Kuiva päänahka Päänahka

Paras kuivan päänahan shampoo – kosteuta ja hoida hiuspohjaa

Kuiva päänahka tarvitsee erityistä hoivaa. Tämän takia ei ole väliä millä hiuksensa pesee. Löydä täältä paras kuivan päänahan shampoo, ja peset hiuksesi kuntoon.

Lue myös mistä kuiva päänahka johtuu ja miten voit hoitaa kuivan hiuspohjan ongelmaa. Opi myös rasvoittuvien hiusten ja kuivan päänahan hoidosta.

Lue myös: Keratiini korjaa hiusta

Paras kuivan päänahan shampoo TOP 5

*mainoslinkki

GOLDWELL Dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo

Goldwell on keveästi pesevä kuivan päänahan shampoo, joten se ei ärsytä kuivaa ihoani tai hiuspohjaa.

Shampoo tasapainottaa päänahan toimintaa normaalimpaan suuntaan. Tasapainottavan vaikutuksen takia shampoo lupaa hoitaa herkkää päänahkaa, hilseongelmaa sekä liiallista talintuotantoa. Omalla kohdallani allekirjoitan etenkin ensimmäisen osan, mutta rasvan määrään en huomannut eroa.

Shampoon erikoisuus on vaahtomainen koostumus, mutta tuotetta käytetään kuin tavallista shampoota. Goldwell on herkälle iholle sopiva myös tuoksuttomuutensa ansiosta.

Miksi suosittelen: kosteuttaa ja hoitaa, tuoksuton.

Osta Cocopanda: Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo*

Osta Bangerhead: Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo*

Lue myös: Hiusvedet hiuspohjalle

goldwell dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo paras kuivan paanahan shampoo

Lue myös: Parhaat nettikaupat hiustuotteiden ostoon

Whamisa Shampoo Dry Scalp

Whamisan kuivan päänahan shampoo on hyvä esimerkki luonnollisten ainesosien voimasta. Raaka-aineiden luettelossa ei ole yhtään vettä, vaan vesi on korvattu hoitavilla uutteilla. Tämä ilahduttaa minua, koska arvostan laadukasta inci-listaa.

Muun muassa ohraauutteen ansiosta shampoo on päänahkaani rauhoittava, mutta myös kosteuttava. Voin jopa jättää hoitoaineen välistä, koska jo pelkkä shampoopesu antaa hiuksilleni kiiltävän viimeistelyn.

Päänahkani kutina rauhoittuu nopeasti, ja pysyy poissa Whamisan sulfaatittoman shampoon ansiosta.

Shampoopullossa on kätevästi suuaukko alaspäin, joten sen annostelu on helppoa.

Miksi suosittelen: tehokas luonnonkosmetiikan shampoo, sulfaatiton.

Osta Hyvinvoinnin.fi: Whamisa Shampoo Dry Scalp*

Osta Lyko: Whamisa Shampoo Dry Scalp*

Osta Eleven: Whamisa Shampoo Dry Scalp*

Lue myös: Hoitavat öljyt päänahkaan

Whamisa Shampoo Dry Scalp paras kuivan paanahan shampoo

Cutrin Vieno herkän ihon shampoo

Cutrin on kotimainen, herkän ihon vaihtoehto kuivan päänahan hoitoon. Shampoo auttaa hiuspohjan kuivuuteen sekä yleisesti päänahkaa ärsyttäviin ongelmiin. Shampoo lievittää etenkin päänahkani oireilua kuivuuden suhteen.

Tuoksuton shampoo ei ärsytä herkkää ihoani, josta annan pisteet. Cutrin Vieno shampoo on hyvä valinta kaikille, jotka haluavat kiinnittää huomiota käyttämäänsä kosmetiikkaan ja sen tuotesisältöön.

Cutrin Vieno shampoo hoitaa päänahkani kosteuden kuntoon hellävaraisesti. Shampoo pesee sopivasti ja on hiuksia ravitseva, joten se ei kuluta kuivia hiuksiani.

Miksi suosittelen: herkkäihoisille oiva shampoo, joka pesee puhtaan hellävaroen ja jättää ongelmattoman tunteen päänahkaan.

