Kuivashampoo

Paras kuivashampoo TOP 7 – tuuheutta ja puhtautta hiuksiin

Mikä on paras kuivashampoo? Tutustu listaukseen ja valitse itsellesi sopivin tuote. Kuivashampoo on kätevä tuote, jolla saat hiukset puhtaaksi käden käänteessä ja ilman vesipesua.

Haluatko tietää miten kuivashampoota käytetään tai mitä haittoja kuivashampoon käytössä voi olla?

Etsitkö luonnonkosmetiikan kuivashampoota? Klikkaa ja löydä parhaat.

Paras kuivashampoo TOP 7

*mainoslinkki

EVO Killer Dry Shampoo

Puhdistava ja muotoileva

Evo kuivashampoo on hyvä, kun haluan rasvaisuuden pois hiuksista ja tilalle puhtautta.

Tämän kuivashampoon yksi paras puoli on rasvaisuuden kuivattaminen. Tiedäthän inhottavan kiillon, joka jää sormiin likaista hiuspohjaa koskiessa. Evo poistaa tämän likaisuuden, ja estää hiusteni rasvoittumisen ainakin seuraavat 1-2 päivää.

Evon kuivashampoon avulla hiusten pesutarve vähenee, ja näin säästän paljon aikaa sekä hiusten kuntoa. Kuivashampoolla voi edistää siis myös hiusten kunnon parantumista tai pidentää hiusvärin säilymistä, jota liika pesu voi kuluttaa.

Evon kuivashampoo toimii myös muotoiluun, koska sitä voi käyttää muotoilusuihkeen tapaan. Tätä ominaisuutta ei kannata säikähtää, jos haluat vain hyvän kuivashampoon ja pelkäät tuotteen jättävän hiukseen kovan pinnan.

Killer Dry kuivashampoolla hiukseni pysyvät pehmeinä eivätkä mene inhottavan koviksi, joista näkee heti muotoilutuotteiden käytön. Kuivashampoon käytön jälkeen hiuksissa on eloisa kosketustuntuma sekä puhdas fiilis.

Kenelle: Jos haluat hiusten pysyvän kauemmin puhtaana ja ilmavina.

Osta Eleven: EVO Killer Dry Shampoo*

Osta Lyko: EVO Killer Dry Shampoo*

Vinkki! Mistä saa hiustuotteet halvalla netistä?

paras kuivashampoo

Vision Haircare Spray And Clean Dry Shampoo

Rasvaisuus pois tärkkelyksellä

Toinen suosittelemani hyvä vaihtoehto puhtaisiin hiuksiin on Vision Haircare kuivashampoo. Kuivashampoo antaa hiuksiin keveyttä, joka tekee hiuksistani ilmavat ja tuuheat samanaikaisesti. Se siis sopii minun ohuemmalle hiuslaadulle.

Vison Haircaren salainen ainesosa on kuivashampoon sisältämä riisitärkkelys. Se vie öljyisyyttä pois ja edistää tukan puhtaana pysymistä. Tärkkelys imee rasvaa itseensä, mutta silti sen käyttö ei latista tai paina hiusta. Puhtaat hiukset ovat nyt siis myös paksumman näköiset.

Hienojakoista suihketta on mukava ja helppo käyttää aina tarpeen iskiessä. Käyttökokemukseltaan Vision Haircaren kuivashampoo on tuote, jolla saan hiukset puhtaaksi hetkessä. Sen voi myös helposti harjata pois, jos haluat kuivashampoon irti hiuksista.

Kenelle: Puhtautta kaikille hiuksille, rasvoittuvat hiukset. Kevyt koostumus.

Osta Lyko: Vision Haircare Spray And Clean Dry Shampoo*

Osta Eleven: Vision Haircare Spray And Clean Dry Shampoo*

Lue myös: Luonnonkosmetiikan kuivashampoot

Vision Haircare Spray And Clean Dry Shampoo paras kuivashampoo

KMS Conscious Style START Cleansing Mist

KMS julkaisi uuden puhdistavan kuivashampoosuihkeen, joka on toimiva vaihtoehto tavallisille ponnekaasupulloille. Tämä nestemäinen suihke sisältää muun muassa bentoniittisavea ja silikaa, jotka tunnetaan kyvystään imeä itseensä öljyä. Näin hiuspohja pysyy puhtaana eikä lika pääse leviämään päänahasta hiuksiin.

