Shampoo värjätyille hiuksille Värjätyt hiukset

Paras shampoo värjätyille hiuksille – pidä hiusväri eloisana pitkään

Paras shampoo värjätyille hiuksille auttaa hiusta pitämään kiinni väripigmenteistä. Näin hiusväri kestää ja säilyy pitkään kauniina. Kokeile siis hyvää shampoota värjätyille hiuksille ja säästät hiusväriäsi.

Löydät tekstistä mikä on paras shampoo värjätyille hiuksille. Vaihtoehtoja on runsaasti: kosteuttava, vaalennetuille hiuksille sopiva tai sulfaatti- ja silikonivapaat vaihtoehdot.

Nappaa myös vinkit miten estää värin kuluminen ja niksit vastavärjätyille hiuksille.

Lue myös: Paras sävyttävä shampoo sekä sävyttävä hoitoaine

Paras shampoo värjätyille hiuksille TOP 5

*mainoslinkki

KOSTEUTTAVA SHAMPOO VÄRJÄTYILLE HIUKSILLE

SEBASTIAN Professional Penetraitt Shampoo

Sebastian Penetraitt ei ole pelkästään sopiva shampoo värjätyille hiuksille, vaan siitä hyötyvät kaikki vahvuutta ja voimaa kaipaavat kuivat hiukset. Värjätyille hiuksille shampoo sopii erityisesti värin ylläpidon sekä kosteuttavuutensa ansiosta.

On hyvä muistaa, ettei Sebastianin shampoon hoitavuus tarkoita hiusvärin haalentumista. Huomaan selvästi kuinka kosteutetut hiukseni eivät anna värin karata, kun vertaan niitä kuivien hiusten värin kestokykyyn. Siksi suosin hiusten pesuun tämän kaltaista hoitavaa shampoota, ettei hiukseni pääse värjättyinä karhean elottomiksi.

Sebastianin ravintorikas shampoo myös paikkaa ja korjaa hiuksia esimerkiksi proteiinin avulla. Tämä auttaa myös eri käsittelyiden rasittamia hiuksia. Saan shampoon avulla avulla pehmeät ja terveemmän näköiset hiukset.

Shampoo ei silti paina hiuksiani lyttyyn, vaikka se onkin hyvin hoitava.

Osta Cocopanda: SEBASTIAN Professional Penetraitt Shampoo*

Osta Lyko: SEBASTIAN Professional Penetraitt Shampoo*

Osta Bangerhead: SEBASTIAN Professional Penetraitt Shampoo*

Lue myös: Parhaat sävyttävät shampoot

KOSTEUTTAVA SHAMPOO VaRJaTYILLE HIUKSILLE

SULFAATTIVAPAA SHAMPOO VÄRJÄTYILLE HIUKSILLE

SCHWARZKOPF BC Bonacure Color Freeze Shampoo

Värjätyille hiuksille kannattaa valita Schwartzkopfin kaltainen sulfaattivapaa shampoo, koska se säästää hiusväriä kulumiselta. Suosittelen SLS-vapaata shampoota värjättyjen hiusten lisäksi kuiville ja kiharoille hiuksille, sekä jos peset hiuksia hyvin paljon.

Schwartzkopfin shampoo auttaa väriä säilymään eläväisenä pidempään, kun sitä ei rasiteta liian pesevillä raaka-aineilla. Lisäksi shampoossa on hiuksille luonnollinen pH, joka myös suojaa hiusväriä.

Color Freeze shampoo on hellävarainen pesuteholtaan. Silti hiukseni jäävät ihanan puhtaiksi ja raikkaiksi. Hiusten rasva ja lika irtoaa hyvin, mutta hiusväri ei. Tämän takia Schwarzkopfin värjättyjen hiusten shampoota voi mielestäni käyttää eri laatuisille hiuksille.

