Rasvoittuvien hiusten pesu

Rasvaiset hiukset pesun jälkeen

Ongelmana rasvaiset hiukset pesun jälkeen? Syynä voi olla huonot ja rasvaisille hiuksille sopimattomat tuotteet. Lue mitä ainesosia ja tuotteita välttämällä estät hiusten rasvoittumisen.

Hiusten pesutapa voi myös jättää hiukset likaisiksi, vaikka olisit juuri käyttänyt tehokasta shampoota.

Rasvoittuvien hiusten hoitoon on omat kujeensa, jotka toimivat ja antavat halutun lopputuloksen.

Lue myös: Shampoot rasvoittuville hiuksille

rasvaiset hiukset heti pesun jälkeen

Tutustu rasvaisten hiusten pesuvinkkeihin, joilla saat itsellesi puhtaat hiukset.

Pese hiukset huolellisesti – oikea pesutekniikka

Rasvaisten hiusten takana voi olla yksinkertainen syy. Hiukset pestään nopeasti ja huolimattomasti.

Etenkin pitkien ja paksujen hiusten kanssa tulee käyttää aikaa. Pitkissa rasvoittuvissa hiuksissa on paljon massaa.

Tämä hiusmassa voi hankaloittaa kunnollista päänahan pesua ja huuhtelua. Hyvään hiustenpesuun menee enemmän aikaa mutta se kannattaa käyttää.

Lue myös: Rasvaisille hiuksille parhaat tuotteet

Paljonko shampoota käytetään?

Shampoon käytön kanssa ei kannata liioitella, koska pieni kolikon kokoinen määrä riittää. Shampoota ei tarvitse siis olla kämmenen kokoista lurausta. Pitkiin ja tuuheisiin hiuksiin riittää myös shampoota pieni määrä.

Lue myös: Luonnonkosmetiikan shampoo rasvoittuville hiuksille

Shampoon työstäminen korvaa shampoon määrän. Shampoota hierotaan hiuspohjaan ajan kanssa, joten shampoon määrä ei ole ratkaiseva tekijä hyvän pesutuloksen saamiseksi.

Liika määrä shampoota on yleisin pesuvirhe. Runsaalla shampoon lorauksella ajatellaan tulevan erityisen puhtaat hiukset. Tosiasiassa liiallinen shampoo voi kertyä päänahkaan ja lisätä hiusten rasvoittumista.

Miten hiukset pestään oikein?

Shampoo hierotaan käsien välissä ensin voidemaisemmaksi ja sen jälkeen aletaan hieroa päänahkaa.

Huomaa, ettei hiusten pesua aloiteta päällimmäisistä hiuksista vaan alta, päänahasta. Shampoiset sormet sujautetaan siis suoraan päänahkaan.

Tämän jälkeen hiuspohjaa hierotaan ja vaahdotetaan shampoota. Riippuu toki shampoosta sisällyksestä vaahtoaako tuote vai ei.

Sulfaatittomat shampoot vaahtoavat miedosti. Shampoota ei kuitenkaan tarvitse ottaa lisää, jos tuote ei vaahtoa. Vaahdon määrä ei lisää shampoon pesevyyttä, etenkään jos tuote on sulfaatiton.

Lue myös: Pesetkö liikaa hiuksia – vähennä pesuväliä

Lue myös: Palashampoo rasvoittuville hiuksille

Hiuspohjaa hierotaan sormin tarpeeksi kauan. Riittävän pitkä aika riippuu hiusten rasvaisuudesta, pituudesta ja hiustyypistä. Pitkiä ja paksuja hiuksia pestään kauemmin kuin ohuita ja hentoja hiuksia.

Tuuheissa hiuksissa on enemmän työstettävää, joten pitää nähdä vaivaa saadakseen pestyä hiukset hyvin.

Kokeile pestä päänahkaa ainakin tuplasti kauemmin kuin normaalisti. Näin huomaat eron pesutuloksessa. Saat puhtaammat hiukset, sekä tuuheutta hentoon tukkaan.

