Miten estää hiusten rasvoittuminen

Nopeasti rasvoittuvat hiukset – vinkit ja neuvot

Mainoslinkki*

Hiustesi rasvoittumista nopeuttaa useat tekijät. Tiesitkö näitä seuraavia asioita, joilla voit vahingossa aiheuttaa nopeasti rasvoittuvat hiukset?

Väärät hiustuotteet

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa käyttämäsi hiustuotteet, jos hiuksesi rasvoittuvat nopeasti tai yhtäkkiä. Käytätkö esimerkiksi kosteuttavia, kuivien hiusten tuotteita tai silikonipitoisia jätettäviä hoitoaineita?

Löydä rasvoittuville hiuksille sopivat shampoot ja hoitoaineet.

Rasvoittuville hiuksille suositaan kevyitä hoitotuotteita, jotka eivät tee hiuksista painavia. Hiusten ilmavuus pitää tukan pidempään puhtaana.

Suosi siis tuuheuttavia, puhdistavia ja rasvoittuvien hiusten hoitotuotteita.

Tutustu myös rasvoittuvien hiusten pesutekniikkaan, josta löydät vinkkejä miten peset ja hoidat rasvoittuvia hiuksia.

Etsitkö shampoota tai hoitoainetta rasvoittuville hiuksille?

Rasvaisten hiusten harjaaminen

Nopeasti rasvoittuvat hiukset kannattaa pesun jälkeen saada auki takuista. Pesun jälkeen hiuksiin tulee helposti takkuja, joiden aukaisu vähentää tarvetta harjata hiuksia myöhemmin.

Vältät turhaa harjaamista, joka levittää rasvaa hiuksiin.

Aukaise takut mieluiten varovasti sormin, koska harja voi repiä märän hiuksen poikki. Pitkällä aikavälillä seuraukset alkavat näkyä hiusten katkeiluna.

Lue myös: Shampooharja avuksi hiusten pesuun

Vältä rasvaisten hiusten harjaamista aivan päänahasta latvoihin asti. Päänahan talit leviävät näin hiusten pituuksiin ja saavat hiukset näyttämään rasvaisilta. 

Harjaa tarpeen mukaan vain latvoja ja pituuksia. Vältä viemästä hiusharjaa lähelle päänahkaa.

nopeasti rasvoittuvat hiukset ohjeet vinkit

Puhdista hiusharja – vältä nopeasti rasvoittuvat hiukset

Hiusharja kerää itseensä irronneita rasvaisia hiuksia ja muuta likaa päänahasta. Hiusharja kannattaa puhdistaa säännöllisesti.

Suositeltavaa olisi poistaa irtohiukset aina harjauksen jälkeen. Hiusharjan rasvaiset irtohiukset ja muu harjaan tarttunut lika voi lisätä hiusten rasvaisuutta.

Pese hiusharja kerran viikossa. Poista irtohiukset harjasta ja pese hiusharja, jos se on mahdollista.

Tangle Teezer on hiusharja, jolla saat hiukset helposti takuttomaksi. Tangle Teezer hiusharjan voi myös puhdistaa vedellä sekä puhdistusaineella.

Löydät monipuoliset Tangle Teezer harjat täältä*. Malleja on useita erilaisia, mutta kaikille on yhteistä hiusten harjaamisen ja takkujen selvittämisen helppous.

Hiusharjan pesu. Puhdistukseen voi käyttää esimerkiksi nestemäistä käsisaippuaa, jolla irtoaa harjaan tarttunut lika ja rasva. Laske vettä lavuaariin ja sekoita veteen noin teelusikallinen saippuaa.

Anna hiusharjan olla ainakin puoli tuntia veden alla. Saippuan ja veden lämpö liuottaa rasvan irti harjasta. Lopuksi huuhtele harja runsaalla vedellä, jotta saat saippuan ja lian pois.

Lue myös: Savihoito hiuksille puhdistaa rasvoittuvat hiukset

tangle teezer Easy Dry & Go hiusharja

Tangle Teezer Easy Dry & Go on hellävarainen hiusharja, joka sujahtaa hiusten läpi vaivatta eikä revi hiusta.

Sopii erityisesti hiusten kuivaamiseen föönin kanssa. Harja antaa tuuheutta, jota rasvoittuva hiustyyppi kaipaa.

Osta: Tangle Teezer Easy Dry & Go*

tangle teezer The Ultimate Finishing Hairbrush hiusharja

Tangle Teezer The Ultimate Finishing Hairbrush on hiusharja, jolla selvität hiukset nopeasti ja helposti.

Harja sopii kampausten viimeistelyyn ja antaa kiiltoa hiuksiin. Hellävaraisuuden ansiosta harja sopii yhteen hiustenpidennysten kanssa.

Osta: Tangle Teezer The Ultimate Finishing Hairbrush*

Rasvaisten hiusten turha koskettelu

Usein saattaa huomaamattaan raapia päätään tai pyöritellä hiuksia sormien välissä. Päätään raapimalla levittää rasvaa hiustyveen, joka saa hiukset näyttämään likaisilta ja raskailta.

Myöskään sormet eivät ole usein kovin puhtaat ja levittävät rasvaisuutta hiuksiin. 

Etkö ehdi pestä hiuksia? Löydä paras kuivashampoo

Sormien välissä pyöritellyissä hiuksissa rasva tarttuu ja oikein leviää hiuksista toiseen. Tuloksena on likaisen latteat hiukset. Kiinnitä huomiota hiusten kosketteluun, koska moni tekee sitä automaattisesti ja huomaamattaan.

