Luonnonkosmetiikka Palashampoo

Palashampoo kokemuksia ja käyttöohjeet + paras hoitoainepala

Miksi valita palashampoo?

Palashampoon käyttö herättää kysymyksia, koska nestemäinen shampoo on kaikille se tutuin tuote. Ehkä asianlaita muuttuu pikkuhiljaa ja palashampoo kokemuksia kertyy koko ajan lisää.

Löydä parhaat palashampoot ja hoitoainepalat, jotka hoitavat ilman hiusten litistämistä.

Luonnonkosmetiikka ja ekologisuus kasvavat ilmiöinä koko ajan suuremmiksi, kun tietoisuus luonnonvarojen kuluttamisesta kasvaa.

Lue myös: Paras palashampoo rasvoittuville hiuksille ja syväpuhdistusta kaipaaville

Palashampoot edustavat yksinkertaisuudessaan zero waste -ajattelutapaa. Zero waste -toiminnassa halutaan tuottaa mahdollisimman vähän roskaa.

Kuluttajat, jotka ovat kiinnostuneet ekologisuudesta usein kokevat palashampoon parhaaksi vaihtoehdoksi.

Lue myös: Miedot ja luonnolliset hajusteettomat shampoot

Palashampoot eivät tarvitse ympärilleen muovipakkausta kuten tavallinen nesteshampoo, vaan kierrätysmateriaalista tehty pakkaus riittää suojaksi.

Paras palashampoo – suomalaiset tuotteet

*mainoslinkki

Okabo Organics Pure Argan Palashampoo Sitruunaruoho

Okabo tuli tunnetuksi luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteistaan, mutta valikoima on laajentunut myös hiustenhoidon palatuotteisiin.

Heti ensimmäisenä huomio kiinnittyy pakkaukseen. Se ei ole pelkkä pahviloota, joka nakataan tuotteen avaamisen jälkeen roskiin. Tätä voi käyttää jatkossakin tuotteen säilömiseen, koska kannen voi helposti sulkea ja avata.

Okabo Organicsin palashampoo vaahtoaa reilusti, joten sen käyttö tuntuu helpolta. Palashampoon hierominen hiuspohjaan ei tunnu siis ikävän kuivalta, joka on joskus palashampoiden ongelma. Saan tunteen, että päänahka on puhdistettu eikä sinne jää rasvaa.

Sitruunaruoho palashampoo antaa hoitavuutta, joka ei paina hiuksia kasaan. Tälläinen yhdistelmä on hyvä omiin hiuksiini, joissa on kuivuutta mutta silti rasvoittuvat herkästi.

Kokeilisin Okaboa, jos haluan ennen kaikkea ilmavuutta hiuksiin. Palashampoo lisää hiusten pehmeyttä, mutta se ei ole ykkösvalinta kaikista kuluneemmalle hiuslaadulle.

Osta:  Okabo Organics Pure Argan Palashampoo Sitruunaruoho*

Syväpuhdistuksen tai tuuheuden tarpeessa? Parhaat palashampoot volyymiin

okabo paras palashampoo


Catteco palashampoo Tyrni

Catteco sopii mielestäni jopa hyvin kuivuneelle hiuslaadulle, joka huutaa kosteutta. Palashampoon ei pitäisi jättää hiukseen rutisevan kuivaa fiilistä, ellet juuri sitä haluaisi. Se on merkki liian pesevistä raaka-aineista.

Tyrni palashampoolla saan hiuksiini ravitsevuutta, joka vie tukan karheuden mennessään. Cattecon avulla hiukseni ovat silti luonnollisen ilmavat, joten hoitavuus ei tarkoita plättänää hiusta.

Pirteän värinen shampoopala tuntuu helppokäyttöiseltä jopa niin sanotulle aloittelijalle. Käyttömukavuus, kuten vaahtoaminen on tapissaan. Saan siis Cattecon shampoopalalla raikkaan tunteen hiuspohjaan, mutta silti kosteutusta hiusten pituuksiin.