Mukana on myös paljon luonnollisia raaka-aineita, koska onhan KMS:n suihke lähestulkoon kokonaan luonnollista alkuperää.

Suihke on kevyttä, eikä jätä jälkeä hiuksiin. Toki se vesimäisenä tuotteena kastelee hiukan hiusta, joten käytön jälkeen annan hiusten kuivua itsestään. Hiukset voi myös föönätä kuivaksi tuuheuden lisäämiseksi. Levitän nestemäisen kuivashampoon sormieni avulla hiuspohjaan, eli hieron päänahkaa. Lopuksi harjaan hiukset. Tätä voi siis käyttää ihan samalla tavoin kuin tavallista aerosol-pullossa tulevaa kuivashampoota.

KMS kuivashampoo saa hiukseni ja hiuspohjan raikkaan puhtaaksi. Tämä ei ärsytä hiuspohjaa, koska se ei kuivata tai aiheuta kutinaa.

Osta Lyko: KMS Conscious Style START Cleansing Mist*

Osta Cocopanda: KMS Conscious Style START Cleansing Mist*

Lue myös: Parhaat suolasuihkeet hiuksille

Sachujuan Volume Powder Spray

Suihkemainen, puhdistava hiuspuuteri

Pidätkö enemmän puuterimaisesta hiusten puhdistamisesta? Sachajuan on suihkepullossa oleva hiuspuuteri, joka sopii erinomaisesti hiusten volyymin lisäämiseen tyvestä alkaen.

Tuotteen teho riittää pitkien hiuksieni kohottamiseen, tuuheuttamiseen ja tietenkin likaisuuden puhdistamiseen. Ainesosat, kuten tärkkelys vievät rasvan mennessään, ja saan takaisin puhtaat hiukset. Volume Powder Spray tuo supertehokasta tuuheutusta koko päivän ajaksi. Minulla on pitkät hiukset, mutta uskoisin että myös lyhyisiin hiuksiin Sachajuanilla saa tehokas kohotusta.

Kokeile Sachajuania, jos pidät hiuspuutereista. Tässä tapauksessa saat tuotteen näppärässä spray-pullossa ja kuivashampoon ominaisuuksilla.

Kenelle: Tyvikohotusta, puhtautta ja hiuksiin paksua rakennetta haluavat.

Osta Eleven: Sachujuan Volume Powder Spray*

Osta Bangerhead: Sachujuan Volume Powder Spray*

Lue myös: Parhaat uudet kuivahampoot

Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones ja Dark Tones

Paras vaaleille tai tummille hiuksille

Moroccanoil tunnetaan laadukkaista hiustuotteistaan ja nyt myös kuivashampoistaan. Nämä kuivashampoot sopivat värjätyille ja luonnollisen sävyisille hiuksille, jotka ovat tummat tai vaaleat.

Dark Tones ei jätä jälkiä tummiin hiuksiin, kuten usein kuivashampoot tekevät. Light Tones taas kirkastaa vaaleaa hiusta ja saa hiukset näyttämään eloisalta.

Saan Moroccanoilin kuivashampoilla puhtaat hiukset, mutten kuivan tönkköä lopputulosta. Moroccanoil kuivashampoot hoitavat kevyesti ja saavat hiukset näyttämään luonnollisen puhtailta sekä tuuheilta.

Kenelle: Jos etsit kuivashampoota vaaleille tai tummille hiuksille. Värjätyt hiukset.

Osta Hajuvesi.fi: Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones vaaleat hiukset* ja Dark Tones tummat hiukset*

Lue myös: Parhaat sävyttävät hoitoaineet

moroccanoil dry shampoo dark tones light tones kuivashampoo tummille hiuksille vaaleille hiuksille

Nioxin Instant Fullness Dry Shampoo

Tuuheuttava kuivashampoo

Moni kuivashampoo lisää hiusten volyyymia, mutta haluatko sitä runsaasti?

