Hiukset

Hiusseerumi hiustenlähtöön – tuotevinkkejä hiusten kasvatukseen

*mainoslinkki

Hiustenlähtöä voi hoitaa hiusseerumeilla, joita käytetään hiuspohjaan. Hiuspohjaa virkistämällä autetaan hiuksia kasvamaan paremmin. Lue ja löydä mikä on sinulle paras hiusseerumi hiustenlähtöön.

Hiusseerumit sopivat niin miehille kuin naisillekin. Seerumeita voi käyttää myös hiusten kasvatuksen tukena.

Hiusseerumi hiustenlähtöön TOP 6

Nioxin Anti Hairloss Serum

Nioxin on suosittu tuotemerkki päänahan ja hiustenlähdön ongelmiin. Suihkemainen Anti Hairloss Serum edistää hiusten kasvua ja vähentää hiustenlähtöä. Vaikutukset tulisi huomata noin kahden kuukauden kuluessa käytön aloittamisesta.

Tuote sisältää Sandalore-ainesosaa, jonka on tutkimuksissa todettu auttavan hiustenlähtöön.

Parhaat puolet: hiukset tuntuvat heti paksummilta, mutta pidempiaikaiset vaikutukset saa säännöllisellä käytöllä.

Osta Cocopanda: Nioxin Anti Hairloss Serum*

Osta Bangerhead: Nioxin Anti Hairloss Serum*

REDKEN Cerafill Retaliate

Redken on hyvä hiusseerumi hiustenlähdön ja ohuiden hiusten hoitoon. Tuote sisältää keramideja (vahvistaa hiusta), sinkkiä (edistää kasvua) ja mentholia (aktivoi päänahkaa).

Hiusseerumi siis virkistää hiuksia juuria myöten, ja saa aikaan paksummat hiukset. Virkeä päänahka taas edistää parempaa hiusten kasvua ja hiukset kasvavat terveinä.

Parhaat puolet: Redken antaa heti tuuheammat hiukset.

Osta Nordicfeel: REDKEN Cerafill Retaliate*

Osta Lyko: REDKEN Cerafill Retaliate*

CUTRIN BIO+ Energy Boost Scalp Serum for Men

CUTRIN BIO+ Strengthening Scalp Serum for Women

Suomalaiselta Cutrinilta löytyy edulliset, ja suositut hiusseerumit hiustenlähtöön. Miehille ja naisille on omat versionsa hiusseerumista. Molemmat tuotteet auttavat hiustenlähtöön sekä hiusten nopeampaan kasvuun.

Teho perustuu hiuspohjaa aktivoiviin ainesosiin, jotka herättelevät hiustupit toimimaan ahkerammin.

Parhaat puolet: huomaat kuinka hiuspohja tuntuu heräävän eloon ja virkistyvän hiusseerumin ansiosta.

Osta Cocopanda: CUTRIN BIO+ Energy Boost Scalp Serum for Men* miehille

Osta Bangerhead: CUTRIN BIO+ Energy Boost Scalp Serum for Men* miehille

Osta Cocopanda: CUTRIN BIO+ Strengthening Scalp Serum for Women* naisille

Osta Bangerhead: CUTRIN BIO+ Strengthening Scalp Serum for Women* naisille

KÉRASTASE Densifique Cure Densifique Femme

Kerastase hiusseerumi perustuu kantasolututkimusten tuloksiin ja on hyvin pidetty tuote hiustenlähdön estämiseen. Tulokset voivat toki näkyä nopeamminkin, mutta suositeltava käyttöaika on 3 kuukautta.

Kerastase hiusseerumi hiustenlähtöön on suunniteltu erityisesti naisten hiusten ohenemiseen ja kasvun parantamiseen.

Parhaat puolet: tehokas tutkimuksissa todettu vaikutus hiusten kasvuun.

Osta Cocopanda: KÉRASTASE Densifique Cure Densifique Femme*

Osta Lyko: KÉRASTASE Densifique Cure Densifique Femme*

AVEDA Invati Advanced Scalp Revitalizer

Aveda hiusseerumin tehoaine on keratiini, joka nostaa hiukset juuresta paksumpana ylös. Päänahan toiminta tehostuu hiusseerumia hierottaessa, joka minimoi hiustenlähtöä.

Aveda edistää uusien hiusten kasvua ja hidastaa nykyisten hiusten irtoamista.

Parhaat puolet: yhdistä hiusseerumi hiuspohjan hierontaan, ja saat parempia tuloksia.

Osta Lyko: AVEDA Invati Advanced Scalp Revitalizer*

Osta Nordicfeel: AVEDA Invati Advanced Scalp Revitalizer*

WELLA SP Balance Scalp Energy Serum

Wella hiusseerumi hiustenlähtöön antaa päänahalle elinvoimaa esimerkiksi biotiinin ja ja sinkin ansiosta. Nämä ovat tärkeitä raaka-aineita päänahan toiminnalle ja hiusten kasvulle.

