Rasvoittuvat hiukset

Rasvaiset hiukset piiloon nopeasti ja helposti

*mainoslinkki

Aina ei voi tai ehdi pestä rasvaisia hiuksia. Pesu ja kuivaaminen voi viedä liian kauan aikaa. Miten saa rasvaiset hiukset piiloon parissa minuutissa? Näillä keinoilla voit pelastaa huonon tukkapäivän.

Löydä shampoot ja hoitoaineet rasvoittuville hiuksille.

Kuivashampoolla rasvaiset hiukset piiloon

Paras keino saada rasvaiset hiukset piiloon on kuivashampoo. Kuivashampoo on myös nopein keino saada rasvainen tunne pois. Hiuksista tulee helposti ja nopeasti kauniin tuuheat.

Suihkauta kuivashampoota hiusten tyveen 15-20 cm etäisyydeltä. Anna kuivashampoon vaikuttaa 1-2 minuuttia. Harjaa kuivashampoo tyveen tai hiero sormenpäillä.

Kuivashampoosta voi jäädä harmautta etenkin tummiin hiuksiin, joten siksi kannattaa levittää kuivashampoo huolella tyveen. Näin estät vaaleat läikät hiuksissa.

Nyt sinulla on taas raikkaat hiukset, joilla pärjää seuraavaan pesukertaan.

Vinkki! Vaaleille ja tummille hiuksille löytyy omat kuivashampoot. Tutustu luonnollisiin vaihtoehtoihin tai perinteisiin kuivashampoisiin.

living proof perfect hair day dry shampoo paras kuivashampoo

Living Proof Perfect Hair Day on jo lähes klassikko kuivashampoiden maailmassa. Tämä kuivashampoo ei ole kuin muut tuotteet.

Living Proof kuivashampoo sopii kaiken värisille hiuksille, vie likaisen tunteen pois ja pidentää pesuväliä. Kuivashampoo ei jätä puuterisen mattaista tunnetta hiuksiin, vaan hiukset jäävät eläväisen ilmaviksi.

Osta: Living Proof Perfect Hair Day*

Lue ja löydä parhaat: Paras kuivashampoo haussa?

Hiuspuuterilla upeaa tuuheutta rasvaisiin hiuksiin

Kuivashampoon lisäksi hiuspuuteri tekee hiuksista tuuheat ja puhtaammat. Kuivashampoo tulee suihkepullossa, mutta hiuspuuteri on purkissa.

Pieni purkki on helppo ottaa vaikka laukkuun mukaan, jos tulee tarve saada päivän aikana rasvaiset hiukset piiloon. 

Lue myös: Paras hiuspohjan kuorinta

Hiuspuuteria sirotellaan joko suoraan tyveen tai käsien kautta hierotaan hiustyveen. Tyveen hierottuna hiuksista lähtee ylimääräinen rasva ja tilalle tulee tuuhea rakenne.

Onko valintasi hiuspuuteri vai kuivashampoo? Molemmissa on periaatteessa samat ominaisuudet. Riippuu kokeeko irtonaisen jauheen vai suihkepullon kätevämmäksi käyttötavaksi.

Jotkut kokevat jauhemaisen hiuspuuterin tehokkaammaksi hiusten puhdistamiseen, mutta toki kuivashampoistakin löytyy tehokkaita vaihtoehtoja. Kokeile ja löydä itsellesi paras vaihtoehto.

Lue lisää hiuspuutereista ja niiden käytöstä. Opi myös miten saada hiuksiin tuuheutta hiustenkuivaajalla ja muotoilutuotteilla.

SCHWARZKOPF OSiS+ Dust It Mattifying Powder paras hiuspuuteri

SCHWARZKOPF OSiS+ Dust It Mattifying Powder on erinomainen hiuspuuteri hiusten tuuheuttamiseen. Jo pieni määrä hiuspuuteria riittää saamaan hiuksiin volyymia, jota rasvoittuvat hiukset kaipaavat.

Osta: SCHWARZKOPF OSiS+ Dust It Mattifying Powder*

Talkkia tai jauhoja rasvaisiin hiuksiin?

Tätä vinkkiä ei kannata kokeilla kuin hätätilanteessa. Talkkia ja jauhoja on vaikea levittää hiuksiin ja lopputuloksena on harmaat hiukset.

Talkki ja jauho voi hiukan imeä rasvaisuutta pois. Niiden käyttö on kuitenkin hankalaa ja sotkuista. Helpompaa on käyttää kuivashampoota kuin siivota jauhoja lattialta ja vaatteista pois.

Lue myös: Suihkuharja puhdistaa tukan ja päänahan

Talkin ja jauhon käyttö ei siis ole vaivan arvoista. Niillä saa vain hiukan vähemmän rasvaiset hiukset. Edellämainitut kuivashampoo ja hiuspuuteri ovat huomattavasti käytännöllisemmät tavat saada rasvaiset hiukset piiloon.

Vinkki! Tiesitkö, että monien kuivashampoiden teho perustuu alkoholin kuivattavaan vaikutukseen. Samalla idealla voi kokeilla käsidesiä hiuksiin, jos ei ole hiustuotteita tarjolla.

