Etikka Luonnonkosmetiikka

Etikkahuuhde hiuksille – etikka hoitaa hiusta

Etikka hiustenpesussa

Oletko koskaan miettinyt käyttäväsi etikkaa hiuksille? Etikkahuuhde hiuksille on vanha kikka, ja vanhat temput ovat yleensä parhaita.

Etikka sopii kaikille hiuksille, jotka kaipaavat etenkin kiiltoa ja hoitavuutta. Etikan paras puoli on, että se on täysin luonnollinen ja kaikille sopiva hoitomuoto.

Etsitkö etikkahuuhdetta? Haluatko valmista etikkahuuhdetta vai itse tehtävää.

Kokeile myös hiusvesiä eri hiustyypeille.

etikkahuuhde hiuksille

Etikkaa hiuksiin – sopii kaikille hiustyypeille

Kuten sanottua, etikka sopii kaikille hiustyypeilla, mutta etenkin ohuet ja rasvoittuvat hiukset hyötyvät siitä. Etikan nestemäisyys hellii ohuita ja rasvoittuvia hiuksia, koska etikan koostumus on vesimäisen kevyttä.

Paksun tehokkaat hoitoaineet tai shampoot antavat kiiltoa, mutta latistavat hiusta. Etikan juokseva koostumus ei tee tätä hiuksille.

Lue myös: Tuuheuttavat luonnonkosmetiikan shampoot

Etikka on luonnollinen tuote

Etikassa on silikoniton koostumus ja luonnolliset raaka-aineet, jotka eivät tee hiuksista raskaita. Itseasiassa etikka antaa hiuksille volyymia ja tuuheutta, jota ohuet ja rasvoittuvat hiukset tarvitsevat.

Hiukset rasvoittuu helpommin, jos hiukset ovat lättänät ja pään myötäiset.

Etikka parantaa hiusten ryhtiä ja lisää sopivaa jämäkkyyttä. Etikka antaa siis terveen ja eloisan vaikutelman hiuksiin.

Lue myös Parhaat luonnolliset kuivashampoot TOP 4

Etikka hoitaa hiuksia

Ei tulisi ensimmäisenä mieleen, että nestemäinen ja happaman tuoksuinen etikka on mainio hoitoaine. Etikka lisää hiusten kiiltoa, joka on yksi tärkein merkki terveistä hiuksista.

Hiuksista tulee helposti kammattavat ja käsiteltävät. Pesun jälkeen hiukset voivat olla takussa, mutta etikka silottaa hiukset ja harjaus sujuu vaivatta.

Vinkki! Oletko kokeillut shampooharjaa hiustenpesussa?

Voit käyttää shampoopesun jälkeen hoitoainetta, mutta kokeile myös pelkkää etikkaa hiuksille hoitoaineen sijaan. Käytä kuitenkin hoitoainetta, jos hiukset tuntuvat heti pesun jälkeen karheilta. Hoitoaine on luultavasti tarpeen, jos sinulla on hyvin kuivat hiukset.

Hoitoaineen jälkeen voit tehdä vielä etikkahuuhtelun hiuksille. Saat hoitoaineen sekä etikan parhaat puolet hyödynnettyä.

Likaiset hiukset pesusta huolimatta? Kokeile luonnollista syväpuhdistavaa shampoota.

Värjätyt hiukset ja etikka

Etikka toimii myös värjätyille hiuksille ja lisää värin kestoa. Näin tapahtuu, koska etikka sulkee hiussuomut. Tämä estää värin haalentumisen ja väljähtämisen.

Kaikki tietävät, että hiusten pesu ja vesi kuluttaa hiusväriä. Erityisesti punaiset hiusvärit haalistuvat nopeiten. Lisää etikka hiustenhoitoosi ja pidät hiusvärin eloisana pidempään.

Värjätyt hiukset? Löydä oikeat shampoot ja sävyttävät tuotteet.

Etikalla on puhdistavia ominaisuuksia

Vesi sisältää mineraaleja, jotka voivat näkyä hiusten värjääntymisenä. Esimerkiksi kupari voi saada hiuksiin vihertäviä sävyjä. Kalkki taas voi kuivattaa hiuksia ja saa hiukset näyttämään huonokuntoisilta.

Etikalla on puhdistavia ominaisuuksia, jotka poistavat vesi- ja hiustuotteiden jäämiä tukasta.

