Sävyttävä hiusnaamio Sävyttävä hoitoaine Värjätyt hiukset

Paras sävyttävä hoitoaine ja hiusnaamiot – pidentävät värin kestoa

Paras sävyttävä hoitoaine saa hiusvärisi kestämään pidempään. Sävyttävällä hoitoaineella voit myös kokeilla väriä värjäämättömiin hiuksiin. Paras sävyttävä hoitoaine tai hiusnaamio antaa värin lisäksi extrakosteutusta hiuksiin.

Lue myös mikä on sävyttävä hoitoaine ja miten sitä käytetään. Miten toimii sävyttävä hoitoaine värjäämättömille hiuksille ja lue lisäksi sävyttävän hoitoaineen poistamisesta.

Etsitkö sävyttävää shampoota?

Lue myös: Tehokkaat hopeashampoot

Paras sävyttävä hoitoaine ja sävyttävä hiusnaamio TOP 4

*mainoslinkki

REF Colour Boost Masque

Testissä sävy Cool Chocolate

REF sävyttävä hiusnaamio tulee käytännöllisessä pumppupullossa. Annostelu on siis helppoa suihkussakin. Sävytteitä käyttäessä pidän aina muovihanskoja, joten niiden kanssa pikkukorkkien pyörittely ei ole helppoa. Nyt ei siis tarvitse pelätä korkkien pyörivän lattialle.

Otan REF sävyttävää hoitoainetta 3-4 reilua pumppausta. Pakkaus on kooltaan 200 ml, joka on melko normaalimäärä. Tästä riittää pitkiin hiuksiini noin 5-6 käyttökertaa. Käyttöaika on parista minuutista kymmeneen. Itse pidän aina maksimiajan, koska haluan hiuksiini kaiken hoitavuuden sekä värin intensiivisyyden.

Sävyttävä naamio ravitsee myös ihanasti hiuksia. Hiukset tuntuvat jo huuhdellessa pehmeiltä, joten erillistä hoitoainetta ei tarvitse käyttää. Pehmeys pysyy aina seuraavaan hiusten pesuun asti.

Värin kesto on noin viisi pesua. Käytän yleensä sulfaattivapaata shampoota, joka säästää väriä.

REF sävyttävä hiusnaamio on mainio värjätyn hiusvärin piristäjä. REF ja useimmat sävyttävät hoitoaineet- ja naamiot imeytyvät parhaiten värjättyyn hiukseen.

Kenelle: värjätyille hiuksille

Sävyt: Ruskea, vaalennetuille hiuksille, punainen, kupari, pinkki, turkoosi

Osta Lyko: REF Colour Boost Masque*

Osta Bangerhead: REF Colour Boost Masque*

Osta Cocopanda: REF Colour Boost Masque*

Lue myös: Sävyttävät shampoot

paras savyttava hoitoaine hiusnaamio REF Colour Boost Masque

REVLON Nutri Colors Filters

Testissä sävy Red 600

Revlon on mielestäni sellaisen makuun, joka haluaa selvästi värimuutosta hiuksiinsa. Etenkin sarjan punertavat sävyt ovat mielestäni hyvin vahvoja ja tuovat hiuksiin runsaasti väriä. 

Revlonin sävyttävä hoitoaine on ensinnäkin käytännöllisessä pakkauksessa. Pullon suu on alaspäin, joten sieltä on helppo saada tuotetta ulos. Koostumus ei ole kuitenkaan sellaista ohuen juoksevaa, jota joutuisi varomaan korkkia avatessa.

Revlonissa on siis runsaasti pigmenttiä, joten sitä voi myös halutessaan laimentaa. Kokeile sekoittaa tuotetta tavalliseen hoitoaineeseen, jos haluat ensin testata miltä värinaamion sävy näyttää ja kuinka intensiivinen se on hiuksissa. 

