Hiusnaamio Kuivat hiukset

Kosteuttava hiusnaamio kuiville hiuksille – valitse paras sinulle

Kosteuttava hiusnaamio korjaa, hoitaa ja syväkosteuttaa hiuksia. Kosteuttava hiusnaamio sopii kuivien, värjättyjen ja jopa ohuiden hiustenhoitoon.

Tutustu myös hiusnaamion käyttöön ja miten lämpö edistää naamion tehokkuutta. Saat vinkit myös mitä tehdä hiusnaamion vaikuttaessa ja mitä pitää huomioida itsetehtyjen hiusnaamioiden teossa.

Lue myös: Hoitavat hiusseerumit ja lisäksi jätettävät hoitoaineet

Paras kosteuttava hiusnaamio TOP 6

*mainoslinkki

SYVÄKOSTEUTTAVA HIUSNAAMIO

WELLA SP Luxe Oil Keratin Restore Mask

Wellan korjaava hiusnaamio on tehotuote kuluneille hiuksille. Käytän tätä erityisesti keratiinin takia, koska se paikkaa hiusten rakennetta ja vahvistaa hiuksia.

Pidän Wellan hiusnaamiota suositellut viitisen minuuttia. Jos tähän ei maltti riitä, niin 2 minuuttia on mielestäni jo sopiva aika. Hiukseni näyttävät kuivuttuaan tasaisemmilta, eli sellainen kuiva pörröisyys on poissa. Saan hiuksiini sileyttä, joka ei vaadi muotoilutuotteiden apua pysyäkseen kauniissa muodossaan. Säästän siis aikaa, kun hiuksiin riittää aamuisin pelkkä latvojen harjaus.

Hiukseni ovat ohuemman laatuiset, mutta silti en pidä tätä liian raskaana hiusnaamiona. Pieni nokare riittää hyvin, joten annostelun kanssa ei tarvitse olla runsaskätinen. Uskon, että naamion tehokkuus sopii myös kuivien, kiharan ja paksun hiuslaadun kosteuttamiseen.

Haluatko löytää lisää keratiinihoitotuotteita hiuksille?

Keratiinihiusnaamiota voi käyttää 1-2 kertaa viikossa. Muina päivinä suosin kosteuttavia, ei-keratiinia sisältäviä tuotteita. Liika keratiinin käyttö voi tehdä hiuksista karheat, mutta sopivalla käytöllä se on mitä tehokkain ainesosa hiusten hoitoon.

Hyvä, koska… keratiini on kärsineiden hiusten pelastaja.

Osta Cocopanda: WELLA SP Luxe Oil Keratin Restore Mask*

Osta Bangerhead: WELLA SP Luxe Oil Keratin Restore Mask*

Osta Lyko: WELLA SP Luxe Oil Keratin Restore Mask*

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

kosteuttava hiusnaamio

VOLYYMIA HENTOIHIN HIUKSIIN

Maria Nila Pure Volume Masque

Kaipaatko hiusnaamiota, joka antaa hiuksille ilmavuutta, mutta myös kosteuttaa ja ylläpitää hiusväriä? Vegaaninen ja eläinkokeeton Pure Volume Masque hiusnaamio on tätä kaikkea.

Ohuemmille hiuksille voi myös käyttää hiusnaamioita, kun kuivuus iskee. Mutta parasta on tietenkin se, jos hiusnaamio vastaa hiuslaatuni tarpeita. Tuuheuttavuutta lisäävä hiusnaamio ei ole hirveän yleinen, joten toimivan tuotteen etsiminen ei ollut niin simppeli juttu.

Pure Volume Masque on mielestäni joka sentin arvoinen. Sen laadukkaat raaka-aineet hellivät hiustani, ja tuovat runsaasti kosteutta. Tämän eloisuuden lisäksi hiukseni tuntuvat runsaammilta ja kohotetuilta.