Lue myös: Parhaat nettikaupat hiustuotteiden ostoon

Etikka puhdistaa myös päänahkaa, jonka puhtaus ja hyvinvointi on hiuksille tärkeää. Terveet hiukset kasvavat terveestä päänahasta. Rasvoittuvat hiukset nauttivat erityisesti etikan puhdistavista ominaisuuksista. Etikka poistaa ylimääräisen rasvan päänahasta ja tasapainottaa päänahan toimintaa. Voit saada pidempään puhtaana pysyvät hiukset, jotka eivät rasvoitu yhtä nopeasti.

etikkahuuhde hiuksille

Lue lisää: Palashampoot – luonnollista ja ekologista

Etikka ja hilse

Etikka voi auttaa myös hilseeseen hoitamalla päänahkaa ja tasapainottamalla pH:n päänahalle terveemmäksi. Etikan antiseptiset eli puhdistavat ominaisuudet parantavat hiuspohjaa sekä edistävät hiusten toimintaa normaalimpaan suuntaan.

Hilse johtuu tulehduksesta, joten esimerkiksi bakteerit eivät saa kasvusijaa terveessä hiuspohjassa. Etikkaa voisi kuvata luonnolliseksi syväpuhdistavaksi shampooksi sen ominaisuuksien ansiosta.

Lue lisää hilseen hoidosta ja löydä parhaat apteekin hilseshampoot.

Etikan haju? Etikka tunnetaan pistävästä hajustaan. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että haju jäisi hiuksiin. Etikan haju lähtee hiuksista huuhtelun mukana pois.

Lue myös: Hiuspohjan ongelmia – löydä tuotteet

Etikan käyttö hiuksille sisältää monia positiivisia vaikutuksia:

 • tasapainottaa hiuspohjan pH:n.
 • parantaa päänahan verenkiertoa.
  • parantaa hiusten kasvua.
 • puhdistaa päänahan liasta.
 • tuuheuttaa hiuksia.
  • silikoniton koostumus ei paina hiuksia alas, mutta antaa kosteutta hiuksiin.
 • antaa hiuksille kiiltoa ja vähentää hiusten pörröisyyttä.
 • auttaa estämään päänahan hilseilyä.

Lue myös: Kiinnostaako palashampoot – tutustu käyttöön ja vinkkeihin

Etikkahuuhde hiuksille

Etikka tekee siis hyvää hiuksille, ja etenkin rasvoittuville hiuksille. Rasvoittuvat hiukset saavat luonnollista ja silikonitonta hoitoa sekä kiiltoa hiuksiin. Etikka lisää hiusten jäntevyyttä ja tuuheutta, jota rasvoittuvat hiukset kaipaavat.

Lue myös: Kiinnostunut sulfaatittomista ja silikonittomista shampoista?

Valmiita etikkahuuhteita voi ostaa kaupasta. Tässä parhaat vaihtoehdot, jos sinulla on haussa etikkahuuhde hiuksille:

Flow Cosmetics Arctic Juniper etikkahuuhde hiuksille

*mainoslinkki

Flow Cosmetics Arctic Juniper 

Flow Cosmeticsin etikkahuuhtelu rasvoittuville hiuksille on kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Olen käyttänyt etikkahuuhdetta erityisesti rasvoittuvien hiuksieni hoitoon, mutta se auttaa myös kutisevan päänahan ongelmiin. Usein rasvoittuvien hiusten päänahka ärsyyntyy helposti, koska talituotanto on tavallista nopeampaa.

Oman kokemukseni mukaan Flow Cosmeticsin huuhde antaa puhtaaksi viimeistelevän silauksen, joka hidastaa rasvan määrää. Päänahkani ei silti kuivu, vaikka rasvan määrä vähenee. Myöskään hiukseni eivät kuivu, vaan etikkapohjainen hoitohuuhde tuo kiiltoa ja käsiteltävyyttä.

Tälläinen vesimäinen koostumus on kevyt, hoitava eikä lähmää rasvaista hiuslaatua, vaan saan pidempään raikkaan puhtaat hiukset.

Suosittelen Arctic Juniper etikkaista huuhdetta tasapainoisuutta hakevalle päänahalle, koska hoitovesi hillitsee rasvoittumista ja edistää hiuspohjan kuntoa. Etikkahuuhde poistaa myös tuotejäämiä hiuksista, jos haluat välttää tai vähentää tavallisen syväpesevän shampoon käyttöä.