Minulla on kokemusta Revlonin punertavista väreistä, jotka ovat hyvin väririkkaita ja saavat hiukset kirkkaan värisiksi. Sävy myös pysyi sen parisen viikkoa. Kesto riippuu toki siitä onko alla jo kestoväri tai muuta vastaavaa. Tämä siis sopii erinomaisesti hiusvärin paranteluun. Vaikutusajaksikin riittää vain alle viisi minuuttia.

Tykkäsin myös Revlonin hoitavuudesta. Se selvästi ehostaa hiusten ulkoasua ja jättää hoidetun vaikutelman.

Kenelle: värjätyt hiukset.

Sävyt: ruskean, kuparin, punaisen, violetin ja platinan sävyjä. Platinan sävyt sopii vaaleiden hiusten kirkastamiseen ja värjäämiseen

Osta Cocopanda: REVLON Nutri Colors Filters*

Osta Lyko: REVLON Nutri Colors Filters*

Nutri Colors Filters myydään myös 100 ml tuubeissa, joista löytyy lisää värivaihtoehtoja:

Osta Lyko* tai Cocopanda*.

REVLON Nutri Colors Filters paras savyttava hoitoaine hiusnaamio

EVO Fabuloso Tube Colour Treatment

Testissä sävy Cool Brown

EVO on pigmentiltään vahvaa, joten muovihanskat on taas syytä laittaa käteen ennen levitystä. Teho näkyy myös hiuksissa, joissa jo olevaa väriä EVO hyvin korostaa.

EVO antaa hiuksiini väriä pikaisellakin vaikutusajalla, jo parissa minuutissa. Tämän takia sitä ei tarvitse pitää hiuksissa turhaan pidempään, ja jottei väri muutu liian tummaksi. Toisaalta sävyttävän hoitoaineen kanssa tälläisestä ei pitäisi olla isoa riskiä, kun vertaa vaikka kestoväreihin. EVOn kanssa lyhyt aika toimii jo hyvin, joten syytä ei ole pidempään vaikutusaikaan.

Värin vahvuuden takia olen voinut käyttää EVOa vähemmän verrattuna muihin sävyttäviin hoitoaineisiin. Hinnaltaan tämä on hiukan korkeampi. Tuubi on kuitenkin iso 220 ml ja vähäisempi käyttömäärä riittää pidempään.

Käytän EVOn sävyttävää hoitoainetta kerran viikkoon. Se kestää hiuksissani ihan hyvin, mutta toisaalta värin luulisi olevan pysyvämpi runsaan pigmentin takia.

Jo nimessä oleva sana ”treatment” kuvaa hyvin tuotteen hoitavia ominaisuuksia. Lopputuloksena on kauniin pehmeät ja kirkkaan väriset hiukset. EVO huolehtii kuivien hiusten kosteuden puutteesta, joten se on esitellyistä sävyttävistä hoitoaineista hoitavin. Kokeilisin tätä etenkin hyvin kuiviin hiuksiin.

Kenelle: värjätyt, vaalennetut, raidoitetut hiukset. Kuivat hiukset.

Sävyt: ruskea, punertava ruskea (mahonki), vaaleanruskea, punainen, kupari, platinablondi.

Osta: EVO Fabuloso Tube Colour Treatment*

Lue myös: Kuivashampoo säästää hiusväriä pesulta

paras savyttava hoitoaine hiusnaamio EVO Fabuloso Tube Colour Treatment

Goldwell Dualsenses Color Revive

Testissä sävy Warm Brown

Goldwell tarjoaa kirkastusta värille, mutta tarjolla on myös muutama lämmin sävyvaihtoehto. Sävyttävä hoitoaine sopii myös juurikasvun peittoon. Aina ei tarvitse käyttää kestoväriä, vaan sävyttävällä tuotteella voi pitkittää vahvempien värien käytön tarvetta.

Goldwell lupaa toimia jopa harmaiden piilottamiseen. Tästä ei tosin ole omakohtaista kokemusta itselläni.

