Kuivashampoo Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan kuivashampoo TOP 4

*mainoslinkki

Paras luonnonkosmetiikan kuivashampoo TOP4

Tutustu myös miksi kannattaa valita luonnonkosmetiikan kuivashampoo. Ainesosissa ja pakkauksissa on positiivinen ero verrattuna ns. tavalliseen kuivashampooseen.

Luonkos Refresh kuivashampoo

Luonkos on kotimainen luonnonkosmetiikan kuivashampoo. Kuivashampoo tulee luontoystävällisessä pahvipakkauksessa.

Tuote on jauhemaisessa muodossa, joten se levitetään käsien kautta tai suoraan purkista pieni määrä kerrallaan ripotellen tyveen.

Kuivashampoo on tuoksuton, ja sisältää kotimaisia raaka-aineita, kuten savea ja koivua. Saat tuuhean puhtaat hiukset ilman päänahkaa ärsyttäviä ainesosia.

Kenelle: tuoksuherkille, herkälle päänahalle, suomalaisuutta arvostavalle.

Osta: Luonkos Refresh kuivashampoo*

luonkos refresh kuivashampoo luonnonkosmetiikka kotimainen

Gyada Cosmetics Dry Shampoo kuivashampoo

Gyada kuivashampoo on myös jauhemaisessa muodossa. Se sisältää esimerkiksi riisitärkkelystä sekä kaoliinisavea, jotka tehokkaasti puhdistavat rasvan päänahasta sekä hiuksista.

Kuivashampoo myös tasapainottaa päänahan toimintaa aloe veran avulla, joka tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan. Hiukset saavat puhtoisen tunteen lisäksi volyymia.

Gayda Cosmetics kuivashampoosta on kolme eri värivaihtoehtoa, jos hiuksesi ovat vaaleat, tummat tai punaiset. Näin estät sen, ettei hiuksiin jää vaaleita läikkiä.

Kenelle: vaaleille, tummille ja punaisille hiuksille on oma versionsa.

Osta: Gyada Cosmetics Dry Shampoo kuivashampoo vaaleille hiuksille*, ruskeille hiuksille* ja punaisille hiuksille*.

Gyada Cosmetics Dry Shampoo ruskeille tummille hiuksille vaaleille hiuksille luonnonkosmetiikka kuivashampoo

Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo Fair hair & Dark hair

Tabitha kuivashampoo on tehokas luonnonkosmetiikan tuote hiusten puhdistamiseen. Se vie mennessään hiusta painavan rasvan, mutta myös auttaa vähentämään hiusten rasvoittumista. Kuivashampoo ei vie pois päänahan luontaisia rasvoja. Ilman luontaisia rasvoja hiukset rasvoittuvat entistä nopeammin.

Tuote raikastaa hiukset, tuuhentaa ja antaa luonnollista kiiltoa. Kuivashampoota voi käyttää hiuksiin ripottelemalla ja sormin työstäen. Voit myös hiusharjaan ripotella kuivashampoota, ja harjata itsellesi puhtaat hiukset.

Tabitha James Kraan kuivashampoosta on oma versio tummille ja vaaleille hiuksille. Myynnissä on myös suihkutettava jauheversio.

Kenelle: vaaleile ja tummille hiuksille oma pullo. Tuote sopii kaikille hiustyypeille, etenkin rasvoittuville hiuksille. Rauhoittaa päänahkaa.

Osta: Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo Fair hair vaaleille hiuksille* ja Dark hair tummille hiuksille*

Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo Fair hair Dark hair vaaleille hiuksille tummille hiuksille kuivashampoo

Rahua Voluminous Dry Shampoo

Rahua kuivashampoo tulee kätevässä pullosta, jota kevyesti puristamalla saat kuivashampoon suunnattua haluttuun kohtaan hiuksissa. Kyseessä on ponnekaasuton pakkaus, joka on lisäksi tehty kierrätysmateriaaleista.

Kuivashampoo antaa raikkaan tunteen sekä ilmavan tuuheuden. Muista käyttää puuterimaista hiuspuuteria vähän kerrallaan, ja lisää tarvittaessa.

Kenelle: kaikille hiusväreille- ja laaduille, rasvoittuvat hiukset.

Osta: Rahua Voluminous Dry Shampoo*

rahua voluminous dry shampoo luonnonkosmetiikka kuivashampoo

Miksi valita luonnonkosmetiikan kuivashampoo?

Tavalliset kuivashampoot tulevat suihkepulloissa, joiden valmistus ja kierrätys vaativat paljon luonnonresursseja. Näiden tekijöiden takia luonnonkosmetiikan kuivashampoo on ympäristöystävällinen valinta.

Metalliset suihkepullot ovat vaaralliseksi luokiteltavaa jätettä, jos tuotetta on vielä jäljellä. Niissä on räjähdys- ja syttymisvaara, jos tuotepakkaus ei ole tyhjä eikä pakkausta kierrätetä tai säilytetä oikein.