Nioxin poistaa rasvaisuuden hiuksistani, ja tuo tilalle upeaa tuuheutta. Hiukseni näyttävät heti paksummilta ja puhtailta. Nioxinia voi käyttää vaikka pelkästään vain tuuheuttamiseen, koska se ajaa saman asian kuin tuuheuttavat muotoilusuihkeet. Näin saat tavallaan kaksi tuotetta yhdellä iskulla.

Nioxin on suositukseni, jos päätavoitteesi on reipas volyymi ja paksut hiukset.

Nioxinin kuivashampoon tuoksu on miellyttävä. Silti se ei niin sanotusti hyökkää päälle ja ota henkeen. Tässä on raikas, mutta silti sopivan kevyt tuoksuvaihtoehto.

Kenelle: Ohuet hiukset, tuuheuttavaa kuivashampoota etsivälle.

Osta Cocopanda: Nioxin Instant Fullness Dry Shampoo*

Osta Nordicfeel: Nioxin Instant Fullness Dry Shampoo*

Lue myös: Tuuheuttavat hoitoaineet

nioxin instant fullness dry shampoo paras kuivashampoo

Schwarzkopf Professional Fresh Texture Osis Long Hair Dry Shampoo Foam

Hoitava kuivashampoovaahto

Kaikki eivät pidä kuivashampoon puuterisuudesta, joten vaahto on erilainen valinta. Kuivashampoovaahtoa käytetään tyveen, annetaan kuivua tai föönataan kuivaksi. Lopputuloksena hiukseni ovat tuuheat ja puhtaat. Etenkin fööniä käyttämällä saan hiuksiini reipasta ilmavuutta.

Schwarzkopfin kuivashampoo sisältää kosteuttavia ainesosia, joten se sopii etenkin pitkien hiusten hoitoon. Pitkissä hiuksissa on yleensä isompi tarve hoitaville ominaisuuksille, koska esimerkiksi latvat voivat olla jo vuosia vanhat. Tästä pidän kovasti, koska kuivuus ja latvojen hapsotus ovat minulle tuttu ongelma.

Kuivashampoon vaahto niin sanotusti katoaa ja imeytyy äkkiä hiukseen. Siitä ei siis jää hiuksiini käytönjälkiä. Kokeile silti aina uutta tuotetta alkuun vähän kerrallaan, jotta näet miten se toimii hiuksissasi.

Kenelle: Jos et tykkään puuterimaisista tuotteista. Vaahdosta ei jää hiuksiin valkoista puuterin jälkeä tai tuntua. Antaa hoitavuutta pitkille hiuksille.

Osta Cocopanda: Schwarzkopf Professional Fresh Texture Osis Long Hair Dry Shampoo Foam*

Osta Lyko: Schwarzkopf Professional Fresh Texture Osis Long Hair Dry Shampoo Foam*

Lue myös: Hoitavat seerumit hiuksille

Schwarzkopf Professional osis Long Hair Dry Shampoo Foam paras kuivashampoo vaahto

Läpikuultava kuivashampoo, sopii kaikille väreille

Haluatko välttää kuivashampoon jäljet hiuksissa, olipa tukkasi sitten blondi tai tumma?

Kuivashampoona Paul Mitchell on kevyt eikä jätä kertymää hiuksiini. Jotkut kuivashampoot voivat jäädä näkymään etenkin tummempaan väriin, eikä se ole toivottu näky. Voin käyttää tätä kuivashampoota huoletta ruskeisiin hiuksiini, ja uskon sen sopivan hyvin myös muille hiussävyille.

Vinkki! Muista aina harjata hiukset hyvin kuivashampoon jälkeen, koska se voi olla syy miksi kuivashampoon käytön huomaa hiuksesta.

Kokeile Paul Mitchellin kuivashampoota, joka on muutenkin mainio tuote. Se poistaa hiuksista ylimääräisen rasvan ja saa hiukseni tuntumaan pesun raikkailta.

Osta Cocopanda: Paul Mitchell kuivashampoo*

Kenelle: Jokaiselle hiussävylle. Tehokas puhdistamaan, jopa hyvin rasvaisille hiuksille.

Lue myös: Värjättyjen hiusten shampoo

paras kuivashampoo

Lisää kuivashampoita eri hintaluokista 5-25 €? Lue:

Parhaat uusimmat kuivashampoot

Kenelle kuivashampoo sopii?