Goldwell sisältää suoraväriä, joka parantaa nopeaa vaikuttamista ja se antaa hyvin vahvistusta hiusvärille. Suoraväriä sisältävän sävyttävän hoitoaineen kanssa kannattaa olla huolellinen. Pyyhin kylppärin tahrat heti ne huomatessani, jotteivat ne jämähdä. Tämä on tosin yleinen sävyttävien tuotteiden ongelma. Tämän takia otan aina sävyttävää tuotetta vain vähän kerrallaan käsiini, jottei tuotetta roisku sinne tänne levitysvaiheessa.

Goldwell Dualsensesin käyttöaika on parista minuutista viiteen. Itse suosin ainakin tuota viittä minuuttia, koska haluan samalla väriä ja lisähoitavuutta hiuksilleni. Goldwell antaakin hiuksiin ravitsevuutta, ja etenkin upean kiillon.

EVOn tapaa sanoisin, että Goldwell kestää viikon verran hiuksissani. Tämä toki riippuu aina pesujen määrästä, joka on minulla 3-4 viikossa. Pesen melko paljon hiuksiani, joten joskus keskellä viikkoa laitan pienen määrän sävyttävää hoitoainetta tavallisen hoitoaineen sekaan. Näin saan pikkuisen ehostuksen ja sävyn vivahteen hiuksiin.

Kenelle: Värjätyille hiuksille.

Sävyt: punainen, vaalennetut, ruskea. Harmaat hiukset.

Osta Lyko: Goldwell Dualsenses Color Revive*

Osta Bangerhead: Goldwell Dualsenses Color Revive*

paras savyttava hoitoaine hiusnaamio Goldwell Dualsenses Color Revive

WELLA Professionals Color Fresh Mask

Testissä sävy Chocolate

Wellan sävyttävä hiusnaamio toimii etenkin värjätyn värin ylläpitoon. Se lisää kiiltoa sekä korostaa jo hiuksissa olevaa väriä entisestään.

Wellan sävyttävän hoitoaineen käyttötiheys riippuu monesta asiasta, mutta omalla kohdalla pesujen määrä ratkaisee värin pysyvyyden. Olen kokenut, että noin kerran viikkoon Wellan Color Fresh Mask on hyvä hiusvärin piristämiseen. 

Wellan vaikutusaika on hiukan pidempi. Suositeltu käyttöaika on ainakin 10 minuuttia, joka mielestäni myös varmistaa värin paremman imeytymisen. Kannattaa siis varata tarpeeksi aikaa, jotta sävyttävä hoitoaine pääsee kunnolla tehoamaan.

Wellan paksuhko koostumus on helppo levittää hiuksiin, koska se ei valu käsistä. Harja voi olla avuksi, jos sinulla on paksummat hiukset. Omiin hentoisiin hiuksiini olen käyttänyt noin kolmanneksen tai yhden neljäsosan tuubista kerrallaan. Tuuheisiin hiuksiin kannattaa varata tuotetta reilummin.

Wellan värivalikoima sopii myös värikkäiden hiusten ystäville, koska vaihtoehtoja on pinkistä violettiin.

Kenelle: värjätyille hiuksille

Sävyt: ruskea, kupari, violetti, minttu, pinkki, sininen, punainen. Platinan sävyjä vaaleille hiuksille, ja blondin hiusvärin kirkastamiseen.

Osta Cocopanda: WELLA Professionals Color Fresh Mask*

Osta Lyko: WELLA Professionals Color Fresh Mask*

Lue myös: Hajusteettomat shampoot ovat hyviä hiusvärille

WELLA Professionals Color Fresh Mask paras savyttava hoitoaine hiusnaamio

ETKÖ LÖYTÄNYT SOPIVAA VÄRIÄ? Klikkaa ja löydä lisää hyviä sävyttäviä hoitoaineita ja hiusnaamioita*.

paras savyttava hoitoaine hiusnaamio

Löydä myös sävyttävä shampoo sekä shampoo värjätyille hiuksille.

Mikä on sävyttävä hoitoaine ja hiusnaamio?

Sävyttävä hoitoaine ja hiusnaamio muuttavat hiusten väriä väliaikaisesti. Väri tarttuu hiuksen pintakerrokseen, muttei imeydy syvälle kuten kestoväri.