Catteco on merkkinä hyvä lähtökohta, jos aiempaa kokemusta ei ole kuin nesteshampoista. Koostumuksessa ja sisällyksessä on vältetty monet huonot puolet, joiden takia palatuotteiden aloittaminen onnistuu sujuvasti.

Osta: Catteco palashampoo Tyrni*

Lue myös: Sulfaatti- ja silikonivapaat shampoot

catteco paras palashampoo

Luoto Cosmetics Terra Cotta

Luoto Cosmeticsin palashampoo on todella tyylikäs, ja sen ulkoasu käy sisustustuotteestakin. Tuoksu edustaa mielestäni samanlaista tyylikästä ja hienostunutta linjaa.

Palashampoo on alkuun vähän kova, mutta se kuitenkin vaahtoa hyvin kämmenissä. Itse tykkään vaahdottaa palashampoot käsissä lämpimän veden avulla, mutta toki palashampoo sopii myös hierottavaksi suoraan hiukseen. Nämä ovat makukysymyksiä, eikä välttämättä oikeaa käyttötapaa ole.

Luoto palashampoo on käytön perusteella nappivalinta hiuslaadulle, joka haluaa hellävaraisen pesun hiuksilleen. Tämä luonnonkosmetiikan palashampoo ravitsee hiuksiani ja puhdistaa juuri tarpeellisen verran. Usein liian vahvat pesutuotteet ovat huonokuntoisten hiusten takana.

Rasvaiselle hiuslaadulle Terra Cotta ei ole se paras palashampoo. Jos hiuksesi ovat hyvin likaiset, niin silloin kaksi pesu- ja huuhtelukertaa tulevat tarpeeseen.

Osta: Luoto Cosmetics Terra Cotta*

Lue myös: Parhaat hoitoainepalat

luoto cosmetics paras palashampoo


Famo Kosteuttava shampoopala Pörröinen Hassu

Hauska pöllöpalashampoo on oikea tehotuote, kun haluan runsasta kosteutta hiuksiin. Etenkin kylmät vuodenajat rasittavat hiusta sekä hiuspohjaa, joten hoitava palashampoo on silloin tarpeen. Myös hiusten sähköistyminen on tuttu ongelma, johon Pörröinen Hassu tepsii.

Palashampoo on hiukkasen kova, mutta veden kanssa se alkaa irrottaa käsiin tuotetta. Etenkin uuden palashampoon kohdalla tätä kovuutta voi ilmetä, mutta säännöllinen käyttö pehmittää sitä sopivasti. Toki palashampoo pitää säilyttää kuivassa, jottei se sula jatkuvassa suihkun lämmössä.

Pörröinen Hassu virkistää elottomia hiuksiani ja saa niille silkkisen siloisen tunteen. Sen teho riittää pitkiin, ja kuiviin hiuksiini, joten tämä on mainio hoitava palashampoo. Joskus jopa tuntuu, että pelkkä shampoopesu ilman hoitoainetta voi tämän kanssa riittää.

Tämä suomalainen palashampoo siis hoitaa hiusta, mutta myös puhdistaa saven avulla. Savi on erinomainen luonnon raaka-aine, kun halutaan lika irti ihoa kuivattamatta. Savi sopii myös hiuspohjalle, jota se tasapainottaa ja hoitaa. 

Osta: Famo Kosteuttava shampoopala Pörröinen Hassu*

Lue myös: Sileyttä hiuksiin laminointituotteilla

famo paras shampoopala

Kolme Cosmetics Shampoopala Kehäkukka + Sitrus

Kolme Cosmetics palashampoo antaa volyymia sitä kaipaavalle hiuslaadulle. Joskus tuuheuttaminen tapahtuu hiusta kuivattamalla, mutta ei Kehäkukka + Sitrus shampoopalan kohdalla.

Oman kokemukseni mukaan ohut ja/tai rasvainen hiuslaatu on tämän shampoopalan kohderyhmää.

