Shampoo rasvoittuville hiuksille

Paras shampoo rasvoittuville hiuksille

Miten valita paras shampoo rasvoittuville hiuksille? Tekstin shampoot sopivat rasvoittuville hiuksille, mutta myös tuuheutta kaipaaville.

Kokeile myös luonnonkosmetiikan shampoita rasvoittuville hiuksille.

Rasvoittuvat hiukset tarvitsevat shampoon, jolla saa päänahasta pois ylimääräisen talin. Päänahkaan kertyvä lika voi aiheuttaa ongelmia.

Yleisimmät rasvoittuvan hiuspohjan ongelmat ovat kutina, hilse ja tietenkin ylimääräinen tali. Löydät tuotteet näihin ongelmiin, mutta myös sopivat valinnat hiuspohjan puhdistamiseen.

Hoitoaine rasvoittuville hiuksille? Löydä parhaat.

Lue vinkit: Hiustuotteet edullisesti netistä

Tästä tekstistä löydät mikä on paras shampoo rasvoittuville hiuksille. Hyviä vaihtoehtoja on useita, joista löytyy juuri sinulle se sopivin.

Vinkki! Kokeile palashampoota rasvoittuville hiuksille

Paras shampoo rasvoittuville hiuksille TOP 6

*mainoslinkki

KÉRASTASE Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo 

Hoitaa ja vähentää rasvoittumista

Kérastasen shampoo ansaitsee mielestäni päästä listan ensimmäiseksi, vaikkei shampoot varsinaisessa parhausjärjestyksessä olekaan. Tässä yhdistyy rasvoittuvien hiusten shampoon puhdistavuus ja hoitavuus.

Kérastase on siis rasvoittuvan hiuspohjan shampoo, joka tasapainottaa hiuspohjaa ja auttaa hillitsemään rasvoittumista. Hiukset ovat pesun jälkeen puhtaat, ja pysyvät sellaisena myös tavallista pidempään. Huomaan talin määrän vähenevän selvästi shampoon käytöllä.

Shampoo hoitaa myös kuivia latvoja ja estää hiusten takkuuntumista. Latvat ovat hiusten vanhin osa, jotka kaipaavat kosteutta myös rasvoittuvilla hiuksilla. Hiukset näyttävät hoidetummilta, kun kuivat latvat eivät hapsota.

Kuiville, mutta rasvoittuville hiuksille Kérastase on oikea nappivalinta. Suosittelisin tätä erityisesti, jotka peset hiuksia ahkerasti. Monien pitää pestä hiukset päivittäin, jos on rasvoittuvat hiukset. Tämä shampoo ei rasita hiusta ahkerallakaan käytöllä.

Kérastasen Balancing shampoo toimii kaikille, jotka haluavat pitää huolta hiuksistaan ja vähentää rasvan tuotantoa.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo* 

Osta Lyko: KÉRASTASE Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo*

Lue myös: Parhaat rasvoittuvien hiusten tuotteet

KÉRASTASE Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo paras shampoo rasvoittuville hiuksille

L’ORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Pure Resource Shampoo

Tehokkaasti puhdistava

L’Oréal on tehokas shampoo rasvoittuville hiuksille. Se vie päänahan talin mennessään ja saan tilalle raikkaat hiukset.

Käytän L´Orealin shampoota, jos hiukseni ovat hyvin likaiset tai olen käyttänyt esimerkiksi kuivashampoota. Jäämät hiuspohjassa on hyvä puhdistaa pois etenkin, jos sinulla on rasvoittuvat hiukset. Muuten lika kerrostuu, ja rasvoittuminen pahenee.

Pure Resource shampoolla saa virkistävän fressin tunteen, joka on usein kadoksissa rasvoittuvilla hiuksilla. Hiuspohja tuntuu heti keveältä ja lian aiheuttama kutina katoaa.

L`Oréalin shampoo ei ole liian kuivattava, mutta todella kuiville hiuksille en sitä käyttäisi. Paras kohderyhmä on ehdottomasti rasvoittuvat hiukset, jotka vaativat syvällisempää puhdistusta.

Puhdistuksen lisäksi huomaan, että hiuspohja pysyy puhtaana paremmin. Hiukset eivät ole iltaan mennessä yhtä likaiset kuin normaalisti.

L’Oréalin shampoota voi myös käyttää syväpuhdistavana shampoona, jos haluat putsata hiuspohjan erityisen hyvin. Tässä tapauksessa anna shampoon vaikuttaa 1-2 minuuttia, ja hiero shampoota tavallista kauemmin hiuspohjaan.