Tämän takia sävyttävät hoitotuotteet ovat helppo ja vaivaton tapa muuttaa hiusten sävyä.

Sävyte ei pysy hiuksissa pitkäaikaisesti. Kestävyys on noin viidestä yli kymmeneen pesukertaan. Säilyvyys vaihtelee tuotteesta riippuen.

Sävyttävä hoitoaine ja hiusnaamio ovat erinomaisia, kun haluat korostaa omaa hiusväriä tai värjättyä hiusväriä.

Lue myös: Miten saa edullisesti hiustenhoitotuotteet?

Lue myös: Parhaat hopeahoitoaineet

Dramaattiset hiusvärin muutokset eivät ole mahdollisia sävyttävillä hoitotuotteilla, ellei hiuksesi ole vaaleat tai vaalennetut. Väri tarttuu hyvin vaaleaan pohjaan.

Sävyttävällä hoitoaineella tai sävyttävällä hiusnaamiolla ei voi vaalentaa esimerkiksi tummaa hiusta.

Sinun pitää ensin vaalentaa hiusta värinpoistotuotteilla. Tämän jälkeen voit käyttää myös omaa väriäsi vaaleampia sävyjä.

Lue myös: Sulfaatiton shampoo ei kuluta hiusväriä

Valitse sävyttävä hoitoaine vai sävyttävä hiusnaamio?

Sävyttävä hoitoaine ja sävyttävä hiusnaamio ovat periaatteessa samaa tuotetta. Ero on sama kuin tavallisessa hoitoaineessa ja hiusnaamiossa.

Hoitoaine kosteuttaa hiusta kevyemmin, kun taas hiusnaamio antaa syväkosteuttavampaa hoitoa hiuksille.

Värin intensiivisyydessä ei ole siis eroa hoitoaineen ja hiusnaamion välillä.

Kumpi kannattaa valita? Tämä riippuu hiustesi kunnosta. Joskus värjäys ja muut kemialliset käsittelyt saavat hiukset kuivumaan.

Hiusnaamio voi olla hyvä valinta, jos värjäät hiuksiasi kestoväreillä. Kestoväri on hiuksia kuluttava käsittely, jolloin hoitava hiusnaamio on hyödyksi.

Sävyttävä hiusnaamio on tarpeen etenkin, jos hiuksesi näyttävät ja tuntuvat elottomilta.

Lue myös: Sävyttävä shampoo TOP 4

Sävyttävä hoitoaine ei missään nimessä ole myöskään huono valinta. Sen tehot ovat hoitavat ja hiusta kosteuttavat.

Sävyttävän hoitoaineen ravitsevat ainesosat riittävät monen hiuslaadun hoitoon.

Lue myös: Kuivashampoolla pidennät värjätyn hiuksen pesuväliä

Etkö löydä sävyttävää hoitoainetta tai hiusnaamiota omassa sävyssä? Tärkeintä ei ole valitsetko hoitoaineen vai hiusnaamion, vaan miten hoidat hiuksiasi sävyttävien tuotteiden välissä.

Muista hiusten kosteutus, kun käytät värjääviä tuotteita.

Sävyttävän hoitoaineen ja hiusnaamion käyttö

Sävyttävän hoitoaineen käyttö alkaa aina puhtaista hiuksista. Pese siis hiukset ensin shampoolla. Värin parantamiseksi suosi sävyttävää shampoota tai shampoota värjätyille hiuksille.

Kuivaa hiuksia huuhtelun jälkeen, jotta ne eivät ole aivan umpimärät. Hiusten on hyvä olla kevyen kosteat, muttei myöskään kokonaan kuivat.

Levitä sävyttävä hoitoaine tai hiusnaamio hiusten pituuksiin. Käy hiukset huolella läpi, jotta väri on tasainen edestä ja takaa.

Voit käyttää kampaa apuna värin tasaisuuden varmistamiseksi. Käytä mieluiten harvapiikkistä harjaa, jotta suurin osa hiusväristä ei jää kiinni kampaan.

