Hiuksiin jätettävä hoitoaine Kuivat hiukset

Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine – parhaat hoitavat tuotteet hiuksillesi

Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine antaa hiuksille niiden kaipaamaa kosteutta ja kiiltoa. Etsitkö jätettävää hoitoainetta kuiville hiuksille tai latvoille? Täältä löydät mikä on paras hiuksiin jätettävä hoitoaine tai hiuksiin jätettävä hoitosuihke eri hiuksille.

Lue miten hiuksiin jätettävää hoitoainetta käytetään ja miksi jätettävää hoitoainetta kannattaa hyödyntää hiustenhoidossa. Nappaa vinkit miksi jätettävä hoitoaine voi tahmata hiusta. Tunnista myös tavallisen hoitoaineen ja jätettävän hoitoaineen ero.

Lue myös: Hoitavat hiusöljyt

Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine ja hoitosuihke TOP 7

*mainoslinkki

Wella SP Perfect Ends Finishing Care

Käytän Wellaa, kun haluan kohdistaa jätettävän hoitoaineen tehon latvoihin. Pitkissä hiuksissani latvat hapsottavat ensimmäisenä. Wella auttaa tähän ongelmaan, jos en halua saksilla napsia kuivimpia osia pois.

Wella pelastaa hapsuttavat latvat ja edistää hiusten kuntoa. Repsottavat ja poikkimenneet hiukset hyötyvät jätettävän hoitoaineen ravitsevasta sisällöstä. Eihän Wella tietenkään korjaa kulunutta hiusta ehjäksi, mutta se saa hiuksen näyttämään terveemmältä. Koen silti, että jätettävien hoitoaineiden säännöllisellä käytöllä huomaa eron hiusten kunnossa.

Latvojen lisäksi käytän Wellan hiuksiin jätettävää hoitoainetta hiusten pituuksiin. Näin saan hiuksiini kunnolla hoitavuutta. Koostumus ei ole hiusta rasvoittava tai liian raskas.

Kenelle? Kuiville latvoille ja hiusten pituuksiin.

Osta Cocopanda: Wella SP Perfect Ends Finishing Care*

Osta Eleven: Wella SP Perfect Ends Finishing Care*

Lue myös: Kosteuttavat hiusnaamiot

Wella SP Perfect Ends Finishing Care hiuksiin jatettava hoitoaine

MARIA NILA Structure Repair Leave in Cream

Maria Nila on vegaaninen hiustenhoitomerkki, jonka tuotteista olen löytänyt paljon kivoja vaihtoehtoja. Myös Structure Repair on tehokkaan kosteuttava ja helppokäyttöinen hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Pumppupullossa tulevaa jätettävää hoitoainetta on mielestäni kätevä käyttää. Sitä varten ei tarvitse molempia käsiä, vaan pumppu annostelee sopivan verran tuotetta suoraan kädelle.

Maria Nilan hiuksiin jätettävä hoitoaine on kevyttä voidetta, joka imeytyy hiuksiini nopeasti. Siitä ei jää mitään kalvoa ja rasvaista pintaa hiuksiin. Hiuksiini jää pehmeän hoidettu tunne, joka näkyy myös hiusten ehjempänä ulkoasuna. Hiukseni näyttävät hyvinvoivilta ja sileiltä, mutta ilman hiusta lyttäävää vaikutusta.

Kenelle? Eri hiuslaaduille ohuesta paksuille. Maria Nila sopii myös värjätyille hiuksille sekä hiusten muotoiluun lämpösuojaksi.

Osta Lyko: MARIA NILA Structure Repair Leave in Cream*

Osta Bangerhead: MARIA NILA Structure Repair Leave in Cream*

Osta Nordicfeel: MARIA NILA Structure Repair Leave in Cream*

Lue myös: Tehohoidot – runsasta hoitoa hiuksille

MARIA NILA Structure Repair Leave in Cream paras hiuksiin jatettava hoitoaine

SACHAJUAN Leave In Conditioner

Sachajuanin hiuksiin jätettävä suihkemainen hoitoaine on kepeä vaihtoehto, jos tuntuu että jätettävät tuotteet vain lannistavat hiusta. Tämä sopii siis ohuille hiuksille, mutta se ei tarkoita etteikö hoitavuus olisi korkeaa tasoa.