Mielestäni Pure Volume Masque on nappivalinta hennolle, ja kuivahkolle hiuslaadulleni.

Hyvä, koska… ohuetkin hiukset kaipaavat hiusnaamion kosteuttavuutta.

Osta Lyko: Maria Nila Pure Volume Masque*

Osta Bangerhead: Maria Nila Pure Volume Masque*

Lue myös: Tuuheuttavat hoitoaineet

kosteuttava hiusnaamio ohuet hiukset

KORJAAVA HIUSNAAMIO

KÉRASTASE Genesis Masque Reconstituant Hair Mask

Meneekö hiuksesi helposti poikki? Kerastase on vahvistava hiusnaamio, joka saa hiuksen kestämään paremmin eikä hiukset putoa ennenaikaisesti.

Hiusten katkeiluun voi olla paljon syitä, jotka kannattaa aina selvittää. Hyvät hiustuotteet voivat kuitenkin auttaa tähän ongelmaan. Esimerkiksi liian vahvasti puhdistavat shampoot voivat olla yksi ongelmaa edesauttava syy. Kokeile sulfaattivapaita shampoita, jotka pesevät hoitaen hiusta. Muista myös hiusta korjaavat tuotteet, kuten Kérastasen Genesis-sarja ja siihen kuuluva hiusnaamio.

Itselläni ei hiukset putoile, mutta katkeilua löytyy. Tämä saa hiukseni näyttämään helposti homssuisen epäsiisteiltä. Naamion pidempiaikaisella käytöllä en enää niin selvästi erota näitä yksittäisiä, poikkimenneitä hiuksia. Toki hiusten pitää kasvaa, jotta ne eivät katkenneena erotu pidemmistä hiussuortuvista. Kérastasen hiusnaamio kuitenkin silentää hiusten pintaa, jolloin hiukset näyttävät niin sanotusti eheältä kokonaisuudelta.

Se on totta, että Genesis hiusnaamio on vähän kallis. Hiusnaamiota ei kuitenkaan käytetä joka päivä, eikä sitä käytetä kahmalokaupalla kerrallaan.

Hyvä, koska… vahvistaa ja kaunistaa hiusta.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Genesis Masque Reconstituant Hair Mask*

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Genesis Masque Reconstituant Hair Mask*

Osta Lyko: KÉRASTASE Genesis Masque Reconstituant Hair Mask*

Lue myös: Hiusten katkeilun hoito ja parhaat tuotteet

kosteuttava hiusnaamio

HOITAVA HIUSNAAMIO & LUONNOLLINEN

Noughty To The Rescue Intense Moisture Treatment

Noughty hiusnaamio on 97 prosenttisesti luonnonkosmetiikkaa, joten se on esimerkiksi silikonivapaa. Hoitavan hiusnaamion sisältö on täynnä öljyjä sekä ravitsevaa sheavoita. Koostumus on kivan täyteläinen, eikä tuote lipsu sormista karkuun. Tuoksu on kevyen makea, mutta kuitenkin luonnollisen miellyttävällä tavalla.

Nostin Noughtyn tälle listalle, koska sen hinta-laatusuhde on hyvä. Hinta on verkkokaupasta riippuen 8-12 euroa, joten tämä on hoitavien hiusnaamioiden edullisemmasta päästä.

Noughtyn naamio ei kuitenkaan kalpene kalliimpien kollegoidensa vieressä. Se tuo hiuksiini kosteutta, joka ei silti rasvoita tai paina hiusta päänahkaa vasten. Uskon tästä syystä, että Noughty voi olla monelle hiuslaadulle hyvä ravitseva hiusnaamio.

Noughtyn hiusnaamio sopii aineosiltaan myös Curly Girl -tekniikkaan, joten uskon sen toimivan laineikkaan sekä kiharan hiuslaadun hoitoon.

