Hiusseerumi

Paras hiusseerumi – parhaat hoitavat ja korjaavat tuotteet hiuksille

*mainoslinkki

Miten löytää paras hiusseerumi sinun hiuksillesi? Etsitkö hoitavuutta, hiuksia korjaavaa vai silottavaa seerumia. Täältä löydät mikä on paras hiusseerumi eri tarpeisiin.

Lue lisää hiuseerumeista. Mikä on hiusseerumi, hiusseerumin käyttö ja kenelle hiusseerumi sopii.

Tutustu myös: Paras hiusnaamio sekä hiuksiin jätettävä hoitoaine

Paras hiusseerumi TOP 6

KUIVAT HIUKSET

GOLDWELL Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum

Goldwell on tehokas kuivien ja kuluneiden hiusten tuote. Tämä on yksi suosikeistani, kun haluan kohtuuhintaisen seeerumin hiusteni hoitoon. Jo yksi pumppupullon painallus riittää koko hiuksiin, joten tämä voidemainen hiusseerumi on erittäin riittoisa.

Goldwellin hiusseerumi ei myöskään ole raskas hiuksille, vaan se jättää hiukseni kiiltäviksi ja kauniin hoidetun näköisiksi. Suosittelen tätä siis eri hiuslaaduille, koska hiusseerumi sopii myös omalle hentoiselle tukalleni.

Suosittelen, jos… hiuksesi ovat kuivat ja kaipaavat korjaavaa hiusseerumia.

Osta Cocopanda: GOLDWELL Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum*

Osta Bangerhead: GOLDWELL Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum*

Osta Lyko: GOLDWELL Dualsenses Rich Repair 6 Effects Serum*

Lue myös: Parhaat kuivien hiusten hiusnaamiot

paras hiusseerumi kuivat hiukset

OHUET HIUKSET

NIOXIN Diaboost

Nioxin hiusseerumi vahvistaa ja tuuheuttaa hiuksia. Nioxin Diaboost sopii, jos kärsit minun lailla ohuista hiuksista tai olipa sinulla ohenevat hiukset. Olen ollut tyytyväinen Nioxinin hiusseerumin tuloksiin jo lyhyenkin käytön jälkeen. Hiukseni eivät pelkästään näytä terveen tuuheilta, vaan seerumi parantaa hiusteni ulkonäköä ja kiiltoa.

Nioxin hiusseerumi poistaa hiusteni latteuden ja vahvistaa niitä myös sisäisesti. Tämä näkyy hiusten ulkoasussa, jota seerumi selvästi piristää. Hiukseni näyttävät runsaammilta, mutta myös tuntuvat terveemmiltä.

Hiusseerumia käytetään suoraan puhtaaseen päänahkaan, koska näin ainesosat pääsevät parhaiten vaikuttamaan. Muuten päänahan lika ja rasva voisivat heikentää seerumin toimivuutta.

Suosittelen, jos… hiuksesi ovat hennot tai ohenneet ajan myötä.

Osta Cocopanda: NIOXIN Diaboost*

Osta Nordicfeel: NIOXIN Diaboost*

Osta Bangerhead: NIOXIN Diaboost*

Lue myös: Seerumit hiustenlähtöön – miehille ja naisille

paras hiusseerumi ohuet hiukset

KIILTOA HIUKSIIN

SCHWARZKOPF OSiS+ Magic Finish Anti-Frizz Shine Serum

Schwarzkopf on silikonipohjainen kiiltoseerumi, joka saa elottoman näköiset hiukseni kimmeltämään. Tuote ei jätä raskasta tai rasvaista tunnetta, kunhan ei annostele liikaa. Muista siis aloittaa yhdellä pisaralla ja laita lisää tarpeen mukaan.