Esimerkiksi suihkuharjalla on kätevä levittää väri hiuksiin pituuksia myöten.

Lue myös: Parhaat jätettävät hoitoaineet – kosteuttavat värjättyä hiusta

Anna sävyttävän hoitoaineen vaikuttaa tuotteessa mainitun ajan verran, joka on noin 2-10 minuuttia.

Voit käyttää sävyttävää hoitoainetta tai maskia vain pari minuuttia tai pidempään. Aika riippuu siitä kuinka syvän haluat väristä.

Voit laittaa värin vaikutuksen ajaksi päähän esimerkiksi suihkulakin tai pyyhkeen, jonka sotkeentuminen ei haittaa. Näin suojaat kotiasi väritahroilta.

Lue myös: Paras sävyttävä shampoo

Muista kuitenkin, että lämpö nopeuttaa värin imeytymistä hiukseen. Näin voi käydä, jos pyöräytät pyyhkeen napakasti pään ympärille.

Voit siis huuhdella hiukset hiukan etujassa, jos et halua hiuksista tulevan esimerkiksi liian tummat lämmön vaikutuksesta.

Lue myös: hoitava seerumi, jätettävä hoitoaine ja kosteuttava hiusnaamio.

Muista suojata kädet, ettei väri tartu. Käytä hanskoja etenkin, jos laitat hiuksiisi tummia tai punaisia sävyttäviä tuotteita. Esimerkiksi kertakäyttöhansikkaat ovat kätevät.

Suojaa myös vaatteesi väriroiskeilta. Paras idea on laittaa jotkin huonot vaatteet päälle, joiden sotkeentuminen ei haittaa.

Sävyttävän värin levittämisen ja huuhtelun jälkeen kannattaa myös vilkaista suihkun puhtaus.

Väripigmentit imeytyvät herkästi kaakelien saumoihin, joten puhdista tahrat nopeasti. Niin sanottu taikasieni on hyvä irroittamaan sitkeät tahrat suihkussa.

Paljonko sävyttävää hoitoainetta tai hiusnaamiota tarvitaan?

Tämä riippuu hyvin paljon tuotteesta ja kuinka tehokas se on värjäämään. Pääsääntöisesti sävyttävää hoitoainetta tarvitaan reilu määrä, eli paljon enemmän kuin tavallista hoitoainetta.

Lue myös: Hiusnaamio kuiville ja värjätyille hiuksille

Sävyttävä hoitoaine tulee levittää kaikkialle hiusten pituuksiin, jotta sävy tarttuu jokaiseen hiukseen tasaisesti. Väripigmentit ovat sävyttävissä tuotteissa hennompia, joten myös tämän takia pieni määrä ei riitä.

Sävyttävää tuotetta kuluu reilusti etenkin pitkiin ja paksuihin hiuksiin.

Tarkkaa kuvausta sävyttävän hoitoaineen määrälle on hankala sanoa. Määrä on ainakin 2-3 kertaa enemmän kuin käytät tavallista hoitoainetta tai hiusnaamiota.

Tuotteen määrä on oikea, kun hiuksesi ovat tyvestä latvaan sävyttävän hoitoaineen tai hiusnaamion peitossa. Et löydä hiuksistasi siis kuivia kohtia. Voit käsin tuntea kuinka hiuksesi ovat liukkaat joka kohdasta.

Sävyttävää hoitoainetta on luonnollisesti liikaa, jos sitä valuu pois hiuksista.

Sävyttävä hoitoaine värjäämättömille hiuksille?

Sävyttävä hoitoaine toimii parhaiten ja luotettavimmin värjätyissä hiuksissa.

Värjätyssä hiuksessa on jo valmiiksi pigmenttiä. Lisäksi värjätyn hiuksen rakenne on valmis ottamaan kiinni sävytetyn hoitoaineen pigmentit.