Sachajuan on öljyvapaa hiuksiin jätettävä hoitosuihke, jota tykkään laittaa hiuksiini pesun jälkeen. Kuivuttuaan hiuksissani on selvästi siloisempi tekstuuri ja kuivan rapeat hiukset ovat poissa.

Hiukseni myös pysyvät kauniin sileinä ja kivan näköisinä kauan. Hiusten karheus tai pörröisyys ei siis pääse puskemaan Sachajuanin jätettävän hoitoainesuihkeen läpi, joka on erittäin positiivinen ominaisuus.

Kenelle: Hennot, kuivat tai sameat hiukset.

Osta Eleven: SACHAJUAN Conditioner Leave In Conditioner*

Osta Bangerhead: SACHAJUAN Conditioner Leave In Conditioner*

Osta Lyko: SACHAJUAN Conditioner Leave In Conditioner*

SACHAJUAN Leave In Conditioner paras hiuksiin jatettava hoitosuihke

REDKEN One United All-In-One Multi Benefit Hair Treatment

Redkenin hiuksiin jätettävä hoitosuihke lupaa hoitaa, korjata ja tehdä hiuksista sileät. Se antaa suojaa myös lämpökäsittelyille.

Redkenin jätettävässä hoitoaineessa pidän sen suihkepakkauksesta, koska sitä on niin näppärä käyttää. Suihkaus sinne ja tänne, ja saan nopeasti kosteutta hiuksiini.

Riittoisaa tuotetta riittää vain muutama suihkaus erityisesti, jos hiuksesi ovat ohuemmat kuten minulla. Useampi suihkaus voisi rasvoittaa hiuksen. Suihke on siis hyvin hoitava, vaikka joskus jätettävät hoitosuihkeet ovat keveämpiä kuin voiteet. Tämän takia Redken voisi olla paras paksulle, karhealle tai kiharaisille hiuksille.

Redkenin käytön jälkeen viimeistelen hiukset harjalla. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin tuote levittyy hiuksiin ja saan harjattua kevyen kosteat hiukset takuttomiksi. Redkenin hoitavat ainesosat silottavat ja selvittävät hiusta, jolloin harjaaminen käy helposti.

Vinkki! Redkenin jätettävä hoitoaine toimii parhaiten kevyen kosteisiin hiuksiin.

Kenelle? Tehokas ja monipuolinen jätettävä hoitosuihke. Karhean kuiville hiuksille.

Osta Cocopanda: REDKEN One United All-In-One Multi Benefit Hair Treatment*

Osta Nordicfeel: REDKEN One United All-In-One Multi Benefit Hair Treatment*

Osta Bangerhead: REDKEN One United All-In-One Multi Benefit Hair Treatment*

Lue myös: Hoitavat hiusseerumit

REDKEN One United All-In-One Multi Benefit Hair Treatment paras hiuksiin jatettava hoitoaine

KÉRASTASE Blond Absolu Cicaplasme Leave-In

Kérastase on vaalennettujen hiusten jätettävä hoitoaine. Mutta miksi käyttää omaa tuotetta vaaleille hiuksille?

Tähän on helppo vastaus. Kérastasen jätettävä hoitoaine sisältää ominaisuuksia, joita vaaleat hiukset tarvitsevat. Se estää värjääntymiä ja auttaa pitämään vaalean sävyn kauniina. Se ei kuitenkaan sisällä varsinaisia väripigmenttejä, mutta ylläpitää värin säilymistä.

