Päänahan kuorinta Päänahka

Päänahan kuorinta – käyttö ja parhaat tuotteet hiuksille

Mikä on paras päänahan kuorinta? Täältä löydät vastauksen kysymykseen ja viisi erilaista kuorintatuotetta eri tarpeisiin. Opi myös miten ja miksi päänahan kuorintaa käytetään.

Vinkki! Tutustu myös shampooharjan käyttöön.

Paras päänahan kuorinta TOP 4

*mainoslinkki

KÉRASTASE Fusio-Scrub Scalp Scrub

Kerastasen päänahan kuorintoja on kaksi erilaista. Kuivasta normaaleille hiuksille sopiva Soothing-versio sekä rasvoittuvan päänahan hoitoon suunnattu Purifying Scrub.

Soothing päänahan kuorinta toimii, jos haluat puhdistavan ja hiuspohjaa tasapainottavan kuorinnan. Käytän tätä etenkin talvella, kun hiuspohja kuivuu ja tarvitsen silti ylimääräistä puhdistusta päänahkaan.

Kérastasen päänahan kuorinta lievittää minulla tarvetta raapia päätä. Kutina johtuu hiuspohjaan kertyvä liasta yhdistettynä päänahan kuivuuteen, jota minulla on rasvoittumisesta huolimatta. Kérastase on siis hyvä hiuspohjan ärsytyksistä kärsiville.

Kérastasen molemmissa kuorinnoissa rakeet ovat enemmän lastumaisia, ja sopivan kokoisia puhdistaakseen hyvin hiuspohjaa.

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Fusio-Scrub Apasaint Soothing Scalp Scrub* tasapainottava

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Fusio-Scrub Apasaint Soothing Scalp Scrub* tasapainottava

Osta Nordicfeel: KÉRASTASE Fusio-Scrub Apasaint Soothing Scalp Scrub* tasapainottava

paras paanahan kuorinta

Puhdistava Purifying Scrub sisältää suolakiteitä, jotka puhdistavat kuorimalla mutta auttavat myös rasvaisuuteen. Suola poistaa tehokkaasti päänahkani talin ja auttaa hiuksia pysymään paremmin puhtoisina. Rasva- ja tuotekertymät poistamalla saan hiuksiini hiuspohjaa myöten raikkauden tunteen, joka on välillä kateissa.

Hiuspohja puhdistuu siis tukkivasta liasta, ja antaa päänahan hengittää. Tämä on tärkeää etenkin rasvoittuville hiuksille.

Suosittelen: rauhoittaa päänahkaa, herkkä hiuspohja, rasvoittuvat hiukset.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Fusio-Scrub Energisant Purifying Scalp Scrub* rasvaisille hiuksille

Osta Lyko: KÉRASTASE Fusio-Scrub Energisant Purifying Scalp Scrub* rasvaisille hiuksille

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Fusio-Scrub Energisant Purifying Scalp Scrub* rasvaisille hiuksille

paras paanahan kuorinta

Lue myös: Päänahan ongelmia – kuivuus, hilse?

Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive hiuspohjan kuorinta-aine

Scalp Scrub Intensive sisältää kevyttä maitohappoa sekä jojobarakeita. Tässä siis yhdistyy tehokas kemiallinen ja kevyt mekaaninen päänahan kuorinta. Maitohappo on hyvin siedetty ja sopivan mieto, joten sen käyttö sopii herkemmällekin iholle.

Hieron kuorinta-ainetta pari minuuttia päänahkaan ja annan sen vaikuttaa 20 minuuttia. Käyttöaika voi tuntua pitkältä, mutta kääräisen pyyhkeen päähän ja voin samalla puuhastella jotain muuta.

Käytön jälkeen saan hiuspohjani erittäin puhtaaksi pinttyneestäkin liasta. Päänahkani on puhdas ja hiusten juuret tuuhenevat lian irtoamisen takia. Talvella kuorinta voi tuntua vähän viileältä sen sisältämän mintun takia.

Suosittelen: Sopii eri hiustyypeille. Happoja ei tarvitse pelätä. Kuoriva happo voi olla vähemmän rasittava kuin rakeiden pyörittely päänahkaa vasten.

Osta Lyko: Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive*

Osta Bangerhead: Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive*

Vinkki! Hiustuotteet edullisesti netistä

Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive paanahan kuorinta-aine

Yves Rocher Pure-detox Hair scrub

Yves Rocherin kuorinta hiuspohjalle perustuu kuorinnan virkistävään sekä saven puhdistavaan vaikutukseen. Puhdas päänahka saa hiukseni voimaan paremmin, kun lika ei estä hiuspohjaa toimimasta normaalisti. Kuorinnassa on saven lisäksi hiuksia raikastavaa sekä hoitavaa levää. Tätä voi käyttää naamiona hiuspohjaan, mutta myös pelkkään kuorintaan.

Yves Rocherin raaka-aineissa on todella huomioitu hyvän päänahan kuorinnan ominaisuudet. Tuote on esimerkiksi silikoniton. Tämä on hyvä juttu, koska juuri hiuspohjaani en välttämättä haluaisi hieroa etenkään veteen liukenemattomia silikoneja. Ne voisivat tukkia, vaikka tarkoitus on saada kuorinnalla päänahka puhtaammaksi.