Kolme Cosmetics antaa sopivasti hoitavuutta, jotta hiusteni rakenne tuntuu pehmoiselta ja ilmavalta. Tämä ei ole siis sellainen shampoo, joka tuuheuttaa hiusta mutta jättää hoitavuuden puolitiehen. Kehäkukka shampoopala ei kuitenkaan rasvoita tai latista, joka saisi hennot hiukseni näyttämään entistä ohuemmilta.

Kaikki hiukset tarvitsevat elävöittäviä raaka-aineita, jotta niiden kosteustasapaino ei horju. Onneksi luonnonkosmetiikan palashampoissa tämä puoli on yleisesti kunnossa. Palashampoot sisältävät hyvin valittuja raaka-aineita, jotka ravitsevat eri hiuslaatujen tarpeet huomioiden.

Osta: Kolme Cosmetics Shampoopala Kehäkukka + Sitrus*

Lue myös: Parhaat luonnonkosmetiikan tuuheuttavat shampoot

kolme cosmetics paras palashampoo


Hoitoainepala haussa? Klikkaa ja löydä parhaat palahoitoaineet.

Palashampoo on edullinen ja ekologinen

Palashampoon käyttö on luonnolle hyväksi, koska yksi palashampoo vastaa jopa kolmea muovipulloa shampoota. On huikea ero ostaa yksi pieni shampoopala, joka on pakattu kierrätyspahviin kuin monta muovipulloa.

Lue myös: Paksut hiukset ravintolisällä

Palashampoot maksavat halvimmillaan jopa alle kymmenen euroa, joten voit myös säästää hyvän summan suosimalla palashampoota.

Valitse suomalainen palashampoo

Palashampoon käytössä vaikeinta on aloittaminen. Minkälaisia palashampoo kokemuksia löytyy ja mistä aloittaa?

palashampoon kaytto

Onneksi Suomesta löytyy useita pieniä ja vähän isompia luonnonkosmetiikan valmistajia, joiden valikoimissa on palashampoita.

Mikä olisikaan ympäristöystävällisempää kuin tukea kotimaista yrittäjää ja ostaa suomalainen palashampoo. Näitä tuotteita ei tarvitse kuljettaa maailman toiselta puolen, joka vesittää ajatusta ekologisuudesta.

Parhaimmillaan kotimaiset luonnonkosmetiikan valmistajat käyttävät kotoperäisiä ainesosia tuotteiden valmistukseen. Suosi siis suomalaista luonnonkosmetiikkaa palashampoota valitessasi, ja teet ympäristölle palveluksen.

Lue myös: Paras luonnollinen kuivashampoo

Miten säilytän palashampoota

Palashampoo voi olla ”paljaana”, eikä se tarvitse pakkausta ympärilleen. Palashampoolle kannattaa kuitenkin olla jonkinlainen alusta, jotta palashampoo ei sotke esimerkiksi suihkussa shampootelinettä.

Löydä kauneimmat saippua-alustat.

tulesta hexagone saippua-alusta palashampoon kaytto

Muovinen tai puinen saippua-alusta antaa ylimääräisen veden valua pois palashampoosta. Saippua-alustan pohjassa tulee olla ainakin yksi reikä, josta vesi pääsee valumaan pois.

Palashampoon on hyvä antaa kuivua käytön välillä, jottei bakteerit pääse kasvamaan kostealla pinnalla. Säilytä palashampoota kuivassa ja viileässä paikassa. Suihku ei ole paras paikka palashampoon säilytykseen olosuhteiden kannalta eikä palashampoo välttämättä kuivu kosteassa ympäristössä.

Lue myös: Miten pidentää hiusten pesuväliä?

Palashampoolle kätevä säilytyspaikka voi löytyä kylpyhuoneen lähistöllä olevasta kaapista, kuten eteisestä tai makuuhuoneesta.