Silikonipohjaisuus ei ole huono juttu tämän seerumin kohdalla. Hiusseerumi siloittaa hiukset, jos ongelmana on pörrötukka tai hiusten sähköisyys. Silikonit ovat tehokkaita, jos hiuksesi ovat vallattomat ja haluat niihin kuria. Esimerkiksi paksut hiukset tarvitsevat yleensä vähän tuhdimmin seerumin, joten tämä vastaa hyvin siihen tarpeeseen.

Lyhyesti tiivistettynä Schwarzkopf taltuttaa hiusteni hapsotuksen ja luo niihin silkkisen pinnan.

Suosittelen, jos… hiuksesi ovat elottomat ja haluat sileät hiukset.

Osta Cocopanda: SCHWARZKOPF OSiS+ Magic Finish Anti-Frizz Shine Serum*

Osta Lyko: SCHWARZKOPF OSiS+ Magic Finish Anti-Frizz Shine Serum*

Lue myös: Värjättyjen hiusten parhaat shampoot

paras hiusseerumi kiiltoa hiuksiin

KIHARAT HIUKSET

REDKEN Curvaceous Full Swirl

Redken sopii kiharoiden hiusten hoitoon. Tuote vahvistaa kiharoiden muotoa, ja siloittaa pörröttävät hiukset. Hiusseerumi saa kiharat myös pysymään kauniin eroteltuna. Tämä on siis hyvä, kun haluat hiuksiin muotoa muttet liian käsiteltyä lopputulosta. Redken hoitaa ja tuo kiharoita esiin.

Kiharat hiukset kaipaavat usein kosteutta. Hiusseerumi sisältää useita hoitavia ainesosia, kuten öljyjä. Nämä eivät vedä kiharoita suoriksi, vaan saavat hiukset näyttämään silkkisen kauniilta.

Redken on nappivalinta, kun kaipaat hiuksiisi hoitoa ja hallittavuutta. Plussaa tulee hauskan näköisestä pakkauksesta ja näppärästä pumppupullosta.

Suosittelen, jos… kiharat hiuksesi kaipaavat hoitavaa silottamista.

Osta Lyko: REDKEN Curvaceous Full Swirl*

Osta Cocopanda: REDKEN Curvaceous Full Swirl*

Lue myös: Sulfaatiton shampoo on hyvä kiharille

paras hiusseerumi kiharoille hiuksille

HIUSTEN VAHVISTAMINEN

LANZA Healing Strength Neem Plant Silk Serum

Onko hiuksiasi käsitelty paljon tai näetkö hiuksissasi pörröisyyttä? Lanzan hiusseerumi korjaa hiusta ja edistää hiusten kuntoa. Tämä ei ole siis vain kaunistava pikahoito hiuksille, vaan myös hoitava seerumi. Lanzan avulla hiuksistani tulee sileän kiiltävät, jotka näyttävät eläväisen upeilta.

Lanzan hiusseerumi sopii hiusten kasvatuksen tueksi, koska se estää hiusten katkeilua. Onhan sen sisällössä hiusta suojaavia sekä rakentavia ainesosia, kuten keratiinia. Hiusseerumi suojaa myös lämpökäsittelyiltä 260 asteeseen saakka, joten et vahingoita hiuksiasi muotoilua tehdessä.

Kaiken kaikkiaan Lanza on mielestäni erittäin laadukas hiusseerumi, joka tuo hiuksiini heti terveen säihkeen. Saan tällä nopeasti eloa hiuksiini, mutta silti öljymäinen koostumus ei ole liian tuhtia. Muista aina sopiva annostelu, koska seerumien kanssa määrät eivät ole isoja.

Suosittelen, jos… haluat hiusseerumin parantavan hiustesi kuntoa.

Osta Cocopanda: LANZA Healing Strength Neem Plant Silk Serum*

Osta Bangerhead LANZA Healing Strength Neem Plant Silk Serum*

Lue myös: Hiuksiin jätettävät hoitoaineet

paras hiusseerumi hiuksia vahvistava

KULUNEET HIUKSET & LÄMPÖSUOJA

KÉRASTASE Resistance Serum Thérapiste Hair Serum

Kérastase on hoitava hiusseerumi, jossa on myös suoja lämpökäsittelyitä vastaan. Hiusseerumi on hyvä sinulle, jos hiuksesi kaipaavat rakennepaikkausta. Etenkin pitkät hiukset hyötyvät hiusseerumin hoitavuudesta, koska pituuksista löytyy yleensä poikkimenneitä hiuksia ja muuta kulumista.