Osta Lyko: Cutrin Vieno Shampoo*

Osta Bangerhead: Cutrin Vieno Shampoo*

Lue myös: Hajusteeton shampoo hoitaa päänahkaa

Sachajuan Scalp Shampoo

Sachajuan toimii moneen ongelmaan: kutinaan, kuivan päänahan ongelmiin ja hilseeseen. Shampoo auttaa myös vähentämään hiusten rasvoittumista tasapainottamalla päänahan toimintaa.

Shampoon ainesosat sisältävät rauhoittavia, mutta myös puhdistavia ominaisuuksia. Näiden ansiosta shampoo on monipuolinen tuote hiuspohjan ongelmiin, jota käytän mielelläni päänahan kutinaan sekä rasvaisuuteen.

Sachajuan Scalp Shampoo antaa nopean lievityksen ärsyyntyneelle päänahalle tai hiuspohjalle, joka on epäbalanssissa. Pesun jälkeen päänahkani tuntuu puhtaalta, mutta hoidetulta tyveä myöten.

Miinuksen antaisin pakkauksesta, joka on vähän pyöreän mallinen. Sitä saa hiukan pusertaa, etenkin kun pullo on tyhjenemässä.

Miksi suosittelen: oikea tehotuote moneen hiuspohjan ongelmaan.

Osta Lyko: Sachajuan Scalp Shampoo*

Osta Bangerhead: Sachajuan Scalp Shampoo*

Lue myös: Parhaat hiusöljyt

Sachajuan Scalp Shampoo paras kuivan paanahan shampoo

Kérastase Spécifique Dermocalm Bain Vital shampoo

Rasvoittuvat hiukset ja kuiva päänahka? Siinä tapauksessa Kerastase on kuin sinulle tehty.

Shampoo virkistää päänahkaani kosteuttaen, mutta myös puhdistaen. Hiukseni ovat kuivuttuaan rauhoitetut hiuspohjaa myöten, joka tuntuu raikkaalta ja hiukset kevyen puhtailta.

Rasvoittumisen vähentämisen ei tarvitse siis tarkoittaa vahvasti pesevää tai kuivattavaa shampoota. Ainakin omalla kohdallani tämä vain pahentaisi päänahan ongelmia.

Kerastase lisää kevyesti hiusteni volyymia, joka myös auttaa rasvoittumisen vähentämiseen.

Miksi suosittelen: päänahkaa hoitava shampoo. Etenkin rasvoittumiseen taipuville hiuksille.

Osta Cocopanda: Kérastase Spécifique Dermocalm Bain Vital shampoo*

Osta Bangerhead: Kérastase Spécifique Dermocalm Bain Vital shampoo*

Osta Lyko: Kérastase Spécifique Dermocalm Bain Vital shampoo*

Lue myös: Parhaat shampoot rasvaisille hiuksille

Kérastase Spécifique Dermocalm Bain Vital shampoo paras kuivan paanahan shampoo

Lue lisää päänahan ongelmista ja sen hoitoon auttavista tuotteista.

Mistä tunnistaa kuivan päänahan?

 • hiuspohja ei rasvoitu tai rasvoittuu hitaasti
  • toisaalta päänahka voi olla yhtä aikaa kuiva hiuspohjasta ja hiukset rasvoittuvat
 • kutina
 • hilseily
 • hiuspohja tuntuu ärtyneeltä
 • punoitus

Lue myös: Sulfaatiton shampoo sopii kuivalle päänahalle

Kuiva päänahka ei tunnu likaiselta, vaikka pesusta olisi mennyt jo useampi päivä. Tukan pesu kerran viikossa voi riittää. Tämä on selkeä vinkki, josta tunnistaa kuivan päänahan.

Kuivan päänahan tunnistaa samoista merkeistä kuin muutkin kropan kuivat kohdat. Päänahka on ihoa, jota tulee hoitaa kuin kuivaa ihoa muuallakin vartalossa.

Kuiva päänahka on usein luontainen tila ihmiselle. Jollakin on rasvainen iho ja rasvainen päänahka, kun toisella on kuiva iho. Sinulla on varmaan muuallakin vartalossa helposti kuivuva iho, jos myös päänahkaasi kiristää.

Lue myös: Etikalla on hiusta hoitavia ominaisuuksia

Selkeimmät merkit kuivasta ihosta on epämukava tunne, jota kuivuus aiheuttaa. Tarve raapia tai kiristävä tunne aiheutuvat päänahan kuivuudesta.

Kuiva iho alkaa hilseillä, mutta kyse ei ole tavallisesta päänahan hilseongelmasta. Lue lisää kuivan päänahan hilseilystä ja hilseen hoidosta.

