Teinin rasvoittuvat hiukset

Teinin rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuvien hiusten hoito

Teini-iässä tapahtuu paljon muutoksia. Hormonit ovat suurin vaikuttaja vartalon muutoksiin ja voivat aiheuttaa epätoivottuja seurauksia. Teinin rasvoittuvat hiukset, rasvoittuva iho ja akne ovat yleisempiä oireita.

Hiusten yhtäkkinen rasvoittuminen johtuu siis usein hormoneista, jotka saavat hiustupin talirauhaset aktivoitumaan liiankin tehokkaasti.

Rasvoittuvat hiukset ongelmana? Löydä oikeat tuotteet, kuten shampoot.

teinin rasvoittuvat hiukset

Päänahassa tulee olla luonnostaan rasvaa, joka suojaa hiuspohjaa ja hiuksia. Päänahan tali saa hiukset voimaan terveemmin ja hiukset näyttävät eloisilta.

Lue myös: Tuuheuttava hoitoaine hidastaa rasvoittumista

Terveessä päänahassa talirauhaset tuottavat aina jonkun verran talia. Liiallinen talin määrä on se, joka aiheuttaa ongelmia.

Teinin rasvoittuvat hiukset – hetken vaiva vai pysyvää?

Teini-iässä nopeasti rasvoittuvat hiukset on usein ohimenevä vaihe. Hiusten rasvoittuminen yleensä tasaantuu teini-iän loppuessa. Perintötekijöistä riippuu tulee hiuksista pysyvästi helposti rasvoittuvat vai ei.

Aikuisuuden kynnyksellä on usein jo selvillä minkälainen oma hiustyyppi on. Teinin nopea hiusten rasvoittuminen voi jäädä taakse tai jatkua aikuisenakin.

Lue myös: Parhaat shampoot rasvoittuville hiuksille.

Rasvoittuvien hiusten ongelmat

Pahanhajuiset hiukset

Rasvoittuvat hiukset voi aiheuttaa harmia etenkin teini-iässä. Erittäin rasvaiset hiukset voivat jopa haista tunkkaiselta. Rasvaiset hiukset tunnistaa tuoksusta, joka muistuttaa pilaantunutta maitoa tai muuta epämiellyttävän tunkkaista tuoksua.

Haisevat hiukset on kiusallinen hygieniaongelma teinille itselleen. Pahimmillaan se voi aiheuttaa kiusaamista ja halua vältellä muita ihmisiä.

Lue myös: Vähennä hiusten pesua ja rasvoittumista – vinkit ja tuotteet

Teini-iässä on kova halu kuulua joukkoon ja saada muilta hyväksyntää. Ulkonäköön liittyvät asiat, kuten rasvoittuvat hiukset voivat muuttua suureksi stressin aiheeksi.

Hiusten peittely voi pahentaa rasvoittumista

Erittäin rasvoittuvat hiukset näkyvät muille ja ovat helposti huomattavissa. Tämä voi olla teini-ikäiselle nolostuttava ongelma sosiaalisissa tilanteissa.

Lue myös: Paras kuivashampoo

teinin rasvoittuvat hiukset

Teini voi laittaa pipon tai hupun päähänsä peittääkseen hiusten rasvaisuuden. Tämä voi kuitenkin pahentaa tilannetta entisestään.

Lue myös: Tuotteet värjätyille hiuksille

Päänahka ei saa hengitettyä kunnolla, jos on paksu pipo koko päivän päässä. Pipon alla hiukset painautuu rasvaista päänahkaa vasten ja näyttävät entistä likaisemmilta. Myös päänahka voi tuottaa enemmän talia, koska pipon lämpö aktivoi talituotannon.

Pipo voi olla helppo tapa piilottaa rasvaiset hiukset, mutta se ei sovi jokapäiväiseen käyttöön tunteja kerrallaan.

Teinin rasvoittuvat hiukset ja hoito

Tärkeintä rasvoittuvien hiusten hoidossa on oikeat hiustuotteet ja pesutekniikka.

Teinin rasvoittuville hiuksille kannattaa valita riittävän puhdistava shampoo. Hellävaraiset shampoot eivät pese hiuspohjaa tarpeeksi hyvin. Tärkeintä on saada päänahasta pois ylimääräinen tali, joka saa hiukset näyttämään likaisilta ja raskailta.

Vinkki! Käytä syväpuhdistavaa shampoota rasvoittuville hiuksille.

Kuinka usein rasvoittuvat hiukset pestään?

Usein neuvotaan pesemään hiukset 2-3 kertaa viikossa. Tämä on hyvä määrä, jos hiustyyppi on normaali, vähän rasvoittuva tai kuiva.

Rasvoittuville ja erittäin rasvoittuville hiuksille pari kertaa viikossa on liian vähäinen määrä. Hiuspohjaan ehtii harvalla pesuvälillä kertyä liikaa talia. Ylimääräinen tali aiheuttaa päänahan tukkeutumista, jolloin päänahka voi hilseillä ja kutista.