Yves Rocherin päänahan kuorinnan rakeet pohjautuvat luonnollisiin raaka-aineisiin, eli kookospähkinän kuoren jauheeseen. Rakeet ovat pieniä, joten tämä ei ole päänahalleni liian kovakourainen kuorinta. Muutenkaan päänahan kuorinnan ei pitäisi tuntua kuluttavalta, vaan pieni määrä kuorintavoidetta riittää. Tärkeintä on sen hyvä hierominen hiuspohjaan, eikä määrällisesti runsas käyttö.

Tuote lupaa lievittää päänahan tuottamaa talin määrää. Se vie pois kertyneen rasvan, jonka ansiosta hiusteni puhtaus kestää pidempään verrattuna tavalliseen shampoopesuun. Ehdottomasti siis suosittelen kokeilemaan Yves Rocherin päänahan kuorintaa kaikille, jotka haluavat välttää rasvaisuutta hiuksissa ja hiuspohjassaan.

Suosittelen: Luonnollisuutta arvostavalle.

Osta: Yves Rocher Pure-detox Hair scrub*

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat hoitoaineet

yves rocher kuorinta hiuspohjalle detox paanahan kuorinta

Wella SP Clear Scalp Shampeeling Shampoo

Wella yhdistää päänahan kuorinnan ja tehokkaasti puhdistavan shampoon yhteen tuotteeseen. Kokeile tätä, jos hiuspohjasi tuntuu erittäin likaiselta tai sinulla on hilsettä.

Pesen hiukseni Wellan kuorintashampoolla, jos hiukseni ovat hyvin rasvaiset. Tai olen käyttänyt paljon muotoilutuotteita ja silikonia sisältäviä hiustenhoitotuotteita. Näistä kertyy helposti ainesosia hiuksiin sekä päänahkaan.

Tällöin hiukseni tuntuvat tahmaisilta, ja näyttävät elottomilta. Tähän ei perus shampoo riitä. Tarvitsen Wellan tehokasta pesua, joka puhdistaa liat päänahasta hiusten latvoihin asti.

Wella on tehty etenkin hilseongelmaa varten. Silti sen ominaisuudet sopivat mielestäni muillekin hiuksille, jotka kaipaavat tehopuhdistusta aina tarvittaessa. Wella ei kuivattamalla rasita hiuspohjaa, joten se ei pahenna hiusteni rasvoittumista.

Suosittelen: Tehokasta hiuspohjan kuorintaa etsivälle.

Osta Cocopanda: Wella SP Clear Scalp Shampeeling Shampoo*

Osta Bangerhead: Wella SP Clear Scalp Shampeeling Shampoo*

Osta Lyko: Wella SP Clear Scalp Shampeeling Shampoo*

Lue myös: Shampooharjalla hiuspohja puhtaaksi

Wella SP Clear Scalp Shampeeling Shampoo paras paanahan hiuspohjan kuorinta

Näistä päänahan kuorinnoista löytyy varmasti jokaiselle sopiva tuote. Hait sitten isompaa vai pienempää raetta, niin tässä on erinomaiset tuotteet puhtaaseen päänahkaan.

Vinkki! Savipesu on tehokas hiusten puhdistaja. Lue lisää.

Miksi päänahan kuorinta on tärkeää?

Kasvoja ja vartalon ihoa kuoritaan, mutta entä päänahan kuorinta. Hiuspohja kerää talia ja kuollutta ihosolukkoa. Päänahka on ihoa siinä missä koko muu vartalo.

Lue myös: Tehokkaat hilseshampoot TOP 5

Aina tätä ei muisteta, ja päänahan hoitoon suhtaudutaan eri tavalla. Omaa hiuspohjaa on vaikea nähdä hiusten alta. Tämä voi olla yksi syy miksi päänahan kuorinta unohtuu. 

Päänahan kuorinnalla on kuitenkin tärkeä rooli.

Päänahan hiustupit voivat tukkeutua liasta, talista ja tuotejäämistä. Tämä aiheuttaa ongelmia, kuten kutinaa ja hilseilyä. Hilse aiheuttaa tarvetta koskea hiuspohjaan, samoin myös kutina. Jatkuva hiuspohjan koskettelu pahentaa talin leviämistä hiuksiin. 

Lue myös: Värjättyjen hiusten parhaat tuotteet

Hiuspohjan kuorinnalla saat hoidettua päänahkaa. Päänahan iho hengittää paremmin, kun se on puhdas kuorinnan jälkeen. Tämä edistää myös hiusten kasvua ja hyvinvointia. 

Hiusten rasvoittuminen voi myös vähentyä puhtaan hiuspohjan ansiosta. Ilman päänahan kuorintaa hiuspohjaan kerääntyy likaa, joka pahentaa rasvoittumista.

Päänahan kuorinta-aineen ansiosta hiuksista tulee selvästi tuuheammat. Tämäkin vähentää hiusten rasvoittumista ja hiusten kosketusta päänahan tuottamaan taliin.