Voit tuntea hiuspohjaa energisoivien ainesosien toiminnan, joka kertoo verenkierron parantumisesta. Tämäkin edesauttaa hiusten kasvua ja estää ennenaikaista hiustenlähtöä.

Parhaat puolet: edullinen, ei tahmaa hiuksia. Auttaa myös muihin hiuspohjan ongelmiin, kuten hilse ja kutina.

Osta Cocopanda: WELLA SP Balance Scalp Energy Serum*

Osta Bangerhead: WELLA SP Balance Scalp Energy Serum*

Lue myös: Parhaat hoitavat hiusseerumit

Miksi hiusseerumi auttaa hiustenlähtöön?

Hiusseerumit levitetään suoraan päänahkaan, joka on hiustenlähdön ongelmakohta. Hiukset kasvavat hiuspohjasta, joten ei ole sama miten päänahkaansa hoitaa. Päänahka on hiusten kasvualusta, joten hiukset kasvavat parhaiten virkeänä toimivasta hiuspohjasta.

Usein erehdytään hoitamaan vain hiuksia, vaikka pitäisi kirjaimellisesti perehtyä aina juureen hiusongelmia kohdatessa. Samaa ajatusmallia voidaan käyttää kasvien kohdalla, jotka kukoistavat kosteutetussa ja ravinnerikkaassa mullassa.

Hiusseerumi aktivoi ja herättelee hiuspohjaa toimimaan paremmin. Hiuspohjaan imeytyvät ainesosat edesauttavat hiuspohjaa ja hiustuppia toimimaan normaalia tehokkaammin. Tämä näkyy parempana hiusten kasvuna sekä tuuheampina hiuksina.

Lue myös: Päänahan hieronta virkistää hiuspohjaa

Lue myös: Mistä hius- ja hiustenlähtötuotteet edullisesti?

Hiusseerumi ei pelkästään estä hiusta tippumasta ennen aikojaan, vaan myös voi vahvistaa hiusta. Vahva hius kestää paremmin siihen kohdistuvia rasitteita tippumatta pois liian nopeasti.

Hiukseen kohdistuvia rasitteita ovat esimerkiksi liian ahkera hiusten pesu liian puhdistavilla tuotteilla. Myös lämpö- ja kemikaalikäsittelyt vaikuttavat tai huonosti voiva hiuspohja, joka voi näkyä vaikkapa runsaana hilseilynä.

Suurimmalla osasta ihmisistä hiusten määrä hupenee iän ja ajan myötä. Toisilla geenit vaikuttaa tavallista nopeampaan hiustenlähtöön ja ohenemiseen. Hiustenlähtö on tietyssä määrin siis väistämätöntä kaikilla, mutta tätä prosessia voi hidastaa esimerkiksi hiusseerumin avulla.

Hiusseerumin käyttö kannattaa aloittaa mahdollisimman nopeasti, kun huomaa hiusten ohenevan. Yleensä etenkin miehet tietävät sukuhistoriastaan, jos näin tulee käymään. Tämän takia hiusseerumin käytön voi aloittaa jo ennaltaehkäisevästi ennen kuin huomaa suurempaa hiustenlähtöä.

Miten hiusseerumia käytetään hiuspohjaan

Hiusseerumit hierotaan puhtaaseen päänahkaan. Pese siis ensin hiukset ja hiuspohja puhtaaksi. Tämän jälkeen voit kuivata hiukset tai käyttää seerumia puolikuiviin hiuksiin ja hiuspohjaan. Yleensä tuotteet imeytyvät paremmin ihoon, jos iho on hiukan kostea.

Lue myös: Tuuheuttavat shampoot ohuille hiuksille

Jotkut seerumit hierotaan hiuspohjan lisäksi hiuksiin. Myös hiukset imevät nesteen itseensä paremmin hiukan kosteina, muttei kuitenkaan aivan vettä valuvina.

Lue aina tuotekohtaiset käyttöohjeet ennen käyttöä, jotta osaat hyödyntää tuotetta parhaalla mahdollisella tavalla.

Vitamiinit hiustenlähdön hoidossa

Kiinnitä huomiota biotiinin, seleenin, sinkin ja hyvien rasvojen saantiin. Puutteet ravinnossa voivat olla hiusten kasvun esteenä.

Lue lisää tärkeistä ravintolisistä, jotka edistävät hiusten kasvua.

Mikä on normaalia hiustenlähtöä?

Hiuksia irtoaa joka päivä useita kymmeniä tai jopa yli 100 kappaletta, joka kuulostaa hurjalta luvulta. Hentojakin hiuksia on usein siis reilusti, vaikka hiukset ovat ohuen näköiset. Hiusten irtoaminen jakaantuu tasaisesti pitkin päivää, joten siihen ei yleensä kiinnitä huomiota.