Mikä aiheuttaa kuivan päänahan

Mistä kuiva päänahka johtuu:

Muista myös hoitavien hiustuotteiden käyttö.

Ensimmäisenä kannattaa kurkata suihkuun ja suihkukäyttäytymiseen. Pesetkö hiuksesi päivittäin ja onko se välttämättä tarpeen?

Lue myös: Päänahan kuorinta puhdistaa liat

Kuiva päänahka ei kaipaa yhtä ahkeraa hiustenpesua kuin vaikkapa rasvaiset hiukset. Kunnolla likaiset hiukset voi pestä kerran päivässä, mutta kuivalle päänahalle jatkuva pesu voi pahentaa tilannetta.

Ota käyttöön hellävaraisia shampoita, jotka eivät poista päänahan kaikkea rasvaa. Rasva hoitaa hiusta ja hiuspohjaa.

Lue myös: Parhaat kosteuttavat shampoot

Parhaat kuivan päänahan shampoot sisältävät kosteuttavia ainesosia, jotka tekevät päänahasta ja hiuksista terveen tasapainoiset. Luonnolliset öljyt ja uutteet ovat tehokkaita ravitsemaan hiuksia hiuspohjaa myöten.

Rauhoittavat ominaisuudet ovat myös tärkeitä hiuspohjalle. Hiuspohja voi olla niin kireä, että se kaipaa kireyden rauhoitusta. Lue tuotteen kuvaus ja lupaukset, jos etsit kireyteen helpottavaa apua.

Hiuspohja voi tuntua kuivuuden takia kireältä. Muita syitä voi olla stressi ja siitä johtuvaa pääkipu. Voit myös pitää hiuksia kiinni liian tiukasti tai silmälasisi ovat liian napakat pääsi muodolle.

Kokeile välillä kuivashampoota, jolla pikapuhdistat hiukset taas raikkaaksi.

Lue myös: Luonnolliset kuivashampoot

Kuivaihoiset voivat usein paremmin kesällä, kun ilma on kosteaa ja lämmintä. Talvella taas lämmityslaitteet kuivattavat ja kylmä viima saa ihon punoittamaan kuivuudesta.

Kiinnitä siis talvella erityistä huomiota ihon kosteuttamiseen hiuspohjassakin. Aloita ennaltaehkäisevä kosteutus jo syksyllä ennen kuin kuivuus ehtii todella iskeä. Näin ihoa on päänahkaa myöten helpompi hoitaa myös talvella.

Sisäisellä kosteutuksella tarkoitetaan veden juomista ja ruokavaliota. Joskus kuivuus voi kirjaimellisesti johtua nesteen vähäisestä määrästä. Vähäinen veden juominen voi näkyä ihon ennenaikaisena ryppyyntymisenä, ja kuivuutena ihossa päänahkaa myöten.

Kiinnitä ruokavalioon huomiota. Syö terveellisesti välttäen liikaa sokeria tai nopeita hiilihydraatteja, jotka eivät pidä oloa kylläisenä. Nämä ruoat eivät anna vartalolle ravitsevia ja kosteutta lisääviä ainesosia, jotka lievittävät kuivuuden tunnetta. Syö kasviksia, hedelmiä, kalaa ja oliiviöljyä, josta saat hyviä rasvoja.

Lue lisää ravintolisistä ohuille hiuksille.

Muista, että myös lääkitys voi aiheuttaa ihon kuten päänahan kuivumista. Lue siis lääkkeittesi sivuvaikutukset.

Rasvaiset hiukset ja kuiva päänahka

Kuulostaako erikoiselta yhdistelmältä? Tämä on kuitenkin melko yleinen ongelma, koska päänahan kuivuus ja hiusten rasvoittuminen liittyvät yhteen.

Ihon ja päänahan rasvoittuminen ovat seurausta tasapainon puutteesta. Päänahka on kuiva, joten se tuottaa talia. Tämä on päänahan keino hoitaa kuivuuttaan luonnollisin keinoin.

Seurauksena on likaisen öljyiset hiukset. Tämä voi tuntua hassulta, jos hiuspohjaa samaan aikaan kuivattaa.

Lue rasvoittuvien hiusten hoidosta ja käytä kuivan päänahan shampoita hoitaaksesi tilanne kuntoon.