Osta Lyko: L’ORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Pure Resource Shampoo*

Osta Cocopanda: L’ORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Pure Resource Shampoo*

Lue myös: Näillä tuotteilla vähennät hiusten rasvoittumista

L'ORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Pure Resource paras Shampoo rasvoittuville hiuksille

CUTRIN BIO+Original Special Shampoo Dandruff Control

Rasvoittuvalle hiuspohjalle

Hilseshampoo? Sopiiko se rasvoittuville hiuksille, jos ei ole hilsettä? Vastaus on kyllä, ja hyvin toimii.

Cutrinin Dandruff Control on shampoo, joka samalla vähentää hiusten rasvoittumista ja päänahan kutinaa. Shampoo toimii ominaisuuksiltaan rasvoittuville hiuksille, vaikka sinulla ei olisi hilsettä.

Hilseshampoon ominaisuudet ja rasvoittuvan hiuspohjan tarpeet sopivat hyvin yhteen. Cutrinin shampoo hoitaa sekä puhdistaa päänahkaa, joten nämä eivät ole toisensa poissulkevia ominaisuuksia. Tasapainottaminen on juuri sitä mitä rasvainen hiuspohjani kaipaa.

Shampoo pesee hiukseni puhtaaksi, mutta ei rasita päänahkaa. Se on tärkeä ominaisuus, jottei hiuspohja rupea tuottamaan vielä enemmän rasvaa. Hiuspohjan kuivuminen ei ole tavoitteena rasvaisten hiusten hoidossa. Cutrin on esitellyistä shampoista eniten hiuspohjaa hoitavin shampoo.

Cutrinin shampoo sopii siis hyvin rasvoittuville hiuksilleni, koska sillä voi pestä hiukset päivittäin. Shampoo ei ole liian vahvan puhdistava, vaikka onkin hilseen hoitoon tarkoitettu.

Osta Lyko: CUTRIN BIO+Original Special Shampoo Dandruff Control*

Osta Cocopanda: CUTRIN BIO+Original Special Shampoo Dandruff Control*

Osta Bangerhead: CUTRIN BIO+Original Special Shampoo Dandruff Control*

Löydä täältä lisää toimivia hilseshampoita.

CUTRIN BIO+Original Special Shampoo Dandruff Control hilse paras shampoo rasvoittuville hiuksille

WELLA PROFESSIONALS Invigo Volume Boost Bodifying Shampoo

Tuuheudella rasvoittumista vastaan

Yksi suosikkikeinoni taistella rasvoittumista vastaan on hiusten volyymin lisääminen. Tämä toimii etenkin, jos sinulla on hentoiset ja rasvoittuvat hiukset.

Hiukset rasvoittuvat hitaammin, kun hiukset ovat kuohkeat eivätkä latteana päänahkaa vasten. Tali jää silloin hiuspohjaan, eikä valu lättänöitä hiuksia pitkin. Ohkaiset hiukset näyttävät myös paremmilta, kun niissä on ilmavuutta.

Wellan Volume Boost shampoo on tarkoitettu ohuille hiuksille, jotka kaipaavat puhdistusta ja tuuheutta. Shampoo on sopiva myös rasvoittuvien hiusten tarpeisiin. Saan sillä pestyä hiuksista lian pois, joten shampoossa on riittävästi pesutehoa. Wellan shampoo hoitaa myös sopivasti rasvoittuvaa hiusta.

Rasvoittuville hiuksille käytetyn shampoon ei tule olla liian kosteuttava, muttei silti kuivattavakaan. Juuri tälläinen on Wellan shampoo omissa hiuksissani. Tämän lisäksi nostin Wellan shampoon listalle, koska se on kohtuuhintainen ja lisää mukavasti tuuheutta. Hiukset nousevat jäntevänä ylös, ja näyttävät paksummilta.

Shampoon ei aina tarvitse olla juuri rasvoittuvien hiusten tuote, kuten esimerkiksi ylempänä esitelty shampoo osoittaa. Itse shampoon ei siis tarvitse sisältää rasvoittuville hiuksille hyviä raaka-aineita, vaan tässä tapauksessa ilmavuus on avainsana rasvan määrän vähentymiseen.

Osta Cocopanda: WELLA PROFESSIONALS Invigo Volume Boost Bodifying Shampoo*

Osta Nordicfeel: WELLA PROFESSIONALS Invigo Volume Boost Bodifying Shampoo*

Osta Bangerhead: WELLA PROFESSIONALS Invigo Volume Boost Bodifying Shampoo*

Lue myös: Tuuheuttava hoitoaine haussa?

WELLA PROFESSIONALS Invigo Volume Boost Bodifying Shampoo rasvoittuvat hiukset shampoo tuuheuttava

REDKEN Volume Injection Shampoo

Hennoille hiuksille

Ylemmästä tuote-arvostelusta voit lukea enemmän siitä, miksi volyymishampoot ja rasvoittuvat hiukset sopivat yhteen.