Pitkähiuksiset näkevät helpommin hiusten irtoamisen esimerkiksi lattialle tippuneiden hiusten määrässä tai suihkun ritiläkaivon päälle kertyneinä hiuksina.

Hiusten irtoaminen voi näkyä etenkin, jos pidät hiuksia koko päivän kiinni ja avaat ne illalla. Silloin näet helposti kuinka paljon hiuksia irtoaa päivän aikana. Viimeistään suihkussa huomaa lattialle tippuneiden hiusten määrän. Se voi tuntua runsaalta näyltä, mutta ne ovat vain normaalisti irronneita hiuksia.

Lue myös: Paksuutta hiuksiin vitamiinien avulla

Jokainen tietää parhaiten mikä on itselleen tavallinen määrä irronneita hiuksia, ja milloin kiinnittää huomiota runsaampaan hiusten irtoamiseen. Kannattaa selvittää syy, jos huomaat esimerkiksi harjatessa hiuksia lähtevän normaalia enemmän.

Vartalon terveys heijastuu hiuksiin, joten on aina syytä ottaa selvää mikä on hiustenlähdön syynä. Etenkin, jos koet, ettei hiustenlähdön syyt ole esimerkiksi perinnöllisiä.

Hiuspohja kuntoon ja hiustenlähtö kuriin

Kärsitkö muista hiuspohjan ongelmista hiustenlähdön lisäksi?

Hiusten irtoamisen syynä, tai sitä edesauttavana tekijänä voi olla muut hiuspohjan ongelmat. Näitä ovat esimerkiksi hilseily ja kuivuus, joiden hoitoon kannattaa perehtyä ensin.

Lue lisää hilseen hoidosta ja kuivan hiuspohjan tai kutisevan päänahan hoitotuotteista.

Hiusseerumi ja hiusten kasvatus

Hiusseerumeita voi käyttää niin hiustenlähdön hoitoon kuin hiusten kasvatukseen. Hiusseerumit vahvistavat hiusta kasvamaan ja välttämään hiusten katkeilua. Näin voit saavuttaa pidemmät hiukset, vaikkei hiustenlähtö olisi ongelma.

Hiusten kasvatuksessa, kuten hiustenlähdössä tähdätään kuitenkin samaan asiaan eli kestävämpiin hiuksiin. Hyvinvoiva hius ei irtoa liian aikaisin tai katkea poikki.

Hiusseerumi tehoaa juuri sinne mistä hiukset kasvaa, eli päänahkaan. Hius kasvaa hiustupista, jonka virkistämiseen hiusseerumi vaikuttaa. Terve ja puhdas päänahka jaksaa kasvattaa hiuksia.

Hiusten kasvatuksessa tulee huomioida elintapoihin liittyviä asioita ja ulkoisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hiusten kasvuvauhtiin. Lue lisää mitkä tekijät vaikuttavat hiusten kasvuun. Löydä myös hiusten kasvua edistävät vitamiinit.

Lisää vinkkejä hiustenlähdön hoitoon

Päänahan terveys ja sen huomiointi edistävät hiusten kasvua. Samalla ehkäiset hiustenlähtöä, kun huomioit seuraavat seikat:

Puhdas ja terve päänahka tulisi olla kaikkiin hiustenhoitoon liittyvien asioiden lähtökohta. Muista siis pestä hiuspohja hyvin, ja sinun tarpeisiin sopivilla tuotteilla.

Kokeile myös tuuheuttavia tuotteita:

Syitä hiustenlähtöön

Miehillä hiustenlähdön syyt ovat suurimmaksi osaksi geeneissä. Omiin geeneihin ei voi vaikuttaa, mutta kosmetiikkatuotteet ovat yksi keino hidastaa taistoa hiustenlähtöä vastaan.

Hiustenlähtöön voi vaikuttaa elämäntilanteet. Ihminen on kokonaisuus, joten kannattaa miettiä aiheuttaako ns. ulkoiset vaikuttimet ongelmia hiuksille. Onko sinulla muuttunut elämäntilanne radikaalisti, henkistä painetta tai sairaus, joka vaikuttaa?

Lue myös: Kuivashampoot tuuheuttaa ja puhdistaa

Usein etenkin naisilla hormonit ja niiden muutokset ovat hiustenlähdön syitä. Näissä tapauksissa aika ja kropan normalisoitunut tasapaino auttaa, jolloin hiukset jatkavat normaalia kasvuaan.

Syyt yhtäkkiseen ja yllättävään hiustenlähtöön kannattaa selvittää lääkärissä.

Hiusseerumi hiustenlähtöön on hyvä aputuote, joka tutkitusti auttaa pitämään hiukset tuuheina ja estämään ennenaikaista hiustenlähtöä.

*mainoslinkki