Kuivan päänahan hoito

Opi vinkit miten hoidetaan kuiva päänahka kuntoon. Seuraavat ohjeet antavat tiiviin perehdytyksen:

Valitse paras kuivan päänahan shampoo

Shampoo on tärkein tuote, jonka voi valita kuivalle päänahalle. Shampoon tulee kosteuttaa ja puhdistaa. Kuivan päänahan shampoita on runsaasti joka lähtöön, mutta edellä esitellyistä tuotteista löyty parhaimmat shampoot kuivalle päänahalle.

Shampoo on suoraan kosketuksissa päänahkaan, joten on väliä millä tuotteella pesee hiukset sekä hiuspohjan. Kuivan päänahan shampoot on formuloitu juuri tätä ongelmaa varten, joten ainesosat ovat tehokkaan hoitavat.

Käytä vähemmän hiustuotteita

Onko kylpyhuoneesi täynnä pulloja ja puteleita? Yksinkertaista hiustenhoitoa. Panosta hiuksillesi ja päänahalle sopiviin tuotteisiin, jotka toimivat ja tehoavat ongelmiisi. Panosta laatuun määrän sijaan.

Lue myös: Savihoito puhdistaa hiukset

Hiuspohjasi voi rauhoittua, kun vähennät käytettyjen tuotteiden määrää ja keskityt oleellisiin tuotteisiin. Hiustenhoitoon riittää hyvä shampoo ja hoitoaine.

Tarpeen mukaan voit käyttää silloin tällöin kuivashampoota tai jotain muuta tuotetta muotoiluun. Kuivaa päänahkaa tulee pestä hellävaroen, joten älä käytä liikaa hiukseen ja päänahkaan kertyviä tuotteita.

Hiustuotteita voi vaihtaa vuodenajan mukaan. Valitse talveen tehokkaammin hoitavat tuotteet ja kesään vähän kevyemmät kosteustehot omaava shampoo.

Hiero hiuspohjaa

Tiesitkö, että hiuspohjan hieronta voi edistää rasvan tuotantoa? Hiuspohjan hieronta aktivoi päänahkaa, joka taas voi lisätä talin määrää. Kuivalle hiuspohjalle tämä on hyvä juttu, koska rasvan puute on ongelmien takana.

Voit käyttää hiuspohjan hierontaan tarkoitettua harjaa, joka stimuloi hiuspohjaa. Suihkuharja on suosittu tapa hoitaa päänahkaa. Löydä täältä parhaat suihkuharjat ja käyttötavat.

Irtoaako hiuspohjastasi pieniä vaaleita lastuja? Ota käyttöön kuorivat tuotteet. Kuori päänahkaa kuorintatuotteilla, ja saat hilsehiutaleet eli kuolleet ihosolukot pois.

Ovatko lastut hilsettä vai muuta? Löydä ohjeet päänahan hoitoon ja tuotteisiin

Ilmankostutin – kostuta sisäilmaa

Kokeile etenkin talvella ilmankostutinta. Voit ehkä huomata kuinka hiukan kosteampi ilma vaikuttaa positiivisesti ihon kuivumiseen.

Mistä tietää onko sisällä kuivaa? Kuivuuden tunnistaa helposti yhdellä vinkillä. Kuivuuko pyykit nopeasti? Sopivan kosteassa sisäilmassa pyykit eivät välttämättä kuivu kuin vasta seuraavana päivänä pesusta.

Vinkki! Kokeile kuivaan päänahkaan hoitavia öljyjä

Kuiva päänahka? Vältä näitä

 • kihartimet ja muut lämpeävät muotoilulaitteet
  • kuumuus kuivattaa päänahkaa ja hiuksia entisestään.
 • rasvoittuvien hiusten tuotteet ja hilsetuotteet
  • ovat kuiville hiuksille liian puhdistavia.
  • käytä, jos sinulla on kuiva päänahka ja rasvoittuvat hiukset.
   • rasvoittuminen kaipaa rauhoitusta.

 • muotoilutuotteiden runsas käyttö
  • vaatii liian tehokkaan shampoon, jotta saa esimerkiksi hiuslakan rippeet pois hiuksista.

Lue myös: Parhaat shampoot värjätyille hiuksille

Paras kuivan päänahan shampoo ei vain puhdista hiuksiasi, vaan kosteuttaa. Kosteustasapainon saavuttaminen on tärkeintä kuivan päänahan hoidossa.

*mainoslinkki