Jos et ole aiemmin käyttänyt värjättyjen hiusten shampoota, niin varmasti eron huomaa. Tavallisella shampoolla saisin kestovärinkin haalenemaan jo parissa viikossa, mutta kunnon shampoolla väri pysyy paremmin ja saan hiuksiin kiiltoa.

Schwarzkopfin värjättyjen hiusten shampoossa on toimiva hinta-laatusuhde.

Osta Cocopanda: SCHWARZKOPF BC Bonacure Color Freeze Shampoo*

Osta Lyko: SCHWARZKOPF BC Bonacure Color Freeze Shampoo*

Shampoon pakkaus on uudistunut.

Lue myös: Parhaat hiusöljyt

SULFAATITON SHAMPOO VaRJaTYILLE HIUKSILLE

SILIKONIVAPAA SHAMPOO VÄRJÄTYILLE HIUKSILLE

Luonnonkosmetiikan shampoo värjätyille hiuksille ja silikonivapaa koostumus? Tämä Uniquen luonnollinen shampoo sopii kuivahtaneiden hiusten hoitoon, ja ylläpitää hiusten väriä.

Uniquen värjättyjen hiusten shampoo pohjautuu kookospohjaiseen sulfaattiin. Tämä on siis keveän puhdistava shampoo hiuksilleni, eikä rasita hiusvärini kestävyyttä. Shampoo tuntuu myös päänahkaa hoitavalta, koska ainesosat eivät pese liikaa.

Värikäsitellyille hiuksille hellävaraisuus on yksi tärkein ominaisuus, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Jos hiukseni tuntuvat pesun jälkeen kuivilta, niin tiedän ettei se ole sopiva shampoo tukalleni. Shampoon ei pidä pestä hiusten omaa rasvaa pois niin vahvasti, että hiukset natisee kuivuudesta.

Uniquen Color Shampoo on täynnä kosteuttavia ainesosia, jotka antavat hiuksiini sileyttä ja niiden kaipaamaa kosteutta. Huuhdellessa huomaan shampoon hoitaneen hyvin hiuksia, joten en kaipaa kaikista tehokkainta hoitoainetta. Toki hoitoainetta on hyvä käyttää säännöllisesti pesun jälkeen, jotta kosteuden tunne säilyy värjätyissä hiuksissa.

Pieni kiva yksityiskohta on pullon silikoninen pinta, josta on helppo pitää kiinni suihkussakin.

Osta House of Organic: Unique Color Care shampoo*

Osta Hyvinvoinnin: Unique Color Care shampoo*

Lue myös: Silikonittomat shampoot TOP 5

SILIKONITON SHAMPOO VaRJaTYILLE HIUKSILLE

SHAMPOO VAALENNETUILLE HIUKSILLE

LANZA Healing Bright Blonde Shampoo

Kaipaatko raikastusta vaalennettuihin hiuksiin?

Vaaleahiuksiset tietävät kuinka helposti värivirheitä vaaleisiin tai vaalennettuihin hiuksiin tulee. Lanzan shampoolla saan kirkkaan hohteen taas vaaleisiin hiuksiin. Shampoo siis puhdistaa hiukset ylimääräisistä kertymistä, jotka ovat värivirheiden takana. Lisäksi Healing Bright Blonde shampoo tuo hiuksiin kiiltoa, joka korostaa niiden kaunista puhdasta väriä.

Lanzan ohjeissa neuvotaan minuutin käyttöajasta, joka onkin juuri sopiva. Toki shampoota voi pidempäänkin käyttää, jos tuntuu että tarvitsee syvempää puhdistusta värilleen.

Lanzan shampoo vaalennetuille hiuksille ei sisällä väriaineita, joten sen käytöllä ei tarvitse pelätä sinertäviä hiuksia. Muut raaka-aineet huolehtivat värin tuomisesta eloon.

Lanzan shampoo ei sisällä myöskään hiusta kuluttavia sulfaatteja. Se siis pesee hiuksista vain tarpeellisen lian pois väriä rasittamatta.