Edellisten hiusnaamioiden kohdalla jopa 1-2 minuuttia voi riittää. Noughtyn naamion kohdalla annan sen olla hiuksissani ainakin viisi minuuttia. Hiusnaamioiden käytössä pidempi aika lisää hiusten hoitavuutta.

Haluatko lisää kosteutta hiuksiisi? Olen käyttänyt myös Noughtyn shampoita, jotka ainesosiensa ja pesutuloksen perusteella sopivat kuivemman hiuslaadun hoitoon.

Hyvä, koska… sopii elottomille ja kuiville hiuksille. Kiharan hoitoon, myös Curly Girl-tekniikkaan.

Osta Lyko: Noughty To The Rescue Intense Moisture Treatment*

Osta Cocopanda: Noughty To The Rescue Intense Moisture Treatment*

Lue myös: Sulfaatittomat shampoot hoitavat hiusta

kosteuttava hiusnaamio

VÄRIN YLLÄPITOON

SCHWARZKOPF BC Bonacure Color Freeze Treatment

Onko sinulla värjätyt hiukset?

Suosittelen aina vahvasti hoitamaan hiusväriä niille suunnatuilla tuotteilla, koska väripigmentti karkaa muuten nopeasti. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ennen värjäsin hiuksiani punertavaksi ja väri sameni nopeasti. Tähän oli syynä se, että hoidin ja pesin hiuksiani sillä mikä käteen vaan tarttui.

Olen joskus törmännyt ajatukseen, että hoitavat tuotteet liu´uttavat hiusväriä irti. Asia on oikeastaan päinvastoin.

Schwarzkopfin hiusnaamio on monesta syystä hyvä hiusvärin hoitoon. Ensinnäkin siinä on sopiva pH, joka auttaa hiusta pitämään kiinni väripigmenteistä. Oikea happamuusaste on ylipäätään hyväksi hiusten hoidossa.

Kaikenlaiset käsittelyt, kuten värjäykset saattavat näkyä hiusten kunnossa. Schwarzkopfin hiusnaamio antaa hiuksiini kosteutta ja hoitavuutta, joka itseasiassa pidentää myös värin säilymistä. Karheassa hiuslaadussa ei pysy hiusväri eikä kosteus, joten kosteuttava hiusnaamio kannattaa ottaa käyttöön.

Schwarzkopfin avulla saan hiukseni kiiltävän pehmeiksi, jotta hiusväri pääsee säihkymään. Hoitava tunne säilyy hiuksissani ja paranee käytön jatkuessa.

Hyvä, koska… hiusväri ei haalistu yhtä nopeasti.

Osta Lyko: SCHWARZKOPF BC Bonacure Color Freeze Treatment*

Osta Cocopanda: SCHWARZKOPF BC Bonacure Color Freeze Treatment*

Lue myös: Parhaat shampoot värjätyille hiuksille

kosteuttava hiusnaamio varjatyt hiukset

PÖRRÖTUKAN PELASTUS

KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor

Erittäin kuivat, kiharaisen pörröiset tai runsaasti käsitellyt hiukset?

KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor on hiusnaamio, joka tepsii kaikista vaativimmille hiuslaaduille.

Itselläni on kevyempi hiuslaatu, mutta kuivuus ja rapsakka koostumus vaivaavat. KMS ei silti yllätyksekseni ollut liian hoitava. Tarkoitan tällä sitä, ettei hiukset ole tahmaiset huuhtelun jälkeen. Annostelen hiusnaamiota kuitenkin varovaisesti vajaan teelusikallisen, mutta se ei ole liikaa hiuksilleni.

Saan sileän ja hyvinvoivan näköiset hiukset, jotka laskeutuvat kauniisti olkapäilleni. KMS hoitava hiusnaamio tuo siis karheisiin hiuksiini kosteutusta, joka näkyy heti siloisuutena.

Suosittelen tätä vahvimmin alussa listatuille hiuslaaduille, jotka tarvitsevat hiusnaamioltaan tehoa isolla teellä.