Kérastasen hiusseerumi on siis ominaisuuksiltaan hyvin samantyylinen kuin edellä mainittu Lanza. Kérastase on kuitenkin enemmän hiuksiani paikkaavan oloinen, ja sen vaikutus tuntuu hiuksissa pidempään. Hiukseni ovat nyt helposti käsiteltävät eikä ne pörröönny tai takkuunnu kuin aiemmin.

Käytän hiusseerumia yleensä pesun jälkeen, mutta Kérastase toimii hyvin myös kuivaan tukkaan. Näin voin siistiä harottavat hiukset tai kaksihaaraiset tasaisiksi. Kérastase tekee kuivahtaneista hiuksistani pehmeän hoidetut, ja antaa niille tarvittua lisähoitavuutta.

Suosittelen, jos… haluat takaisin terveen kauniit hiukset.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Resistance Serum Thérapiste Hair Serum*

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Resistance Serum Thérapiste Hair Serum*

Osta Lyko: KÉRASTASE Resistance Serum Thérapiste Hair Serum*

Lue myös: Parhaat kuivashampoot

paras hiusseermi lamposuoja vahvistava

Etsitkö hiuksiin jätettävää hoitoainetta? Tutustu myös hiusnaamioihin TOP 5

Mikä on hiusseerumi?

Hiusseerumit ovat hiuksiin jätettäviä tehohoitotuotteita, joista löytyy runsaasti vaihtoehtoja eri hiustyypeille ja tarpeisiin.

Hiusseerumi nimellä voidaan myydä siis paljon erilaisia tuotteita, joiden koostumus vaihtelee nestemäisestä voidemaiseen. Yleisesti sanottuna kaikkien seerumien tarkoitus on hoitaa ja ravita hiuksia.

Hiusseerumia voi verrata tavalliseen kasvoille tarkoitettuun seerumiin. Seerumit ovat kuin taikatippoja, jotka loihtivat kauniin lopputuloksen hetkessä.

Seerumit ovat sisällöltään rikkaita, ja tarkoitettu tuomaan parannusta hiusten ulkonäköön.

Lue myös: Mistä saa hiustuotteet edullisesti?

Hiusseerumit ovat ikään kuin pikahoito hiuksillesi. Seerumi saa hiukset heti näyttämään paremmilta.

Hiusseerumikäsittelyllä saat siloisuuden takaisin, jos hiuksesi kuivat, käsitellyt tai pörröiset. Hiusseerumi kosteuttaa ja hoitaa hiuksesi kauniin kiiltäviksi.

Mitä hiusseerumit sisältävät?

Hiusseerumien tehoaineita ovat suurimmaksi osaksi öljyt ja silikonit. Näillä saadaan nopeita vaikutuksia hiusten ulkoasuun.

Öljyt ovat useiden hoitavien tuotteiden tärkein ainesosa. Ei ihme, että moni hiusseerumi myös hyödyntää öljyjen hyviä puolia. Öljyt ravitsevat hiusta tehokkaasti, ja luovat terveen näköiset hiukset.

Silikoni on myös tehokas ainesosa, kun halutaan välittömästi näkyviä tuloksia hiusten laatuun.

Silikoni kaunistaa hiukset jo kertakäytöllä. Silikoni ikään kuin korjaa hiussuortuvan hapsottavan kuivasta ja kiillottomasta eläväisen upeaksi.

Silikonin kaunistava tulos poistuu pesussa, mutta säännöllisellä hiusseerumin käytöllä voi suojata ja ravita hiusta. Tämän ansiosta hiuksista tulee ajan myötä terveemmän näköiset.