Sen lisäksi koostumus on tarpeeksi hoitava, jotta se vastaa etenkin blondattujen hiusten hoidon tarpeeseen. Koostumus on formuloitu hyvin. Tahmaamaton koostumus hoitaa ja tekee hiuksista sileän kammattavat. Kérastase sopii siis eri hiuslaaduille ohuesta paksuun hiukseen.

Lisäksi Blond Absolu hiuksiin jätettävässä hoitoaineessa on lämpö- ja aurinkosuoja, jotka pidentävät hiusvärin kestoa.

Vaalennetut hiukset ovat mielestäni yksi selkein hiustyyppi, jolle jätettävät hoitoaineet ovat tärkeitä. Käsittelyt raastavat aina hiusta, joten vaurioituneita hiuksia pitää hoitaa huolella.

Kenelle? Luonnostaan vaaleat tai vaaleaksi värjätyt hiukset.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Blond Absolu Cicaplasme Leave-In*

Osta Bangerhead: KÉRASTASE Blond Absolu Cicaplasme Leave-In*

Osta Lyko: KÉRASTASE Blond Absolu Cicaplasme Leave-In*

Lue myös: Keratiinituotteet elottomille hiuksille

KÉRASTASE Blond Absolu Cicaplasme Leave-In paras hiuksiin jatettava hoitoaine

PAUL MITCHELL Smoothing Gloss Drops Frizz-Free Polish

Haluatko silkkisen sileät hiukset? Paul Mitchell hiuksiin jätettävä hoitoaine on hyvä, kun haluan siloittaa pahimmatkin hapsottavat hiukset.

Joskus voi aamuisin peilissä näkyä hiuspehko, joka muistuttaa enemmän linnunpyrstöä. Silloin nappaan suosiolla käyttööni Paul Mitchellin jätettävän hoitoaineen, joka keskittyy erityisesti hiusten siloittamiseen.

Tämä on hiuksia kaunistava tuote, joka sopii hyvin etenkin tuuheille hiuksille. Paksut ja karheat hiukset kaipaavat usein vaativampaa tuotetta, joka tekee hiuksista paremmin hallittavat. Smoothing Gloss Drops tekee hiukset myös ihanan kiiltäviksi.

Omasta kokemuksesta voin silti sanoa, ettei tämä ole mahdoton tuote hennoillekaan hiuksille. Käytä tätä ohuemmalle tukalle vain pieni määrä kerrallaan. Hiero pieni pisara sormiesi välissä ja levitä hiuksiin. Muista, että kyseessä on silti vahvasti tasoittava hoitotuote, joten saat helposti silkkisen suorat hiukset.

Kenelle? Pörröiset, kiillottomat hiukset. Paksut ja kiharat hiukset.

Osta Cocopanda: PAUL MITCHELL Smoothing Gloss Drops Frizz-Free Polish*

Osta Lyko: PAUL MITCHELL Smoothing Gloss Drops Frizz-Free Polish*

Osta Bangerhead: PAUL MITCHELL Smoothing Gloss Drops Frizz-Free Polish*

Lue myös: Laminoimalla silkkiset hiukset

PAUL MITCHELL Smoothing Gloss Drops Frizz-Free Polish paras hiuksiin jatettava hoitoaine

REDKEN Extreme Length Seal 

Onko sinulla pitkät hiukset vai kasvatatko hiuksia? Redken auttaa hiuksia kasvamaan niitä suojaten ja vahvistaen. Tämä tapahtuu jätettävän hoitoaineen sisältämillä ravitsevilla ainesosilla, kuten biotiinilla.

Redkenin vaikutusta hiusten kasvuun en osaa sanoa, koska tällä hetkellä syön biotiinia vitamiineina. Se ainakin vauhdittaa hiusten sekä kynsien kasvua. Redkenin käytön aloittamisen jälkeen näen kuitenkin hiusteni tekstuurissa parantumista. Hiusten pituuksissa olevat poikkimenneet sekä hapsuttavat hiussuortuvat näyttävät vähentyneen.