Osta Cocopanda: LANZA Healing Bright Blonde Shampoo*

Osta Bangerhead: LANZA Healing Bright Blonde Shampoo*

Lue myös: Parhaat hopeashampoot sekä hopeahoitoaineet

SHAMPOO VAALENNETUILLE HIUKSILLE

HYVÄ pH JA KIILTOA VÄRJÄTYILLE HIUKSILLE

REDKEN Color Extend Magnetics Shampoo

Redkenin värjättyjen hiusten shampoo on uudistunut, ja se on selvästi parempi kuin vanha versio. Uusi shampoo sisältää nyt kevyempiä puhdistavia ainesosia, joita värjätyt hiukset kaipaavat.

Redkenin shampoo tuntuu mukavan täyteläiseltä, ja vaahtoaa hyvin. Tämän takia shampoota ei tarvitse paljoa kerrallaan, ja silti saan raikkaan fiilikseen päänahkaan.

Useat käyttävät shampoota liikaa, lähestulkoon kourallisen kerrallaan. Määrä ei ole kuitenkaan tärkeintä, vaan shampoon hyvä hierominen hiuspohjaan. Näin saan oikeasti puhtaat hiukset.

Color Extend shampoossa värin säilyminen on huomioitu hoitavina eikä liian puhdistavina ainesosina. Tämän lisäksi shampoon sopiva pH-arvo pidentää hiusvärin pysyvyttä ja pitää hiuspohjan terveenä. Terve päänahka on myös kauniiden hiusten salaisuus, joten päänahasta kannattaa pitää huolta.

Redkenin shampoossa on siis useita ominaisuuksia, joiden ansiosta koen hiusvärini pysyvän kauniina pidempään. Näin vältyn turhalta värjäämiseltä, ja säästän hiusteni kuntoa.

Shampoo antaa nätin hoidetun ulkoasun ja kiillon hiuksiini. Tämän ansiosta hiusväri näyttää paremmalta, vaikka juurikasvua pitäisi jo kohta peittää. Kiilto on minulle yksi tärkein keino, jolla saan värjätyt hiukset näyttämään hyvältä pidempään.

Osta Cocopanda: REDKEN Color Extend Magnetics Shampoo*

Osta Bangerhead: REDKEN Color Extend Magnetics Shampoo*

Osta Lyko: REDKEN Color Extend Magnetics Shampoo*

Lue myös: Keratiini korjaa hiusta – parhaat tuotteet

paras shampoo varjatyille hiuksille

ETSITKÖ SÄVYTTÄVÄÄ TUOTETTA? Löydä sävyttävä hoitoaine tai sävyttävä shampoo eri värisille hiuksille.

Mitä värjättyjen hiusten shampoo tekee

Shampoo värjätyille hiuksille estää hiusvärin haalistumisen liian nopeasti. Tämän tekee shampoon sisältämät raaka-aineet, jotka suojaavat hiusta päästämästä irti väriä.

Lue lisää miksi hiusväri kuluu nopeasti

Värjättyjen hiusten shampoo sisältää myös kosteuttavia ja kiiltoa lisääviä ainesosia. Nämä edistävät hiusten kuntoa, joka taas parantaa hiusvärin pysyvyyttä.

Kiilto on yksi tärkein asia värjätyille hiuksille. Etenkin tummemmat sävyt näyttävät helposti mattaisilta ja elottomilta ilman kiiltoa.

Lue myös: Tehohoidot kuiville hiuksille

Värjättyjen hiusten shampoot lisäävät kimmellystä hiuksiin, joka virkistää väriä vaikka se olikin jo vähän kulunut.

Moni värjättyjen hiusten shampoo sisältää aurinkosuojan eli UV-suojan. UV-suoja estää auringon kuluttavan vaikutuksen hiuksiin.

Aurinko myös kuivattaa hiusta. Hiusten kosteustasapainon muodostaminen on tärkeä ominaisuus värjättyjen hiusten shampoossa.