Osta Hyvinvoinnin.fi: Flow Cosmetics Arctic Juniper* rasvoittuville hiuksille

Osta House of Organic: Flow Cosmetics Arctic Juniper* rasvoittuville hiuksille

Kuivat hiukset? Kokeile silloin Flow Cosmetics Hoitohuuhde Arctic Heather

Osta Hyvinvoinnin.fi: Flow Cosmetics Hoitohuuhde Arctic Heather*

Osta House of Organic: Flow Cosmetics Hoitohuuhde Arctic Heather*

Yves Rocher etikkahuuhtelu etikkahuuhde hiuksille

Yves Rocher etikkahuuhtelu hiuksille  – myös rasvoittuville hiuksille

Yksi pisimpään myynnissä olleista etikkahuuhteista löytyy Yves Rocherilta. Pakkaus on vuosien saatossa uudistunut, mutta sisältö on pysynyt yhtä laadukkaana.

Yves Rocherin huuhteessa ensimmäisenä huomaan raikkaan vadelmaisen tuoksun. Kyseessä on etikkapohjainen tuote, mutta kivalla vadelman vivahteella. Ei siis tarvitse pelätä tymäkkää etikan hajua, joka jäisi hiuksiin.

Sisältö on lähes 100 % luonnollinen sekä silikonivapaa. Tämän takia voin suositella Yves Rocherin etikkahuuhdetta kaikille hiuslaaduille, koska se ei latista hiusta. Hentoinen hiuslaatu saa tästä hoitavuutta, joka ei lyttää hiuksia ja tuuheampi tukka siloitusta hiuksen pintaan.

Paras puoli vadelmaisessa etikkahuuhteessa on mielestäni sen hiuksiin antama kiilto ja tekstuuri. Kiilto ei paina hiusta löysänä valuvaksi, vaan hiuksissa pysyy luonnollinen tuuheus.

Tämän lisäksi koen saavani hiuksiin puhdasta raikkautta. Etikkahan tunnetusti poistaa hiuksesta kertymiä, joita voi tulla vedestä, tuotteista tai ilmansaasteista. Etikkaa kannattaa siis kokeilla, jos pesun jälkeen hiuksiin jää likaa tai haluat luonnollisen tavan puhdistaa hiusta.

Osta: Yves Rocher vadelmainen etikkahuuhtelu hiuksille* 150 ml

Osta: Yves Rocher vadelmainen etikkahuuhtelu hiuksille* 400 ml

Rasvaiset hiukset? Osta Yves Rocher huuhteluetikka rasvoittuvuille hiuksille*

OGX Apple Cider Vinegar

Omenasiiderietikkaiset shampoo ja hoitoaine ovat raikas tuulahdus hiuksilleni. Tuoksu OGX sarjassa on kivan omenainen, kevyellä etikan vivahduksella.

Shampoo on hiuksissani puhdistavan puoleinen, muttei liian voimakkaan pesevä. Se antaa puhtaan tunteen, joka kestää pitkään. Hiukseni tuntuvat siis raikkailta, mutta hoidetuilta.

Etikka on mainio hoitava ainesosa, joten shampoo myös rauhoittaa päänahkaa. Etikka auttaa hiuspohjan hoitamisessa olipa huolena herkempi hiuspohja, kuivuus tai hiuspohjan lika, kuten minulla.

Apple Cider Vinegar hoitoaine lisää hiuksiini käsiteltävyyttä sekä kiiltoa. Se ei ole silti lätsäyttävän hoitava. Hoitoaine on ehkä enemmän normaaleista rasvoittuvien hiusten tarpeeseen, jotka tarvitsevat kevyen koostumuksen hoitoaineeseen.

Osta: OGX Apple Cider Vinegar* edullinen setti, jossa on shampoo ja hoitoaine

Voit ostaa myös OGX shampoon* sekä OGX hoitoaineen* erikseen.

Yllä olevien linkkien tuotekuvauksissa tekstit ovat ruotsiksi ja englanniksi. Lykon verkkokaupassa on toki suomenkielinen palvelu, mutta tuotekuvaukset eivät ole näiden tuotteiden kohdalla vielä suomeksi.

Loreal Paris Botanicals Radiance Remedy Shine Vinegar etikkahuuhde hiuksille

Loreal Paris Botanicals Radiance Remedy Shine Vinegar

Edellä esitellyt etikkatuotteet ovat poishuuhdeltavia, mutta pidätkö mieluummin hiuksiin jätettävästä suihkeesta?

Loreal on etikkainen kiiltosuihke, ja on yli 90 prosenttisesti luonnollista alkuperää. Jos koet tavalliset kiiltävyyttä tuovat suihkeet painavina hiuksillesi, niin Loreal on kokeilemisen arvoinen. Esimerkiksi minun ohuille sekä herkästi rasvoittuvalle hiuslaadulle Shine Vinegar sopii hyvin.