Minulla on vähän pidemmät hiukset, joissa näkyy helposti kuluminen ja kuivuminen. Huomaan myös äkkiä, jos en ole hoitanut hiuksiani tarpeeksi hyvin. Tämä ilmenee hiusten harottavana hamppuisuutena.

Redkenin hiuksiin jätettävä hoitoaine kosteuttaa ja hoitaa hiukseni eläväisen näköiseksi. Hiukset tuntuvat pehmeiltä, vaikka koostumus onkin kevyt. Se ei siis lähmää hiusta kovin helpolla.

Kenelle? Pitkille hiuksille, hiusten kasvatukseen. Eri hiuslaaduille.

Osta Lyko: REDKEN Extreme Length Seal*

Osta Cocopanda: REDKEN Extreme Length Seal*

Osta Bangerhead: REDKEN Extreme Length Seal*

Lue myös: Ravintolisät hiusten kasvuun

REDKEN Extreme Length Seal paras hiuksiin jatettava hoitoaine

Etsitkö lisää hyviä hiuksiin jätettäviä hoitoaineita? Klikkaa ja löydä hoitavat seerumit hiuksille.

Muista myös kosteuttavat hiusnaamiot – parhaat TOP 5

Hiuksiin jätettävä hoitoaine – mikä se on?

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on hoitotuote hiuksille. Jätettäviä hoitoaineita on markkinoilla paljon erilaisiin hiustarpeisiin, mutta pääasiassa tuotteen tarkoitus on lisätä hiuksiin kosteutta.

Tavallinen hoitoaine pestään pois, mutta hiuksiin jätettävä hoitoaine pysyy hiuksissa nimensä mukaisesti. Hiuksiin jätettävän hoitoaineen yksi parhaista puolista onkin sen jättäminen hiuksiin. Tämä mahdollistaa sen pitkäaikaisen vaikuttamisen ja hoitavan tehon hiuksissa.

Lue myös: Sähköiset hiukset kuriin sopivalla shampoolla ja hoitotuotteilla

Kosmetiikkatuotteet tehoavat yleensä paremmin, kun niiden annetaan vaikuttaa pidempään. Jätettävä hoitoaine hoitaa hiusta seuraavaan pesuun asti, joten se ei ole turha askel hiustenhoitorutiineissa.

Jätettävät hoitoaineet ravitsevat ja edistävät hiusten vahvuutta. Vahvistuneet hiukset eivät esimerkiksi mene poikki yhtä helposti hiuksia harjatessa ja käsitellessä.

Jätettävät hoitoaineet sisältävät runsaasti hiusta kosteuttavia raaka-aineita, jotka pääsevät imeytymään hiukseen ja vaikuttamaan hoitavasti.

Lue myös: Mistä saa hiustuotteet halvalla netistä?

Lue myös: Parhaat selvityssuihkeet hiuksille

Hiuksiin jätettävä hoitoaine voi olla nestemäinen, voidemainen, öljyinen tai vaikka vaahtoinen. Tuotevariansseja on siis paljon erilaisia. Jokaiselle löytyy se oikea tuote. Etsitpä sitten kuivien, kaksihaaraisten tai kiharoiden hiusten hoitoon jätettävää hoitoainetta.

Hiuksiin jätettävän hoitoaineen käyttö

Ensimmäisenä kannattaa aina lukea tuotteen käyttöohjeet. Jokainen tuote on vähän erilainen, mutta pääasiassa hiuksiin jätettävää hoitoainetta käytetään näin:

 • pese hiukset hiustyypillesi sopivilla tuotteilla.
 • käytä shampoon lisäksi tavallista poishuuhdeltavaa hoitoainetta.
 • kuivaa hiukset pyyhekuiviksi.
 • ota hiuksiin jätettävää hoitoainetta noin herneen kokoinen pallo tai lue pakkauksesta tarkemmat ohjeet.
 • hiero jätettävä hoitoaine käsiesi välissä pehmeämmäksi ja paremmin hiuksiin levittyväksi.
 • levitä jätettävää hoitoainetta hiuksiin, muttei lähelle hiuspohjaa.