Hyvä, koska… ravitsee muttei litistä hiuksia.

Osta Cocopanda: KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor*

Osta Bangerhead: KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor*

Osta Lyko: KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor*

Lue myös: Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine TOP 5

kosteuttava hiusnaamio porroiset hiukset

Tutustu parhaisiin hiuksiin jätettäviin hoitoaineisiin sekä hiusta kosteuttaviin hiusseerumeihin.

Lue myös: Parhaat tehohoidot hiuksille

Hiusnaamion käyttö

Kaikki hiustenhoitoon liittyvä lähtee aina puhtaasta päänahasta ja hiuksista. Pese siis hiukset hyvin shampoolla. Huuhtelun kanssa ei kannata kiirehtiä, jotta hiuksista tulee kunnolla puhtaat.

Kuivaa hiuksiasi hiukan, jotta hiusnaamio pääsee vaikuttamaan hiuksiin paremmin. Märät hiukset hylkivät hiusnaamiota eikä hiusnaamio imeydy kunnolla. Hiusnaamiota kuluu myös enemmän, jos sen levittää hyvin kosteisiin hiuksiin.

Tavallista hoitoainetta ei siis tarvita shampoopesun jälkeen, jos käytät hiusnaamiota.

Lue myös: Netistä edulliset hiustenhoitotuotteet

Anna hiusnaamion vaikuttaa useampi minuutti tai käyttöohjeiden mukaisesti. Tavallisesti käyttöaika on 2-4 minuuttia. Noin 20-30 minuuttia on hyvä, jos hiuksesi kaipaavat kovasti kosteutusta.

Kuinka usein hiusnaamiota käytetään

Hiusnaamiota käytetään yhden kerran viikossa. Erittäin kuiville tai vaurioituneille hiuksille kaksi kertaa on hyvä määrä.

Miksi hiusnaamiota ei kannata käyttää joka päivä? Hiusnaamiot ovat aineksiltaan tiivistetympiä. Tämän takia raaka-aineet tehokkaampia kuin tavallisessa hoitoaineessa.

Päivittäisellä käytöllä voit huomata hiusnaamion toimivan epätoivotulla tavalla. Hiukset tuntuvat lähmäiseltä ja latteilta. Tämä on usein seurausta liian ahkerasta käytöstä, kun on kyseessä tehokosteuttava hiusnaamio.

Kosteutus on hiuksille hyväksi, mutta liika on aina liikaa.

Lue myös: Savinaamio puhdistaa ja hoitaa hiusta

Lämpö ja kosteuttava hiusnaamio toimivat yhdessä

Hiusnaamion vaikutuksen aikana voit kietoutua kylpytakkiin ja kietaista pyyhkeen päähän. Näin kosteat hiukset eivät valu olkapäille tai sotke vaatteita.

Pyyhkeen lämpö edistää hiusnaamion toimintaa, koska monet raaka-aineet aktivoituvat lämmössä. Saat siis paremmin hoidetut hiukset, kun yhdistät siihen lämmön vaikutuksen.

Lue myös: Pörröisyys pois hiuksista näillä tuotteilla

Lue myös: Kokeile etikkahoitoa hiuksiin

Vinkki! Saunan lämpö on erittäin tehokas edistämään hiusnaamion toimivuutta. Laita myös saunaan pyyhe pään ympärille, jotta naamio pysyy kosteana.

Hiusnaamion ei kannata antaa kuivua hiuksiin, koska sen teho hiipuu. Etenkin sähkösaunoissa lämpö voi olla kuivaa, joka vaikuttaa kuivattaen myös hiuksiin. Hiusten kuivuessa kannattaa poistua saunasta hiusten huuhteluun.

Liian kiire käyttää hiusnaamiota? Käytä hiusnaamiota lämmön avulla, jos et ehdi hyödyntää kokonaan suositeltua vaikutusaikaa.

Miksi valita kosteuttava hiusnaamio hoitoaineen sijaan?