Redkenin uudistunut Volume Injection shampoo on edelleen yhtä tehokas, ja on yksi suosikkivaihtoehtoni hiusten pesuun. En tarvitse sen kummempaa muotoilua hiuksiin, kun pesen tukan vain Redkenin shampoolla. Hiuksiin tulee joustavaa ilmavuutta, joka ei tunnu tai näytä liian raskaalta.

Puhdistusteho on riittävä, jolloin lika irtoaa mutta silti shampoo ei raasta hiuksista pois kosteutta. Sen sijaan Redken antaa hiuksiin kiiltoa, joka luo terveen hehkun.

Paras puoli tässä shampoossa on ehdottomasti sen vaikutus hiusten paksuuteen. Tuuheuden ansiosta rasvoittuvien hiusten pesuja voi koettaa harventaa, koska nyt rasvoittuminen pysyy paremmin hallinnassa.

Käytän vuorotellen volyymishampoota ja erityisesti rasvoittuville hiuksille suunnattua shampoota. Näin tuntuu, että hiusten puhdistus ja ilmavuus pysyvät parhaiten tasapainossa. Tätä kannattaa kokeilla, jos tuntuu ettei tuuheutta lisäävät shampoot pese riittävästi.

Redkenin tuuheuttavan shampoon aiempi nimi oli High Rise Volume, jos olet joskus käyttänyt vanhempaa versiota.

Osta Cocopanda: REDKEN Volume Injection Shampoo*

Osta Bangerhead: REDKEN Volume Injection Shampoo*

Lue myös: Paras tuuheuttava shampoo

SCHWARZKOPF BC BONACURE Scalp Genesis Purifying Shampoo

Syväpesua rasvoittuville hiuksille

Schwartzkopfin syväpuhdistava shampoo on tarkoitettu normaalille ja rasvoittuvalle hiuspohjalle. Etenkin rasvoittuva hiuspohja kaipaa syväpuhdistusta talista, jota yliaktiivinen päänahka tuottaa.

Tälläinen hyvin pesevä shampoo voi olla oiva apu, kun hiusten rasvoittuminen vaivaa ja tuottaa ongelmia. Schwartzkopf viimeistelee hiuspohjan putipuhtaaksi, joten ihan jokaiseen pesukertaan se ei välttämättä toimi. Poikkeuksena on hiukset, jotka ovat hyvin ylirasvoittuvat.

Käytä syväpesevää shampoota rasvoittuville hiuksille vaikka joka toisessa pesussa, koska niitä ei yleensä suositella jokaisella kerralla käytettäväksi. Käyttämällä shampoota omiin hiuksiin tiedät parhaiten mikä on hyvä käyttöväli.

Schwarzkopfin Purifying shampoo poistaa tehokkaasti esimerkiksi muotoilutuotteet ja silikonikertymät hiuksista. Hiusten puhdistus on hyvin tärkeää, jos sinulla on rasvoittuvat hiukset ja/tai käytät muotoilutuotteita. Hiusten rasvoittuminen voi lisääntyä, jos hiussuortuviin kerrostuu jäämiä.

En käytä Schwarzkopfia jokaisella pesukerralla, koska kuivumiseen taipuville hiuksilleni se olisi liikaa. Pesun jälkeen voin kuitenkin todeta raikkaan puhtauden, joka jää hiuspohjaan. Säännöllisellä käytöllä shampoo voisi myös tasapainottaa päänahan rasvan tuotantoa, koska siinä on sitä hillitseviä raaka-aineita.

Schwarzkopfin avulla saan puhtaan päänahan lisäksi tuuheutta, joka on luonnollisesti seurausta lian pois putsaamisesta.

Osta Cocopanda: SCHWARZKOPF BC BONACURE Scalp Genesis Purifying Shampoo*

Osta Eleven: SCHWARZKOPF BC BONACURE Scalp Genesis Purifying Shampoo*

Lue myös: Vähennä hiusten rasvoittumista ja pidennät pesuväliä

SCHWARZKOPF BC BONACURE Scalp Genesis Purpfying Shampoo paras shampoo rasvoittuville hiuksille

KMS Head Remedy Deep Cleanse Shampoo

Puhdistavuutta päivittäiseen käyttöön

Haluatko shampoon, joka on tarpeeksi pesevä ja jota voi käyttää joka pesussa? Syväpesevyydestä huolimatta KMS Deep Cleanse shampoota voi käyttää säännöllisesti etenkin rasvoittuville hiuksille.

Paras puoli tässä shampoossa on se, että saan sillä hiuspohjan kunnolla puhtaaksi. Shampoon avulla rasva irtoaa tehokkaasti eikä vanha rasva jää uuden rasvan alle tukkeeksi. Tämä lievittää hiusten rasvoittumista, koska shampoo edistää puhtaana pysymistä.