Lue myös: Shampooharjat avuksi hiustenpesuun

Värjäys voi muuttaa hiusten rakennetta ja sitä miltä hiukset tuntuvat käsissä. Pehmeyden ja silkkisyyden lisääminen ovat merkki hyvästä värjättyjen hiusten shampoosta.

Miksi kannattaa valita shampoo värjätyille hiuksille?

Hiustenvärjäys ei ole halpaa hupia, etenkin kun käy kampaajalla. Kampaajan tuolissa saattaa vierähtää tunti jos toinenkin. Kaunista lopputulosta ei halua pilata huonolla kotihoidolla.

Hiukset voi toki värjätä myös kotona. Kotivärjäys ja riittämätön hiustenhoito voivat myös johtaa huonoihin tuloksiin. Väri väljähtää äkkiä, ja hiukset värjätään taas uudestaan.

Lue myös: Paras hiusnaamio värjätyille hiuksille

Lue myös: Suolasuihkeet TOP 5

Liika värjäys ja kemialliset käsittelyt eivät edistä hiusten hyvinvointia. Säilytä hiusten loiste oikeilla tuotteilla, ja voit keskittyä värjäämään vain tyvikasvun.

Moni käyttää hiuksiinsa liian puhdistavia shampoita, jotka tekevät haittaa värjätyille hiuksille. Käyttämäsi shampoo voi haalistaa hiustasi joka pesulla.

Kannattaa panostaa laadukkaisiin tuotteisiin, joilla kosteutat hiusta ilman haalistumista. Käytä siis shampoota värjätyille hiuksille, jotta hiusväri pysyy kauniina.

Haussa parhaat hiusnaamiotjätettävät hoitoaineet sekä seerumit hiuksille?

Hiusväri haalistuu nopeasti

Moni on kokenut varmasti seuraavan. Hiusvärisi näyttää upealta nyt, mutta parin pesun jälkeen värin kirkkaus on poissa. Mitä voit tehdä asialle?

Huomioi nämä seikat ja hiusvärin haalistuminen hidastuu:

Osta shampoo värjätyille hiuksille

Yleensä tämä on hyvä tae siitä, että shampoo estää hiusvärin haalistumisen. Värjättyjen hiusten shampoossa on huomioitu kaikki tarpeet, joita värjätyllä hiuksilla on.

Vesipesu on yksi nopein hiusvärin haalistaja

Vedellä lotraaminen kuluttaa hiusta, ja vie pois kosteutta. Jätä välillä shampoopesu vedellä tekemättä. Kuivashampoo toimii hyvänä apuna pesuvälin pidentämisessä.

Lue myös: Sävyttävä hiusnaamio ja hoitoaine

Vältä sulfaatteja

Sulfaatit pesevät hiusta tehokkaasti, ja esimerkiksi hiusten tali irtoaa hyvin sulfaateilla. Hiusvärille sulfaatit ovat liian peseviä ja haalistavia.

Sulfaatit tunnistaa merkinnästä ”sodium laureth sulfate” tai muista vastaavista. Usein jo pakkauksen kyljessä lukee ”sulfate free”.

Löydä parhaat sulfaatittomat shampoot.

Ylläpidä hiusväriä

Käytä väriä antavia tuotteita suihkussa, kuten sävyttävää hoitoainetta tai sävyttävää shampoota. Nämä sisältävät kevyesti väripigmenttejä, jotka auttavat värjättyä hiusta pysymään raikkaan sävyisenä pidempään.

Tälläiset kevyet, sävyä lisäävät tuotteet ovat yleensä myös hiusta hoitavia.

Värjätty hius kaipaa kosteutusta

Usein saatetaan ajatella, että kosteuttavat hoitotuotteet haalistavat hiusväriä. Mitä käsitellymmät kuten vaalennetut hiukset, niin sitä enemmän kosteutusta tarvitaan.

Hiustenvärjäys poistaa hiuksista kosteutta, joten lisää sitä hoitoaineen, kosteuttavan hiusseerumin tai jätettävän hoitoaineen muodossa.