Käsidesit sisältävät runsaasti alkoholia, joka kuivattaa hiuksia ja poistaa rasvaisuutta. Huomioi, että tämä on todellakin vain hätätilanteen vinkki hiuksia kuivattavan vaikutuksen takia.

Kampauksella rasvaiset hiukset piiloon

Piilota rasvaisuus kampauksilla ja kuivashampoolla. Ennen kampauksen tekoa voit suihkauttaa kuivashampoota hiuksiin saadaksesi tuuheutta ja puhtauden tunnetta hiuksiin.

Pieni rasvaisuus on hyvä lähtökohta kampauksille. Hiukset pysyvät paremmin muodossaan kuin aivan putipuhtaat hiukset. Rasvaisuus antaa hiuksiin pitoa etenkin, jos hiuksesi ovat hyvin lasimaiset ja liukkaat.

Lue myös: Paras shampoo rasvoittuville hiuksille

Klassinen poninhäntä

Tee napakka ponnari. Tässä kampauksessa hiusten rasvaisuus ei haittaa, vaan ota hiusten likaisuudesta kaikki hyöty irti.

Voit harjata hiukset pään myötäisesti, jolloin rasva silottaa tukkaa ja antaa hiuksiin kiiltoa. Saat tasaisen sileät hiukset, joka on helppo ja upea tyyli.

Tiukka ponnari on tyylikäs tapa piilottaa rasvaiset hiukset. Voit vaihdella ponnarin paikkaa, ja laittaa sen ihan ylös tai alas. Kokeile mikä toimii sinulle parhaiten.

Lue myös: Tuuheuttavat hoitoaineet hidastavat rasvoittumista

miten piilottaa rasvaiset hiukset ponnari poninhanta

Perinteisen ponnarin ympärille voi laittaa huivin. Huivi piilottaa osan hiuksista alleen. Tämä on hyvä kikka, jos etenkin hiusten pituudet ovat likaiset.

Lue myös: Paras hoitoaine rasvoittuville hiuksille

Rento ja löysä nuttura

Ponninhännässä hiusten pituudet jäävät näkyviin, mutta voit pyöräyttää helpon nutturan. Laita hiukset ponnarille, ja tämän jälkeen taita myös latvat hiusponnarin alle. Saat hiusten pituudet ”kiepille” eli luot nutturan.

Ei haittaa vaikka nuttura ei ole kovin siististi tehty. Pieni sotkuisuus piilottaa hiusten rasvaisuuden ja antaa rennon vaikutelman.

Voit tehdä nutturan pääsi yläpuolelle tai rennosti niskaan roikkumaan, kuten alhaalla olevassa kuvassa.

Lue myös: Syväpuhdistava shampoo poistaa ylimääräisen rasvan

kuinka piilottaa rasvaiset hiukset sotkuinen nuttura messy bun kampaus

Letit

Tee klassiset letit hiuksiisi. Voit laittaa tyveen kohottavaa tyvisuihketta, hiuspuuteria tai kuivashampoota. Näillä saat hiuksiin tuuheutta ja puhtaamman hiuspohjan.

Älä tee leteistä kovin tiukkoja, koske se korostaa hiusten rasvaisuutta. Tiukat letit saavat hiukset näyttämään ohuilta, joten vältä liian napakkaa letitystä hennoille hiuksille. Muotoile leteistä ilmavat ja rennot. 

Lettien avulla hiukset ovat näppärästi kiinni, eikä likaiset hiukset roiku inhottavasti kasvoilla.

Lue myös: Pidennä hiusten pesuväliä – hiukset rasvoittuu hitaammin

kuinka piilottaa rasvaiset hiukset kampaus letit

Hattu tai huivi päähän

Voit aina piilottaa hiukset kokonaan. Pistä hattu päähän tai sipaise huivi hiuksien peitoksi. Näin kukaan ei tiedä onko hiuksesi rasvaiset.

Anna kuitenkin päänahan hengittää. Pipoa tai huivia ei kannata käyttää säännöllisesti sisällä.

Lue myös: Miten estää hiusten rasvoittuminen

Tee hatusta tai huivista sopiva muuhun asukokonaisuutesi eikä kukaan ihmettele miksi käytät pipoa sisällä. Pipon ei tarvitse olla perinteinen villapipo, vaan sisäkäyttöön sopiva ja ohuesta materiaalista valmistettu.

Pitkähiuksiset voivat laittaa hiukset ensin nutturalle ja sitten pipo päälle. Näin rasvaiset hiukset ei näy yhtään eivätkä hiukset valu pipon alta. Voit jättää muutaman suortuvan näkymään rennosti pipon alta.

Lue myös miksi hiukset ovat rasvaiset pesun jälkeen.

kuinka piilottaa rasvaiset hiukset pipo huivi

Rasvaiset hiukset voi piilottaa kampauksin ja hiustuottein. Näin selviät seuraavaan pesukertaan asti. Eikä rasvaiset hiukset ole niin vakava juttu. Pesemällä niistä pääsee ja kaikilla on joskus huono tukkapäivä.

Löydä tuotteet rasvoittuville hiuksille, kuten shampoot ja hoitoaineet.

Näillä ohjeilla saat rasvaiset hiukset piiloon ja voit unohtaa hiusten likaisuuden!

*mainoslinkki.