Palashampoiden erot

Palashampoot voi jakaa kahteen eri luokkaan:

 • saippuoidut
  • täysin luonnolliset raaka-aineet
  • sulfaatiton koostumus
 • tensidipohjaiset
  • sisältää sulfaatteja
  • ei-luonnolliset sulfaatit, kuten:
   • SLES (sodium laureth sulfate), SLS (sodium lauryl sulfate).
  • luonnolliset sulfaatit, kuten:
   • sodium lauryl sulfoacetate, sodium lauryl sulfoacetate.

Valitse sulfaatiton vai sulfaattia sisältävä palashampoo?

Saippuoitu eli sulfaatiton palashampoo on usein hellävaraisempi vaihtoehto, joka ei pese hiuksia liian tehokkaasti. Kokeile sulfaatitonta saippuaa etenkin, jos hiuksesi ovat kuivat. Sulfaattimuus on usein hellävaraisempi päänahalle, jos kärsit kutinasta tai hilseestä.

Lue myös: Sulfaatittomat shampoot

Tensidipohjainen palashampoo voi olla valintasi, jos sulfaatittomat eli saippuoidut palashampoot tuntuvat jättävän hiukset tahmaisiksi.

Palashampoiden raaka-aineissa on kuitenkin paljon eroja. Ei voi siis ehdottomasti sanoa, että kannattaa ottaa sulfaatiton tai sulfaatti-palashampoo rasvoittuville hiuksille.

Vältä rasvoittuville hiuksille ainakin palashampoita, jotka sisältävät raskaita ainesosia, kuten shea- eli karitevoita. Nämä voivat olla liian hoitavia ja rasvoittaa hiuksia entisestään.

Miten valitsen oikean palashampoon?

Palashampoita on markkinoilla useita erilaisia ja joka hiustyypille. Valitse aina omaa hiuslaatuasi vastaava tuote. Älä esimerkiksi ota kuivien hiusten shampoota, jos hiuksesi ovat rasvoittuvat mutta haluat kuiville latvoille kosteutta.

Valitse oikeanlaatuinen shampoo, ja saat tuotteesta kaiken hyödyn irti.

Kolme Cosmetics Detox syvapuhdistava palashampoo suomalainen palashampoon kaytto

Kotimaisissa palashampoissa on huomioitu hento pohjoismainen hiuslaatu, joten suomalaisista palashampoista löytyy varmasti jokaiselle sopiva tuote. Joku palashampoo ei ehkä toimi hiuksissasi, mutta toinen voi.

Ei kannata heti luovuttaa, jos oikeaa palashampoota ei löydä kerralla. Eihän jokainen nesteshampookaan toimi kaikilla.

Palashampoo kokemuksia voi kerryttää useammasta tuotteesta. Palashampoot ovat niin erilaisia nesteshampooseen verrattuna, että niihin tutustuminen ottaa hetken.

Tahmaiset hiukset palashampoosta?

Miksi palashampoon käyttö voi aiheuttaa tahmaisuutta hiuksiin. Tässä yleisimmät syyt:

Tuotekertymät. Tavalliset pulloshampoot sisältävät runsaasti kemikaaleja, kuten sulfaatteja ja silikoneja. Sulfaatit puhdistavat hiuksesi erittäin tehokkaasti, ja silikoni taas antaa keinotekoisen kuorrutuksen hiukseen.

Hiukset voivat olla oikeasti huonokuntoiset, mutta silikoni feikkaa hiuksesti kauniimmiksi. Palashampoissa on luonnollisia ainesosia, jotka eivät toimi samalla tavalla kuin tavallinen pulloshampoo. Tämän takia tuotekertymät voivat haitata palashampoon toimivuutta.

Lue myös: Luonnonkosmetiikan syväpuhdistavat shampoot

Hiukset yllättyvät muutoksesta. Muutos on suuri, jos aiemmin käytit tavallista shampoota ja nyt luonnollisista ainesosista koostuvaa palashampoota. Hiuksilla vie aikaa tottua uuteen pesutapaan. Riippuu hiuksista kauanko tottuminen kestää, ehkä jopa viikoista kuukauteen.