Lue myös: Shampooharja avuksi hiusten pesuun

Tukkeutunut päänahka myös edistää hiusten rasvoittumista. Eihän likaista vaatettakaan pestä hanan alla hutaisten, vaan vastaavasti likaiset hiukset pitää pestä kunnolla ja säännöllisesti.

Rasvaiset hiukset voi pestä päivittäin rasvoittuvien hiusten tuotteilla. Shampoon tärkein tehtävä on puhdistaa hiukset. Tehokkaalla shampoolla saa raikkaan ja puhtaan päänahan. Myös hiukset kasvavat paremmin, kun hiustuppi ei ole tukossa ylimääräisestä talista.

Kuivien hiusten shampoot tai kosteuttavat shampoot ovat huonoja valintoja rasvoittuville hiuksille. Ne eivät puhdista tarpeeksi hyvin ja sisältävät hoitavia ainesosia, jotka latistavat hiusta entisestään.

Päänahkaa ja hiuksia tulee hoitaa sen ominaisuuksien mukaisesti. Toki pitää huomioida hormonimuutokset, kuten teini-ikä, jolloin hiustyyppi voi muuttua.

Lue hormonien vaikutuksesta hiusten rasvoittumiseen.

teinin rasvoittuvat hiukset

Hoitoaineen käyttö rasvoittuville hiuksille

Rasvoittuville hiuksille voi käyttää hoitoaineita. Määrän ja laadun tulee kuitenkin olla oikeita. Käytä hoitoainetta lähinnä latvoille. Hoitoainetta ei kannata laittaa lähelle päänahkaa, joka saa hiukset näyttämään rasvaisilta.

Lue mitkä hoitoaineet sopivat parhaiten rasvoittuville hiuksille.

Kosteuttavat ja hiuksia korjaavat hoitoaineet ovat liian raskaita rasvoittuville hiuksille. Tälläiset hoitoaineet korostavat hiusten luontaista rasvoittumista ja vetävät hiusta alaspäin. Rasvoittuvat hiukset tarvitsevat tuuheutta, jotta rasvoittuminen tapahtuisi hitaammin.

Valitse rasvoittuville hiuksille kevyitä ja tuuheuttavia hoitoaineita.

Muotoilutuotteilla tuuheutta ja vähennät hiusten rasvoittumista

Muotoilutuotteet sopivat hyvin rasvoittuville hiuksille. Tuuheat hiukset rasvoittuvat hitaammin, joten muotoilutuotteita kannattaa kokeilla saadakseen ilmavuutta hiuksiin. Käytä esimerkiksi kuivashampoota tai tuuheuttavaa muotovaahtoa.

Lue lisää muotoilutuotteista, kuten muotovaahdosta, hiuspuuterista ja tyvikohotustuotteista.

Muotoilutuotteita käyttäessä tulee muistaa hiuspohjan puhdistus erityisen hyvin. Tietyt tuotteet, kuten kuivashampoo voi ajan myötä pakkautua hiuspohjaan, jos päänahkaa ei puhdisteta. Tämä tukkii päänahan ja estää sen luonnollisen toiminnan.

Kokeile syväpuhdistavaa shampoota ja hiuspohjan kuorintaa. Näillä saat hiuspohjasta oikeasti puhtaan. Terve päänahka ja hiukset lähtee hyvinvoivasta hiuspohjasta. Tämä on tärkeä vinkki etenkin rasvoittuville hiuksille.

Tutustu hiuspohjan kuorintaan ja kuorintatuotteisiin.

Vinkki! Shampoon, hoitoaineen sekä muotoilutuotteiden kohdalla pääsee pitkällä, kun välttää tiettyjä avainsanoja. Rasvoittuvien hiusten tulisi välttää hiustuotteita, jotka lupaavat olla kosteuttavia, rakennepaikkaavia ja kiiltoa lisääviä.

Tärkeintä teinin rasvoittuvien hiustenhoidossa

Pese hiukset tarpeen mukaan. Usein suositellaan vähentämään pesukertoja, jos se vähentäisi hiusten rasvoittumista. Tämä vinkki voi toimia vähän rasvoittuvissa hiuksissa.

Erityisesti teinin hormoneista johtuvassa talin ylituotannossa säännöllinen pesu on paras ratkaisu. Päänahassa muhiva lika voi pahentaa hiusten rasvoittumista, joka taas luo kierteen.

Likaisista hiuksista ei pidä kärsiä, vaan puhdista hiukset sekä päänahka niiden ollessa likaiset.

Opi lisää vinkkejä miten pestä rasvoittuvat hiukset kunnolla

Rasvoittuvien hiusten tuotteet

Oikea pesutekniikka rasvoittuville hiuksille

Miksi hiukset ovat likaiset heti pesun jälkeen