Oletko kokeillut syväpuhdistavaa shampoota?

Tutustu myös luonnonkosmetiikan vaihtoehtoihin, jos haluat luonnonmukaisen mutta tehokkaan vaihtoehdon.

Miten päänahan kuorinta toimii

Päänahan kuorinta sisältää rakeita, joita hieromalla hiuspohjaan saadaan lika irtomaan. Hiuspohjan kuorinnan rakeiden koot vaihtelevat. Rakeet voi olla melkoisen isoja ja toisissa taas pienen keveitä.

Perehdy ennen ostamista kumpi on sinulle parempi.

Lue myös: Kuiva päänahka? Hoitavat shampoot sinulle

Herkälle päänahalle kannattaa valita pienet rakeet, jottei rakeiden mekaaninen rasite ole liian kovakouraista. Hiuspohjaa kuoriessa tulee aina olla hellävarainen, vaikka rakeet olisivat hentoja.

Liian raapiva hiuspohjan kuorintatuote voi aiheuttaa haavoja ja tulehduksia. 

paanahan kuorinta

Lue myös: Näin vähennät hiusten pesun tarvetta

Päänahan kuorinnat voi jakaa kahteen ryhmään: mekaanisiin raekuorintoihin ja kemiallisiin kuorintoihin.

Raekuorinnat perustuvat nimensä mukaisesti erilaisiin rakeisiin. Nämä rakeet ja sormien tekemä hieronta irrottavat hiuspohjan lian. Rakeet ovat yleensä luonnosta peräisin, esimerkiksi suola- tai sokerikuorintoja.

Kemialliset kuorinnat sisältävät iholle sopivia happoja, jotka poistavat lian.

Happo voi kuulostaa hurjalta, mutta happojen toimintamalli on ihoa miellyttävä. Hapot jätetään yleensä päänahkaan vaikuttamaan ja huuhdellaan pois.

Alkuun tarvitaan vain pieni hieronta, jotta tuote on koko hiuspohjassa. Muuten päänahka säästyy mekaaniselta rakeiden hieromiselta, joka voi olla joillekin erittäin herkille hiuspohjille liian kuluttava.

Lue myös: Paras shampoo rasvoittuville hiuksille

Päänahan kuorinnan käyttö

Voit pestä hiukset ennen päänahan kuorintaa shampoolla. Tee näin etenkin rasvoittuvien hiusten kohdalla tai jos hiuksissasi on paljon tuotejäämiä. Saat enimmän lian pois shampoolla. Kuorinta tehoaa paremmin, kun osa liasta on jo pesty pois.

Pelkkä hiuspohjan kuorinta voi riittää ilman shampoopesua, jos tuote on erittäin tehokas. 

Hiuspohjaa kuoritaan hellävaraisin ottein, mutta huolellisesti käyden koko päänahka läpi. Hiero kuorintavoidetta päänahkaan sormenpäillä ja lopuksi huuhtele hiukset huolella. 

Muista huuhdella etenkin päänahka, koska siellä tuotetta on eniten.

Kuorinnasta ei ole hyötyä, jos huuhtelu tehdään huonosti ja päähän jää jäänteitä kuorintatuotteesta.

Lue myös: Paras tuuheuttava shampoo ja tuuheuttava hoitoaine

paanahan kuorinta

Kuinka usein hiuspohjaa kuoritaan

Päänahan kuorintaa ei tule käyttää liian usein. 1-3 kertaa kuukaudessa on sopiva määrä. Liiallinen hiuspohjan kuorinta vie päänahasta kosteutta. Hiuspohjassa tulee olla hiukan talia suojaamassa päänahkaa ja hiuksia.

Liian ahkera hiuspohjan kuorinta voi pahentaa päänahan ja hiusten kuntoa. Kasvojakaan ei suositella kuorittavaksi liian usein, koska liiallinen mekaaninen kuorinta kuluttaa ihon omaa suojakerrointa. Sama pätee myös päänahkaan.

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat ja rasvoittuvien hiusten hoitoaineet

Älä kuori kipeää tai haavaista ihoa

Hiuspohjaa ei saa kuoria, jos päänahassa on haavoja tai tulehduksia.  Hiuspohjan kuorinta vain pahentaa tilannetta, eikä anna haavojen parantua rauhassa. Suolapohjaiset kuorinnat myös kirvelevät ikävästi haavoja.

Hiuspohjan tulee olla terve sitä kuoriessa. Anna tulehtuneen tai haavoja sisältävän päänahan parantua ensin.

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet

Päänahan kuorinta on tarpeen:

  • sinulla rasvoittuvat hiukset ja päänahka.
  • käytät runsaasti muotoilutuotteita, kuten kuivashampoota.
  • päänahkasi hilseilee.
  • päänahka ja hiukset tuntuvat likaiselta shampoopesusta huolimatta.

Pesetkö hiuksesi oikein? Opi miten hiukset pestään, jotta saat oikeasti puhtaat hiukset.

*mainoslinkki.