Lue myös: Hilsettä? Parhaat shampoot

Pese enemmän päänahkaa, ei hiuksia

Huomioitavaa on myös se, että yleensä puhutaan hiusten pesemisestä. Varsinaisesti hiuksia ei tarvitse pestä, vaan keskitytään päänahkaan. Päänahkaa hierotaan pesun aikana kevyesti mutta huolella.

Päänahkaa tulee hieroa rauhallisin ottein, mutta huolellisesti käyden koko hiuspohja läpi edestä, takaa ja sivuilta. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota ensi kerralla, kun peset hiuksia tavalla johon olet tottunut.

Käytkö koko päänahan huolella läpi vai tietyt kohdat?

Lue myös: Hoitoaineet rasvoittuville hiuksille

rasvaiset hiukset heti pesun jälkeen

Hiusten pituuksia ei tarvitse shampoolla pestä puhtaaksi, ellei hiukset ole todella likaiset. Hiuksia huuhdellessa shampoo valuu päänahasta myös hiuksiin, ja puhdistaa ne kevyesti. Tämä pesu riittää yleensä hiusten pituuksille.

Hiusten pituudet ja latvat kuivuvat turhaan, jos niitä pesee shampoolla. Säästät hiustesi kuntoa, jos vältät pituuksien shampoopesua.

Lue myös: Kutinaa ja kuivuutta hiuspohjassa? Parhaat hoitotuotteet

Anna siis huuhteluveden kevyesti puhdistaa hiusten pituudet ja keskity vain päänahan tarkempaan puhdistamiseen.

Onko hiuspohja oikeasti puhdas

Muotoilutuotteiden ja muiden hiustenhoitotuotteiden jäämät voivat jäädä päänahkaan kerrokseksi.

Huonosti puhdistettuna tämä aiheuttaa ongelmia päänahkaan. Hiukset eivät puhdistu kunnolla, jos päänahka on likainen.

Hiukset tuntuvat heti pesun jälkeen taas rasvaisilta. Päänahka voi kutista ja aiheuttaa halua raapia hiuspohjaa, jolloin rasva leviää hiuksiin. 

Lue myös: Värjätyt hiukset- parhaat tuotteet

Ratkaisu puhtaaseen päänahkaan on:

  • huolellinen pesu ja huuhtelu
  • syväpuhdistava shampoo
  • päänahan kuorinta-aine

Syväpuhdistava shampoo poistaa lian

Päänahka kannattaa pestä syväpuhdistavalla shampoolla noin 2-3 kertaa kuussa, jos käytät paljon muotoilutuotteita kuten kuivashampoota. Myös erittäin rasvoittuva hiuspohja on myös hyvä puhdistaa säännöllisesti päänahan ylimääräisestä talista.

Lue myös: Paras luonnonkosmetiikan syväpuhdistava shampoo

Syväpuhdistava shampoo nimensä mukaisesti pesee hiukset ja päänahan erittäin puhtaaksi. Tämän takia se ei sovi jokaiseen pesukertaan.

Liiallinen syväpuhdistavan shampoon käyttö voi pahentaa hiusten rasvoittumista. Kuivuessaan päänahka voi alkaa tasapainottamaan menetettyä kosteutta ylimääräisellä talintuotannolla.

Hiuspohjan kuorinta puhdistaa

Hiuspohjan tai päänahan kuorintaa käytetään 1-3 kertaa kuussa. Hiuspohjan kuorinta puhdistaa päänahan huolellisesti eri tuotejäämistä ja ylimääräisestä talista. Hiuspohjan kuorinta antaa raikkauden tunteen ja tuuheuttaa hiuksia.

Hiukset jaksavat ponnistaa paremmin ylöspäin, kun päänahka on puhdas. Saat siis tuuheat ja puhtaat hiukset päänahkaa kuorimalla.

Lue myös: Shampooharjalla puhtaat hiukset

rasvaiset hiukset heti pesun jälkeen

Lue myös: Parhaat hiuspohjan kuorinnat

Syväpuhdistavalla shampoolla ja hiuspohjan kuorinnalla on yksi selkeä ero. Hiuspohjan kuorinta nimensä mukaisesti sisältää kuorivia rakeita.