Kuivashampoo sopii kaikille, jotka haluavat freesata hiuksiaan tyvestä puhtaaksi. Kuivashampoo pelastaa päivän, jos on kiire eikä ehdi suihkuun, tai hiukset rasvoittuvat nopeasti. Kuivashampoolla saat ilman vettä hiuksista pois rasvaisen tunteen.

Lue myös: Shampooharja tutuksi – lue vinkit

Rasva ja lika latistavat hiusta, joten kuivashampoo sopii hyvin ohuille hiuksille. Kuivashampoon ainesosat imevät itseensä lian ja antavat rakennetta hiuksiin, joten hiusten volyymi kasvaa.

Miten kuivashampoota käytetään?

 • ravista pulloa, jos ohjeissa lukee niin.
 • suuntaa pullon suutin tai suu-aukko kyynärvarren päästä hiustesi tyveen, eli noin 20 etäisyydeltä.
 • käytä kuivashampoota kohtiin, joista hiuksesi rasvoittuvat eniten, kuten etuhiukset ja päälaki.
 • älä pidä suutinta koko ajan pohjassa, jottei tuotetta tule liikaa yhteen kohtaan tai kohtiin, johon sitä ei välttämättä tarvitse.

Lue myös: Laminoimalla sileät hiukset

 • odota minuutti tai kaksi ennen kuin alat työstämään kuivashampoota, jotta se saa vaikuttaa ja tehoaa paremmin.
 • hiero kuivashampoota sormilla tyveen ja hiuksiin. Harjaa hiukset lopuksi, jotta kuivashampoon rippeet lähtevät hiuksista irti.

 • Vinkki! Hiero hiuksia ja päänahkaa pää alaspäin. Saat paremman kosketuksen etenkin päänahkaan, kun hiuksesi eivät ole tiellä. Kokeile tätä, jos hiuksesi ovat pitkät, paksut ja haluat saada tehokkaamman tuloksen.
 • Voit myös suihkia kuivashampoon hiuksiin pää alaspäin, jotta saat maksimaalisen tuuheuden.

Lue myös: Keratiinilla terveemmät hiukset

 • Jäikö kuivashampoosta hiuksiin vaaleaa väriä?
  • hiero kuivashampoota tarpeeksi kauan hiuspohjaan ja hiuksiin.
  • harjaa hiukset.
  • käytä vähemmän kuivashampoota.
  • kokeile vaaleiden tai tummien hiusten shampoota, joista ei jää jälkiä tukkaan.

Minkälaisia kuivashampoita on olemassa?

Perinteiset kuivashampoot ovat suihkutettavia spraypullossa tulevia. Markkinoilla on myös jauhemaisia eli puuterisia kuivashampoita sekä vaahtomaisia. On lähinnä kyse omista tottumuksista tai preferensseistä minkälaisessa muodossa kuivashampoonsa haluaa käyttää.

Kaikki tuotteet tekevät pääasiassa saman työn, eli puhdistavat ja tuuheuttavat. Perehdy aina tuotelupauksiin, jotta löydät itsellesi oikean tuotteen.

Lue myös: Paras tuuheuttava shampoo

Kuivashampoon haitat

Tuotekertymät. Kuivashampoo aiheuttaa ongelmia, jos tuote pääsee kertymään hiuksiin ja etenkin päänahkaan. Hiuspohja voi kutista, hilseillä ja jopa aiheuttaa hiustenlähtöä.

Hilsettä? Hilseshampoo hoitaa ongelman

Ongelman syynä on hiusten huono pesu ja kuivashampoon liian ahkera käyttö.

Kuivashampoota voi käyttää säännöllisesti vaikka päivittäin. Pitää vain muistaa, että tuotejäämät tulee saada pois hiuksista.

Hiustenpesua ei voi korvata jatkuvalla kuivashampoon käytöllä, koska kuivashampoo ei puhdista itseään pois hiuksista. Kuivashampoo poistaa rasvan ja antaa raikkaan tunteen, mutta vain vesipesu nestemäisellä shampoolla puhdistaa hiukset kunnolla.