Lue myös: Jätettävä hoitoaine kosteuttaa värjättyä hiusta

Värjäämätön eli luonnollinen hius saattaa ikään kuin hylkiä sävytettä. Väri ei välttämättä imeydy kunnolla värjäämättömään hiukseen.

Ei voi kuitenkaan ehdottomasti sanoa toimiiko sävyttävä hoitoaine vai ei. Asia riippuu hiusten sävystä, kunnosta ja laadusta.

Mutta kannattaa varautua, ettei lopputulos ole välttämättä yhtä intensiivinen. Kyseessä on sävyttävä tuote, jolla ei saa kestoväriin verrattavaa muutosta aikaan.

Sävyttävän hoitoaineen kokeilusta ei ole haittaakaan. Suurin haitta on se, jos väri ei näykään hiuksessa.

Täysin värjäämätön hius ja haluat käyttää sävytettä?

Ensin voit kokeilla sävyttävää hoitoainetta tai hiusmaskia. Jos et saa haluttua tulosta, niin voit kokeilla toista tuotetta. Kaikki sävyttävät hoitoaineet eivät toimi samalla lailla kaikkien hiuksissa.

Tuotteiden intensiivisyydessä on eroja, joihin vaikuttaa myös hiustesi laatu.

Toisena vaihtoehtona voit kokeilla kevytvärejä hiuksiin. Ne ovat voimakkaampia kuin sävyttävät hoitotuotteet, mutta paljon hellävaraisempia kuin kestovärit.

Kevytvärillä saat hiukseen vahvemmin väriä, joka kuitenkin kuluu ajan myötä. Näin saat hiuksiin väripohjan, jonka ylläpitoa voit jatkaa sävyttävillä hoitoaineilla ja sävyttävällä shampoolla.

Lue myös: Hiusseerumit saavat hiukset kiiltämään

Miten saa sävyttävän hoitoaineen pois hiuksista

Hyvä uutinen on se, että sävyttävä hoitoaine ja hiusnaamio kuluvat pesujen myötä pois.

Toki voi olla poikkeuksia, kuten puhkiblondatut ja huonokuntoiset hiukset. Näihin väri voi tarrautua vahvasti kiinni. Tämän takia värjättyjen hiusten hoitaminen on tärkeää.

Eikö sävyttävän hoitoaineen väri ole haluttu?

Näillä vinkeillä saat hiusvärin kulumaan tavallista nopeammin.

Voit kokeilla hiusten syväpuhdistamista. Pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Hiero shampoota huolella hiuksiin pituuksia myöten. Anna shampoon vaikuttaa muutama minuutti halutessasi.

Voit hieroa öljypohjaisia hiustenhoitotuotteita hiuksiin. Voit myös sekoittaa esimerkiksi oliviiöljyä hyvin kosteuttavan hiusnaamion sekaan. Anna vaikuttaa 10-20 minuuttia ja huuhtele hiukset.

Hiuksiin voi tarttua öljyä, joten pese hiukset tarvittaessa uudestaan syväpuhdistavalla shampoolla. Tämän jälkeen laita hiuksiin hyvä hiusnaamio hetkeksi, jotta saat hiuksiin syväpesun viemää kosteutta.

Jotkut suosittelevat käsitiskiaineen käyttöä hiuksiin, joka puhdistaa tehokkaasti hiuksista värin.

Tätä vinkkiä ei kannata kovin helpolla kokeilla. Käsitiskiaine voi sisältää kemikaaleja, jotka ärsyttävät ihoa. Samoin myös hiuksista lähtee reippaasti kosteutta pois ja hiuksesi muistuttavat kuivaa heinäkasaa.

paras savyttava hoitoaine hiusnaamio

Paras sävyttävä hoitoaine tekee hiuksistasi sädehtivän kauniit ja hehkuvat. Lisäksi niiden tärkeä ominaisuus on hiusten hoitaminen. Täältä löydät mikä on sinulle paras sävyttävä hoitoaine tai hiusnaamio.

Tutustu vaihtoehtoihin, joilla saat värin hiuksiin!

Lue myös: Parhaat sävyttävät shampoot

*mainoslinkki