On myös olemassa silikonittomia hiusseerumeita, mutta suurin osa tuotteista sisältää silikonia.

Lue myös: Harjat ja öljyt päänahan hierontaan

Silikoniset seerumit tunnistaa hiukan paksusta koostumuksesta, joka on hyvin liukas. Öljypohjaiset hiusseerumit ovat selvästi hiukan juoksevampia ja keveämpiä sormin tunnustellessa.

Usein hiusseerumi on selvästi enemmän silikoni- tai öljypohjainen, vaikka tuote sisältäisi molempia.

Näet tuotteen sisällysluettelosta helposti onko INCI-listan yläosassa ”dimethicone”-sana tai vastaava silikonia kuvaava sana, vai ”oil”-päätteinen sana. Mitä ylempänä sana on, sitä enemmän tuote sisältää tätä raaka-ainetta.

Lue lisää silikoneista hiustenhoidossa

Hiusseerumin käyttö – miten ja milloin?

Hiusseerumia käytetään mieluiten puhtaisiin hiuksiin pesun jälkeen. Levitä hiusseerumi pyyhekuiviin hiuksiin, jolloin tuote imeytyy paremmin kuin kokonaan kuiviin hiuksiin käytettäessä.

Lue myös: Hiusnaamioiden parhaat

Ota hiusseerumia yksi tai kaksi tippaa käsiisi, hiero tuotetta käsien välissä ja levitä käsin hiuksiin.

Käy hiukset läpi alhaalta ylös, eli aloita latvoista. Hiuslatvat usein kaipaavat eniten hiusseerumin apua kuivuuteen ja kaksihaaraisiin.

Pesemättömiin hiuksiin käytettäessä seerumi voi korostaa likaisuutta, jos hiuksesi ovat helposti rasvoittuvat.

Kuivia hiuksia voi kuitenkin pikaisesti kaunistaa hiusseerumilla, jos tukka on siloittamisen tarpeessa.

Lue myös: Suihkuharja puhdistaa hiuksen sekä päänahan

Hiuspohja ei tarvitse hiusseerumin öljyjä tai silikoneja, joka johtaisi vain nopeammin likaisiin hiuksiin.

On kuitenkin olemassa hiuspohjaan tarkoitettuja seerumeita, kuten ohenevien hiusten seerumit. Näitä käytetään hiuspohjaan, mutta muiden seerumien kohdalla vältä koskemasta päänahkaan.

Paljonko hiusseerumia käytetään?

Hiusseerumin käyttömäärä riippuu hiustesi laadusta ja siitä mitä varten käytät seerumia. Yleinen ohje on käyttää hiusseerumia 1-2 tippaa.

Hiusseerumia kannattaa käyttää vähän ja lisätä tarpeen mukaan. Liiallinen määrä hiusseerumia voi saada hiuksesi likaisen näköiseksi ja tahmeaksi.

Käyttömäärä voi olla myös tuotekohtaista. Jotain tuotetta voi käyttää reippaammin, joten kokeile aina varovasti uutta seerumia ja lisää tuotetta tarvittaessa.

Lue myös: Parhaat tuuheuttavat shampoot

Voit käyttää hiusseerumia enemmän, jos hiuslaatusi on paksu ja pörrööntyvä. Ohuille hiuksille jo yksi tippa riittää.

Kuinka usein hiusseerumia käytetään

Hiusseerumia voi käyttää päivittäin ja säännöllisesti. Seerumi edistää hiuksen kuntoa, joten säännöllinen käyttö on suositeltavaa.

Ainoa ongelma on, jos hiusseerumia kertyy liikaa tukkaan ja luo likaisen näköiset hiukset.

Näin käy, jos hiusseerumia lisätään joka päivä hiuksiin ilman pesua. Tämän takia hiusseerumia suositellaan käytettävän pesun jälkeen.