Vesipesua ei pidä unohtaa. Kuivashampoon käytöllä ei voi jättää vesipesua kokonaan pois, mutta sillä voi pidentää pesuväliä. Pesuvälin pidentäminen voi olla hyväksi, jos on hyvin kuluneet tai kuivat hiukset.

Lue myös: Shampoot pitkille hiuksille

Ahkeran kuivashampoon käyttäjän pitää kuulostella ja tunnustella hiuksiaan. Puhdistuvatko hiukset pesun jälkeen vai jääkö hiuksiin likainen tunne? Kutiseeko päänahka? Tässä tilanteessa kuivashampoota on voinut kertyä liikaa ja kertymät tukkivat päänahan luonnollisen toiminnan.

Käytä syväpuhdistavaa shampoota. Päänahka tarvitsee puhtautta pitääkseen itsensä ja hiuspohjasta kasvavat hiukset kunnossa. Tässä tilanteessa ei kannata suihkia lisää kuivashampoota saadakseen hiuksista puhtaat, vaan kokeilla syväpuhdistavaa shampoota tai päänahan kuorintaa.

Lue myös: Päänahan kuorinta puhdistaa ja tuuheuttaa

Esimerkiksi syväpuhdistava shampoo poistaa lian ja tuotejäämät hiuksista, jos käyttää paljon muotoilutuotteita. Päänahan kuorintatuotteet taas keskittyvät nimensä mukaisesti tehopuhdistamaan hiuspohjasta lian, joka voi tukkia hiustupit ja heikentää hiusten kuntoa.

Lue myös: Syväpuhdistava shampoo poistaa kuivashampoon hiuksista

Voiko hiukset värjätä, jos on kuivashampoota hiuksissa?

Yleensä suositellaan värjäämään hiukset likaisena. Etenkin vaalennukset ovat sen verran rankkoja päänahalle, että värjäys suositellaan tehtävän likaisiin hiuksiin.

Älä siis nolostele rasvaisia hiuksia, kun menet kampaajalle. Teet palveluksen itsellesi, kun jätät suojaavan rasvakerroksen hiuksiin ja päänahkaan. Ammattilaiskampaajat suosittelevat tätä vinkkiä, joten jätä hiukset pesemättä ennen kampaamoreissua.

Kuivashampoo on tosin eri juttu. Etenkin värjäävät kuivashampoot, kuten vaaleille tai ruskeille hiuksille tarkoitetut kuivashampoot voivat heikentää hiusvärin tarttumista.

Tässä tilanteessa kannattaa jättää kuivashampoo käyttämättä, tai pestä hiukset erittäin hellävaraisella shampoolla ennen värjäystä. Hellävarainen shampoo ei välttämättä pese kaikkea rasvaa pois hiuksista, joten talia jää hiusten suojaksi värjäystä varten. Toinen vaihtoehto on jättää hiusväri hiukan pidemmäksi aikaa hiuksiin, jotta se ehtii vaikuttaa kauemmin.

Paras vaihtoehto on kuitenkin jättää kuivashampoo välistä ja mennä likaisilla hiuksilla kampaajalle.

Oletko kokeillut luonnonkosmetiikan kuivashampoita? Lue mitkä ovat parhaat luonnolliset kuivashampoot.

luonkos refresh luonnonkosmetiikan kuivashampoo

Kuivashampoo yöksi hiuksiin

Laita kuivashampoota hiuksiin jo ennen kuin ne ovat likaiset. Laita kuivashampoo illalla hiuksiin, jos peset hiuksesi ennen nukkumaanmenoa. Näin suojaat hiukset rasvoittumiselta, jos hiukset ovat nopeasti rasvoittuvat ja menevät yön aikana likaiseksi. Hiukset usein myös latistuvat yöllä, koska ne ovat vasten tyynyä.

Saat kuivashampoota käyttämällä pidennettyä puhtauden ja raikkauden tunnetta, sekä estät lättänät hiukset. Näin hiuksesi eivät ole aamulla taas pesun tarpeessa.

Löysitkö mikä on paras kuivashampoo juuri sinulle?

Lue myös: Paras tuuheuttava shampoo – luonnonkosmetiikan valinnat

*mainoslinkki.