Lue myös: Sulfaattivapaat shampoot pesevät hellästi

Suihkemaista jätettävää hoitoainetta suihkutellaan hiusten pituuksiin ja latvoihin. Vältä suihkeen joutumista hiustyveen. Suihketta kannattaa käyttää pyyhekuiviin hiuksiin.

Suihkutettavaa jätettävää hoitoainetta käytetään noin 2-5 painallusta. Käyttömäärä riippuu tuotteen tehokkuudesta ja kuinka paljon hiukset kaipaavat kosteutta.

Tuuhean tiheät hiukset tarvitsevat enemmän hoitotuotteita kuin ohut tukka.

Lue myös: Kuivashampoiden parhaat TOP 7

Lopuksi voit harjata hiukset, jotta jätettävä hoitoaine levittyy tasaisesti. Muista käyttää hiusharjaa, joka ei revi hiusta. Hiukan kosteita hiuksia voi harjata tähän tarkoitukseen tehdyllä harjalla.

Voiko hiuksiin jätettävää hoitoainetta käyttää joka päivä

Hiuksiin jätettävää hoitoainetta voi käyttää vaikka päivittäin, mutta yleensä vain pesun jälkeen.

Miksi? Jätettävä hoitoaine, kuten muutkin hiustuotteet jäävät hiuksen pintaan. Suurin osa tuotteesta imeytyy hiukseen, mutta osa jää suojaamaan pintakerrosta.

Uusia tuotekerroksia lisäämällä huomaa hiusten muuttuvan likaisiksi, jos hiuksia ei välillä pestä.

Kuiva hius voi kosteushukassa vetää itseensä paljonkin hoitotuotteita. Suurin osa hiustyypeistä kuitenkin latistuu ja rasvaantuu. Tämän takia hoitotuotteitta käytettäessä ei pidä unohtaa hiusten pesua.

Lue myös: Tuuheuttava shampoo ohuille hiuksille

Lue myös: Ripsiseerumit TOP 5

Todella kuiviin hiuksiin voi käyttää jätettävää hoitoainetta myös ilman pesua. Käytä jätettävää hoitoainetta ensin normaalimäärä. Laita lisää, jos hiukset tuntuvat ja näyttävät rapsakoilta jätettävän hoitoaineen imeytymisen jälkeen.

Odota noin puoli tuntia ennen lisäämistä, jotta jo hiuksissa oleva jätettävä hoitoaine on varmasti imeytynyt. Usein jätettävää hoitoainetta laitetaan liikaa ja liian lyhyellä käyttövälillä. Tämä voi saada hiukset näyttämään rasvalta valuvilta.

Lue myös: Hiusten pörröisyys ongelmana?

Miksi hiuksiin jätettävää hoitoainetta käytetään?

Hiuksiin jätettävällä hoitoaineella suojaat ja korjaat hiusta vahvemmaksi. Jätettävät hoitoaineet ovat täynnä hiusta kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia.

Ne hoitavat hiusta nyt heti, mutta myös pidempi aikaväli huomioiden. Hiustenhoito ei ole pikajuoksu, vaan vaaditaan yleensä aikaa pysyvämpiin tuloksiin.

Hiuksesi voivat olla luonnostaan hyvin kuivat tai käsittelyistä johtuen. Tärkeintä on saada ylimääräistä hoitavuutta hiuksille. Hiuksiin jätettävä hoitoaine on turhan vähän käytetty, mutta tärkeä tuote hiustenhoidossa.

Lue myös: Ravintolisä avuksi hiusten kasvuun

Kosteutettu hius näyttää terveen sileältä, ja laskeutuu kauniisti. Tämä saavutetaan hiusta ravitsevalla shampoolla ja hoitoaineella. Lopputulos viimeistellään hiuksiin jätettävällä hoitoaineella.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine vahvistaa shampoon ja hoitoaineen tehon, ja huomaat eron hiuksissasi. Saat enemmän irti hiustenhoidostasi, kun lisäät siihen jätettävän hoitoaineen.