Syväpuhdistavan shampoon käyttö on hyväksi, jos käytät seerumia monta kertaa viikossa. Näin estät tuotekertymät hiuksissa. Päänahan kuorinta on myös hyvä keino puhdistaa hiuspohjaa.

Lue myös: Hoitoseerumit kutiavalle ja kuivalle päänahalle

Mitä hiusseerumi tekee hiuksille?

Hiusseerumeita on monenlaisia, mutta pääasiassa hiusseerumin tehtävä on kaunistaa hiusta.

Hiusseerumien puoleen käännytään, kun tarvitaan apua johonkin hiusongelmaan. Pääsääntöisesti hiusseerumi luo hiuksen pinnan tasaisemmaksi ja kiiltäväksi.

Hiusseerumeita on useita erilaisia, kuten myös hiusongelmia. Hiusseerumit auttavat esimerkiksi näihin yleisiin ongelmiin:

 • sähköiset, pörrööntyvät hiukset -> sileät hiukset
 • pörröiset kiharat -> kauniin korostetut kiharat
 • kuivat hiukset -> suojaa ja kosteutusta
 • värjätyt hiukset -> värisuoja haalistumista vastaan
 • kärsineet, käsitellyt hiukset -> eloisuus takaisin

Lue myös: Paras kuivashampoo eri hiuksille

Kenelle hiusseerumi sopii

Hiusseerumi sopii kaikille hiustyypeille. Sinun tarvitsee vain valita omaa hiuslaatua tai ongelmaa vastaava tuote.

Kuivat hiukset

 • valitse seerumi, joka sisältää kosteuttavia öljyjä. Myös silikonipohjainen tuote on hyvä, jos hiukset ovat hyvin hapsottavat.

Käsittelet paljon hiuksia

 • silikonipohjainen tuote luo hiuksiin pinnan, joka helpottaa esimerkiksi hiusten käsittelyä ja suojaa hiusta. Hiukset eivät tartu yhtä helposti vaikkapa kihartimeen, koska silikonin luoma liukas pinta estää sen.
 • silikoni myös antaa upean kiillon käsitellyihin hiuksiin.

Värjätyt hiukset

 • valitse hiusseerumi, jossa on värinhaalistumissuoja. Silikonipohjainen hiusseerumi lisää hiusten kiiltoa, joka saa hiusvärin näyttämään raikkaammalta.

Hiustenlähtö

Pörröiset hiukset

 • öljy- tai silikonipohjainen seerumi tasoittaa nopeasti hankalimmatkin hiukset.

Kiharat hiukset

 • kiharille hiuksille on paljon hoitoseerumeita, jotka antavat kiiltoa ja hallittavuutta kiharoiden käsittelyyn.

Ohuet hiukset

 • hennoille hiuksille sopii öljypohjainen tuote, jota tulee käyttää hyvin vähän kerrallaan ja keskittyen latvoihin.

Paksut hiukset

 • hanki selvästi vähän paksumpi ja tehokkaampi seerumi, kuten silikonipohjainen tuote.

Rasvoittuvat hiukset

 • rasvoittuville hiuksille ei välttämättä kannata käyttää seerumeita. Hiusseerumi voi latistaa hiusta ja näin edistää rasvoittumista. Voit kuitenkin kokeilla kevyempiä hiusseerumeita, ja katsoa miten hiukset reagoi.
 • rasvoittuvalle hiustyypille voit kokeilla hiusseerumia kuiviin latvoihin, mutta muista kevyt annostelu.
 • löydä parhaat tuotteet rasvoittuvien hiusten hoitoon.

Lue myös: Kuiva päänahka tai hilsettä? Löydä parhaat tuotteet

Paras hiusseerumi on hiustuotteiden pieni taikapullo, josta saa riittoisuuden ansiosta pitkäksi aikaa iloa. Suosittelen tutustumaan erilaisiin hiusseerumeihin ja huomaamaan ero hiuksissasi.

Toivottavasti löysit mikä on sinulle paras hiusseerumi!

*mainoslinkki