KMS shampoon antama puhtaus vähentää myös päänahan ärsytystä. Päänahan rapsuttelu on varmasti monelle tuttua, jos on rasvoittuvat hiukset.

KMS syväpuhdistavan shampoon kanssa hiusten kuivumista ei tarvitse pelätä. Toki käytän aina hoitoainetta, jottei varsinkaan latvat kuivahda. Rasvoittuville hiuksille shampoo ei ole kuitenkaan liian tehokas tai kuivata hiuksia korpuksi.

Osta Cocopanda: KMS Head Remedy Deep Cleanse Shampoo*

Osta Lyko: KMS Head Remedy Deep Cleanse Shampoo*

Osta Bangerhead: KMS Head Remedy Deep Cleanse Shampoo*

Lue myös: Paras syväpuhdistava shampoo

 KMS Head Remedy Deep Cleanse Shampoo rasvoittuvat hiukset syvapuhdistava shampoo rasvoittuvat hiukset

UUTUUSSHAMPOOT RASVOITTUVILLE HIUKSILLE

Redkeniltä on ilmestynyt uusi Amino Mint Shampoo. Tuote poistaa tehokkaasti rasvan ja pitää hiukseni kauemmin puhtaana. Shampoo ei silti kuivata hiusta, vaan sisältää sopivasti hoitavia aineosia. Minttu jättää hiuksiini freshin tunteen.

Osta Cocopanda: REDKEN Amino Mint Shampoo*

Osta Lyko: REDKEN Amino Mint Shampoo*

Lue myös: Suolasuihke sopii rasvoittuville hiuksille

Kérastase Specifiqué Argile Equilibrante Cleansing Clay on savipohjainen shampoohoito, joka pesee hiukset ja päänahan tehokkaan puhtaaksi. Tämän takia suosittaisin käyttämään purkissa tulevaa shampoota noin kerran viikossa. Kérastase vie liat mennessään, ja jättää hiukset ilmavan raikkaiksi. Shampoon koostumus on hiukan paksu, mutta kuitenkin tarpeeksi notkea levittyäkseen hyvin hiuspohjaan.

Osta Cocopanda: Kérastase Specifiqué Argile Equilibrante Cleansing Clay*

Osta Eleven: Kérastase Specifiqué Argile Equilibrante Cleansing Clay*

Lue lisää miten hoidat päänahkaa: Hiuspohjan kuorinta ja parhaat kuorintatuotteet

Miksi juuri nämä ovat parhaat shampoot rasvoittuville hiuksille?

Tekstissä suositeltiin

 • syväpuhdistavia
 • tuuheuttavia tuotteita.

Nämä sopivat mainiosti rasvoittuvien hiusten hoitoon. Tuuheus ja puhtaus ovat avainsanoja, joilla vähennät hiusten rasvoittumista.

Lue myös: Shampooharja – harjat ja ohjeet käyttöön

Kaikkien tuotteiden kyljessä ei lue “rasvoittuville hiuksille”, mutta nämä tuotteet ovat hyviä valintoja rasvoittuville hiuksille ominaisuuksiensa puolesta.

Kosmetiikassa kannattaa aina valita itselleen paras tuote ominaisuuksien puolesta ja kokeilla rohkeasti erilaisia tuotteita eri tarpeisiin.

Lue myös: Miten estät hiusten rasvoittumisen

Lue myös: Parhaat tuotteet värjätyille hiuksille

Millainen on hyvä rasvoittuvien hiusten shampoo?

 • Silikoniton koostumus
 • Parhaat ainesosat rasvoittuville hiuksille
  • erilaiset savet, minttu, sitruuna, teepuuöljy, etikka, salisyylihappo.
  • puhdistavat hiusten rasvaa pois ja lieventävät rasvoittumista.

Lue lisää savesta hiuksille ja etikasta hiustenhoidossa.

 • Sulfaatit (Sodium laureth sulfate)
  • sulfaatit ovat tunnettu ja runsaasti käytetty kemikaali.
   • poistaa rasvan hiuksista ja päänahasta.
   • sulfaattishampoo toimii siis hyvin rasvoittuville hiuksille.
  • sulfaatittomat shampoot ovat keveämpiä pesuteholtaan.
   • toimivat parhaiten kuiville tai värjätyille hiuksille.

Lue myös: Näin pidennät hiusten pesuväliä

Onko hiukset ja päänahka vieläkin likaiset?

Syväpuhdistava shampoo on tarpeen, jos lika, rasva ja tuotejäämät eivät muuten irtoa. Lue lisää syväpuhdistavan shampoon käytöstä ja löydä parhaat tuotteet.

Muista päänahan kuorinta, joka saa pinttyneimmänkin lian irti ja hiuksiin volyymia.

Kokeile myös suihkuharjaa, joka puhdistaa hiukset sekä päänahan.

*mainoslinkki.