Nopeasti rasvoittuvat hiukset ja oikea hiusmalli

Hiustyyli voi vaikuttaa hiusten rasvoittumiseen. Pitkät hiukset ovat päänahkaa vasten, kun ne laitetaan esimerkiksi ponnarille.

Tämä edistää rasvojen siirtymistä hiusten pituuksiin. Hiukset näyttävät ja tuntuvat helpommin rasvoittuvilta. 

nopeasti rasvoittuvat hiukset ohjeet vinkit

Pitkät hiukset ovat painavat ja valuvat helposti päätä myöten. Näin on etenkin ohuiden hentojen hiusten kohdalla.

Pitkät hiukset ovat tyvestä niskaan asti kosketuksissa päänahkaan. Päänahan talilla on siis paljon tilaa tarttua hiuksiin ja tehdä hiuksista lättänät.

Lue myös: Pidennä pesuväliä – hiukset rasvoittuu hitaammin

Ohuet rasvoittuvat hiukset voivat pitää lyhentämisestä, jos hiuksissa on pituutta. Myös kerroksittain leikattu hiusmalli keventää ja tuo tuuheutta ohuisiin rasvoittuviin hiuksiin.

Kenties huonoin hiusmalli hennoille ja rasvoittuville hiuksille on tasapitkä hiustyyli. Tämä lisää ohuuden vaikutelmaa ja vähentää hiusten tuuheutta, joten pyydä kampaajaltasi kerrostettu hiusmalli.

Paras kampaus rasvaisille hiuksille

Kannattaa kokeilla pitää hiukset auki ja valtoimenaan. Tällöin hiukset saavat olla vapaasti, eivätkä kiinni rasvaisessa päänahassa. Erilaiset kampaukset voivat lytätä hiukset tiukasti kiinni toisiinsa.

Lue myös: Rasvaiset hiukset piiloon helposti

Paras kampaus rasvaisille hiuksille on hiusten kihartaminen. Kiharat hiukset ovat ilmavat ja tuuheat. Hiuspohjan tali ei pääse yhtä helposti nousemaan ylös pitkin kiharia hiuksia, jotka ovat ilmavasti ylhäällä päänahasta.

Lue myös: Miten saat tuuheat hiukset kotikonstein?

Kiharat hiukset pysyvät kauemmin puhtaina. Eron ohuiden suorien hiusten ja kiharrettujen hiusten rasvoittumisessa huomaa nopeasti. Voit ehkä jättää yhden pesukerran välistä.

Kihartaminen vie aikaa, mutta saat hiuksesi näyttämään raikkaan puhtailta kauemmin.

Hattu tai pipo päässä

Pipolla voi kätevästi piilottaa jo valmiiksi rasvaiset hiukset. Hattu kuitenkin painaa hiukset päänahkaa vasten ja näin tali leviää entistä enemmän päänahasta hiuksiin.

Älä siis käytä hattua, jos sinulla on nyt puhtaat hiukset, mutta jotka rasvoittuvat herkästi. Suomen talvessa kannattaa käyttää pipoa, mutta vältä sisätiloissa hattuja.

nopeasti rasvoittuvat hiukset ohjeet vinkit

Muista pestä pipo käyttömäärän mukaan. Pese pipo ainakin kerran viikossa, jos käytät säännöllisesti samaa pipoa ympäri vuoden tai talvi-aikaan.

Rasvoittuvista hiuksista tarttuu iso määrä likaa ja rasvaa pipoon jo viikon aikana. Moni unohtaa huolehtia pipon pesusta ja hygieniasta, koska likaa ei aina näe ulospäin.

Vältä hiuspantoja

Kaikki mikä latistaa hiuksia on huonoksi rasvoittuville hiuksille. Panta on yleensä melko napakasti päänahkaa vasten. Tämä edistää rasvan nousemista tyvestä pituuksiin.

Vältä kaikkea mikä painaa hiuksia lyttyyn: huivit, hiusklipsit ynnä muut. Näitä voi käyttää, kun hiuksesi ovat jo rasvaiset ja haluat piilottaa likaiset hiukset.

Vaihda tyynyliina usein

Rasvoittuvat hiukset sotkevat tyynyliinan tavallista nopeammin. Hiuksista ja päänahasta irtoaa talia tyynyliinaan, jota ei paljaalla silmällä aina näe.

Hiukset ovat tyynyliinaa vasten noin 8 tuntia yössä, joten siinä ajassa ehtii lika tarttua tyynyliinasta hiuksiin ja toisinpäin. 

Vaihda siis tyynyliina riittävän usein. Sopiva vaihtoväli on vähintään kerran viikossa. Säännöllisempi vaihtovälikään ei ole haitaksi, vaan voit huomata vaikutuksen hiuksissa ja ihossa. Likainen tyynyliina voi aiheuttaa näppyjä ihoon.

Parhaat luonnonkosmetiikan tuotteet rasvoittuville hiuksille?

Löydä rasvoittuville hiuksille parhaat tuotteet, ja saat puhtaat tuuheat hiukset pidemmäksi aikaa.

Oletko kokeillut savipesua tai etikkahuuhtelua hiuksiin? Nämä ovat mainioita luonnollisia tapoja hoitaa rasvoittuvien hiusten ongelmia.

*mainoslinkki