Jos hiukset eivät meinaa millään tottua palashampooseen, niin vaihda tuotetta. Kaikki tuotteet eivät toimi kaikilla, joten kokeile jotain muuta. Täältä löydät vinkit ns. helppokäyttöisiin vaihtoehtoihin, kuten Cattecon palashampoisiin.

catteco vihrea savi palashampoo palashampoon kaytto

Syväpuhdistava shampoo. Ennen palashampoon käyttöä pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Voit kokeilla myös savipesua, jos haluat puhdistaa hiuksesi luonnollisin keinoin. Lue lisää saven hyödyistä hiustenhoidossa.

Saat hiuksista pois tuotekertymiä, jotka voivat olla palashampoon jättämän tahmean tunteen takana. Hiukset eivät puhdistu palashampoolla, jos hiuksissa on paljon tuotejäämiä- ja kertymiä.

Saippua voi jäädä hiussuomuihin, jos hiuksesi ovat huonokuntoiset. Huonokuntoisten hiusten rakenne oikein houkuttaa saippuaa tarttumaan itseensä.

Tee hiuksiisi etikkahuuhtelu, joka sulkee hiussuomut. Etikkahuuhde auttaa myös puhdistamaan hiukset tuotejäämistä, joita kertyy hiuksiin ja päänahkaan.

Kiinnoistuitko etikkahuuhtelusta hiuksille? Perehdy lisää miten etikkahuuhde auttaa hiusongelmiin, myös rasvoittuville hiuksille.

Käytä palashampoota vähemmän. Usein ihmiset käyttävät shampoota liikaa, nestemäistä tai palamuodossa olevaa. Usein pienikin määrä riittää pesemään hiukset puhtaaksi. Palashampoo käyttö voi aluksi tuntua erikoiselta ja hankalalta, jos tulee vastoinkäymisiä.

Näillä ohjeilla pääset jo hyvään alkuun!

Vinkki! Catteco Vihreä savi ja Niitty shampoopalat sopivat hyvin, jos tahmaisuus aiheuttaa ongelmia. Lue lisää Cattecon palashampoista ja muista kotimaista tuotteista.

Palashampoon käyttö ja kokemuksia

Kostuta palashampoo kunnolla, ja kostuta vielä lisää. Palashampoon tulee olla tarpeeksi märkä, jotta voit hieroa sitä käsissä ja tuotetta tarttuu käsiesi iholle.

Hiero palashampoota käsissä ja levitä shampoota hiuksiin sekä hiuspohjaan. Tee näin, jos hiuksesi ovat rasvoittuvat. Tällä tavalla et saa liikaa tuotetta hiuksiin ja hiuspohjaan. Muille hiustyypeille voit hieroa kostutettua shampopalaaa suoraan hiuksiin ja päänahkaan. Kokeile kumpi toimii sinulle paremmin.

Älä käytä shampoota liikaa, koska muuten hiuksesi voivat tahmaantua ja tuntua likaiselta heti pesun jälkeen. Käytä shampoota vain yhden kerran ja huuhtele.

Lue myös: Shampooharja hiuksille

Huuhtele hiukset huolella. Usein hiukset huuhdellaan nopeasti, mutta muista käyttää huuhteluun aikaa. Palashampoosta jää muuten hiuksiisi kertymiä, jotka estävät hiusten puhdistumisen. Kokeile jopa minuutin huuhtelua, jos hiuksesi tuntuvat tahmaisilta tai likaisilta pesun jälkeen.

Lue lisää vinkkejä miksi hiukset ovat likaiset pesun jälkeen.

Lopuksi voit käyttää hiuksiisi hoitoainepalaa. Käytä hoitoainepalaa, jos hiuksesi ovat kuivat tai hiuksesi ovat pitkät. Voit myös tehdä etikkahuuhtelun, joka antaa hiuksiin lisäkiiltoa ja hoitavuutta. Etikka on loistava vaihtoehto hoitoaineen tilalle esimerkiksi rasvoittuville hiuksille.

