväpuhdistavan pesun. Viimeistelen puhdistuksen shampoolla, joka on erityisesti suunnattu minun hiuksieni tarpeeseen. Minulle se on volyymishampoo, mutta sinulla tämä shampoo voi olla tarkoitettu esimerkiksi kiharoille, värjätyille tai vaikka oheneville hiuksille.

Näin saan siis syväpuhdistuksen, ja haluttua hoitavuutta minun hiuslaatuni ongelmaan.

Kerastasen shampoossa on upea musta väri, ja geelikoostumus, joka vaahtoaa sopivasti päänahkaan hieroessa. Tarvittaessa laitan esipesushampoota kevyesti hiusten pituuksiin, jos ne ovat erittäin likaiset. Annan esipesun vaikuttaa hetken, korkeintaan minuutin verran ja huuhtelen hiukset hiuspohjaa myöten huolella.

Kahden shampoon yhdistelmällä saan hiuksiini juuri sitä mitä haluan: syväpuhdistuksen sekä tuuheuden.

Kenelle: Laadukasta ja tyylikästä syväpuhdistavaa shampoota etsivälle, joka haluaa hoidetun puhtaat hiukset.

Osta Cocopanda: Kerastase Chronologiste Pre-Cleanse Régénérant Pre-Shampoo*

Osta Lyko: Kerastase Chronologiste Pre-Cleanse Régénérant Pre-Shampoo*

Hilsettä? Löydä paras apteekin hilseshampoo

Chronologiste Pre-Cleanse Régénérant Pre-Shampoo paras syvapuhdistava shampoo

Lue myös: Suihkuharja poistaa tuotejäämiä

Toivottavasti löysit vaihtoehdoista mikä on sinulle paras syväpuhdistava shampoo. Tärkeintä on valita omiin tarpeisiin sopiva tuote. Oli hiuksesi sitten värjätyt tai kuivat, tai näitä kaikkia.

Haluatko tietää lisää syväpuhdistavan shampoon käytöstä? Klikkaa tai skrollaa alaspäin.

Hiuspohjan ongelmia? Löydä tuotteet kuivuuteen ja kutinaan.

Mikä on syväpuhdistava shampoo?

Syväpuhdistava shampoo on tuote, jolla poistetaan likaa hiuksista sekä päänahasta. Mistä tämä lika kertyy?

  • hiusten oma tali, joka kertyy hiuksiin ja päänahkaan.
  • päänahan kuolleet ihosolut, jotka tukkivat hiustupit.
  • hiustuotteiden kertymät: shampoot, hoitoaineet, muotoilutuotteet, silikonit.
  • veden jäämät: kuten kalkki, kupari, kloori.
  • ympäristön lika: ilmansaasteet.

Lue myös: Paras päänahan kuorintatuote.

Miten syväpuhdistavaa shampoota käytetään?

Kastele hiuksesi huolella. Vaahdota syväpuhdistavaa shampoota käsiesi välissä hieroen. Näin muokkaat koostumuksesta helpommin leviävän hiuksiin ja päänahkaan.

Hiero syväpuhdistavaa shampoota kevein ottein päänahkaan sormenpäittesi avulla. Päänahka on yleensä likaisempi kuin hiukset, joten käytä aikaa käydessäsi koko päänahka läpi edestä, takaa ja sivuilta.

Vinkki! Tutustu luonnonkosmetiikan syväpuhdistaviin shampoisiin.

Hiusten pituuksia ei välttämättä tarvitse pestä, elleivät ne ole erittäin likaiset tai hiuksissa on värijäämiä vaikkapa vedestä. Yleensä päänahasta huuhdellessa valuva shampoinen vesi riittää puhdistamaan hiukset.

Kuinka usein syväpuhdistaa shampoota käytetään?

Ei ole yhtä vastausta kuinka usein syväpuhdistavaa shampoota tulisi käyttää. Yleinen ohje on, että syväpuhdistavalla shampoolla tulisi pestä hiukset kerran kuussa.

Tämä on hyvä määrä, jos hiuksesi ovat kuivat, eivät juuri rasvoitu tai et käytä muotoilutuotteita.

Lue myös: Mistä saa edullisesti hiustuotteet netistä?

Syväpuhdistava shampoo voi olla hyvinkin tehokas, ja kuivattaa hiuksia liikaa, joten sitä ei kannata käyttää joka päivä. Hiusten kunto kärsii liian tehokkaita tuotteita käyttäessä. Kova pesuteho vie hiusten omaa rasvaa pois, joka on tärkeää päänahan ja hiusten kunnolle.

Lue myös: Parhaat tuotevalinnat värjätyille hiuksille

Käytä syväpuhdistavaa shampoota korkeintaan kerran viikossa, jos koet suurta tarvetta syväpuhdistukselle. Jos asut esimerkiksi alueella, jossa kaivovedestä tai kupariputkista tarttuu vihertävää väriä hiuksiin. Uimareillakin kloori tarttuu etenkin vaaleisiin hiuksiin.

Paras käyttömäärä syväpuhdistavalle shampoolle on siis 1-4 kertaa kuussa, mutta mieluiten vähemmän kuin enemmän.

Tunnetko tarvetta pestä hiuksia säännöllisesti rasvoittumisen takia? Lue täältä kuinka valitset sopivan shampoon rasvoittuville hiuksille tai palashampoot, jotka on suunnattu rasvoittuvien hiustenhoitoon.

Muista hoitoaine tai hiusnaamio syväpuhdistavan shampoon jälkeen

Riippuu syväpuhdistavasta tuotteesta, mutta yleensä niiden pesuteho voi jättää hiuksiin vähän karhean tunteen. Estä hiusten lipidikerroksen kuluminen ja käytä tehokasta hoitoainetta tai hiusnaamiota syväpuhdistavan shampoon jälkeen.

Valitse hoitoaine tai hiusnaamio hiustyyppisi mukaan. Kuiville hiuksille paksu ja öljypitoinen hiusnaamio tekee hyvää. Rasvoittuville hiuksille taas valitse jotain keveämpää, kuten hoitoaine hiusmaskin sijaan.

Levitä hoitoainetta etenkin hiusten latvoihin ja vältä tyveä, jottei hiukset rasvoitu helposti.

Täältä löydät parhaat hiuksiin jätettävät hoitoaineet ja hiusmaskit.

Löydä paras hoitoaine rasvoittuville hiuksille.

Kenelle syväpuhdistava shampoo sopii?

Syväpuhdistava shampoo sopii kaikille. Kaikilla kertyy päänahkaa esimerkiksi talia, likaa ja kuolleita ihosoluja. Hyödyt syväshampoon käytöstä etenkin, jos käytät paljon hiustuotteita tai sinulla on rasvoittuva hiukset.

Syväpuhdistavan tuotteen käytöllä saat raikkaan hiuspohjan. Hiuspohja voi paremmin, kun ylimääräinen rasva tai lika on poistettu. Päänahka pääsee hengittämään paremmin ja hiukset kasvavat tuuheampina ylös.

Lue myös: Hilseshampoot poistavat kutinan

Oletko kokeillut palashampoota hiuksiin?

Palashampoota voi käyttää myös syväpuhdistavana shampoona, etenkin rasvoittuvien hiusten palashampoota.

Lue vinkit miten palashampoota käytetään ja löydä paras rasvoittuvien hiusten palashampoo.

*mainoslinkki.