Kuluttajille on vastuu oikeanlaisesta kierrätyksestä, jottei kaasupakkaus aiheuta ongelmia itselle tai muille. Esimerkiksi kuumuus, kuten suora auringonpaiste ja reikä purkin kyljessä voi aiheuttaa vaaran.

Tyhjän metallipakkauksen, kuten kuivashampoon voi viedä metallinkierrätykseen. Mitä jos pakkaus olisikin pahvia tai kierrätettyä muovia?

Luonnollinen kuivashampoo on helppo kierrättää ja on kaiken lisäksi ekologinen valinta. Kokeile luonnonkosmetiikan kuivashampoota, jos et halua pohtia ponnekaasupullojen kierrätystä tai niiden vaikutusta ympäristöön.

Lue myös: Paras kuivashampoo TOP 7

Ponnekaasuton pakkaus

Moni muistaa varmasti kuinka ennen puhuttiin paljon otsonikerroksen ohentumisesta ja sen reikiintymisestä.

Yksi iso syy otsonikerrokseen ongelmiin oli CFC-yhdisteet. CFC-yhdisteitä käytettiin aiemmin runsaasti esimerkiksi hiuslakoissa, mutta nykyään tälläisten yhdisteiden käyttö on kiellettyä tai hyvin rajattua.

Ponnekaasupulloissa käytetään usein butaania tai propaania, jotka eivät ole haitaksi otsonikerrokselle. Nämä nestekaasut ovat kuitenkin herkkiä palamaan ja syttymään.

Aerosoliton pakkaus on ympäristöystävällinen ja mahdollistaa jopa tuotteen uudelleen täytön. Luonnonkosmetiikan kuivashampoot tulevat ponnekaasuttomissa pakkauksissa.

Lue myös: Palashampoo rasvoittuville hiuksille

luonnonkosmetiikan kuivashampoo

Luonnollisten kuivashampoiden ainesosien laadukkuus

Metallipulloihin pakatut kuivashampoot sisältävät puhdistavuutta lisäävää ainesosaa, joka on alkoholi. Tarkemmin sanottuna tämä ainesosa on alkoholiyhdiste “alcohol denat”, joka on etanolia.

Kaikki kosmetiikan sisältämä alkoholi ei ole pahasta, vaan tiettyjä alkoholeja käytetään esimerkiksi luonnonkosmetiikan säilöntäaineena. Niin sanotut rasva-alkoholit ovat kosteuttavia ominaisuuksiltaan, kuten Cetearyl alcohol, Stearyl alcohol ja Cetyl alcohol.

Kuivashampoissa alkoholi saa puhtaamman tunteen ja poistaa rasvaa. Luonnonkosmetiikan tuotteissa luonnonmukaiset ainesosat, kuten savi tekee tämän tehtävän.

Alcohol Denat voi kuivattaa päänahkaa, joka saa väliaikaisesti puhtaan tunteen. Luonnonkosmetiikan tuotteissa ainesosat tasapainottavat ja hoitavat päänahan rasvoittumista, joka voi auttaa pidentämään pesuväliä.

Lue myös: Kokeile puhdistavaa savipesua hiuksille

Koostumuksissa on eroa

Yksi konkreettisin ero “tavallisen” ja luonnonkosmetiikan kuivashampoon välillä on koostumus. Luonnonkosmetiikan vaihtoehdot ovat jauhemaisia, joita käytetään pakkauksesta ensin käsiin ja siitä hiuksiin tai suoraan hiuksiin pakkauksesta ripottelemalla.

Toinen yleinen pakkausmuoto on puristettava purkki, joka saa kuivashampoon tulemaan pakkauksesta ulos imitoiden ponnekaasupullon toimintapaa. Kuivashampoo tulee ulos “suihkemaisesti”, muttei toki yhtä tarkasti tai hienojakoisesti kuin ponnekaasupulloa käyttäen.

Muista hiusten syväpuhdistaminen

Kuivashampoiden jäämät kannattaa pestä huolella pois hiuksista. Kokeile kotimaisia palashampoita. Rasvoittuville hiuksille suunnatut palashampoot ovat mainioita hiusten syväpuhdistamiseen.

Luonnonkosmetiikan syväpuhdistavat shampoot ovat myös tarpeen, jos käytät säännöllisesti kuivashampoita tai muita muotoilutuotteita.

Luonnonkosmetiikan kuivashampoo

Luonnonkosmetiikan kuivashampoiden parhaat puolet tiivistettynä:

  • ekologinen
    • pakkaus ja ainesosat
  • ponnekaasuton
  • löytyy kotimainen vaihtoehto
  • eri värisille hiuksille värivaihtoehtoja
  • tuuheuttaa ja puhdistaa

Haluatko tuuheat hiukset luonnollisesti?

Lue myös: Paras luonnonkosmetiikan tuuheuttava shampoo

*mainoslinkki.