Lopuksi laita palashampoo alustan päälle kuivumaan.

Paras hoitoainepala – suomalaiset vaihtoehdot

Catteco Sade 

Haussa hoitavuutta karheisiin hiuksiin?

Sade hoitoainepalassa on rikkaasti erilaisia öljyjä ja kosteutta lisääviä ainesosia. Tästä huolimatta palahoitoaine on tuoksuton, joten se ei aiheuta ärsytystä iholle. Tuoksun puute voi auttaa myös kutinaan, jos koet hiuspohjassa epämukavuutta.

Kauniin oranssi hoitoainepala sopii kuiville ja elottomille hiuksilleni, joista puuttuu kosteutta. Omiin hentoihin hiuksiini voin levittää hoitoainepalaa melko huoletta, eikä ole pelkoa tahmasta. Sade ei silti ole liian painava hiuksille, koska kuivuttuaan hiuksissani on ponnekkuutta.

Palahoitoaineiden ekalla käyttökerralla kannattaa silti kokeilla kevyempää määrää, koska joskus palatuotteet vaativat totuttelua. Totuta hiuksesi ensin palashampooseen, ja sitten hoitoaineeseen. Molempia ei kannata kokeilla yhtäaikaa. Silloin ei välttämättä niin selvästi hoksaa, jos jompi kumpi tuote aiheutti lähmän tunteen.

Vinkki! Jätä hoitoainepala vaikuttamaan hiuksiisi normaalia kauemmin, joten saat sen tehokkaista aineosista kaiken ilon irti.

Osta: Catteco Sade hoitoainepala*

Lue myös: Parhaat hiusöljyt

catteco sade paras hoitoainepala

Okabo Organics Sitruunaruoho

Okabon hoitoainepalassa volyymi ja sopiva hoitavuus tulevat samassa pakkauksessa. Sanoisin, että tämä on paras kevyen kuivasta hiuslaadusta hennommalle hiukselle. Itselläni on tälläiset hiukset, joihin Okabo tuntui sopivan aika hyvin.

Palahoitoaine toimii siis yhteen saman merkin palashampoon kanssa, koska molempien ominaisuudet tukevat toisiaan. Toki voit kokeilla vaikka puhdistavampaa shampoota, ja yhdistää sen enemmän hoitavaan palahoitoaineeseen.

Suosittelen Okaboa, jos olet kokenut hoitoainepalojen rasvoittavan ja sotkevan hiukset. Uskon, että Okabon hoitoainepala voi olla hyvä ensimmäinen kosketus palatuotteisiin. Ne eivät rasvoittaneet tai lähmänneet hiuksiani ekallakaan käyttökerralla.

Muista, että tahman takana voi olla hiuksissa olevat jäämät, jotka reagoivat huonosti yhteen palatuotteiden kanssa. Syväpuhdistus on aina suositeltavaa, kun vaihtaa nestetuotteet palashampooseen tai -hoitoaineeseen.

Vinkki! Voit säilyttää hoitoainepalaa Okabon kestävässä pahvirasiassa.

Osta: Okabo Organics Sitruunaruoho*

Lue myös: Tuuheuttavat hoitoaineet

okabo organics paras hoitoainepala


Fiini Naturally Kaura

Silkkiset hiukset toiveena?

Fiini Naturallyn uutuus hoitoainepala levittyy todella vaivatta hiuksiini, ja myös huuhtoutuu helposti. Joskus hoitavat aineosat saattavat vaatia tarkemman huuhtelun, mutta ei tämän kohdalla. Kosteuttavuus näkyy hiuksen pintaa siloittavana vaikutuksena, joka poistaa karheutta. Lisäksi saan hoitoainepalalla hiuksiini helmenkaltaista kiiltoa.