Etikkainen suihke on silikonivapaa, joten tämän takia se sopii monelle hiustyypille. Silikoni usein latistaa ja lähmää hiuksia. Valitse silikoniton tuote etenkin, jos koet hiustesi tahmaantuvan herkästi erilaisista hiustenhoitotuotteista.

Lorealin etikkasuihke antaa hiuksiini kiiltoa, jotka näyttävät usein helposti elottomilta tai sameilta. Suihketta voi siis kuvailla jätettäväksi hoitoaineeksi, koska saan sillä helpommin harjattavat ja sileämmät hiussuortuvat. Tämän ansiosta Lorealin etikkasuihke sopii myös paksummalle hiustyypille, koska se laittaa kuriin hiusten pörröisyyden.

Samalla Loreal on kuitenkin kiiltotuote, jolla voi viimeistellä hiuksiin kauniin säkenöivyyden. Voit siis valita, kumpaan käyttöön haluat Lorealin etikkasuihketta käyttää.

Tuoksu on vähän kukkainen. Se ei ole kuitenkaan liian vahva, jos tämä tuoksumaailma ei ole suosikkisi.

Vinkki! Voit laittaa myös muita edellä mainittuja etikkatuotteita suihkepulloon. Näin voit siis käyttää myös poishuuhdeltavaksi tarkoitettuja etikkahuuhteita, kunhan muistat sopivan maltillisen suihkeena annostelun.

Osta: Loreal Paris Botanicals Radiance Remedy Shine Vinegar*

Vinkki! Lue lisää mitä ainesosia välttää rasvoittuvien hiustenhoidossa

Omenaviinietikka hiuksille – estää hiusten rasvoittumista

Hapan omenaviinietikka on kokeilemisen arvoinen konsti miten estää hiusten rasvoittuminen. Omenaviinietikkaa suositellaan kotikokeiluihin, kun tehdään etikkahuuhde hiuksille.

Omenaviinietikan happamuus sopii erinomaisesti rasvoittuvalle päänahalle. Päänahan pH-taso neutralisoituu omenaviinietikan ansiosta. Tämä voi tasoittaa hiusten rasvoittumista. Lisäksi omenaviinietikka antaa kauniin kiillon ja voi edistää hiusten kasvua.

Lue myös: Kuivan päänahan hoitoon oikeat shampoot

Omenaviinietikka on edullinen kotivinkki, jota on helppo kokeilla.

Etikkahuuhde hiuksille

 • vettä 4 dl
 • omenaviinietikkaa 4 rkl
 • pullo 0,5 l

Tarvitse pullon, koska omenaviinietikka ja vesi on helpoin sekoittaa pullossa. Muovipullo on myös kätevä suihkussa, koska se ei rikkoudu lattialle tippuessaan. Lisäksi kapeasta pullon suusta ei hulahda koko sisältö kerralla ulos.

Osta: Beutelsbacher Omenaviinietikka*

Beutelsbacher Omenaviinietikka etikkahuuhde hiuksille

Omenaviinietikan käyttö. Kaada omenaviinietikan ja veden seos päänahkaasi sekä hiuksiin. Pidä pää alaspäin. Näin saat seoksen parhaiten päänahkaasi vaikuttamaan. Anna omenaviinietikan vaikuttaa hiuksissa viisi minuuttia.

Huuhtele hiukset normaaliin tapaan. Tämäkin kannattaa tehdä pää alaspäin. Saat hiuksista erityisen sileät ja takuttomat. 

Lue myös: Hiusten pesuväliä voi pidentää – löydä vinkit ja tuotteet

Kuinka usein etikkaa käytetään? Kokeile etikkahuuhdetta hiuksiin alkuun kerran viikossa, ja lisää käyttömäärää, jos tulokset miellyttävät. Hapanta etikkaa ei kannata käyttää joka pesulla.

Käytä etikkaa siis alkuun kerran viikossa, ja jatkossa joka toisella pesulla, jos pidät etikan tuomista tuloksista.

Omenaviinietikka on silikoniton hoitotuote

Omenaviinietikka on luonnollinen keino hoitaa hiuksia päänahkaa myöten. Etenkin hiusten kaunis kiilto on isoin etu, jonka saa etikalla ilman silikoneja.

Lue myös: Parhaat silikonittomat shampoot

Rasvoittuviin hiuksiin ei suositella silikonisia hoitoaineita, joten etikka on loistava vaihtoehto. Omenaviinietikalla kiilto ja hiusten elävyys tulee ilman hiusten latistumista.

Lue lisää Parhaat luonnonkosmetiikan shampoot rasvoittuville hiuksille

*mainoslinkki.