Hiustenmuotoilutuotteet, kuten suoristimet ja kihartimet vievät hiuksista pois kosteutta. Tämänkin takia hiusta hellivät ja hoitavat ainesosat ovat tärkeitä.

Lue myös: Laminoinnilla silkkiset hiukset

Matalan pH:n tuotteet

Matala pH suojaa hiusväriä. Hiusten pH on luonnostaan noin 4-5. Tämän takia värjättyjen hiusten shampoon pH on hyvä olla samaa luokkaa.

Sopiva pH suojaa hiusväriä kulumiselta. Hyvä pH on eduksi myös hiuksille hiuspohjaa myöten.

Lue myös: Hiustuotteet halvalla netistä?

Ravitse hiusta

Hiustenvärjäys on aina kemiallinen prosessi, joka voi vaikuttaa hiuskuituun. Hius voi tuntua värjäyksen jälkeen karheammalta ja paksummalta.

Valitse hoitoaine tai hiusmaski, jossa on ravitsevaa keratiinia tai proteiinia. Nämä tekevät hiuksista vahvat ja terveet.

Muista myös jätettävä hoitoaine

Hiuksiin jätettävät hoitoaineet sopivat myös värjättyjen hiusten hoitoon. Jätettävää hoitoainetta ei pestä pois, joten saat kosteutusta ilman vesipesua.

Muista myös ylläolevat vinkit, kun mietit värjättyjen hiusten hoitoa. Kosteuttaminen edistää myös värjättyjen hiusten kuntoa.

Vinkit vasta värjätyille hiuksille

Ylläolevien ohjeiden lisäksi on tärkeää muistaa muutama vinkki, jotka on suunnattu vasta värjätyille hiuksille.

 • älä pese hiuksia heti
  • vältä hiusten pesua mieluiten jopa 3 päivää värjäyksen jälkeen.
  • hius on värjäämisen takia vielä niin sanotusti auki, ja hiusväri irtoaa hiuksesta helposti.
  • malta siis muutama päivä ja käytä kuivashampoota, jos hiukset tuntuvat likaiselta.
 • pese hiukset viileällä vedellä
  • viileän raikas vesi ei kuluta hiusväriä yhtä paljon kuin kuuma.
  • viileä vesi hellii myös hiuspohjaa, eikä kuluta hiuspohjan omaa suojakerrosta.
  • hiuspohjan suojakerros on rasvaa, joka suojaa hiuksia.
 • pidä hiukset hyvässä kunnossa
  • anna hiuksille raaka-aineita, jotka edistävät hiusten kuntoa.
  • syö terveellisesti mutta muista myös ravintolisät hiuksille.
  • heikkokuntoisissa hiuksissa väri haalenee helpommin kuin terveissä.
 • pese vain hiustyvi
  • hiustyven pesu puhdistaa rasvoittuneen päänahan.
  • hiusten pituuksia ei tarvitse pestä.
  • säästät hiusväriä turhalta shampoopesulta.

Lue myös: Hellät hajusteettomat shampoot sopii värjätyille hiuksille

Lue myös: Nämä hiustuotteet suojaavat auringolta

Vinkit ennen värjäystä

Ennen hiusten värjäystä käytä syväpuhdistavaa shampoota. Näin hiuksesi ovat puhtaat ja valmiit värin vastaanottamiseen.

Tuotejäämien poistaminen on tärkeää, koska ne voivat heikentää hiusvärin tarttumista.

Syväpesevän shampoon käyttöä tulee yleensä välttää värjätyille hiuksille. Poikkeuksena on käyttö ennen värjäystä tai jos haluat haalistaa hiussävyäsi.

Löydä hyvät hiusnaamiot, jätettävät hoitoaineet sekä seerumit hiusten kunnon parantamiseen.

Toivottavasti sait hyviä vinkkejä mikä on paras shampoo värjätyille hiuksille ja mitä huomioida sen valinnassa.

*mainoslinkki