Kuvaisin Fiiniä yksinkertaisen hyväksi palahoitoaineeksi, joka kaunistaa hiusta. Hoitavat aineosat korostavat hiusteni omaa tekstuuria ja muotoa, kuten laineita.

Itse palahoitoaine näyttää melko vaatimattomalta neliöltä, mutta sisältö on simppelin hyvä ja vain neljää raaka-ainetta sisältävä.

Fiini Naturally, kuten muutkin kotimaiset palahoitoaineet sopivat hyvin pohjoismaiselle hiuslaadulle. Tälläinen tukka kaipaa hoitavuutta, mutta ilman latistamista.

Osta: Fiini Naturally Kaura hoitoainepala*

Lue myös: Hoitavat hiusnaamiot

fiini naturally paras hoitoainepala


Flow Cosmetics Hoitoainepala

Hyvin kuivat hiukset?

Flow Cosmeticsin ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa palahoitoaine on etenkin kuivan tukan pelastaja. Se sisältää hoitavia ainesosia, kuten hamppua.

Pyöreän muotoista hoitoainepalaa on helppo pyörittää käsissä, ja hieroa hiukseen. Käytettävyydestä tulee siis pisteitä, koska pala ei ole liian iso tai kulmikas.

Omille hiuksilleni Flow Cosmetics on liian hoitava, joka näkyy hiusten tahmaisuutena. Siksi suosittelen tätä, jos hiuksesi ovat erittäin kuivat, paksut tai kiharaiset. Uskoisin, että sellaiseen heinäisen karheaan tai huokoiseen hiukseen tämä on tarpeeksi hoitava.

Flow Cosmeticsin hoitoainepala ei muutu lämpimässä vedessä höttöiseksi, vaikka hiuksen laadun se saa muutettua kuivasta hoidetuksi.

Osta: Flow Cosmetics Hoitoainepala*

Lue myös: Keratiinishampoot- ja hoitoaineet korjaavat hiusta

paras hoitoainepala

Näin käytät hoitoainepalaa

Puhdista hiukset haluamallasi shampoolla: nestemäisellä tai palashampoolla. Tuotteita voi siis sekoittaa keskenään. Tärkeintä on löytää itsellesi parhaat tuotteet.

Hoitoainepala on kiinteä ja joskus vähän kovakin. Sitä pitää ”lämmittää” veden ja käsien avulla.

Palahoitoaineen käyttöön on kaksi tapaa, koska jokainen hoitoainepala on vähän erilainen.

Kokeile ensin tarttuuko hoitoainepalasta voidemaista tuntoa käsiin. Jos irtoaa, niin hoitoainepalaa voi olla fiksuinta käyttää siis ensin käsiin ja siitä hiuksiin. Näin tuotetta ei tule liikaa hiuksiisi.

Toinen tapa on hieroa tai sivellä palahoitoainetta kosteaan tukkaan. Eli vähän kuin kampaisit hiuksia, mutta kiinteällä palatuotteella.

Lue myös: Tiedätkö luonnonharjaksen käytön edut?

Käytä palahoitoainetta samoin kuin tavallista hoitoainetta, eli pituuksiin muttei liian lähelle tyveä.

Huuhtele hiukset haluamasi ajan kuluttua. Anna palahoitoaineen vaikuttaa ainakin pari minuuttia.

Vinkit palahoitoaineelle:

 • Voit käyttää hoitoainepalaa kuin hiusmaskia.
 • Jätä hoitoainepala vaikuttamaan hiuksiisi esimerkiksi 10-20 minuutiksi.
 • Liian tehokas hoitoainepala?
 • Levitä hoitoainepalaa vain latvoihin.
catteco niitty palashampoo palashampoon kaytto

Täältä löydät parhaat kotimaiset luonnonkosmetiikan palashampoot rasvoittuville hiuksille. Löydät palashampoo kokemuksia rasvoittuville hiuksille sekä kaikille, jotka kaipaavat syväpuhdistusta hiuksiinsa.

*mainoslinkki