Kuivien hiusten hoitoon ei aina riitä pelkkä shampoo ja hoitoaine. Näillä on toki iso merkitys. Etenkin kuivien hiusten shampoo on tärkeä, jottet pese hiuksia liian puhtaaksi.

Likaiset hiukset jätettävästä hoitoaineesta?

Jonkun toisen suosikkituote on toisen inhokki. Miksi näin? Kaikki tuotteet eivät voi toimia samoissa hiuksissa. Usein syynä on erilaiset hiuslaadut. Jopa hanasta valuva vesi voi erota paikkakunnittain, ja vaikuttaa hiustenhoituotteisiin.

Syitä hiusten tahmaantumiseen on…

 • liian hoitava, paksu tai rasvainen tuote sinun hiuksille
 • tuotetta käytetään liikaa
 • käytät tuotetta kuiviin hiuksiin
 • tuote kertyy hiuksiin
  • pese käyttökertojen välillä hiukset

Likaiset hiukset? Kokeile syväpuhdistavaa shampoota. Myös hiuspohjan kuorinta auttaa.

Jätettävä hoitoaine eri hiustyypeille

Tarvitsenko jätettävää hoitoainetta? Vastaus on kyllä, koska suurin osa hiuksista hyötyy jätettävän hoitoaineen käytöstä.

Kuivat tai huonokuntoiset hiukset

 • suosi jätettävässä hoitoaineessa täyteläistä koostumusta, joka sisältää runsaasti kosteuttavia ja/tai rakennepaikkaavia ainesosia.

Kiharat hiukset

 • valitse paksu, voidemainen jätettävä hoitoaine.

Ohuet hiukset

 • suihkemainen jätettävä hoitoaine on yleensä kevyempi vaihtoehto, joka ei litistä ohuita hiuksia.

Lue myös: Ohuet, kuivat tai kiharat hiukset? Hiusnaamio TOP 5

Värjätyt hiukset

 • valitse värjätyille hiuksille suunnattu tuote, joka suojaa pesulta ja auringolta sekä lisää kiiltoa.

Peset ahkerasti hiuksia

 • pesetkö hiuksia urheilun tai vaikka rasvoittumisen takia? Käytä suihketta tai kevyen ohutta jätettävää hoitoainetta, joka ei paina hiusta.
 • löydä tuotteet rasvoittuvien hiusten hoitoon.

Käsittelet ja muotoilet paljon hiuksia

 • voidemainen, lämpösuojan sisältävä jätettävä hoitoaine sopii hiuksillesi.

Miten hiuksiin jätettävä hoitoaine eroaa tavallisesta hoitoaineesta?

Tavallinen hoitoaine vaikuttaa kosteissa hiuksissa pienestä hetkestä muutamaan minuuttiin. Tämän jälkeen hoitoaine huuhdellaan pois hiuksista.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine nimenomaan jätetään hiuksiin, eikä sitä ole tarkoitus pestä pois.

Lue myös: Suihkuharja puhdistaa ja raikastaa hiuspohjaa

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on täynnä hiusta ravitsevia ainesosia, mutta siinä muodossa ettei hiuksista tule likaisia ja rasvaisia. Näin todennäköisesti kävisi, jos tavallisen hoitoaineen jättäisi hiuksiinsa.

Hoitoaineen ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen annostelussa on myös selkeä ero. Hiuksiin jätettävää hoitoainetta tarvitaan pieni nokare, kun hoitoainetta taas käytetään vähintään teelusikallisen kokoinen määrä.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on hyvä ottaa osaksi hiustenhoitoa, jos koet hiuksistasi puuttuvan eloisuutta. Löysitkö mikä on sinulle paras hiuksiin jätettävä hoitoaine?

*mainoslinkki