Ihoa, kuten päänahkaa ei tule kuoria liian usein. Ahkera päänahan kuorinta vie pois hiuspohjan luonnollista rasvaa, jota päänahka tarvitsee voidakseen hyvin. 

Pese hiukset viileällä vedellä

Viileä vesi on hyvä vaihtoehto rasvoittuville hiuksille. Liian kuuma vesi voi aktivoida öljyn erityksen ja kuivattaa päänahkaa, joka taas lisää talintuotantoa. Huuhtele siis hiukset raikkaalla vedellä, vaikka se voikin tuntua vähän kylmältä.

Saat hiuksiisi myös kaunista kiiltoa kylmän veden ansiosta. Myös päänahan verenkierto paranee, joka voi näkyä terveempinä hiuksina.

Tiesitkö? Etikka lisää hiusten kiiltoa, lue lisää.

Kuuma vesi puhdistaa hiukset

Erittäin lämpimällä vedellä on kuitenkin yksi etu, koska se vie hiuksista pois rasvaa. Jos hiuksesi ovat todella likaiset, niin voit kokeilla sopivan kuumalla vedellä huuhtelua.

Tätä vinkkiä ei kuitenkaan kannatta ottaa säännölliseen käyttöön päänahan kuivumisen takia.

Tavallista lämpimämpi huuhteluvesi voi toimia, jos käytössäsi on hyvin miedosti pesevä shampoo, jolla et saa hiuksiasi tarpeeksi puhtaiksi.

Lue myös: Parhaat syväpuhdistavat shampoot

rasvaiset hiukset heti pesun jälkeen

Pese hiukset pää alaspäin

Hiusten valuessa alaspäin saat ujutettua sormesi päänahkaan helpommin. Normaalissa pystyasennossa hiukset ovat lytyssä veden voimasta, jolloin on haastavaa saada sormet hiuspohjaan.

Hiusten pesu pää alaspäin vähentää myös hiusten takkuisuutta. Pitkät hiukset hyötyvät etenkin tästä vinkistä, ja pesun jälkeen on vähemmän selviteltävää.

Tiesitkö? Tuuheat hiukset rasvoittuvat hitaammin – kokeile tuuheuttavaa shampoota

Huuhtele hiukset hyvin

Hiustuotteet, kuten shampoo tulee pestä huolellisesti pois päänahasta. Käytä aikaa, jotta saat viimeisetkin shampoon rippeet varmasti pois.

Hiero päänahkaa samalla, kun huuhtelet hiuksia ja hiuspohjaa. Käy päänahka huolellisesti läpi kauttaaltaan.

Takaraivo ja niska ovat usein paikkoja, jotka huuhdellaan huonoiten.

Huonosti huuhdeltu shampoo tai hoitoaine voi aiheuttaa finneinä. Finnit ilmestyvät yleensä niskaan tai selkään. Nämä ovat paikkoja, jotka huuhdellaan usein huolimattomasti hiustenpesun jälkeen.

Kokeile ensi kerralla suihkussa tuntuuko niskassa liukkautta esimerkiksi hoitoaineen huuhtelun jälkeen. Se on selkeä merkki siitä, että hoitoainetta on jäänyt ihon pintaan.

Etkö ehdi pestä hiuksia? Löydä parhaat kuivashampoot.

Vinkki! Lista edullisten hiustuotteiden verkkokaupoista

Lyhyesti: Rasvaiset hiukset pesun jälkeen?

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, ja saat hiuksistasi puhtaat.

  • käytä pieni määrä shampoota
  • huolellinen shampoopesu
  • käy koko päänahka läpi shampoopesussa
  • huuhtele huolella
  • käytä tarpeen mukaan syväpuhdistavaa shampoota
  • 1-3 kertaa kuussa hiuspohjan kuorinta
  • pese hiukset pää alaspäin viileällä vedellä

Löydä kaikki tuotteet rasvoittuvien hiusten hoitoon.