Tavallista hoitoainetta voi verrata kasvovoiteeseen, joka riittää useimpina päivinä. Mutta mitä jos ihosi janoaa lisää kosteutta? Hiusnaamio on kuin iholle ylimääräistä hoitoa antava kasvoseerumi.

Hiusnaamio on lisäkosteutta hiuksillesi antava rikas ja koostumukseltaan paksu hoitotuote. Hiusnaamio on siis tehokkaampi kuin tavallinen hoitoaine.

Lue myös: Sähköisille hiuksille parhaat shampoot ja hoitoaineet

Lue myös: Tuuheuttavalla shampoolla volyymia

Tämän takia hiusnaamion käyttöä kannattaa harkita, etenkin jos hiuksesi ovat kuivuuteen taipuvat.

Hiusnaamion sisällön ainesosat ovat seerumin lailla tiivistettyjä ja ravintorikkaita. Tiiviimpi koostumus muodostuu hoitavista ainesosista, kuten öljyistä. Paksu koostumus on helppo levittää hiuksiin, eikä hiusnaamio valahda sormista karkuun.

Tiiviimmän koostumuksen takia hiusnaamion hyödyt tulevat esiin pidemmällä käyttöajalla. Näin hoitavat ainesosat ehtivät imeytyä hiuksiin.

Miten valita paras kosteuttava hiusnaamio

Kuivat hiukset

Tutustu myös hiusseerumeihin kuiville ja kuluneille hiuksille.

Vaurioituneet hiukset

 • proteiinit, keratiini ja biotiini ovat tärkeitä avainsanoja, kun halutaan parantaa hiusten kuntoa.
 • osta hiusnaamio, joka lupaa edistää hiusten kasvua.

Kokeile hiustenkasvuun seerumeita, jotka auttavat kasvattamisen lisäksi hiustenlähtöön.

Rasvoittuvat hiukset

 • esimerkiksi hiuksia tuuheuttavat hiusnaamiot ovat hyvä vaihtoehto.
 • käytä hiusnaamiota hiuksiin juuria ja hiuspohjaa välttäen.

Tutustu lisää hiustuotteisiin rasvoittuville hiuksille.

Lue myös: Shampoot pitkien hiusten pesuun

Värjätyt hiukset

 • valitse sulfaatiton, proteiinipitoinen ja väriä ylläpitävä hiusnaamio.
 • muista myös sävyttävät hiusnaamiot.
 • hiusten kiilto on tärkeä, jotta väri pysyy raikkaan näköisenä.

Kiharat hiukset

 • kosteutus on kaiken lähtökohta, jotta kiharat eivät ole pörröiset.
 • muista: keratiinipitoiset hiusnaamiot voivat heikentää kiharan muotoa.

Ohuet hiukset

 • koostumuksen tulisi olla silikoniton, eikä latistaa hiuksia.
 • käytä hiusnaamiota vähemmän kuin käyttäisit hoitoainetta. Tiiviimpi koostumus hoitaa tehokkaasti.

Kuiva päänahka

Lisää hiustenhoitoosi sinulle sopiva jätettävä hoitoaine, joka tarpeen mukaan kosteuttaa tai hoitaa kuluneita hiuksia.

Mitä tehdä, kun hiusnaamio vaikuttaa

Jääkö hiusnaamion käyttö vähälle, koska et jaksa odottaa suihkussa sen vaikutusta? Pari minuuttia menee helposti, mutta 10-20 minuuttia on jo pitkä aika.

Tässä tilanteessa kannattaa laittaa suihkulakki tai pyyhe hiusten suojaksi ja sulkea suihkun hana. Talvella on usein kylmä, joten märillä hiuksilla ei huvita poistua kylppärin lämmöstä. Pysy siis lämpimässä kylpyhuoneessa ja tee jotain mukavaa.

Lue myös: Shampooharja puhdistaa päänahkaa

Hiusnaamion vaikutuksen ajan voi hyödyntää rentoutuen. Voit laittaa ihollesi kasvonaamion, pistä suosikki podcast soimaan ja nauti. Tai ota puhelin käteen, ja somea selatessa aika lentää.

Näin käytät hiusnaamiota tarpeeksi kauan, etkä tuhlaa vettä suihkussa odotellessa. Ota hiusnaamio osaksi viikottaista hemmotteluhetkeä, ja saat hoidettua hiuksiasi.

Miksi kosteuttava hiusnaamio on hoitoaineita kalliimpi?

Useimmat hiusnaamiot maksavat parikymppiä, joka voi tuntua hiukan kalliilta. Hoitoaineet ovat litrahinnoiltaan halvempia verrattuna hiusnaamioon, mutta mikä on tähän syynä?

Yksinkertainen vastaus on arvokkaampi ja tehokkaampi sisältö. Hiusnaamiot syväkosteuttavat hiusta, koska sisällön raaka-aineet ovat laadukkaampia ja ne ovat intensiivisemmin hoitavia.

Lue myös: Kutiaako tai hilseileekö päänahka? Löydä hoitotuotteet

Tuntuuko, että hiusnaamiosi loppuu nopeasti? Kokeile laittaa hiusnaamiota vähemmän hiuksiin. Ehkä huomaat, ettei tuotetta tarvitse niin paljoa kuin ajattelit.

Hiusnaamiota ei tarvita käyttää kämmenellistä juuri sisällön rikkauden takia. Tämä selittää myös miksi pakkauskoko on pikkuisen pienempi kuin hoitoaineissa.

Tiivistetyt raaka-aineet syväkosteuttavat hiusta tehokkaasti. Yksi tärkein asia hiusnaamion käytössä onkin aika. Hiuksia ei tule pestä liian nopeasti, vaan ainesosien annetaan kunnolla vaikuttaa.

DIY hiusnaamio kotona – muista nämä haasteet

Moni haluaa ekologisuuden tai helppouden takia tehdä kotona oman hiusnaamion. Usein kaapista löytyykin sopivia ainesosia, kuten kananmunia, öljyä tai kreikkalaista jogurttia.

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

Näistä saa nopeasti tehtyä hiusnaamion, mutta asiassa on myös huonot puolensa.

 • Säilyvyys
  • itsetehty naamio ei säily seuraavaan (käyttökertaan) viikkoon asti.
  • muista tehdä hiusnaamio puhtaaseen astiaan.
 • Mittasuhteet
  • kotona tehdyn hiusnaamion mittasuhteiden määrittäminen voi olla vaikeaa. Toisen hiuksille kaksi lusikallista avokadoöljyä on tarpeeksi, mutta sinun hiuksesi voivat päätyä öljyisen rasvaisiksi.
 • Kylpyhuoneen hygienia
  • suihkuviemäriin huuhdeltu itsetehty hiusnaamio voi houkuttaa erilaisia ötököitä, kuten sokeritoukkia kylpyhuoneeseen.
  • ötökät ovat usein harmittomia. Ne ovat kuitenkin ikävä yllätys, joista haluaa päästä eroon.
  • suihkuviemäriin ei tulisi päätyä elintarvikkeita tai niistä itsetehtyjä naamioita.
 • Lopputuloksen epävarmuus
  • hiukset ja hiustyypit ovat erilaisia, joten et voi tietää miten omat hiuksesi reagoivat DIY-hiusnaamioon.
  • voi mennä aikaa, että löytää sopivan seoksen tai reseptin.

Toivottavasti löysit vinkkejä hiusnaamioihin liittyen ja miten valita itselle paras hiusnaamio.

Kosteuttava hiusnaamio on kuivien hiusten pelastaja. Viikottaisella käytöllä tulet huomaamaan miten hiuksesi muuttuvan eloisan näköisiksi, ja kuivuus jää historiaan.

*mainoslinkki